Νέα

«Ανεξάρτητοι Έλληνες» το κόμμα του Πάνου Καμμένου

• Μέλος που άνοιξε το νήμα bestman69
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 4K
  • Εμφανίσεις 135K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
μάλλον εννοείς η αγοραία αξία είναι 300.000,η αντικειμενική είναι της εφορίας

αν βρεις αγοραστή,ξοφλάει αυτός την τράπεζα,τα υπόλοιπα σε σένα και το παίρνει.

αν βγει σε πλειστηριασμό,θα πάρει η τράπεζα τα του δανείου και ό,τι περισσέψει εσύ....

αν κατακυρωθεί στην αντικειμενική(πόση είναι?????) θα πάρεις τα υπόλοιπα....αν όμως μετά από 1-2 πλειστηριασμούς δεν βρεθεί πλειοδότης,θα κάνει μείωση πρώτης τιμής η τράπεζα και ενδέχεται να εκπλειστηριασθεί με τιμή που θα ξοφλάει μόνο το δάνειο πχ 160.000....δηλαδή δεν θα σου περισσέψει τίποτα
Σου ειπα και πριν η αντικειμενικη του αξια ειναι 300.000 ευρω,πληρωσα συμβολαιογραφικα,φορο κληρονομιας με βαση την αντ.αξια.
Μπορει η τραπεζα να αρνηθει την πωληση?
Ο πληστηριασμος της τραπεζας απο ποια βαση ξεκιναει?εχει σαν τιμη εκκινησης την αντ.αξια η πιο  κατω?

Επισκέπτης
Στην θέση σου, θα επικοινωνούσα με την τράπεζα, για να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω διακανονισμό στο δάνειο.
Γενικά αυτή την εποχή δεν συμφέρει να πουλήσεις ακίνητα, αν μπορείς μεσοπρόθεσμα να τα διατηρήσεις.
Πόσο μάλλον να τα βγάλεις στο σφυρί.

Τα όρνια ήδη έχουν αρχίσει να μαζεύονται:
Δεν διαφωνω αλλα το συγκεκριμενο ακινητο αν και επαγγελματικος χωρος σε αρκετα καλη τοποθεσια οχι μονο δεν μου φερνει κερδη αλλα με βαζει αρκετα μεσα με χαρατσια,φορους κτλ.Φαντασου οτι πληρωνω 202 ευρω το διμηνο σε δημοτικα τελη !

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ναι οι ξένοι ενδιαφέρονται για 2άρια στο Παγκράτι και το Κορδελιό κατασκευής 1955....

κελεπούρια!!!!
GRIFOS GIA PALERMOUS

POS LEGETAI SIMERA H ANTIPAROXI?  :pipa1: :pipa1: :pipa1:

ή να το πούμε ελληνιστί.
Ρε μαλάκα παλέρμε η μεγαλύτερη οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα έγινε το 50-60.

Λες να νοιάζει το ριαλ εστέιτ το 2άρι στο παγκράτι Η Ο ΤΙΤΛΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΣΤΟ ΧΩΜΑ;

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Σου ειπα και πριν η αντικειμενικη του αξια ειναι 300.000 ευρω,πληρωσα συμβολαιογραφικα,φορο κληρονομιας με βαση την αντ.αξια.
Ο πληστηριασμος της τραπεζας απο ποια βαση ξεκιναει?εχει σαν τιμη εκκινησης την αντ.αξια η πιο  κατω?

αν την ξοφλήσεις,είτε εσύ είτε ο αγοραστής,είναι υποχρεωμένη να άρει την προσημείωση και πλέον θα είναι ελέυθερο βαρών δικό σου

η πρώτη τιμή είναι η αντικειμενική....αν δεν βρεθεί πλειοδότης(μάλλον σίγουρο),μετά κάνει αίτηση η τράπεζα για μείωση της πρώτης τιμής....και μετά αν δεν βρεθεί και πάλι νέα μείωση,μπορεί δηλαδή να βγει με 170.οοο ευρώ(λέω ένα ποσό)...εξαρτάται τί θα αποφασίσει το δικαστήριο,η τιμή ορίζεται από το δικαστήριο

Επισκέπτης
αν την ξοφλήσεις,είτε εσύ είτε ο αγοραστής,είναι υποχρεωμένη να άρει την προσημείωση και πλέον θα είναι ελέυθερο βαρών δικό σου

η πρώτη τιμή είναι η αντικειμενική....αν δεν βρεθεί πλειοδότης(μάλλον σίγουρο),μετά κάνει αίτηση η τράπεζα για μείωση της πρώτης τιμής....και μετά αν δεν βρεθεί και πάλι νέα μείωση,μπορεί δηλαδή να βγει με 170.οοο ευρώ(λέω ένα ποσό)...εξαρτάται τί θα αποφασίσει το δικαστήριο,η τιμή ορίζεται από το δικαστήριο
Οκ μπαοκι ησουν διαφωτιστικος :thumbsup:

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Δεν διαφωνω αλλα το συγκεκριμενο ακινητο αν και επαγγελματικος χωρος σε αρκετα καλη τοποθεσια οχι μονο δεν μου φερνει κερδη αλλα με βαζει αρκετα μεσα με χαρατσια,φορους κτλ.Φαντασου οτι πληρωνω 202 ευρω το διμηνο σε δημοτικα τελη !

Το έχεις νοικιασμένο; Αν όχι κόψε αύριο την ΔΕΗ και καθάρισες από τα δημοτικά. Αν το είχες κάνει μέχρι τα τέλη του προηγούμενου μήνα, θα γλίτωνες και το χαράτσι.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Οκ μπαοκι ησουν διαφωτιστικος :thumbsup:
αν δεν βρεις αγοραστή,βάζε κάποιες δόσεις,έστω και καθυστερημένες

αν υπάρχει κίνηση στο δάνειο,η τράπεζα είναι απίθανο να το βγάλει σε πλειστηριασμό

μόνη της θα σου κάνει διακανονισμό

Επισκέπτης
Το έχεις νοικιασμένο; Αν όχι κόψε αύριο την ΔΕΗ και καθάρισες από τα δημοτικά. Αν το είχες κάνει μέχρι τα τέλη του προηγούμενου μήνα, θα γλίτωνες και το χαράτσι.
Το ακινητο ειναι στο ονομα μου πριν την επιβολη του χαρατσιου και το ρευμα ειναι κομμενο απο τοτε ομως το χαρατσι μου ηρθε κανονικα.Προφανως εσυ λες να κανω διακοπη και να παρει το ρολοι η ΔΕΗ.Το θεμα ομως ειναι οτι υπαρχει ενοικιαστηριο για το μαγαζι και αν βρεθει καποιος να το νοικιασει τι κανω?Πληρωνω αναδρομικα το χαρατσι?Ποσο κοστιζει η τοποθετηση καινουργιου ρολογιου?Πρεπει να εχω ξοφλησει τον τελευταιο λογαριασμο στην ΔΕΗ για να κανω αυτη την διαδικασια?

Επισκέπτης
αν δεν βρεις αγοραστή,βάζε κάποιες δόσεις,έστω και καθυστερημένες

αν υπάρχει κίνηση στο δάνειο,η τράπεζα είναι απίθανο να το βγάλει σε πλειστηριασμό

μόνη της θα σου κάνει διακανονισμό
Το δανειο πληρωνετε κανονικα καθε μηνα.
Δεν εχω καθυστερησει καμια δοση αλλα εχω αρχισει και χρεωκοπω και σκεφτομαι το μελλον.
Μπορω να παω στην τραπεζα ενα πρωι και να τους πω "κυριοι πλεον δεν εχω να σας πληρωσω βγαλτε το σε πληστηριασμο"?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ο πληστηριασμος της τραπεζας απο ποια βαση ξεκιναει?εχει σαν τιμη εκκινησης την αντ.αξια η πιο  κατω?
στους πλειστηριασμούς ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ

τις τράπεζες ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΝΔΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ.
ρευστό θέλει.

όλο το πανηγύει γίνεται ΩΣΤΕ μέσα στα ςπομενα 2 χρονια ΝΑ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ξένες ριαλ εστέιτ κομπανις.
δε θα αγοράζουν το σπίτι σου. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ.

η προσέγγιση θα είναι διττή.
ένας τρόπος θα είναι απευθείας στις τράπεζες.
ο αλλος κατευθείαν στο Δημόσιο.
Ως γνωστόν η Ελλάς σύντομα ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΗΣ απο το μνημόνιο 1 και 2 και έχει ήδη ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ να ΞΕΠΛΗΡΩΣΕΙ με βάση το ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΛΕΟΝ.
με βάση το νόμο που υπογράφτηκε το ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ, η εφορία θα μπορεί πλέον να ΣΥΜΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΣΟΥ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ. ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΞΙΣΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ

πάμε να αναλύσουμε το μόντελ.
α προσέγγιση:
κύριος χρωστάς χαράτσια ΦΠΑ τέλη κλπ.
σύνολον 100 χιλιάρικα
ούτε πλιεστηριασμός ούτε τίποτα.
Πατσίζουμε με το ακινητάκι σου και ολα καλά (ΓΙ αυτό η Τρόικα ζήτησε την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ)
το Δημόσιο παίρνει το σπιτάκι και συ είσαι φορολογικά ενήμερος αλλά χωρίς κεραμίδι.
το Δημόσιο μαζευει έτσι ένα σεβαστό αριθμό ακίνητης περιουσίας.
Οι δανειστές στέλνουν νέες εταιρείες ρίαλ εστέιτ στις οποίες έχουν πλειοψηφικά πακέτα και μαζεύουν λόγω αδυναμίας πληρωμής των δανείων όλο το κομμάτι του περιουσιολογίου που έχει περιέλθει στο Δημόσιο.
Η ΒΑΣΗ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΠΛΗΡΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ.

β προσεγγιση
κύριος χρωστάς στην τράπεζα στεγαστικό επαγγελαμτικό κλπ και αδυνατείς να πληρώσεις τις δόσεις σου.
αγοράζουμε το δάνειό σου απο την τράπεζα. Δεδομένου ότι εκτός του δανείου αδυνατείς να πληρώσεις και την εφορία προκειμένου να ΜΗ σου πάρει το σπίτι σου η εφορία για χρέη σου κάνουμε διακανονισμό, παίρνουμε εμείς το σπίτι σου στο ονομά μας εσύ θα πληρώνεις απλά ενοίκιο και έτσι δε θα χρωστάς στην εφορία ούτε δραχμή και εμείς αναλαμβάνουμε να πληρώνουμε τα χαράτσια σου και τα χρέη του σπιτιού σου και έχουμε ενός είδους ψιλή κυριότητα. Μόλις περάσει ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου σου είσαι ελεύθερος να φύγεις απ το σπίτι αλλά πλέον εμείς θα έχουμε και την επικαρπία.

συνεχίστε να ψηφίζετε ΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΕΥΡΩ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙΤΕ.
ΠΡΙΝ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΕΠΔΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ 96. ΕΠΕΣΑ ΕΞΩ. ΣΤΟ 81 ΓΥΡΙΣΕ.
Τώρα εκτός απο το βιοτικό επίπεδο τα επόμενα 2 χρόνια θα ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΩΝ ΠΑΠΠΟΥΔΩΝ ΣΑΣ.
περαστικά .
Και μετά θ αρχίσετε πάλι το κλάμα και το βρίσιμο στα λιμά τύπου παλέρμο και τζώνυ. Εγώ πάντως σας τα λεγα και τότε και σας τα λέω και τώρα.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Το δανειο πληρωνετε κανονικα καθε μηνα.
Δεν εχω καθυστερησει καμια δοση αλλα εχω αρχισει και χρεωκοπω και σκεφτομαι το μελλον.
Μπορω να παω στην τραπεζα ενα πρωι και να τους πω "κυριοι πλεον δεν εχω να σας πληρωσω βγαλτε το σε πληστηριασμο"?

δεν γίνεται έτσι ακριβώς
εξαρτάται από τις δυνατότητές σου
είτε πληρώνεις και το τρενάρεις όσο μπορείς
είτε το αφήνεις στην τύχη του
είτε κάνεις διακανονισμό
είτε το πουλάς,έστω κοψοχρονιά

γεινκός κανόνας ότι η τράπεζα δεν θέλει ακινητα,αλλά τα χρήματα
μόνη της θα σου προτείνει διακανονισμό,ακόμα και να μην πληρώσεις τίποτα για 1-2 χρόνια
ή μόνο τόκους

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΔΕΝ ΤΑ ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ.
εάν κόψεις το ΡΕΥΜΑ όταν θα το πουλήσεις ή θα το επανασυνδέσεις ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΚΟΣΤΟΥΜΑΚΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΜΕΣΩ ΔΕΗ.
τα χρέη αυτά ΠΑΝΕ μέχρι 5ετία πίσω.

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
Το ακινητο ειναι στο ονομα μου πριν την επιβολη του χαρατσιου και το ρευμα ειναι κομμενο απο τοτε ομως το χαρατσι μου ηρθε κανονικα.Προγανως εσυ λες να κανω διακοπη και να παρει το ρολοι η ΔΕΗ.Το θεμα ομως ειναι οτι υπαρχει ενοικιαστηριο για το μαγαζι και αν βρεθει καποιος να το νοικιασει τι κανω?Πληρωνω αναδρομικα το χαρατσι?Ποσο κοστιζει η τοποθετηση καινουργιου ρολογιου?Πρεπει να εχω ξοφλησει τον τελευταιο λογαριασμο στην ΔΕΗ για να κανω αυτη την διαδικασια?

Για να σου έρθει το περσινό χαράτσι, πρέπει να το έκοψες μετά τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αίτηση διακοπής μπορεί να κάνει ο συμβεβλημένος με την ΔΕΗ ή ο ιδιοκτήτης, εφόσον προσκομίσει τον τίτλο (πχ. σε περίπτωση που ο συμβεβλημένος είναι ενοικιαστής που την κοπάνησε). Η διακοπή δεν σημαίνει ότι η ΔΕΗ παίρνει το ρολόι, απλά το σφραγίζει. Βέβαια, σε περίπτωση που κάνεις επανασύνδεση, τότε ναι, πληρώνεις αναδρομικά ένα μέρος των δημοτικών τελών και λοιπών εξόδων (ΕΡΤ πχ) και νομίζω και το χαράτσι. Σημασία έχει πάντως ότι όσο το έχεις κλειστό το μαγαζί, δεν τα πληρώνεις, άρα εξοικονομείς τα χρήματα. Ακόμα και αν δεν γλιτώσεις το χαράτσι, γλιτώνεις τα υπόλοιπα. Εξυπακούεται ότι έχεις τέλη επανασύνδεσης, αλλά αυτά μπορείς να τα μετακυλίσεις στον ενοικιαστή. Πάντα συμβεβλημένος με την ΔΕΗ πρέπει να είναι ο ενοικιαστής, γιατί αλλιώς τα φέσια τα πληρώνεις εσύ (το χαράτσι είσαι υποχρεωμένος από το νόμο να το πληρώσεις ως ιδιοκτήτης).

Προσωπικά σε 3-4 διακοπές που έκανα, δεν μου ζήτησαν να είναι πληρωμένος ο τελευταίος λογαριασμός, αλλά μπορεί να σε βάλουν να τον πληρώσεις τότε. Εξαιρείται η περίπτωση να είναι ο λογαριασμός σε άλλο όνομα, οπότε μπορείς να κάνεις τον κουτό - η ΔΕΗ θα πρέπει να βρει τον άλλο ως υπόλογο.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Μόλις περάσει ο χρόνος αποπληρωμής του δανείου σου είσαι ελεύθερος να φύγεις απ το σπίτι αλλά πλέον εμείς θα έχουμε και την επικαρπία.

τώρα το γάμησες

επικαρπία και ψιλή κυριότητα δεν είναι μπαλάκια να πηγαινοέρχονται από εδώ και εκεί....

Επισκέπτης
στους πλειστηριασμούς ΔΕΝ ΠΑΤΑΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΝΕΙΣ

τις τράπεζες ΔΕΝ ΤΙΣ ΕΝΔΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΣΟΥ.
ρευστό θέλει.

όλο το πανηγύει γίνεται ΩΣΤΕ μέσα στα ςπομενα 2 χρονια ΝΑ ΠΛΑΚΩΣΟΥΝ ξένες ριαλ εστέιτ κομπανις.
δε θα αγοράζουν το σπίτι σου. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ.
Στην Γερμανια ετσι ειναι.
Τα περισσοτερα σπιτια ειναι στα χερια μεγαλων εταιριων που και κανουν διαχειρηση.
Αν θες να νοικιασεις σου ζητανε τα μαλλια της κεφαλης τους.6 νοικια μπροστα και τα ρεστα.
Εχουν βαλει στο ματι την ακινητη περιουσια του ελληνα και ειναι πολυ φανερο.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Το ακινητο ειναι στο ονομα μου πριν την επιβολη του χαρατσιου και το ρευμα ειναι κομμενο απο τοτε ομως το χαρατσι μου ηρθε κανονικα.Προφανως εσυ λες να κανω διακοπη και να παρει το ρολοι η ΔΕΗ.Το θεμα ομως ειναι οτι υπαρχει ενοικιαστηριο για το μαγαζι και αν βρεθει καποιος να το νοικιασει τι κανω?Πληρωνω αναδρομικα το χαρατσι?Ποσο κοστιζει η τοποθετηση καινουργιου ρολογιου?Πρεπει να εχω ξοφλησει τον τελευταιο λογαριασμο στην ΔΕΗ για να κανω αυτη την διαδικασια?
το χαράτσι θα πάει ιβέντσουαλυ στην εφορία.
εκεί το χρωστάς.
η δεη απλα το εισπράττει για τον βενιζέλο.
εκεί μόλις περάσει στη ΔΟΥ σου για κάθε μήνα θα έχεις προσαύξηση 1% και μετά απο κάποιο διάστημα θα σου έρθει χαρτάκι απ το ταξις ότι εάν δεν διακανονίσεις θα αρχίσουν οι νόμιμες διαδικασίες είσπραξης του χρέους σου στην εφορία.

palermo

Μέγας
Εγγρ.
18 Φεβ 2006
Κριτικές
140
Like
426
Πόντοι
3.595
Στην Γερμανια ετσι ειναι.
Τα περισσοτερα σπιτια ειναι στα χερια μεγαλων εταιριων που και κανουν διαχειρηση.
Αν θες να νοικιασεις σου ζητανε τα μαλλια της κεφαλης τους.6 νοικια μπροστα και τα ρεστα.
Εχουν βαλει στο ματι την ακινητη περιουσια του ελληνα και ειναι πολυ φανερο.

για να μην πολυλογούμε,ψήφισε ΝΔ για να στρώσει η κατάσταση

ανέκαθεν με ΝΔ υπήρχε ένα μίνιμουμ προστασίας του μικρομεσαίου Έλληνα

σπιτάκι,μαγαζάκι,καταθέσεις,χωραφάκι,εξοχικό

streetwalker

Μέλος
Εγγρ.
16 Μαρ 2007
Κριτικές
3
Like
201
Πόντοι
66
ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΔΕΝ ΤΑ ΓΛΙΤΩΝΕΙΣ.
εάν κόψεις το ΡΕΥΜΑ όταν θα το πουλήσεις ή θα το επανασυνδέσεις ο ΔΗΜΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΛΑΜΠΡΟ ΚΟΣΤΟΥΜΑΚΙ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΣ ΜΕΣΩ ΔΕΗ.
τα χρέη αυτά ΠΑΝΕ μέχρι 5ετία πίσω.

Τύπε, ο δήμος ζητάει τέλη για να σου δώσει πιστοποιητικό ΤΑΠ, στην πώληση. Αλλά και εκεί, εφόσον δεν ηλεκτροδοτείται το ακίνητο, καθαρίζεις με υπεύθυνη δήλωση απ' όσο ξέρω. Αλλιώς είναι η περίπτωση των λανθασμένων τετραγωνικών που αναφέρεσαι.

Σε κάθε περίπτωση, ας ρωτήσει την ΔΕΗ.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τώρα το γάμησες

επικαρπία και ψιλή κυριότητα δεν είναι μπαλάκια να πηγαινοέρχονται από εδώ και εκεί....
κλάψ.... δε πειράζει που είσια και χαζός δικηγόρος.
το κράτος μπορεί να δημεύσει την επικαρπία του πατέρα σου ή την ψιλή κυριότητα τη δική σου.
Γενικά ΚΑΘΕ ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΠΟΥ ΚΟΣΤΟΛΟΓΕΙΤΑΙ μπορεί να δημευθεί.
ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΟΡΛΟΓΗΣΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ.
απλά και νέτα.

επίσης ρώτα κάνα συμβολαιογράφο να σε μάθει τα κόλπα.
Αμα θες να κάνεις σπάσιμο στον μπαμπά πάνε πες του ότι θα πουλήσεις την ψιλή κυριότητα.....

Επισκέπτης
Για να σου έρθει το περσινό χαράτσι, πρέπει να το έκοψες μετά τις αρχές Σεπτεμβρίου.

Αίτηση διακοπής μπορεί να κάνει ο συμβεβλημένος με την ΔΕΗ ή ο ιδιοκτήτης, εφόσον προσκομίσει τον τίτλο (πχ. σε περίπτωση που ο συμβεβλημένος είναι ενοικιαστής που την κοπάνησε). Η διακοπή δεν σημαίνει ότι η ΔΕΗ παίρνει το ρολόι, απλά το σφραγίζει. Βέβαια, σε περίπτωση που κάνεις επανασύνδεση, τότε ναι, πληρώνεις αναδρομικά ένα μέρος των δημοτικών τελών και λοιπών εξόδων (ΕΡΤ πχ) και νομίζω και το χαράτσι. Σημασία έχει πάντως ότι όσο το έχεις κλειστό το μαγαζί, δεν τα πληρώνεις, άρα εξοικονομείς τα χρήματα. Ακόμα και αν δεν γλιτώσεις το χαράτσι, γλιτώνεις τα υπόλοιπα. Εξυπακούεται ότι έχεις τέλη επανασύνδεσης, αλλά αυτά μπορείς να τα μετακυλίσεις στον ενοικιαστή. Πάντα συμβεβλημένος με την ΔΕΗ πρέπει να είναι ο ενοικιαστής, γιατί αλλιώς τα φέσια τα πληρώνεις εσύ (το χαράτσι είσαι υποχρεωμένος από το νόμο να το πληρώσεις ως ιδιοκτήτης).

Προσωπικά σε 3-4 διακοπές που έκανα, δεν μου ζήτησαν να είναι πληρωμένος ο τελευταίος λογαριασμός, αλλά μπορεί να σε βάλουν να τον πληρώσεις τότε. Εξαιρείται η περίπτωση να είναι ο λογαριασμός σε άλλο όνομα, οπότε μπορείς να κάνεις τον κουτό - η ΔΕΗ θα πρέπει να βρει τον άλλο ως υπόλογο.
Το ρευμα ειναι κομμενο απο τον μαρτιο του 2011.
Ο λογαρισμος ειναι στο ονομα του παλιου ιδιοκτητη ο οποιος εχει πεθανει.
Το χαρατσι δεν το εχω πληρωσει.
Αν δεν γλυτωσω το χαρατσι και τα δημοτικα τελη που λεει ο περσονας τοτε ειναι ανουσια η διακοπη στη δεη.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom