Επισκέπτης
σίγουρα έχει. δεν φταίω εγώ που τα έχεις μπερδεμένα και δεν καταλαβαίνεις τίποτα.![]()
τύπε μπερδεμένα πράματα εκεί στη Λ. Αλεξάνδρας
σίγουρα έχει. δεν φταίω εγώ που τα έχεις μπερδεμένα και δεν καταλαβαίνεις τίποτα.![]()
διαφορετικοι ανθρωποι και περιβαλλον ;)δεν το περίμενα , αλλά παρότι διαφωνήσαμε στην αρχή
φαίνεται ότι συντονιζόμαστε στο τέλος![]()
Ηταν δημοκρατια η Οθωμανικη Αυτοκρατορια? Οι Ελληνες πολεμησαν τοτε για να αλλαξουν το συστημα διακυβερνησης των Οθωμανών? Τι ακριβως λεμε?![]()
δηλαδή συγκρίνεις τη σύγχρονη αστική δημοκρατία με την τουρκοκρατία και τι ακριβώς θες να σου απαντήσω;;;
τύπε μπερδεμένα πράματα εκεί στη Λ. Αλεξάνδρας![]()
![]()
![]()
Προσωπικά δεν σε καταλαβαινω τι θελεις να πεις. Αν καποιος άλλος καταλαβαινει, ας αναλαβει.κοίτα δεν θα παίξω την κολοκυθιά απάντησα στο ίδιο ερώτημα ακριβώς σε κάποιον πριν
αλλά επειδή έχω λίγη υπομονή ακόμα :
έστω ότι κάποιος είναι νομολάγνος εραστής του νόμου παθιασμένος
ρωτάω :
επι τουρκοκρατίας ήταν καλοί οι νόμοι ?
επι κατοχής ήταν καλοί ?
επι χούντας ήταν καλοί ?
αν έρθουν οι εξωγήινοι και επιβάλλουν κάποιος παράξενους διαστημικούς νόμους δικούς τους
θα είναι καλά ?
αν έρθουν οι εξωγήινοι και επιβάλλουν κάποιος παράξενους διαστημικούς νόμους δικούς τους
θα είναι καλά ?
κοίτα δεν θα παίξω την κολοκυθιά απάντησα στο ίδιο ερώτημα ακριβώς σε κάποιον πριν
ρωτάω :
επι κατοχής ήταν καλοί ?
επι χούντας ήταν καλοί ?
θα είναι καλά ?
σε ολα τα δημοκρατια καθεστωτα οι νομοι οφειλουν να ειναι συμφωνοι με το συνταγμα και κατ' επεκταση με την κοινωνη ηθικη και αντιληψεις....κοίτα δεν θα παίξω την κολοκυθιά απάντησα στο ίδιο ερώτημα ακριβώς σε κάποιον πριν
ρωτάω :
επι κατοχής ήταν καλοί ?
επι χούντας ήταν καλοί ?
θα είναι καλά ?
Απεργια πεινας εκαναν μονο οι βορειοιρλανδοι το 1980. Οι υπολοιποι εκτοτε απλως χαιδευονται.
κοίτα δεν θα παίξω την κολοκυθιά απάντησα στο ίδιο ερώτημα ακριβώς σε κάποιον πριν
ρωτάω :
επι κατοχής ήταν καλοί ?
επι χούντας ήταν καλοί ?
θα είναι καλά ?
Προσωπικά δεν σε καταλαβαινω τι θελεις να πεις. Αν καποιος άλλος καταλαβαινει, ας αναλαβει.
και τις επιχειρήσεις του μπαμπά και του θείου ποιος θα τις διοικήσει τύπε μου?Και ποιο το νόημα να σπουδάσει; Ειδικά αυτήν την σχολή; Υπάρχει περίπτωση εταιρεία να προσλάβει τον Ρωμανό για υπάλληλό της;
έχω και εγώ υπομονή και επαναλαμβάνω αυτό που ήταν και η πρώτη μου απάντηση: προσωπικά θεωρώ ότι σε μια [size=16pt]αστική δημοκρατία[/size] κανείς δεν δικαιούται να υπερασπιστεί την οποιαδήποτε ιδέα με όπλα.
σε κανένα από τα παραδείγματα που παραθέτεις δεν υπήρξε αστική δημοκρατία ούτε κυβέρνηση μετά από δημοκρατικές εκλογές.
και στα παραδείγματά μου οι νόμοι είναι σύμφωνοι με το σύνταγμα και κατ'επέκταση με την κοινωνική ηθική και αντιλήψειςσε ολα τα δημοκρατια καθεστωτα οι νομοι οφειλουν να ειναι συμφωνοι με το συνταγμα και κατ' επεκταση με την κοινωνη ηθικη και αντιληψεις....
στα παραδειγματα που θετεις οι νομοι ειναι προιον καποιας "αυθεντιας" και ως εκ τουτου ανομιμοποιητοι...
συμφωνώ,Φιλε αυτοι στους οποιους απευθυνεσαι δεν εχουν φετιχ με το νομο. Ειναι καθεστωτικοι. Υπερασπιζονται το καθεστως που τους συντηρει, οχι την ιδεα του νομου. Η ουσια του αστικου νομου ειναι να εχει τα λαικα στρωματα "εκει που πρεπει". Αυτο ακριβως υπερασπιζονται οι φιλοι μας εδω. Κατα τα αλλα ο δικηγορος φοροδιαφευγει ασυστολα, ο τραμουντανας δινει συμβουλες πως θα κρυβεις ανασφαλιστους εργατες αν σκασει ελεγχος κτλ.
και τις επιχειρήσεις του μπαμπά και του θείου ποιος θα τις διοικήσει τύπε μου?![]()
![]()
συμφωνώ,
οι καθεστωτικοί έχουν φετίχ με τον εκάστοτε νόμο που τους ευνοεί
και επι χούντας υπήρξαν τέτοιοι και επι τουρκοκρατίας...
Διαφωνω στο φετιχ. Δεν εχουν φετιχισμο, κανουν συνειδητη επιλογη για το συμφερον τους.
και τις επιχειρήσεις του μπαμπά και του θείου ποιος θα τις διοικήσει τύπε μου?![]()
![]()