Νέα

Αναρχικοί

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 11K
  • Εμφανίσεις 318K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Γιώργος Ξύδης

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.700
Πόντοι
2.597
Ηταν δημοκρατια η Οθωμανικη Αυτοκρατορια? Οι Ελληνες πολεμησαν τοτε για να αλλαξουν το συστημα διακυβερνησης των Οθωμανών? Τι ακριβως λεμε? :think:

προσπαθώ να καταλάβω.

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.100
Πόντοι
20.605
δηλαδή συγκρίνεις τη σύγχρονη αστική δημοκρατία με την τουρκοκρατία και τι ακριβώς θες να σου απαντήσω;;;

κοίτα δεν θα παίξω την κολοκυθιά απάντησα στο ίδιο ερώτημα ακριβώς σε κάποιον πριν

αλλά επειδή έχω λίγη υπομονή ακόμα :

έστω ότι κάποιος είναι νομολάγνος εραστής του νόμου παθιασμένος

ρωτάω :

επι τουρκοκρατίας ήταν καλοί οι νόμοι ?
επι κατοχής ήταν καλοί ?
επι χούντας ήταν καλοί ?
αν έρθουν οι εξωγήινοι και επιβάλλουν κάποιος παράξενους διαστημικούς νόμους δικούς τους
θα είναι καλά ?

Επισκέπτης
Μην το κουράζετε ρε μάγκες...

Το σύστημα που επικρατεί σήμερα είναι ένα:

[size=50pt]ΠΡΩΤΟΓΟΝΙΛΑ[/size]

όλα τ άλλα είναι μπούρδες...

ζούμε σ έναν εντελώς πρωτόγονο κόσμο...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.294
Πόντοι
8.006
κοίτα δεν θα παίξω την κολοκυθιά απάντησα στο ίδιο ερώτημα ακριβώς σε κάποιον πριν

ρωτάω :

επι κατοχής ήταν καλοί ?
επι χούντας ήταν καλοί ?
αν έρθουν οι εξωγήινοι και επιβάλλουν κάποιος παράξενους διαστημικούς νόμους δικούς τους
θα είναι καλά ?
Προσωπικά δεν σε καταλαβαινω τι θελεις να πεις. Αν καποιος άλλος καταλαβαινει, ας αναλαβει.

Επισκέπτης
θα είναι καλά ?

Δεν υπάρχουν παράξενοι διαστημικοί νόμοι

Παράξενοι είναι οι γήινοι νόμοι.

Αν έρθουν εξωγήινοι οι νόμοι τους θα είναι απλοί και θα γράφονται στην παλάμη ενός χεριού  :rockon: :rockon: :rockon:

Γιώργος Ξύδης

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.700
Πόντοι
2.597

ρωτάω :

επι κατοχής ήταν καλοί ?
επι χούντας ήταν καλοί ?
θα είναι καλά ?

έχω και εγώ υπομονή και επαναλαμβάνω αυτό που ήταν και η πρώτη μου απάντηση: προσωπικά θεωρώ ότι σε μια [size=16pt]αστική δημοκρατία[/size] κανείς δεν δικαιούται να υπερασπιστεί την οποιαδήποτε ιδέα με όπλα.

σε κανένα από τα παραδείγματα που παραθέτεις δεν υπήρξε αστική δημοκρατία ούτε κυβέρνηση μετά από δημοκρατικές εκλογές.

raopau

Ανώτερος
Εγγρ.
14 Δεκ 2012
Like
23.117
Πόντοι
5.006

ρωτάω :

επι κατοχής ήταν καλοί ?
επι χούντας ήταν καλοί ?
θα είναι καλά ?
σε ολα τα δημοκρατια καθεστωτα οι νομοι οφειλουν να ειναι συμφωνοι με το συνταγμα και κατ' επεκταση με την κοινωνη ηθικη και αντιληψεις....
στα παραδειγματα που θετεις οι νομοι ειναι προιον καποιας "αυθεντιας" και ως εκ τουτου ανευ νομιμοποιησεως...

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
Απεργια πεινας εκαναν μονο οι βορειοιρλανδοι το 1980. Οι υπολοιποι εκτοτε απλως χαιδευονται.
:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

250px-In_the_Name_of_the_Father.jpg

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16

ρωτάω :

επι κατοχής ήταν καλοί ?
επι χούντας ήταν καλοί ?
θα είναι καλά ?

Φιλε αυτοι στους οποιους απευθυνεσαι δεν εχουν φετιχ με το νομο. Ειναι καθεστωτικοι. Υπερασπιζονται το καθεστως που τους συντηρει, οχι την ιδεα του νομου. Η ουσια του αστικου νομου ειναι να εχει τα λαικα στρωματα "εκει που πρεπει". Αυτο ακριβως υπερασπιζονται οι φιλοι μας εδω. Κατα τα αλλα ο δικηγορος φοροδιαφευγει ασυστολα, ο τραμουντανας δινει συμβουλες πως θα κρυβεις ανασφαλιστους εργατες αν σκασει ελεγχος κτλ.

Snoopy@

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2014
Like
0
Πόντοι
16
Και ποιο το νόημα να σπουδάσει; Ειδικά αυτήν την σχολή; Υπάρχει περίπτωση εταιρεία να προσλάβει τον Ρωμανό για υπάλληλό της;
και τις επιχειρήσεις του μπαμπά και του θείου ποιος θα τις διοικήσει τύπε μου? :2funny: :2funny:

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.100
Πόντοι
20.605
έχω και εγώ υπομονή και επαναλαμβάνω αυτό που ήταν και η πρώτη μου απάντηση: προσωπικά θεωρώ ότι σε μια [size=16pt]αστική δημοκρατία[/size] κανείς δεν δικαιούται να υπερασπιστεί την οποιαδήποτε ιδέα με όπλα.

σε κανένα από τα παραδείγματα που παραθέτεις δεν υπήρξε αστική δημοκρατία ούτε κυβέρνηση μετά από δημοκρατικές εκλογές.

και ποιος καθορίζει αν κάτι είναι δημοκρατία και αν είναι ,ποιος καθορίζει αν είναι όντως δίκαια ?

σε ολα τα δημοκρατια καθεστωτα οι νομοι οφειλουν να ειναι συμφωνοι με το συνταγμα και κατ' επεκταση με την κοινωνη ηθικη και αντιληψεις....
στα παραδειγματα που θετεις οι νομοι ειναι προιον καποιας "αυθεντιας" και ως εκ τουτου ανομιμοποιητοι...
και στα παραδείγματά μου οι νόμοι είναι σύμφωνοι με το σύνταγμα και κατ'επέκταση με την κοινωνική ηθική και αντιλήψεις
(μια χαρά σύνταγμα μας έγραψε ο τούρκος και μια χαρά οι ραγιάδες τον σέβονταν , ευτυχώς όμως που υπήρξαν κάποιοι παράξενοι εγκληματίες τρομοκράτες...)

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.100
Πόντοι
20.605
Φιλε αυτοι στους οποιους απευθυνεσαι δεν εχουν φετιχ με το νομο. Ειναι καθεστωτικοι. Υπερασπιζονται το καθεστως που τους συντηρει, οχι την ιδεα του νομου. Η ουσια του αστικου νομου ειναι να εχει τα λαικα στρωματα "εκει που πρεπει". Αυτο ακριβως υπερασπιζονται οι φιλοι μας εδω. Κατα τα αλλα ο δικηγορος φοροδιαφευγει ασυστολα, ο τραμουντανας δινει συμβουλες πως θα κρυβεις ανασφαλιστους εργατες αν σκασει ελεγχος κτλ.
συμφωνώ,
οι καθεστωτικοί έχουν φετίχ με τον εκάστοτε νόμο που τους ευνοεί
και επι χούντας υπήρξαν τέτοιοι και επι τουρκοκρατίας...

gamiarits

Μέλος
Εγγρ.
24 Ιαν 2012
Like
2
Πόντοι
16
συμφωνώ,
οι καθεστωτικοί έχουν φετίχ με τον εκάστοτε νόμο που τους ευνοεί
και επι χούντας υπήρξαν τέτοιοι και επι τουρκοκρατίας...

Διαφωνω στο φετιχ. Δεν εχουν φετιχισμο, κανουν συνειδητη επιλογη για το συμφερον τους.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom