Νέα

Αναγνώριση Πτυχίων - Μύθος ή Πραγματικότητα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pristine
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 137
  • Εμφανίσεις 6K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Να αναγνωρίζονται τα πτυχία χωρών της ΕΕ ως ισότιμα & αντίστοιχα;

• Εννοείται.

Ψήφοι: 1 100,0%
  • Θα αστειεύεσαι!

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    1

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Με αφορμή την πρόσφατη κουβέντα μέσω PM που είχα με ένα παλικάρι εδώ μέσα που σπουδάζει στην Αγγλία, είπα ν' ανοίξω το συγκεκριμένο θέμα για debate. Έχουν γραφτεί πολλά, εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι στη χώρα τoυ Δυσοίωνέσκο δεν είναι καθόλου παράλογο, το πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ να θεωρεί ότι η σχολή που διδάσκει ο Mr Greek statistics :rolleyes: είναι ανώτερη από το aντίστοιχο Business degree στο LSE ή στο UCL. :headbang:

Αν πάρετε τηλέφωνο στο ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) θα σας το πουν ευθαρσώς - εμείς δεν κάνουμε καμία αξιολόγηση αν έρχεσαι από το Harvard ή από το Universiry of Kent κλπ. Από τη στιγμή που η ΑΣΟΕΕ είναι 4 χρόνια, πάρτε τ' αρχίδια μας. Τα ευτράπελα φυσικά δεν έχουν τέλος - κάποιος τελειώνει Πανεπιστήμιο στη Βουλγαρία (εδώ γελάμε :2funny:) και αναγνωρίζει πτυχίο χαλαρά εδώ και μάλιστα τους αφήνει πίσω όλους σε δουλειές του Δημοσίου, διότι έχει τελειώσει με 9. :jerking:

Να μην αναφερθώ σε Οδοντιατρικές σχολές κλπ γιατί θα νυχτώσουμε. Αναγνωρίζω το γεγονός ότι η Ελλάδα θέλει να προστατεύσει τα πτυχία της, αλλά αυτή η ξεφτίλα δε θα τελειώσει κάποτε; Στα παπάρια τους βέβαια η έννοια της αξιολόγησης και του ranking - ισοπέδωση τα πάντα σ' αυτό το μπουρδέλο χώρα, όλα είναι το ίδιο. :uglystupid:

NickGeek

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2005
Κριτικές
6
Like
669
Πόντοι
96
και τι να την κάνει κάποιος την αναγνώριση δηλαδή?
Και εγώ έχω δύο πτυχία απο αγγλία και το μόνο που δεν με απασχόλισε ποτέ είναι η αναγνώριση.
Τι να την κάνω?

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
και τι να την κάνει κάποιος την αναγνώριση δηλαδή?
Και εγώ έχω δύο πτυχία απο αγγλία και το μόνο που δεν με απασχόλισε ποτέ είναι η αναγνώριση.
Τι να την κάνω?
ειναι απο αγγλια γιαυτο....

NickGeek

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2005
Κριτικές
6
Like
669
Πόντοι
96
ειναι απο αγγλια γιαυτο....

Μα και από αλλού να ήτανε, οι εταιρίες βάση ικανοτήτων προσλαμβάνουν.
Μάλιστα τα τελευταία χρόνια έχω εισηγηθεί την πρόσληψη πολλών απο το πολυτεχνείο του Βελιγραδίου διότι οι αποφοιτοι του είναι πολύ δυνατοί

Gushallo

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2007
Like
19
Πόντοι
16
Ξέρω 2 περιπτώσεις από ανατολικές χώρες (τωρα ΕΕ) που για να πάρουν τα αντίστοιχα πτυχία εδώ,
έδωσαν σχεδόν όλα τα μαθήματα των αντίστοιχων ελληνικών τμημάτων.

Έχω την εξής απορία.
Τι γίνεται με τα δικά μας πτυχία στο εξωτερικό?

NickGeek

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2005
Κριτικές
6
Like
669
Πόντοι
96
τα ελληνικά πτυχία σε άλλες ευρωπαικές χώρες θεωρούντε αυτομάτος το ίδιο με τα εθνικά πτυχία της κάθε χώρας.
Η παραφροσύνη είναι ελληνικό προνόμιο.
Επιμένω πάντως ότι εκτός από κάποιες συγκεκριμένες περιπτώσεις, η αναγνώριση είναι χάσιμο χρόνου. Ποιός θέλει ειδικά σήμερα να δουλέψει στο δημόσιο?

big_lebowski

Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
1
το μεγαλυτερο αστειο στην ολη υποθεση ειναι αλλο - το Υπουργειο Παιδειας του Ελληνομπουρδελισταν ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ και βγαλει λιστες με ποια πανεπιστημια και ποια τμηματα αυτων ειναι ισοτιμα των απανταχου γνωστων και αξιολογων ελληνικων πανεπιστημιων!!!! ειναι απιστευτο!! Και εγω Αγγλια εχω σπουδασει και μου φαινεται αδιανοτητο, κωμικο και τραγελαφικο το ελληνικο Δημοσιο να βγαζει λιστες με πανεπιστημια του εξωτερικου και να απαιτει για την αναγνωριση εναν σκασμο χαρτια και ολα αυτα γιατι...??? για να ειναι ισοτιμα με μπαχαλοπανεπιστημια της Ελλαδας τα οποια ειναι φυτωρια-ακαδημιες κομματων.

tkalelris

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
13
Πόντοι
1
Με αφορμή την πρόσφατη κουβέντα μέσω PM που είχα με ένα παλικάρι εδώ μέσα που σπουδάζει στην Αγγλία, είπα ν' ανοίξω το συγκεκριμένο θέμα για debate. Έχουν γραφτεί πολλά, εγώ το μόνο που θα πω είναι ότι στη χώρα τoυ Δυσοίωνέσκο δεν είναι καθόλου παράλογο, το πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ να θεωρεί ότι η σχολή που διδάσκει ο Mr Greek statistics :rolleyes: ότι είναι ανώτερη από το aντίστοιχο Business degree στο LSE ή στο UCL. :headbang:

Αν πάρετε τηλέφωνο στο ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ) θα σας το πουν ευθαρσώς - εμείς δεν κάνουμε καμία αξιολόγηση αν έρχεσαι από το Harvard ή από το Universiry of Kent κλπ. Από τη στιγμή που η ΑΣΟΕΕ είναι 4 χρόνια, πάρτε τ' αρχίδια μας. Τα ευτράπελα φυσικά δεν έχουν τέλος - κάποιος τελειώνει Πανεπιστήμιο (εδώ γελάμε :2funny:) στη Βουλγαρία και αναγνωρίζει πτυχίο χαλαρά εδώ και μάλιστα τους αφήνει πίσω όλους σε δουλειές του Δημοσίου γιατί έχει τελειώσει με 9. :jerking:

Να μην αναφερθώ σε Οδοντιατρικές σχολές κλπ γιατί θα νυχτώσουμε. Αναγνωρίζω το γεγονός ότι η Ελλάδα θέλει να προστατεύσει τα πτυχία της, αλλά αυτή η ξεφτίλα δε θα τελειώσει κάποτε; Στα παπάρια τους βέβαια η έννοια της αξιολόγησης και του ranking - ισοπέδωση τα πάντα σ' αυτό το μπουρδέλο χώρα, όλα είναι το ίδιο. :uglystupid:

Εννοειτε φιλε!καλα εσυ δεν το εχει παρει χαμπαρι οτι στην Ελλαδα εχουμε τα ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΠΑΝΕΠΗΣΤΗΜΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ?Ναι καλα διαβαζεις.Ναι αυτα εννοω τα βρωμιαρικα με τις καταληψεις κ το ξυλο που πεφτει στις εκλογες.Αυτα που δεν εχουν ουτε ενα εργαστηριο (κ αν εχουν μονο αυτοι τα λενε ετσι γτ στην πραγματικοτητα δεν ειναι) αλλα εχουν 4ετη Η 5ετη φοιτηση.
ΑΑΑΑΑΑΑΑ ολα κ ολα.Οσα περισσοτερα χρονια τοσο καλυτερα τα μαθαινεις.Εσυ δλδ απο Αγγλια τι εμαθες σε 3 χρονια?Οπως ελεγε κ Χατζηχρηστος σε 1 ταινια του εμεινε 13 χρονια στο δημοτικο για να τα μαθω καλα.Οι αλλοι σε 6 δεν μαθαν τπτ.
Και οπως φυσικα θα εχεις καταλαβει ειρωνευομαι το ελληνικο ηλιθιο συστημα.Ειμαι απο Αγγλια κ εχς περαζει τα πανδειμα απο το τοτε ΔΙΚΑΤΣΑ.

NickGeek

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2005
Κριτικές
6
Like
669
Πόντοι
96
Μα δε μιλάμε για σένα - μιλάμε για το αν έχουμε στοιχειώδη σοβαρότητα σα χώρα.

όχι, δεν έχουμε. Αυτό όμως είναι αυτονόητο, ενώ η εμμονή στην αναγνώριση δεν είναι

OP
OP
P

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Καθόλου εμμονή - στοιχειώδης λογική είναι. Ένας διπλωματούχος μηχανικός όταν πρωτοξεκινάει, έχει σα μαξιλάρι ένα minimum μισθού το οποίο έχει θέσει το ΤΕΕ και είναι υποχρεωμένες να σεβαστούν όλες οι επιχειρήσεις. Αν αντίθετα πας με πτυχίο μηχανικού όχι αναγνωρισμένο, θα σου πουν πάρε €300 λιγότερα και αη γαμήσου. Πως σου φάνηκε? :rolleyes:

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.211
Πόντοι
506
...Αυτά είναι τα αποτελέσματα της υπεράσπισης του κομπλεξικού κατεστημένου στα Πανεπιστήμια, που επικρατεί εδώ και χρόνια...Απόφοιτοι Μηχανικών του IMPERIAL COLLEGE πρέπει να δώσουν 16(!!)μαθήματα για να είναι ισότιμοι με μηχανικούς του ΕΜΠ (δηλαδή τη ΜΑΦΙΑ του ΤΕΕ)...Απόφοιτοι Ιατρικών σχολών Ρουμάνικων Πανεπιστημίων (του ΚΩΛΟΥ-τα πτυχία δίνονται επί πληρωμή)πρέπει να δώσουν 2 (!!) μαθήματα για ισοτιμία με την Ιατρική Αθηνών. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της κυριαρχίας της (ΨΕΥΤΟ)Αριστεράς και στην Παιδεία...

NickGeek

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2005
Κριτικές
6
Like
669
Πόντοι
96
ναι μες αλλα....
δεν το κάνουν όλες οι επιχειρήσεις και ενδεχομένος γιατί ένας αξιόλογος μηχανικός να θέλει να δουλέψει σε μια εταιρία που φέρεται έτσι?

Στη δική μου δουλειά (πληροφορική) είναι γεμάτο μηχανικούς (ηλεκτρονικούς και μηχανολόγους). Άμα έχουν πτυχίο εκτός ελλάδος και δεν είναι στο ΤΣΜΕΔΕ (εγω είμαι σε αυτή τη κατηγορία), τοτε δουλεύουν με ΙΚΑ η με σύμβαση έργου σε ελεύθεροι επαγγελματίες. Και στις δύο περιπτώσεις, ο μισθός είναι αρκετά καλός ανάλογα την εταιρία.

Δεν λέω οτι έχεις άδικο γιατί δεν έχεις. Απλά λέω οτι υπάροχυν επιλογές

Stefanos83

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
1
Για να αποφοιτήσω χρειάστηκε να περάσω επιτυχώς εξετάσεις σε 64 οιονομικά μαθήματα σε διάστημα 3.5 ετών. Ο αντίστοιχος χρόνος, παρεμφερούς αντικειμένου, Πανεπιστημίου της Αγγλίας ήταν 3 χρόνια και μόλις 35 μαθήματα (29 λιγότερα). Επιπροσθέτως έπρεπε να εργαστώ ΚΑΙ να κάνω πτυχιακή εργασία, κάτι που δεν χρειάστηκε ο κάτοχος του πτυχίου του εξωτερικού.

Ασφαλώς μπορεί να υπάρχει ποιοτική απόκλιση και τα 35 της Αγγλίας να ήταν δυσκολότερα από τα 35 της Ελλάδας ΑΛΛΑ αυτό αποδεικνύεται μόνο με απευθείας αντιπαραβολή της ύλης των μαθημάτων. Το να δώσεις όμως σχεδόν τα διπλά μαθήματα και να μείνεις πίσω στην αγορά εργασίας γιατί ο απέναντι ξεκινά με πλεονέκτημα χρόνου δεν το βρίσκω σωστό. Υπάρχουν σχολές στην Ελλάδα που είναι ΤΟ μανίκι για να της τελειώσεις (Ηλεκτρολόγος χρειαζόταν 74 μαθήματα πριν μερικά χρόνια σε συγκεκριμένο ΤΕΙ).

Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των Πανεπιστημίων του εξωτερικού αναγνωρίζεται απευθείας, άνευ εξετάσεων. Δεν καταλαβαίνω την κλάψα αρκετών. Αν τώρα ο άλλος πήρε πτυχίο στο Ισλαμαμπάτ, λυπάμαι αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνω αγγλόφωνο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα σε συγκεκριμένο ΤΕΙ της Αθήνας. Ο βαθμός δυσκολίας είναι απείρως ευκολότερος από ότι στο προηγούμενο ΤΕΙ μου κατά το βασικό πτυχίο.

NickGeek

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2005
Κριτικές
6
Like
669
Πόντοι
96
Το να δώσεις όμως σχεδόν τα διπλά μαθήματα και να μείνεις πίσω στην αγορά εργασίας γιατί ο απέναντι ξεκινά με πλεονέκτημα χρόνου δεν το βρίσκω σωστό.

και άλλοι ξεκινήσαμε με μειωνέκτημα χρόνου γιατί κάναμε με αρχές τη θητεία μας χωρίς βίζματα ενώ γυναίκες, πουστάκια και βισματίες που δεν πατάγανε στις μονάδες και το θεωρούσαν μαγκία μπήκανε στην αγορά εργασίας νωρίτερα.

Περιέγραψες την πραγματική ζωή που είναι γεμάτη αδικίες φίλε μου. Ξεπερασέ το και δούλεψε για να φτιάξεις κάτι για το οποίο θα είσαι περήφανος γιατί θα το έχεις κάνει με τους κόπους σου από το μηδέν

Stefanos83

Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2007
Like
0
Πόντοι
1
και άλλοι ξεκινήσαμε με μειωνέκτημα χρόνου γιατί κάναμε με αρχές τη θητεία μας χωρίς βίζματα ενώ γυναίκες, πουστάκια και βισματίες που δεν πατάγανε στις μονάδες και το θεωρούσαν μαγκία μπήκανε στην αγορά εργασίας νωρίτερα.

Περιέγραψες την πραγματική ζωή που είναι γεμάτη αδικίες φίλε μου. Ξεπερασέ το και δούλεψε για να φτιάξεις κάτι για το οποίο θα είσαι περήφανος γιατί θα το έχεις κάνει με τους κόπους σου από το μηδέν

Κοίτα, εντάξει, δέχομαι το χρονικό πλεονέκτημα της γυναίκας ελέω στρατού γιατί αργότερα θα εξομειωθεί με την κύηση, τη γέννα και την ανάθρεψη παιδιών. Η ζωή της σωστής γυναίκας, είναι δυσκολότερη πιστεύω ενός άντρα. Πρέπει να είναι μάνα, εργαζόμενη, νοικοκυρά, δασκάλα κτλ. Άσχετα που μπορεί να βγει μία πουτάνα και μισή, μιλάμε για το τι πρέπει να συμβαίνει.

Τα πουστάκια του Ι5 ή της εξαγοράς θητείας, που το έκαναν με σκοπό να αποκτήσουν πλεονέκτημα είναι αηδιαστικά. Θυμάμαι και εγώ στρατό, ο άλλος να το παίζει άρχοντας που ήταν φάντασμα και δούλευε στην εταιρεία του μπαμπα και ερχόταν με το αυτοκίνητο στο στρατόπεδο. Βρίσκομαι σε θέση που μπορώ να προσλαμβάνω άτομα, ποτέ δεν επιτρέψω να συμβεί κάτι τέτοιο, όσο περνάει από το χέρι μου.

Επίσης, όπως είπα, δεν έχω πρόβλημα να αναγνωρίζονται τα πτυχία των άλλων. Αρκεί να εξομειωθούν οι ύλες και τα χρόνια. Αν πιστεύουν στο ΥΠ. Παιδείας ότι πρέπει να αναγνωριστεί το Παν. της Χ κωμόπολης της Αγγλίας, ας βρουν τα αντίσοιχα ελληνικά τμήματα και ας αφαιρέσουν τα μισά μαθήματα και να μειώσουν την χρονική διάρκεια των σπουδών: 1) Να μην κάνω πτυχιακή, 2) Να μην κάνω πρακτική, 3) Να δώσω 30 μαθήματα λιγότερα, και 4) Να μου αφαιρέσουν επιπροσθέτως άλλους έξι μήνες από την θεωριτική κατάρτιση. Τότε, συζητάμε για απευθείας αναγνώριση των πάντων.

OP
OP
P

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
δεν το κάνουν όλες οι επιχειρήσεις και ενδεχομένος γιατί ένας αξιόλογος μηχανικός να θέλει να δουλέψει σε μια εταιρία που φέρεται έτσι?

Στη δική μου δουλειά (πληροφορική) είναι γεμάτο μηχανικούς (ηλεκτρονικούς και μηχανολόγους). Άμα έχουν πτυχίο εκτός ελλάδος και δεν είναι στο ΤΣΜΕΔΕ (εγω είμαι σε αυτή τη κατηγορία), τοτε δουλεύουν με ΙΚΑ η με σύμβαση έργου σε ελεύθεροι επαγγελματίες. Και στις δύο περιπτώσεις, ο μισθός είναι αρκετά καλός ανάλογα την εταιρία.
Έλα ρε Nick τώρα, ξέρω τι σου λέω. Τα έζησα παλιότερα και είμαι σίγουρος ότι τώρα η κατάσταση είναι πιο άγρια. Παίζει ρόλο τα πρώτα χρόνια με τι μισθό ξεκινάς και είναι κάτι που σε ακολουθεί καθώς εξελίσσεσαι επαγγελματικά. Σαφώς οι δεξιότητες του καθενός είναι αυτό που καθορίζει και τις αμοιβές, υπάρχουν όμως και πολλοί/ές που για τον άλφα ή βήτα λόγο θεωρούν το Δημόσιο παρά τις μικρές αμοιβές του, καλύτερο.

Στο αρχικό post απλά περιέγραψα με λίγες κουβέντες το θέατρο του παραλόγου που υπάρχει γύρω από τη φάση ΔΙΚΑΤΣΑ. Δηλ να τελειώνεις Οξφόρδη και να σου λένε, πήγαινε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς γιατί σου λείπουν μαθήματα. :uglystupid: Δεν αναφέρθηκα δε καθόλου στο θέμα franchising μια και αυτό είναι άλλη πονεμένη ιστορία.

NickGeek

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2005
Κριτικές
6
Like
669
Πόντοι
96
Επίσης, όπως είπα, δεν έχω πρόβλημα να αναγνωρίζονται τα πτυχία των άλλων. Αρκεί να εξομειωθούν οι ύλες και τα χρόνια. Αν πιστεύουν στο ΥΠ. Παιδείας ότι πρέπει να αναγνωριστεί το Παν. της Χ κωμόπολης της Αγγλίας, ας βρουν τα αντίσοιχα ελληνικά τμήματα και ας αφαιρέσουν τα μισά μαθήματα και να μειώσουν την χρονική διάρκεια των σπουδών: 1) Να μην κάνω πτυχιακή, 2) Να μην κάνω πρακτική, 3) Να δώσω 30 μαθήματα λιγότερα, και 4) Να μου αφαιρέσουν επιπροσθέτως άλλους έξι μήνες από την θεωριτική κατάρτιση. Τότε, συζητάμε για απευθείας αναγνώριση των πάντων.

Αυτό δεν μπορεί να γίνει σε ότι αφορά τα κράτη μέλη. Σε μια ελεύθερη αγορά έχεις επιλογή να πας σε όποια ευρωπαική χώρα θές και να σπουδάσεις. Δεν σε υποχρεώνει κανείς να σπουδάσεις ελλάδα. Όλοι κάνουμε επιλογές βάση κριτηρίων. Άλλως κάνει εταιρία στην Κύπρι γιατι έχει χαμηλότερη φορολογία, άλλος εργάζετει στην σκανδιναβία για να έχει περισσοτερες παροχές, άλλος σπυδάζει στην αγγλία για να τελιώσει γρηγορότερα, και πάει λέγοντας.

NickGeek

Μέλος
Εγγρ.
20 Νοε 2005
Κριτικές
6
Like
669
Πόντοι
96
Έλα ρε Nick τώρα, ξέρω τι σου λέω. Τα έζησα παλιότερα και είμαι σίγουρος ότι τώρα η κατάσταση είναι πιο άγρια. Παίζει ρόλο τα πρώτα χρόνια με τι μισθό ξεκινάς και είναι κάτι που σε ακολουθεί καθώς εξελίσσεσαι επαγγελματικά. Σαφώς οι δεξιότητες του καθενός είναι αυτό που καθορίζει και τις αμοιβές, υπάρχουν όμως και πολλοί/ές που για τον άλφα ή βήτα λόγο θεωρούν το Δημόσιο παρά τις μικρές αμοιβές του, καλύτερο.

Στο αρχικό post απλά περιέγραψα με λίγες κουβέντες το θέατρο του παραλόγου που υπάρχει γύρω από τη φάση ΔΙΚΑΤΣΑ. Δηλ να τελειώνεις Οξφόρδη και να σου λένε, πήγαινε στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς γιατί σου λείπουν μαθήματα. :uglystupid: Δεν αναφέρθηκα δε καθόλου στο θέμα franchising μια και αυτό είναι άλλη πονεμένη ιστορία.

Δυστυχώς έτσι είναι και έχει γίνει κοινωνικά αποδεκτό και έχουμε μάθει όλοι να ζουμε ποια έτσι.
Άραγε δεν έχει πάει κανείς στο ευρωπαικό δικαστήριο να διεκδικήσει αναγνώριση?

nick07

Μέλος
Εγγρ.
3 Μαΐ 2009
Like
1
Πόντοι
16
"Το να δώσεις όμως σχεδόν τα διπλά μαθήματα και να μείνεις πίσω στην αγορά εργασίας γιατί ο απέναντι ξεκινά με πλεονέκτημα χρόνου δεν το βρίσκω σωστό."

Τι είναι σωστό; Να υπαγορεύεις στον επιχειρηματία ποιόν θα προσλάβει στη δουλειά του; Συνετίσου νεαρέ γιατί θα τα βρεις μπαστούνια.

"Τα πουστάκια του Ι5 ή της εξαγοράς θητείας, που το έκαναν με σκοπό να αποκτήσουν πλεονέκτημα είναι αηδιαστικά. Θυμάμαι και εγώ στρατό, ο άλλος να το παίζει άρχοντας που ήταν φάντασμα και δούλευε στην εταιρεία του μπαμπα και ερχόταν με το αυτοκίνητο στο στρατόπεδο."

Ζήλεια - ψώρα.  :pipa3:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom