Λοιπόν... αν σας απασχολεί η κρίση στην Ελλάδα και σκέφτεσται εναλακτικές λύσεις ας μοιραστούμε τις χώρες που
σκέφτεσται να μετοικήσεται. Αν υπάρχει κάποια χώρα που δε σας καλύπτει μπορείται να την αναφέρεται.
Προσωπικά πιστεύω κάποια επιλογή εκτός ευρωζώνης θα ήταν η καλύτερη. Ενδεικτικά ο Καναδάς ή η Αυστραλία και
καλή ποιότητα ζωής έχουν και πάνε καλά οικονομικά.Οπότε θα επέλεγα μία από αυτές.
Ο Καναδάς δεν αντέχεται από άποψη κρύου ! Μεταφερω αποψη φίλων που έχουν προσωπική εμπειρία και λένε ότι το κρύο εκει δεν παίζεται.
Βέβαια αν με ρωτάς εμένα, αντέχω καλύτερα το κρύο από την πείνα και τον εξευτελισμό....
Οι Σκανδιναβικές χώρες έχουν κι αυτές το ντεζαβαντάζ του κρύου και των περιεργων 24ωρων (6 μηνες μερα - εξι μηνες νυχτα). Το ότι αυτες οι χώρες εχουν ψηλα ποσοστα αυτοκτονιών, παρα το υψηλο βιοτικό επίπεδο, το φοβερο κοινωνικό κράτος και τις ελεύθερες σεξουαλικές σχέσεις, έχει να κάνει κατά πολύ και με τον καιρό και το ειδος της ζωής σε αυτες τις ακρεες συνθήκες.
Φαντάσου δηλαδη καποιον μεσογειακό τυπο να παει να κλειστει σε ενα ψυγειο και με το φως ανοιχτό - μέρα - νύχτα....
Κάτι άλλο που εχω επίσης ακουσει για κει είναι οτι αυτα τα κρατη σου επιτρεπουν να ζεις ωραια, αλλά με την υψηλη φορολογια δε σου επιτρεπουν να μαζωξεις χρήμα πολύ και να την κάνεις μετα από καποια χρονια σκληρης δουλειας και στερήσεων (οπως πχ οι ΗΠΑ, η Γερμανια, η Αγγλία κ.α τυπικές καπιταλιστικές χώρες).
Περιμένω κάποιον με προσωπική εμπειρια να διαφωτισει το φορουμ.
Προσωπικά θα διάλεγα Αυστραλία, λόγω της μεγάλης ελληνικής παροικίας και μετά ΗΠΑ. Τρίτη επιλογή - το χωριό μου....