Νέα

Αν μεταναστεύατε που θα πηγαίνατε?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα flyman29
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 150
  • Εμφανίσεις 8K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Σκέφτεσται να αναζητήσετε αλλού την τύχη σας? Αν ναι που...

• Καναδάς

Ψήφοι: 15 9,7%
  • Αυστραλία

Ψήφοι: 25 16,1%
  • Αγγλία

Ψήφοι: 13 8,4%
  • Γερμανία

Ψήφοι: 5 3,2%
  • Γαλλία

Ψήφοι: 1 0,6%
  • Νέα Ζηλανδία

Ψήφοι: 18 11,6%
  • ΗΠΑ

Ψήφοι: 20 12,9%
  • Βέλγιο

Ψήφοι: 1 0,6%
  • Ολλανδία

Ψήφοι: 11 7,1%
  • Νότια Αφρική

Ψήφοι: 3 1,9%
  • Σουηδία

Ψήφοι: 14 9,0%
  • Νορβηγία

Ψήφοι: 7 4,5%
  • Αργεντινή

Ψήφοι: 7 4,5%
  • Βραζιλία

Ψήφοι: 15 9,7%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    155

pattakos

Μέλος
Εγγρ.
14 Φεβ 2010
Like
6
Πόντοι
1
Μήπως τα 2-3 χρόνια είναι παραπάνω?Μπορεί όλοι μας μετά από 20-20 χρόνια να μετανιώνουμε που δεν φύγαμε όταν μπορούσαμε. Παιδιά τα πράγματα δεν πάνε καλά....
Εαν το κακο κρατησει πανω απο 2-3 χρονια ακομη(γιατι υπαρχει ηδη 3)το σιγουρο ειναι οτι θα γινει κατι αλλο χειροτερο με πιθανοτερο εναν μεγαλο πολεμο.

rigormortis

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
23 Απρ 2008
Κριτικές
429
Like
5.094
Πόντοι
20.605
όσοι το σκέφτεστε σας προτείνω τελικά να το αποτολμήσετε το βήμα της μετανάστευσης
καλές επιλογές που τις προτιμούν πολλοί , είναι η Γερμανία η Αγγλία η Ελβετία ακομά και η Αυστραλία!

όσο για μένα παραμένω φανατικός Έλλην και Αθηναίος δεν θα εφεύγα ποτέ όσο πένης και αν ήμουν
μ'αρέσει πολύ η ελληνική νοοτροπία και ο αθηναικός τρόπος ζωής και απεχθάνομαι τον ρομποτοποιημένο-κανονικοποιημένο-ξενέρωτο τρόπο ζωής και τις συνθήκες εργασίας των λοιπών βάρβαρων λαών.

δεν κάνω πλάκα ,ακόμα και 1 εκ. ευρώ να μου δίνανε το μήνα δεν θα πήγαινα να δουλέψω σαν άφρον ηλίθιο δουλικό ρομποτοειδές στο εξωτερικό , οι περισσότεροι όμως θα πήγαιναν και ήδη έχουν πάει έστω και με 1500 ευρώ το μήνα!

πιστεύω ότι μόνο ο Έλληνας μπορεί να ζήσει πραγματικά...ακόμα και αν δεν έχει τα λεφτά που έχει πχ ένας φυτοζωών Γερμανός , οι περισσότεροι όμως δεν το εκτιμούν αυτό...

Hirayama

Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2011
Like
3
Πόντοι
16
Λοιπόν... αν σας απασχολεί η κρίση στην Ελλάδα και σκέφτεσται εναλακτικές λύσεις ας μοιραστούμε τις χώρες που
σκέφτεσται να μετοικήσεται. Αν υπάρχει κάποια χώρα που δε σας καλύπτει μπορείται να την αναφέρεται.
Προσωπικά πιστεύω κάποια επιλογή εκτός ευρωζώνης θα ήταν η καλύτερη. Ενδεικτικά ο Καναδάς ή η Αυστραλία και
καλή ποιότητα ζωής έχουν και πάνε καλά οικονομικά.Οπότε θα επέλεγα μία από αυτές.

Ο Καναδάς δεν αντέχεται από άποψη κρύου ! Μεταφερω αποψη φίλων που έχουν προσωπική εμπειρία και λένε ότι το κρύο εκει δεν παίζεται.
Βέβαια αν με ρωτάς εμένα, αντέχω καλύτερα το κρύο από την πείνα και τον εξευτελισμό....

Οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν κι αυτές το ντεζαβαντάζ του κρύου και των περιεργων 24ωρων (6 μηνες μερα - εξι μηνες νυχτα). Το ότι αυτες οι χώρες εχουν ψηλα ποσοστα αυτοκτονιών, παρα το υψηλο βιοτικό επίπεδο, το φοβερο κοινωνικό κράτος και τις ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις, έχει να κάνει κατά πολύ και με τον καιρό και το ειδος της ζωής σε αυτες τις ακρεες συνθήκες.
Φαντάσου δηλαδη καποιον μεσογειακό τυπο να παει να κλειστει σε ενα ψυγειο και με το φως ανοιχτό - μέρα - νύχτα....

Κάτι άλλο που εχω επίσης ακουσει για κει είναι οτι αυτα τα κρατη σου επιτρεπουν να ζεις ωραια, αλλά με την υψηλη φορολογια δε σου επιτρεπουν να μαζωξεις χρήμα πολύ και να την κάνεις μετα από καποια χρονια σκληρης δουλειας και στερήσεων (οπως πχ οι ΗΠΑ, η Γερμανια, η Αγγλία κ.α τυπικές καπιταλιστικές χώρες).
Περιμένω κάποιον με προσωπική εμπειρια να διαφωτισει το φορουμ.

Προσωπικά θα διάλεγα  Αυστραλία, λόγω της μεγάλης ελληνικής παροικίας και μετά ΗΠΑ. Τρίτη επιλογή - το χωριό μου....

karamba

Μέλος
Εγγρ.
29 Ιουλ 2009
Like
12
Πόντοι
6
Θεωρώ ότι η Σουηδία και γενικά τα Σκανδιναβικά κράτη είναι πρότυπα για όλα τα υπόλοιπα. Κράτη που νοιάζονται για τους πολίτες τους...

lagos

Μέλος
Εγγρ.
28 Νοε 2005
Κριτικές
1
Like
13
Πόντοι
16
Απο φιλο γιατρο που ζει στη Νεα Ζηλανδία μου εχει πει αρκετα καλα λογια.Μαλλον για εκει αν την έκανα.Και έχουν και σε εκτίμηση τους ελληνες!Και πρόσφατα έφυγε για εκεί και συμμαθητής μου απο το σχολείο ο οποίος εχει και την νεοζηλανδική υπηκοότητα καθότι είχε γεννηθεί εκει.Εχει βρει ηδη δουλειά και περιμένει να σταθεροποιηθεί λίγο για να φέρει και την υπόλοιπη οικογένεια.
Αν σκέφτεστε να μεταναστεύσετε και θέλετε να μάθετε τα διάφορα κόστη ζωης μισθοι κτλ για διάφορες χωρες ενα καλο site ειναι το
για νεα ζηλανδια
cost-of-living/country_result.jsp?country=New+Zealand

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Ο Καναδάς δεν αντέχεται από άποψη κρύου ! Μεταφερω αποψη φίλων που έχουν προσωπική εμπειρία και λένε ότι το κρύο εκει δεν παίζεται.
Βέβαια αν με ρωτάς εμένα, αντέχω καλύτερα το κρύο από την πείνα και τον εξευτελισμό....

Οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν κι αυτές το ντεζαβαντάζ του κρύου και των περιεργων 24ωρων (6 μηνες μερα - εξι μηνες νυχτα). Το ότι αυτες οι χώρες εχουν ψηλα ποσοστα αυτοκτονιών, παρα το υψηλο βιοτικό επίπεδο, το φοβερο κοινωνικό κράτος και τις ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις, έχει να κάνει κατά πολύ και με τον καιρό και το ειδος της ζωής σε αυτες τις ακρεες συνθήκες.
Φαντάσου δηλαδη καποιον μεσογειακό τυπο να παει να κλειστει σε ενα ψυγειο και με το φως ανοιχτό - μέρα - νύχτα....

Κάτι άλλο που εχω επίσης ακουσει για κει είναι οτι αυτα τα κρατη σου επιτρεπουν να ζεις ωραια, αλλά με την υψηλη φορολογια δε σου επιτρεπουν να μαζωξεις χρήμα πολύ και να την κάνεις μετα από καποια χρονια σκληρης δουλειας και στερήσεων (οπως πχ οι ΗΠΑ, η Γερμανια, η Αγγλία κ.α τυπικές καπιταλιστικές χώρες).
Περιμένω κάποιον με προσωπική εμπειρια να διαφωτισει το φορουμ.

Προσωπικά θα διάλεγα  Αυστραλία, λόγω της μεγάλης ελληνικής παροικίας και μετά ΗΠΑ. Τρίτη επιλογή - το χωριό μου....

Θα σου πώ για την Σκανδιναυία. Η Νορβηγία είναι πανάκριβη. Τι σημαίνει αυτό. Για να πας να κάτσεις και να ψαχτείς, γιατί δουλεία δεν θα βρείς αμέσως πρέπει να έχεις λεφτά στην άκρη. Αν υποθέσουμε οτι θα κάνεις το πρώτο σου μεροκάματο σε δύο μήνες σημαίνει οτι θές γύρω στα 3000 ευρώ κάβα για να την περάσεις μέχρι τότε. Ενδεικτικά ένα σπίτι με ένα δωμάτιο εχεί περίπου 1000 ευρω ενοίκιο.
Η Σουηδία έχει το πλεονέκτημα οτι είναι Ε.Ε. αλλά δεν έχει ευρώ οπότε είναι πιο σταθερή από την υπόλοιπη Ε.Ε. Όμως, χωρίς Σουηδικά δουλειά καλή δεν βρίσκεις. Το οτι μιλάνε αγγλικά πολύ καλά βοηθάει στην καθημερηνότητά σου αλλά δεν πρόκειτε να σε προσλάβει κανείς. Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις και κωλοφαρδίες αλλά μιλάμε για τον κανόνα. Ακόμη και για να κλάσεις πρέπει να έχεις πάρει απο την εφορία τον προσωπικό σου αριθμό. Μέχρι πριν 2 χρόνια για πολίτη Ε.Ε. ήταν παιχνιδάκι, αλλά επειδή είδαν το τσουνάμι του Νότου άλλαξαν το νόμο και πλέον πρέπει να έχεις προυποθέσεις. δλδ να πάς με χαρτί οτι βρήκες δουλειά και τότε κάνεις αίτηση για τον αριθμό. Επίσης το κράτος παρέχει μαθήματα σουηδικών δωρεάν τα οποία είναι εντατικά. δλδ καθημερινά 3-4 ώρες και φυσικά αν κάνεις απουσίες πέρνεις τον πούλο. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι ένα, τα σπίτια. Η ενοικίαση σπιτιού δεν είναι ελέυθερη. Το κράτος είναι σοσιαλιστικό οπότε για να νοικιάσεις σπίτι μπάινεις σε σειρά που για τα προάστια της Στοκχόλμης είναι 3 χρόνια στην καλύτερη και για το κέντρο 15 (δεκαπέντε!!). Η αγοροπωλησία είναι ελέυθερη όπως στην Ελλάδα. Οι Έλληνες της Σουηδίας κάνουν οτι καλύτερο μπορούν για τους καινούριους που έρχοντε. δλδ ξύνουν τα παπαρια τους. Εκτός από φωτεινές εξαιρέσεις η πλειοψηφεία είναι αδιάφορη. Το κράτος ενδιαφέρετε για τους πολίτες αλλά και οι πολίτες για το κράτος. Τα σπίτια έχουν 4 -5 σακούλες σκουπιδιών γιατί τα πάντα ανακυκλώνονται οπότε πετιούνται και ξεχωριστά, καλύτερα να σκοτώσεις παρά να κλέψεις την εφορία και σε αστυνομικό κάθονται σούζα γιατί αναγνωρίζουν οτι αν π.χ σε σταματήσει με το αυτοκίνητο το κάνει γιατί έχει λόγω και ίσως για να σε προστατέψει και όχι για τσάμπουκα. Οποτε η ελληνική ατάκα ¨πιάστε κανέναν κλέφτη πρώτα¨ οδηγεί στο κρατητήριο. Τα βασικά έξοδα δεν είναι τραγικά αλλά οι πολυτέλειες χρυσοπληρώνοντε. Η λογική είναι οτι όλοι μπορούν να ψωνίσουν τα βασικά αλλά όποιος θέλει το χαβιάρι του θα πληρώσει και ένα τρελλό πρόσθετο φόρο για αυτόν που δεν έχει. για τέλος οι σουηδέζες. εν γένει ακομπλεξάριστες, δεκτικές στο φλερτ αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι κυκλοφορούν με ανοιχτά πόδια, όλες οι γυναίκες παγκοσμίος θέλουν το παραμύθι τους. Συνολικά σε ένα χρόνο έχει πιο πολύ φώς απο ότι σκοτάδι, στην κεντρική σουηδία, βόρεια είναι αλλιώς. οι αυτοκτονίες είναι μεγάλο θέμα αλλά ενδέχετε να τους έχουμε ξεπεράσει τώρα οπότε παύει να είναι μειονέκτημα.

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Α ξέχασα, Η Φιλανδία θέλει γερά νεύρα, οι φιλανδοί είναι ότι νά ναι. Η Δανία είναι ο μέσος όρος Νορβηγίας και Σουηδίας. Η Ισλανδία μόλις συνέλθει λίγο ακόμη θα είναι καλός προορισμός

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.697
Πόντοι
3.715
όσοι το σκέφτεστε σας προτείνω τελικά να το αποτολμήσετε το βήμα της μετανάστευσης
καλές επιλογές που τις προτιμούν πολλοί , είναι η Γερμανία η Αγγλία η Ελβετία ακομά και η Αυστραλία!

όσο για μένα παραμένω φανατικός Έλλην και Αθηναίος δεν θα εφεύγα ποτέ όσο πένης και αν ήμουν
μ'αρέσει πολύ η ελληνική νοοτροπία και ο αθηναικός τρόπος ζωής και απεχθάνομαι τον ρομποτοποιημένο-κανονικοποιημένο-ξενέρωτο τρόπο ζωής και τις συνθήκες εργασίας των λοιπών βάρβαρων λαών.

δεν κάνω πλάκα ,ακόμα και 1 εκ. ευρώ να μου δίνανε το μήνα δεν θα πήγαινα να δουλέψω σαν άφρον ηλίθιο δουλικό ρομποτοειδές στο εξωτερικό , οι περισσότεροι όμως θα πήγαιναν και ήδη έχουν πάει έστω και με 1500 ευρώ το μήνα!

πιστεύω ότι μόνο ο Έλληνας μπορεί να ζήσει πραγματικά...ακόμα και αν δεν έχει τα λεφτά που έχει πχ ένας φυτοζωών Γερμανός , οι περισσότεροι όμως δεν το εκτιμούν αυτό...

σωστά, δεν αφήνει κανεις το φρέσκο να πάει στο κατεψυγμένο.
Εδώ το οικόπεδο είναι γωνία, πατέντα στην πατέντα πάντα επιβιώνει, ακόμη κι αν μείνει με μία ελιά κι ένα αμπέλι.

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Ψηφισα Αργετινή, αλλά θα πηγενα στην Ουρογουάη (που δεν υπάρχει στο ψηφοδέλτιο).

Λογο όμως αντικειμενικων δυσκολιών, θα την κάνω για το χουριό μου.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
Εχω μεταναστευσει ηδη στο χωριο μου.Ο αδερφος μου ζει τα τελευταια 5 χρονια Αμστερνταμ,εγω προτιμησα κατι πιο απλο.Τα 3 τελευταια χρονια ζω εδω,ζοριστηκα λιγο στην αρχη αλλα τωρα ειμαι μια χαρα.Ολοι εχουμε ενα χωριο που μας περιμενει,η κριση δεν ειναι Ελληνικο φαινομενο.

με τι ασχολεισε εκει φιλε;;

**σε ζηλευω

Επισκέπτης
Αν ηταν να παω εξω, θα προτειμουσα Κοστα Ρικα ή καποια χωρα της Ασιας με τουρισμο. π.χ. Ταιλανδη. Αλλα επελεξα την επιστροφη στο χωριο, μετα απο χρονια στα καραβια και την Αθηνα. Εχω κρατησει την γκαρσονιερα μου στην Αθηνα, αλλα πλεον δεν τιθεται θεμα επιστροφης. Μαλλον θα την πουλησω καποια στιγμη αν στριμωχτω οικονομικα. Δυσκολη η προσαρμογη στο χωριο, το πρωτο διαστημα μου ελειπαν πολλα. Τωρα προσαρμοστικα και ειμαι ευχαριστημενος σε γενικες γραμμες απο τη ζωη μου.

asia_fun

Μέλος
Εγγρ.
19 Νοε 2009
Κριτικές
1
Like
5
Πόντοι
16
Αν ηταν να παω εξω, θα προτειμουσα Κοστα Ρικα ή καποια χωρα της Ασιας με τουρισμο. π.χ. Ταιλανδη. Αλλα επελεξα την επιστροφη στο χωριο, μετα απο χρονια στα καραβια και την Αθηνα. Εχω κρατησει την γκαρσονιερα μου στην Αθηνα, αλλα πλεον δεν τιθεται θεμα επιστροφης. Μαλλον θα την πουλησω καποια στιγμη αν στριμωχτω οικονομικα. Δυσκολη η προσαρμογη στο χωριο, το πρωτο διαστημα μου ελειπαν πολλα. Τωρα προσαρμοστικα και ειμαι ευχαριστημενος σε γενικες γραμμες απο τη ζωη μου.
να ξεκαθαρισουμε κατι. αν καποιος φυγει απ την ελλαδα με σκοπο και μονο να δουλεψει καποια χρονια 5-10-20 και παντα στο μυαλο του να εχει ποτε θα γυρισει πισω τοτε ναι, ειναι μεταναστης, και αν παει και σε χωρες που εχουν εντονη ομογενεια (αυστραλια, καναδας, ελλαδα, γερμανια) και μυξοκλαιει στα ελληνικα καφενεια ακουγοντας το
του (αγαπημενου μου) στρατου (οχι του κλαψα καζαντζιδη) ΤΟΤΕ ναι ειναι μεταναστης, και το κυριοτερο δυστηχης!  αλλα αν πας σε καποια χωρα και παντρεφτεις ντοπια η ντοπιο (για ελλεηνιδα) αφομειωθεις και προσαρμοστεις στο νεο περιβαλλον σου, δεν εισαι μεταναστης!  η μεταναστευση δεν ειναι για ολους, ειναι θεμα νοοτροπιας και χαρακτηρα! οι πλειοψηφια των ελληνων/ιδων που ειμαστε μεχρι 35 ετσι οπως εχουν  μαθει (εγω ζω μονος απ τα 16)  δεν μπορουν ουτε να μεταναστευσουν ουτε να μετοικησουν (διμιουργησουν οικογενεια) σε αλλη χωρα

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
να ξεκαθαρισουμε κατι. αν καποιος φυγει απ την ελλαδα με σκοπο και μονο να δουλεψει καποια χρονια 5-10-20 και παντα στο μυαλο του να εχει ποτε θα γυρισει πισω τοτε ναι, ειναι μεταναστης, και αν παει και σε χωρες που εχουν εντονη ομογενεια (αυστραλια, καναδας, ελλαδα, γερμανια) και μυξοκλαιει στα ελληνικα καφενεια ακουγοντας το του (αγαπημενου μου) στρατου (οχι του κλαψα καζαντζιδη) ΤΟΤΕ ναι ειναι μεταναστης, και το κυριοτερο δυστηχης!  αλλα αν πας σε καποια χωρα και παντρεφτεις ντοπια η ντοπιο (για ελλεηνιδα) αφομειωθεις και προσαρμοστεις στο νεο περιβαλλον σου, δεν εισαι μεταναστης!  η μεταναστευση δεν ειναι για ολους, ειναι θεμα νοοτροπιας και χαρακτηρα! οι πλειοψηφια των ελληνων/ιδων που ειμαστε μεχρι 35 ετσι οπως εχουν  μαθει (εγω ζω μονος απ τα 16)  δεν μπορουν ουτε να μεταναστευσουν ουτε να μετοικησουν (διμιουργησουν οικογενεια) σε αλλη χωρα

Σωστος σολα σου.

Η ξενιτιά θέλει όρχις.

Ως λαός ειμαστε ευνουχισμένοι εδώ και χρόνια, λιγοι αντέχουν δοκιμασίες και τα περιμένουμε όλα στο πιάτο.
Συμβουλέβω τους ανηψιούς μου (25 με 33) να μεταναστευσουν, να δοκιμάσουν έστω και αυτού μου λένε τι θα πουν οι μαμάδες τους.
Και να φανταστητε οτι τωρα πλέον, ολοι ξερουν απο ξενες γλώσσες, δεν ειναι οπως πριν 30-40-50  χρόνια που φευγανε χωρίς να ξερουν καν ελληνικά.

foufoutos_30

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2009
Like
34
Πόντοι
166
αυστραλια εχουν ζορισει τα πραματα λογω της ελληνικης κρισης και αβεβαιοτητας

δυσκολα θα προχωρησει θεμα βιζας προς το παρον τουλαχιστον

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Kαι στον Καναδα εχουν κλεισει το εμιγκρεισον.

zx6r

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2010
Like
0
Πόντοι
0
ενα θεμα ειναι ομως να επιλεξεις χωρα που δν ακουν ελληνας κ σε κοιταν με μισο ματι
δν ξερω αν σε αυστραλιες-γερμανιες κλπ που υπαρχουν πολλοι ελληνες τι γνωμη θα εχουν για μας
οπως κ δν ξερω ποσο καλο ειναι να πας σε χωρα ξανθων-λευκων κ να σαι το αντιθετο
επισης θα προτιμουσα χωρα που θα μπορουσα να μαθω τη γλωσσα ευκολα, πχ γαλλια ή οπου μιλαν αγγλικα προφανως
αλλα σκανδιναβικα παιζει να μη μαθεις ποτε :uglystupid:

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
προφανώς και ψήφισα Ολλανδία αν και όχι για τόσο προφανείς λόγους αν κι έχω πάει στο Άμστερνταμ (και δεν ήθελα να φύγω) διαπίστωσα πως πραγματικά είναι ο ψηλότερος λαός στον κόσμο και συναντούσα καθημερινά 4-5 κοριτσάκια στο 1,85μ και να πάω επιτέλους και στο ζωολογικό του κήπο που δεν πήγα τότε :boobies: :dancing: :headbang: :tickedoff: :think: :rockon: :rockon:

Συνημμένα

• diagonismos-dwro-taksidi-amsterdam-klm.jpg
    diagonismos-dwro-taksidi-amsterdam-klm.jpg
    26 KB · Εμφανίσεις: 21
  • 1185808624.jpg
    1185808624.jpg
    87,1 KB · Εμφανίσεις: 22

talladmirer

Μέλος
Εγγρ.
27 Δεκ 2007
Like
19
Πόντοι
16
ενα θεμα ειναι ομως να επιλεξεις χωρα που δν ακουν ελληνας κ σε κοιταν με μισο ματι
δν ξερω αν σε αυστραλιες-γερμανιες κλπ που υπαρχουν πολλοι ελληνες τι γνωμη θα εχουν για μας
οπως κ δν ξερω ποσο καλο ειναι να πας σε χωρα ξανθων-λευκων κ να σαι το αντιθετο
επισης θα προτιμουσα χωρα που θα μπορουσα να μαθω τη γλωσσα ευκολα, πχ γαλλια ή οπου μιλαν αγγλικα προφανως
αλλα σκανδιναβικα παιζει να μη μαθεις ποτε :uglystupid:
οι Ολλανδοί εκτός από τα τέλεια Αγγλικά είναι οι πιο ευρυμαθείς στην Ευρώπη σε ξένες γλώσσες

apolyto_arseniko

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2008
Like
200
Πόντοι
866
Όλες οι χώρες πλην της ευρωπαϊκής ένωσης χρειάζονται  ειδική άδεια εργασίας .
Δεν είναι μπείτε σκύλοι και αλέστε…όπως η Ελλάδα ;) Αλλά θα πήγαινα Μελβούρνη που έχει περίπου καμιά 200.000 Έλληνες.
οχι αμερικα?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom