Kostas(18)
Μέλος
- Εγγρ.
- 18 Νοε 2020
- Like
- 34
- Πόντοι
- 0
123456789 10 καλημέρα σας είπα?
Κλασσική περίπτωση βλάβης. Υπάρχουν πολλοί τύπου οι οποίοι παίρνουν λιγότερο από χιλιάρικο και αγοράζουν αμάξι 20.000! Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων (και μαλακίας που τους δέρνει φυσικά). Ειδικά για τους ΔΥ είναι πολύ εύκολο να δανειοδοτηθούν λόγω σταθερότητας μισθού. Το βάζει ο άλλος 7-8 χρόνια δόσεις και πλερώνει 250-300ευρά/μήνα. Βέβαια για 7 χρόνια θα κάνει το σκατό του παξιμάδι, και θα πληρώσει το αμάξι 6-7 χιλιάρικα ακριβότερο. Και όταν το ξεπληρώσει θα το πουλήσει 6-7.000 για να πάρει καινούριο γιατί θα έχει παλαιώσει. Αλλά θα πουλάει μούρη! Και κάπως θα φτάσει ο πιτσιρικάς στα 40, θα έχει χαλάσει σε αυτοκίνητα καμιά 70άρα και θα έχει στην τράπεζα 215 ευρώ! Αλλά θα πουλάει μούρη οτι οδηγάει πάντα καινούριο αμάξι!Με το ενα χιλιαρικο το μηνα το πηρε ο αλλος το αυτοκινητο των 20.000 ευρω?
Ημουν 3 χρονια στην ανεργια,ναι αλλά αδερφέ δεν βγήκες 10 μήνες σε αναστολή .. το παραδάκι έπεφτε κανονικά ..
Πτυχιούχος είμαι, ήμουν άνεργος 3μιση χρόνια αλλά βλέπεις δεν είχα μπάρμπα στην κορώνη για να διοριστώ κ να στάζει παραδάκι κάθε μήνα .. Και όταν έκανα 60.000 χιλ το χρόνο κ έφερνα 1300 καθαρά, με 130 μέρες το χρόνο μακριά από το σπίτι μου, τα δημοσιόπαιδα δουλεύανε 4μερα, κάτι σαν part time κ εγώ γυρναγα παρασκευές μετά τις 22.00 σπίτι από επαρχία κ έλεγα και ευχαριστώ..Ημουν 3 χρονια στην ανεργια,
τοτε το παραδακι το επαιρνε ο καγκουρας του 9,5 γενικο στο γυμνασιο επειδη ο μπαμπας του ειχε μαγαζι
ή δουλευε σε μπαρακι και γκομενιζε με το μηχανακι του.
ε φετος γυρισε ο τροχος.
αφου δεν κλαιγοσασταν που ειχαμε ανεργους πτυχιουχους τοσα χρονια τι κλαιγεστε που για 10 μηνες ειχαμε ανεργους τους τζαμπα μαγκες με τα λεφτα του μπαμπα ή τον φιγουρατζη με την μεταχειρισμενη BMW των 2.000 ευρω???
τοτε ηταν καλυτερα???? το 1999? το 2009? ο τροχος γυριζει.
δεν ανοιξατε κανενα θεμα το 2008 που χωρις υγειονομικη και οικονομικη κριση τον 90% των μαθηματικων κλπ βγαιναν ανεργοι
εγω ημουν σε μαγαζι μεχρι τα 17.Πτυχιούχος είμαι, ήμουν άνεργος 3μιση χρόνια αλλά βλέπεις δεν είχα μπάρμπα στην κορώνη για να διοριστώ κ να στάζει παραδάκι κάθε μήνα .. Και όταν έκανα 60.000 χιλ το χρόνο κ έφερνα 1300 καθαρά, με 130 μέρες το χρόνο μακριά από το σπίτι μου, τα δημοσιόπαιδα δουλεύανε 4μερα, κάτι σαν part time κ εγώ γυρναγα παρασκευές μετά τις 22.00 σπίτι από επαρχία κ έλεγα και ευχαριστώ..
Και στο κάτω κάτω, τι με νοιάζει εμένα αν ο άλλος είχε μαγαζί ? Ας πήγαινες σε τράπεζα τα χρυσά χρόνια κ εσύ, με μια υπογραφή έσερνες κεφάλαιο κίνησης κ άνοιγες κ εσύ μαγαζί.
Το άντεχες ?
Αν σ αρεσει η σιγουρια ,με γεια σου με χαρα σου. Αν και ελευθερος επαγγελματιας, εκτιμω τους δημοσιους υπαλληλους που ειναι απο επιλογη και θελου ν να παραγουν εργο. Προσωπικα κατι αχρηστα τσουτσεκια που το ριχνουν στη μιζα,εκβιαστικα δεν γουσταρω και τους ατελειωτα τεμπεληδες, πιστευω κιμεσυ θα συμφωνησεις μαζι μου.εγω ημουν σε μαγαζι μεχρι τα 17.
δουλεια ιδιωτικος υπαλληλος σαν και την δουλεια σου την εκανα με 8 οκταωρα την εβδομαδα για να βγαζω πανω απο χιλιαρικο στα 25 μου
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 2 ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΕΦΥΓΑ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΩ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ.
συγκεκριμενα το μαγαζι το κλεισαμε οταν περασα στο πανεπιστημιο
και αλλες 3 φορες παραιτηθηκα απο ιδιωτικο τομεα για να εχω χρονο να διαβασω για ΑΣΕΠ και να διοριστω.
μετα απο τοσο ρισκο και απο τοσα λεφτα που απαρνηθηκα για να εχω την σιγουρια και την ανεση του δημοσιου μου λετε να λυπηθω αυτους που ΔΙΑΛΕΞΑΝ να παραμεινουν στον ιδιωτικο τομεα????? ή αυτους που τεμπελιαζαν να διαβασουν?????
γιατι αυτοι με σκεφτηκαν οταν ημουν ανεργος για να κυνηγησω τον δικο μου στοχο????
πολλα λεφτα και λουσα δεν ηθελα ποτε μου, ας εκαναν και αυτοι οικονομια για τους 10 μηνες ανεργιας οπως και εγω ζοριζομουν τα 3 χρονια ανεργιας.
Επίσης χέστηκαν οι γυναίκες αν ο άλλος είναι δημόσιος υπάλληλος ή όχι. Καμία δεν ψάχνει δημόσιο υπάλληλο εκτός αν έχει μείνει 20 χρόνια πίσω.
Είπε ο άνθρωπος που δεν έχει πάρει μυρωδία από τις γυναίκες....Καθόλου δεν χέστηκαν φίλε,η νοοτροπία ακόμα ίδια είναι
Σωστα μιλας μύστη μου!! Respect!! ;)Αν σ αρεσει η σιγουρια ,με γεια σου με χαρα σου. Αν και ελευθερος επαγγελματιας, εκτιμω τους δημοσιους υπαλληλους που ειναι απο επιλογη και θελου ν να παραγουν εργο. Προσωπικα κατι αχρηστα τσουτσεκια που το ριχνουν στη μιζα,εκβιαστικα δεν γουσταρω και τους ατελειωτα τεμπεληδες, πιστευω κιμεσυ θα συμφωνησεις μαζι μου.
"Ο ενας πηγαινει οποτε θελει,αν θελει,για οσο θελει και δουλεια δεν κανει" ΑΝ υπήρχε έλεγχος θα του ειχαν κοψει τον κωλο, αλλα ΑΥΤΟ τελικα γαμησε την Ελλάδα.. Ελεγχος (κ αξιοκρατια) ΠΟΥΘΕΝΑ!! Αναφορικά το λεω, στη δικη μου Δημοσια υπηρεσια χτυπαμε καρτα κ ΑΝ αργησουμε αδικαιολογητα πανω απο 10 λεπτα εχουμε ντραβαλα με τους διευθυνταδες..! Πλας, οπως ανεφερα κατα τη διαρκεια της εργασιας, εχουμε ατομο που τσεκαρει κ συντονιζει την δουλεια μας!! Απο τη μια αιστανομαι πιεσμενος ΑΛΛΑ απο την αλλη ΑΝ εφαρμοζοταν αυτο το συστημα παντου, ΔΕ θα εκραζε ολη η Ελλαδα τους Δημοσιους!! :/
αν μου ελεγες παντως...δημοσιο η 5-6 σπιτια airbnb? θα σου λεγα το δευτερο (και μαλιστα προτιμοτερο και απο επιχειρηση) ..ασχετο με το θεμα ...Σχετικα με το παραπανω που λες εγω δεν ειμαι υπερ της αξιλογησης,αλλα υπερ της απολυσης. (αν χρειαστει)Σε ένα σωστό δημόσιο θα έπαιζε αξιολόγηση.
Επίσης θα γινόταν έλεγχοι αυστηροί για τα λαμόγια
Άλλα που...
Υπάρχουν μπινεδες πχ τελωνειακοί που μπήκαν με απολυτήριο γυμνασίου κ θησαυρισανε από τα νόμιμα και από τα δώρα
Υπάρχουν κ της Δίας ας πούμε που παίρνουν 1000 και κάτι κ αγοράζουν αλεξίσφαιρα μόνοι τους
Δύο κατηγοριών είναι το δημόσιο.
Όλων τους βέβαια ήταν επιλογή
Άλλα το 80 τοις εκατό είναι αντιπαραγωγικοι κ βολεψακηδες που σε κοιτάνε με ύφος πίσω από το ταμείο
Όταν αφήνεις ελεύθερο το σκύλο χωρίς λουρί τοτε τα λουζεσαι κ εσύ κ ο πολίτης
Τώρα για τις γυναίκες που λέμε είναι λίγο αστείο το θέμα.
Μόνο μια που θέλει οικογένεια κ σταθερότητα κ έχει λίγο παλιακες αντιλήψεις θα το δει θετικά ότι κάποιος είναι δημόσιος.
Υπάρχει βέβαια κ έντονα το φαινόμενο που παντρεύονται μετάξυ τους
Μα, εννοειται.. Αξιολογεις καποιον ως "ανικανο" κ επειτα δρομο απο το Δημοσιο.. Να ερθει κανας αξιος που θελει να εργαστει κ να προσφερει!! Δυστυχως ομως η κομματικη σαπιλα ειναι τοσο βαθυα ριζομενη στο τομεα αυτο, που πιο πιθανο ειναι να διωξουν χρησιμα και εργατικα ατομα επειδη "χαλανε την πιατσα" ή επειδη ΔΕΝ ειναι "δικα τους παιδια"..αν μου ελεγες παντως...δημοσιο η 5-6 σπιτια airbnb? θα σου λεγα το δευτερο (και μαλιστα προτιμοτερο και απο επιχειρηση) ..ασχετο με το θεμα ...Σχετικα με το παραπανω που λες εγω δεν ειμαι υπερ της αξιλογησης,αλλα υπερ της απολυσης. (αν χρειαστει)
εισοδηματίας το καλύτερο,όλη μέρα σκέφτεσαι πως θα γαμήσεις δε σε καταβάλει η δουλειά.και στην ελλάδα έχει πάρα πολλούς, πίστεψέ μεΚαι εισοδηματίας. Γενικά φραγκάτος.
Καλα, ξερουμε οτι δε θα το τολμουσε κανενας "πολιτικος", αλλα ειμαστε νεεοι κ ελπιζουμε!!ναι σορυ...αξιολογηση-απολυση...