Νέα

Ανάκτηση Δεδομένων - Αρχείων από σκληρό δίσκο (Hard Disk Data Recovery)

• Μέλος που άνοιξε το νήμα tomito
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 101
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Γινε πιο συγκεκριμενος!

Εγινε διαγραφη των αρχειων ή φορματ του δισκου;
Τι λειτουργικο εχεις και τι συστημα αρχειων εχει ο δισκος, FAT32 ή NTFS;
Εγραψες αλλα αρχεια στον δισκο αυτο μετα την διαγραφη τους, ή τον εχεις χωρις να γραψεις κατι;

lefteris38

Μέλος
Εγγρ.
14 Νοε 2005
Like
843
Πόντοι
96
Αν εχεις κανε defragment ... απλα ξεχνα το. :headbang:

Nearxos

Τιμημένος
Εγγρ.
30 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
45
Πόντοι
16
Δηλαδή συγνώμη, υπάρχει περίπτωση αρχεία που έχω διαγράψει και από το φάκελο αλλά και από τον κάδο ανακύκλωσης να ξαναβρεθούνε με κάποιο πρόγραμμα ;

Δεν έχουν οριστικά διαγραφεί ;
Αφήνουν ίχνη ;
Και αν ναι, πως είναι αυτό δυνατό ;
Και αν ναι, πως γίνεται να δω τι ίχνη υπάρχουν από τα διαγραμμένα μου αρχεία και να τα εξαφανίσω/διαγράψω τελείως ;

Αν κάποιος έχει ειδικές γνώσεις πάνω στο θέμα ας ενημερώσει παρακαλώ, όχι «άκουσα» και «μου είπανε» και «ο κολλητός μου» και τέτοια.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Δηλαδή συγνώμη, υπάρχει περίπτωση αρχεία που έχω διαγράψει και από το φάκελο αλλά και από τον κάδο ανακύκλωσης να ξαναβρεθούνε με κάποιο πρόγραμμα ;

Δεν έχουν οριστικά διαγραφεί ;
Αφήνουν ίχνη ;
Και αν ναι, πως είναι αυτό δυνατό ;
Και αν ναι, πως γίνεται να δω τι ίχνη υπάρχουν από τα διαγραμμένα μου αρχεία και να τα εξαφανίσω/διαγράψω τελείως ;

Αν κάποιος έχει ειδικές γνώσεις πάνω στο θέμα ας ενημερώσει παρακαλώ, όχι «άκουσα» και «μου είπανε» και «ο κολλητός μου» και τέτοια.

ΒΕΒΑΙΩΣ και υπάρχει τρόπος... (ή μάλλον, ΤΡΟΠΟΙ και ΠΟΛΛΑ ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ανάκτησης δεδομένων) και οι ποιο εξειδικευμένες τεχνικές χρησιμοποιούνται σε Foresnic Labs ;)

Από μόνο του το DELETE δεν κάνει τίποτα... χρειάζεται να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα WIPΕ... google it και θα βρεις ΤΡΟΜΕΡΗ βιβλιογραφία ;)
ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΛΥΣΗ θεωρείται ο αλγόριθμος οριστικής διαγραφής DOD 5220.22-M (που χρησιμοποιείται και από το Αμερικανικό Υπουργείο Εθν. Αμυνας)

ΔΕΣ κι εδώ...

polemistis

Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2006
Like
6
Πόντοι
16
:-) Με απλά λόγια όταν κάνεις delete το λειτουργικό σβήνει απλά μια καταχώρηση στον χώρο διευθύνσεων που λέει ότι στο τάδε σημείο του δίσκου υπάρχει ένα αρχείο και ελευθερώνει αυτό το κομμάτι του δίσκου για να ξαναγραφούν δεδομένα. Άν χρησιμοποιείς κάποιο εξιδικευμένο πρόγραμμα ανάκτησης, αυτό δεν κοιτάει απλά αν έχουν σβηστεί αυτές οι διευθύνσεις αλλά πάει στον ίδιο τον δίσκο και κοιτάει κομμάτι κομμάτι μήπως υπάρχει κάποιο αναγνωρίσημο αρχείο και αν το βρεί, ξαναγράφει στον χώρο διευθύνσεων ότι από εκεί μέχρι εκεί υπάρχει αρχείο και αυτό "επανεμφανίζεται".

Η λύση αν θες να εξαφανίσεις δεδομένα είναι απλή. Χρησιμοποιείς κάποιο από αυτά τα wipe προγράμαμτα τα οποία δεν σβήνουν μόνο την διεύθυνση του αρχείου που θες να κάνεις delete, αλλά πάνε μετά και γράφουν από επάνω στον φυσικό χώρο του δίσκου που καταλάμβανε το αρχείο άσχετα δεδομένα ώστε αυτό να μην είναι ανακτήσιμο.

Αυτά ισχύουν όταν αντίπαλος σου είναι κάποιος ιδιώτης. Τώρα πλέον τα αρχεία δεν είναι ανακτήσιμα. Αν αντίπαλος σου είναι η NSA υπάρχει ένα έξτρα πρόβλημα. Οι φυσικές ιδιότητες του μέσου δεν αποθηκεύουν απλά άσσους και μηδενικά , δηλαδή η διάταξη των ατόμων του μαγνητικού δίσκου είναι "αναλογική" και υπάρχουν εργαστηριακοί τρόποι να βρεθεί κάποια προηγούμενη κατάσταση του. Εκεί τα πράγματα δηλαδή είναι ασαφή κάτα πόσο μια κυβερνητική υπηρεσία αν διαθέσει πόρους και εργαστήρια μπορεί να ανακτήσει δεδομένα. Αν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος,προχωράς σε φυσική καταστροφή του δίσκου.

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86
Ποιο προγραμμα μπορειτε να προτεινετε (freeware αν ειναι δυνατο) για να ξαναπαρω πισω αρχεια τα οποια εγιναν deleted απο τον σκληρο μου δισκο?
Υπαρχει μεσα απο τα windows xp τετοια δυνατοτητα?

Freeware
www.snapfiles.com/get/restoration.html]Restoration[/url]
www.snapfiles.com/reviews/PC_Inspector_File_Recovery/pcinspector.html]PC Inspector File Recovery[/url]

Τσεκαρε αυτο το θρεντ πρωτα.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
σε περίπτωση που εγγραφούν νέα δεδομένα, πάνω από τα (deleted) παλιά, μπορώ να ανακτήσω αυτά τα παλιά;

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
Αν γραφούν νέα δεδομένα πάνω στα παλιά τότε μόνο κατι "σαϊνια" 'ειδικών υπηρεσιών' μπορούν να τα ανακτήσουν με special recovery tools!!!
Οπως υπάρχουν και ειδικά προγράμματα που κάνουν delete και όταν κάνεις με αυτά delete τοτε ειναι DELETED με όλη τη σημασία της λέξης.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Αν γραφούν νέα δεδομένα πάνω στα παλιά τότε μόνο κατι "σαϊνια" 'ειδικών υπηρεσιών' μπορούν να τα ανακτήσουν με σπρσιαλ recovery tools!!!

ωχχχ... κι έχω ξεσκιστεί να κατεβάζω διάφορα προγράμματα από το μεσημέρι που είδα το θρεντ. πάνε χαμένα 2 dvd με mp3s ρε γαμότο

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Εμενα για καποιο περιεργο λογο μου σβηστικε ο FAT (File Allocation Table).  Τα αρχεια ειναι εκει το ξερω αλλα πως το καλο τα ανακτας?  Ο δισκος δεν δεχεται ουte φορμαρισμα...
Ξερω οτι αν πληρωσω να τον ανοιξουν (σε εργαστηριο - ειναι και φορητος εξωτερικος WD) θα βρω λυση αλλα πριν φτασω εκει εχει κανεις καμια ιδεα?

Ευχαριστω

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Εμενα για καποιο περιεργο λογο μου σβηστικε ο FAT (File Allocation Table).  Τα αρχεια ειναι εκει το ξερω αλλα πως το καλο τα ανακτας?  Ο δισκος δεν δεχεται ουte φορμαρισμα...
Ξερω οτι αν πληρωσω να τον ανοιξουν (σε εργαστηριο - ειναι και φορητος εξωτερικος WD) θα βρω λυση αλλα πριν φτασω εκει εχει κανεις καμια ιδεα?

Ευχαριστω

Δοκίμασε το Partition Table Doctor:

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216

Ευχαριστω

Τα προγράμματα που ανέφερε πριν κάποιος φίλος το κάνουν. Μερικά επαναφέρουν και το partition και το MBR (και για fat και για ntfs).

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
υπάρχει κάποια "καλή" ιστοσελιδα που να εξηγει αρκετα καλα πώς γινεται το format? :rockon:

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.228
Πόντοι
216
υπάρχει κάποια "καλή" ιστοσελιδα που να εξηγει αρκετα καλα πώς γινεται το format? :rockon:

Τι ενοεις?

Το format είναι ένα και δεν έχει παραλαγές στη σημερινή εποχή.
Απλά πατάς format ή γράφεις "format c:" και γίνετε format μόνο του.

Duracell

Τιμημένος
Εγγρ.
18 Οκτ 2005
Like
92
Πόντοι
66
Το format είναι ένα και δεν έχει παραλαγές στη σημερινή εποχή.
Απλά πατάς format ή γράφεις "format c:" και γίνετε format μόνο του.

Το FORMAT στα windows είναι ολόκληρη διαδικασία... (που περιγράφεται αναλυτικά στα παραπάνω links), όχι μια απλή εντολή του MSDOS

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom