Νέα

Αν ζούσατε σε μια παλιά εποχή...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Kalogero
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 120
  • Εμφανίσεις 5K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

panbar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2017
Κριτικές
1
Like
3.550
Πόντοι
446
Χμμμ ... Λοιπόν, εγώ θα ήθελα να ήμουν Αγγλία, Birmingham, Liverpool, γύρω στο 1970, στην γέννηση της metal σκηνής ... Να έχω δει όλες αυτές τις ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ μπάντες και γιατί όχι να είμαι μέρος κάποιας απ' αυτές ...
Black Sabbath, Judas Priest ...
Αλλά και μόνο που θα έχω ζήσει όλο αυτό το κίνημα - το οποίο δεν είναι τόσο φλώρικο όσο στις μέρες μας, ξεκίνησε μέσα από την εργατική τάξη και ήταν επαναστατικό, γι' αυτό και τα τραγούδια που γράφονταν τότε είχαν νοήματα, είχαν μια "κατακραυγή" ..
Και είχε και "παρεούλα" ... Sex and drugs ...

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Κριτικές
7
Like
9.905
Πόντοι
1.686
Τύποι βλέπω ονειρεύεστε σπαθιά και χιτώνες, σας χαλάει δηλαδή να ζούσατε το σήμερα αλλά σαν ελον μασκ και αύριο το πρωί που θα ξυπνούσαμε να έχετε 272δις περιουσία και όλα τα τοπ μοντέλα του κόσμου να παρακαλάνε να τα γκαστρωσετε :confused: :confused: :confused:

230.8 billion USD (2022)

Μειώθηκε η περιουσία του , το γιατί το αναφέρει το λινκ

enduro

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιουν 2014
Like
15.677
Πόντοι
3.656
Καλό ακούγεται αλλά πρακτικά ήταν από τα χειρότερα. Βρώμα, πείνα, σκορβούτο, ξύλινα πόδια, γάντζοι, "εκλεκτή" παρέα ... :zombie: :priest:

τιγκα στα σκουλαμεντρα τυπε και δεν υπηρχε και φαντα τοτε :confused: :confused: :confused:

Εγγρ.
28 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
14.000
Πόντοι
3.936
Αν ήσασταν υποχρεωμένοι να ζήσετε σε μία παλιά εποχή και είχατε τη δυνατότητα να την επιλέξετε, ποια εποχή θα επιλέγατε, τι δουλειά θα κάνατε, πώς θα ήταν οι σχέσεις σας με τις γυναίκες και γενικά πώς θα περνάγατε;

Αρχαία Αθήνα μάλλον και θα ήμουν ίσως διερμηνέας ή αργυραμοιβός (ανταλλάκτης νομισμάτων). Σίγουρα οπαδός της φιλοσοφίας του Επίκουρου, ανύπαντρος και συναναστρεφόμενος εταίρες.
Είναι θεωρία συνωμοσίας.

Για όλα φταίει ο Χίος και οι Illuminati!

Λευτεριά στην Τσετσενία και στον Γιώργο Μοναστηριώτη!

Nubic

Μέγας
Εγγρ.
28 Οκτ 2019
Κριτικές
10
Like
13.126
Πόντοι
3.846
5ο αιώνα π.Χ. στην Αθήνα να ήμουν μεσοαστός και να μπορούσα να γνωρίσω Πλάτωνα, Σωκράτη ,να δω Ευρυπίδη στις πρώτες παραστάσεις. Φυσικά το πιο πιθανό θα ήταν να πεθάνω πριν φτάσω τα 20 σε κάποια μάχη του Πελοποννησιακού.

Έφηβος στο Λονδίνο των 60s τότε που άλλαζε ο κόσμος, ερχόταν τα πάνω κάτω σε μουσική και κινηματογράφο

Θα ήθελα να είχα πολεμήσει το 1821 ήταν μια ωραία εποχή που μαχόμαστε για πραγματικά ιδανικά.

Το 1492 να ήμουν από τους πρώτους που αποίκησαν την Αμερική. Ίσως να με έτρωγε κανένας Ίνκας με το φυσοκάλαμο αλλά πρέπει να ήταν απίστευτο το συναίσθημα να ανακαλύπτεις μία ήπειρο τόσο διαφορετική από όσα είχες δει μέχρι τότε.

Παρίσι τη μπελ επόκ και Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1970.

Paliotsarkadoros

Ανώτερος
Εγγρ.
17 Αυγ 2006
Κριτικές
28
Like
3.826
Πόντοι
7.185
5ο αιώνα π.Χ. στην Αθήνα να ήμουν μεσοαστός και να μπορούσα να γνωρίσω Πλάτωνα, Σωκράτη ,να δω Ευρυπίδη στις πρώτες παραστάσεις. Φυσικά το πιο πιθανό θα ήταν να πεθάνω πριν φτάσω τα 20 σε κάποια μάχη του Πελοποννησιακού.

Έφηβος στο Λονδίνο των 60s τότε που άλλαζε ο κόσμος, ερχόταν τα πάνω κάτω σε μουσική και κινηματογράφο

Θα ήθελα να είχα πολεμήσει το 1821 ήταν μια ωραία εποχή που μαχόμαστε για πραγματικά ιδανικά.

Το 1492 να ήμουν από τους πρώτους που αποίκησαν την Αμερική. Ίσως να με έτρωγε κανένας Ίνκας με το φυσοκάλαμο αλλά πρέπει να ήταν απίστευτο το συναίσθημα να ανακαλύπτεις μία ήπειρο τόσο διαφορετική από όσα είχες δει μέχρι τότε.

Παρίσι τη μπελ επόκ και Νέα Υόρκη τη δεκαετία του 1970.
Ρε Δόκτορ Χού, πήρες αγγαζέ την Τάρντις και δεν θα μείνει δρομολόγιο για τους υπόλοιπους

ΥΓ. άσχετο που χάθηκε εκείνη η μορφή ο Φαραώ τόσο καιρό?

dem

Ανώτερος
Εγγρ.
23 Νοε 2005
Κριτικές
15
Like
6.477
Πόντοι
8.345
Το 1960 να τραγουδάω με τον Στέλιο , το 1980 με τον Μάικλ τζακσον
στρατηγός στο Βυζάντιο, η του μεγα Άλεξανδρου.
Στα 2 τελευταία αν είναι δυνατον με σύγχρονα όπλα σαν αλλος ash williams

Οτιδήποτε άλλο από την σημερινή χαβουζα του ινσταγκραμ και της πολιτικης ορθότητα

Θα μου έλειπαν βέβαια γυαλιά και φάρμακα, αλλά δεν θα ειχαμε και καποτες από την άλλη.

Και στο τελος της ανθρωπότητας να δω τι σκατα κάναμε και που.

ALEX5555

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2018
Like
1.168
Πόντοι
206
Καλοκαίρι 1987 είμαι με τους γονείς μου στα Καμένα Βούρλα. Θυμάμαι να βγαίνουμε από ένα μαγαζί και στα σκαλάκια να κάθεται ένας ξένος τουρίστας και να τρώει σάντουιτς......Περνάνε δυο τουρίστριες τις κοιτάει και λέει στη μία σε "άπταιστα" Αγγλικά...."γιου λουξ μπιούτιφουλ!" Η κοπέλα χαμογελάει και φεύγει......Σε αυτή την εποχή θα ήθελα να είμαι ρε μάγκες.......Σεξ φαγητό καμάκι και πούτσα μου όλα..................!

Εγγρ.
7 Αυγ 2021
Like
14.811
Πόντοι
3.506
Μια και μόνο εποχή του παρελθόντος με μαγεύει, η εποχή των ναιτών ιπποτών !! Και συγκεκριμένα την εποχή που εγκαταστάθηκαν στην Ρόδο και έφτιαξαν το μεγαλοπρεπές τους παλάτι ! Ιππότες της πίστης και διαφόρων μυστικών του παρελθόντος. Βέβαια πολλά ακούγονται για αυτούς αλλά τίποτα δεν είναι βέβαιο !!
uuFwFxyidsfzUizAsFRWq8.jpg

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.922
Πόντοι
3.556
Αρχαια Ελλαδα ως Αθηναίος πολιτης και να εχω 20 δουλους και 20 δουλες. Τους οποιους βεβαια θα αντιμετωπιζα με σεβασμο, θα ζουσανε καλυτερα απ οτι ζει ο μεσος "ελευθερος" συγχρονος Ελληνας που δουλευει για 600 ευρω, αλλα ταυτοχρονα θα ζουσα σαν πραγματικος αρχοντας, φιλοσοφοντας ολη μερα με τους υπολοιπους αρχοντες της εποχης κανοντας την ημερα βολτες στην αγορα και το βραδυ αραχτος σε συμποσια και λουκουλεια γευματα
Αυτες ητανε εποχες, να γυρνας σπιτι και να σε περιμενουν 20 δουλες να διαλεξεις, και οχι σαν σημερα που παρακαλει ο αντρας τα τσουλακια για ενα πηδημα και το πρωι να δουλευει σαν τον πουστη για να βγαλει 25 ευρω...

jormakka

Σπουδαίος
Εγγρ.
28 Απρ 2022
Like
8.507
Πόντοι
2.306
Αν ήσασταν υποχρεωμένοι να ζήσετε σε μία παλιά εποχή και είχατε τη δυνατότητα να την επιλέξετε, ποια εποχή θα επιλέγατε, τι δουλειά θα κάνατε, πώς θα ήταν οι σχέσεις σας με τις γυναίκες και γενικά πώς θα περνάγατε;

Αρχαία Αθήνα μάλλον και θα ήμουν ίσως διερμηνέας ή αργυραμοιβός (ανταλλάκτης νομισμάτων). Σίγουρα οπαδός της φιλοσοφίας του Επίκουρου, ανύπαντρος και συναναστρεφόμενος εταίρες.

Στην αρχαία Αθηνα θα ήσουν σίγουρα ευνούχος. Άσε, καλά είσαι και δω.

Man-With-No-Name

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαΐ 2011
Κριτικές
2
Like
2.076
Πόντοι
216
Λοιπόν, κύριοι...
Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πραγματάκια.
Παλιά Εποχή με "παλιά εποχή" δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Η πραγματικότητα λέει οτι, το μέγιστο που θα μπορούσαμε να πάμε προς τα πίσω, χωρίς να ρισκάρουμε την επιβίωσή μας, είναι... στην περίοδο του μεσοπολέμου.
Οτιδήποτε πριν απο αυτό, και θα ψοφήσουμε σε διάστημα ημερών, ή εβδομάδων στην καλύτερη.
Καλή και ωραία η φαντασία μας, και ποιός δε θα ήθελε να κάνει τη μεγάλη ζωη, κυκλωμένος απο ένα κοπάδι παλλακίδες, αλλά...
Ζούμε σε μια εποχή που το κομμάτι "επιβίωση" το έχουμε δεδομένο και εξασφαλισμένο. Σε μια εποχή που μπορούμε να κάνουμε τα πάντα ακουμπόντας σε μια οθόνη αφής. ΝΑΙ, τα ΠΑΝΤΑ! Απο το να δουλέψουμε, μέχρι το να ψωνίσουμε, να παραγγείλουμε φαγητό, ακόμα και να κλείσουμε ραντεβού για να γαμήσουμε. Χωρίς ηλεκτρισμό σα δεδομένο, χωρίς τους αυτοματισμούς που έχουμε στις άκρες των δακτύλων μας κάθε λεπτό, πόσο πιστεύουμε οτι θα επιβιώναμε;

Reznov

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Ιουν 2016
Like
24.284
Πόντοι
6.056
Λοιπόν, κύριοι...
Για να ξεκαθαρίσουμε μερικά πραγματάκια.
Παλιά Εποχή με "παλιά εποχή" δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Η πραγματικότητα λέει οτι, το μέγιστο που θα μπορούσαμε να πάμε προς τα πίσω, χωρίς να ρισκάρουμε την επιβίωσή μας, είναι... στην περίοδο του μεσοπολέμου.
Οτιδήποτε πριν απο αυτό, και θα ψοφήσουμε σε διάστημα ημερών, ή εβδομάδων στην καλύτερη.
Καλή και ωραία η φαντασία μας, και ποιός δε θα ήθελε να κάνει τη μεγάλη ζωη, κυκλωμένος απο ένα κοπάδι παλλακίδες, αλλά...
Ζούμε σε μια εποχή που το κομμάτι "επιβίωση" το έχουμε δεδομένο και εξασφαλισμένο. Σε μια εποχή που μπορούμε να κάνουμε τα πάντα ακουμπόντας σε μια οθόνη αφής. ΝΑΙ, τα ΠΑΝΤΑ! Απο το να δουλέψουμε, μέχρι το να ψωνίσουμε, να παραγγείλουμε φαγητό, ακόμα και να κλείσουμε ραντεβού για να γαμήσουμε. Χωρίς ηλεκτρισμό σα δεδομένο, χωρίς τους αυτοματισμούς που έχουμε στις άκρες των δακτύλων μας κάθε λεπτό, πόσο πιστεύουμε οτι θα επιβιώναμε;
σωστο...

αλλωστε δεν ειναι τυχαιο οτι ολοι οσοι ζουσαν πριν εφευρεθει ο ηλεκτρισμος εχουν πεθανει :dancing:

paparotriftoulas

Ανώτατος
Εγγρ.
13 Σεπ 2014
Κριτικές
67
Like
29.259
Πόντοι
10.336
Αρχαια Ελλαδα ως Αθηναίος πολιτης και να εχω 20 δουλους και 20 δουλες. Τους οποιους βεβαια θα αντιμετωπιζα με σεβασμο, θα ζουσανε καλυτερα απ οτι ζει ο μεσος "ελευθερος" συγχρονος Ελληνας που δουλευει για 600 ευρω, αλλα ταυτοχρονα θα ζουσα σαν πραγματικος αρχοντας, φιλοσοφοντας ολη μερα με τους υπολοιπους αρχοντες της εποχης κανοντας την ημερα βολτες στην αγορα και το βραδυ αραχτος σε συμποσια και λουκουλεια γευματα
Αυτες ητανε εποχες, να γυρνας σπιτι και να σε περιμενουν 20 δουλες να διαλεξεις, και οχι σαν σημερα που παρακαλει ο αντρας τα τσουλακια για ενα πηδημα και το πρωι να δουλευει σαν τον πουστη για να βγαλει 25 ευρω...
με τι σεβασμο ακριβως θα αντιμετωπιζες τις 20 δούλες σου ρε τυπε, που θα τις βίαζες καθε βραδυ; :think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom