Αυτά που έλεγα περί βλακείας ενισχύονται λοιπόν.
Ακριβως. Σαν να μιλανε για σχοινι στο σπιτι του κρεμασμενου...
Αυτά που έλεγα περί βλακείας ενισχύονται λοιπόν.
Το μεγαλο ερωτημα αφορα την ικανοτητα του ΣΥΡΙΖΑ να παιξει ρολο ηγετικο, καθοδηγητικο, κυβερνητικο, υπεθυνο, οταν συμμετασχει σε μια κυβερνηση συνασπισμου/συνεργασιας.
Ναι, αλλά πως εξηγείς κάτι 8ρια και 9ρια ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι συνοικίες όπως το Καματερό η τα Άνω Λιόσια;
Ποιά 8ρια ή 9ρια;
Δήμος Ιλίου (Νέα Λιόσια): 7,28%
Δήμος Καματερού: 6,6%
Αυτά όμως πρέπει να τα συγκρίνεις με τα αποτελέσματα μίας ομοειδούς περιφέρειας και κυρίως με αυτά της Β΄Αθήνας, όπου το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 8,94%.
Οπότε θα αποδώσω τα ποσοστά αυτά στο κατώτερο μορφωτικό/οικονομικό επίπεδο των δήμων αυτών σε σύγκριση με την υπόλοιπη Β΄Αθήνας.
Εντάξει αυτά δείχνουν τάσεις. Δεν προβλέπουν 100% το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, ιδιαίτερα σε χαμηλά επίπεδα ανάλυσης.
Υ.Γ. Και φτιάξε την ορθογραφία σου. Είναι κάτι απλό, και ανεξαρτήτως IQ, ειδικά με τις ευκολίες των σημερινών υπολογιστών.
Ε όχι και να θυμώσω με κάποιον που γράφει το "κόμμα" με ένα μ και το "προς" με ωμέγα.
κατι τετοια λες ...και δεν καταλαβαινει κανεις γιατι τα λες...
σε συμβουλευω να μενεις στο "ζουμι"
φιλικα
Φιλικά λοιπόν κι απο μένα, και εφόσον μπήκες στον κόπο, σου λέω οτι υπάρχει μια μακρά προϊστορία με τον εν λόγω λεβέντη, ο οποίος όπου και να γράψω ποστάρει απάνω μου και με ειρωνεύεται.
Μη δίνεις σημασία φίλε.
Εκείνο που όντως μένει είναι το "ζουμί", όπως λες κι εσύ.
φανταζομαι προκειται για οπαδικες διαφορες.
για ποιο φιλο λες? - διοτι δε διαβασα το θεμα -
Άστο καλύτερα, φίλε.
Ας μείνουμε στο ζουμί, όπως λές, και ας μην το ανακυκλώσουμε.
Ότι κατάλαβες, κατάλαβες.
Οσο και να τον προβαλουν, οτι και να λενε τα καναλια ο Συνασπισμος ειναι δεκανικι του ΠΑΣΟΚ.
Τωρα το ΠΑΣΟΚ εισαι διαλυμενο και γι'αυτο ο ΣΥΝ το παιζει ανεξαρτητος και ανενδοτος.
Οταν και αν το ΠΑΣΟΚ ανεβει παλι συνεργασιες θα εχουν.
Ο Τσιπρας κατα τη γνωμη μου ειναι κοιμισμενος και ψαρωμενος.
Θα τον ηθελα πολυ δυναμικοτερο. Το πιο δραστηριο προσωπο της Αριστερας ειναι η Κανελη.
Οσον αφορα το ΚΚΕ, αυτοι ζουν στη κοσμαρα τους. Υποστηριζουν πραγματα που για να εφαρμοστουν πρεπει ν αλλαξει
ολοκληρος ο πλανητης. Αφου ρε σεις οταν βγηκε ο καραγκιοζης ο Σουφλιας και ανακοινωσε μετρα για την προστασια του περιβαλλοντος (αφου γιναμε διεθνως ρομπα) τα σουργελα βγαλανε ανακοινωση κατα του καπιταλισμου. Ασχετο τελειως.
Οσον αφορα το ΛΑΟΣ προκειται για κομμα χουντικων, βασιλοφρονων και εθνικιστων.
Βοριδης-Πλευρης-Παπαθεμελης- Μητροπολιης Θεσ.-Ψωμιαδης κτλ.
Λαικισμος και μισολογα. Αν εχεις φιλε @@ βγες και πες στο λαο την ιδεολογια σου και μη μασας τα λογια σου.
Οσο για τη ΝΔ τι να πω. Μιλαμε για τον ορισμο των λιγουριων. Βλαχοαριστοκρατες πειναλες.
Κρα κανουν για μιζες, βολεμα και κανενα ξενογαμισι. Ο πρωθυπουργος χωρις αμφιβολια ειναι ο χειροτερος που ειχε ποτε η χωρα μετα την απελευθερωση απο τους Γερμανους, μη πω απο τους Τουρκους. Αν δεν λεγοταν Καραμανλης αλλα Καρας θα ηταν ενας μετριος δικηγορος και αν. Απο την αλλη μας πλασαρουν για μεγαλοστελεχος και υποψηφια για μελλοντικη πρωθυπουργο την Ντορα. Ανυπαρκτη. Ο ορισμος της αποτυχιας. Μονο για να βγαινει στα talk show ειναι αυτη. Ισως θα ηταν καλη για εκπροσωπος του κομματος στη καλυτερη περιπτωση.
Τον Εβερτ τον θυμαστε? Υποψηφιος πρωθυπουργος. Ενας καθυστερημενος με μηδενικο εργο.
Για το ΠΑΣΟΚ τι να πει κανεις. Εφυγε ο Σημιτης και το μαγαζι διαλυθηκε. Ο Γιωργακης το εχει παρει πατριωτικα και πιστευει οτι θα βγει πρωθυπουργος. Ο Βενιζελος δεν εκανε υπομονη 1-2 μηνες και καηκε και αυτος. Προσωπικα πιστευω οτι στις εκλογες δεν επρεπε να παρει ουτε 20%.
Αν και δε προκειται να λυθουν τα προβληματα της χωρας με αυτον τον τροπο, πιστευω οτι το καλυτερο ειναι μια πανωλεθρια για τα 2 μεγαλα κομματα. Να παρουν τραγικα χαμηλα ποσοστα ετσι ωστε να αναγεννηθουν. Το θεμα ομως ειναι (οπως εχω πει πολλες φορες) οτι ο Ελληνας ειναι ΜΑΛΑΚΑΣ. Οποτε μη περιμενε κατι καινουριο. Παλι στα ιδια σκατα θα ειμαστε.
Οποτε η βγαινουμε στους δρομους και παραλυουμε τη χωρα με απεργιες και κινητοποιησεις για κανα εξαμηνο η παμε Αγγλια-Γαλλια-Γερμανια-Αμερικη κτλ και αφηνουμε εδω τους Αλβανους που θα ειναι και ευχαριστημενοι.
Εννοώ οτι ακόμα και το 7,28% του Ιλίου και το 6,6 του Καματερού σε λαϊκές περιοχές όπου το ΚΚΕ εσωτερικού παλιά δεν έπαιρνε ούτε 1%, ενώ ο ΣΥΝ επι Κωνσταντόπουλου με το ζόρι χτύπαγε εκεί ένα 2%, δείχνουν μια τάση που δεν εξηγείται απλώς με το -σωστό γενικά- επιχείρημα περί μορφωτικού επιπέδου που επικαλείσαι.
Υ.Γ. Ο Δρεττάκης είσαι;
πολυ καλη ιδεα!!!!ΛΑΟΣ να επικυριξει τους αλλοδαπους 10ευρω το κεφαλι να γινουμε εκατομυριουχοι να φυγουν ολοι οι ξενοι Ελλαδα μονο για Ελληνες
Ο πολιτικός λόγος του ΚΚΕ εσωτερικού είχε πολύ μικρή απήχηση στα λαϊκά στρώματα ιδιαίτερα τις εποχές της πόλωσης, της επερχόμενης επέλασης και κατόπιν παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και της δογματικής επικυριαρχίας του ΚΚΕ. Ορισμένα στοιχεία του λόγου αυτού ήταν ξεκάθαρα πολύ προχωρημένα για την εποχή τους και είχαν πολύ μικρή απήχηση στα λαϊκά στρώματα τα οποία έβλεπαν την εκπλήρωση των ονείρων τους στο πρόσωπο του Ανδρέα.
Πέραν τούτου όμως τα ποσοστά που αναφέρεις για τους δύο Δήμους είναι ελεγχόμενα και αμφιβάλλω ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μπορείς να τα τεκμηριώσεις;
Στις τελευταίες εκλογές:
α) Υπήρξε γενική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν υπάρχει φουσκοθαλασσιά ανεβαίνουν όλες οι βάρκες
β) Οι μετακινήσεις από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα σημαντικές στην Β΄ περιφέρεια.
Όμως θα επιστρέψω τα δικά σου ερωτήματα για τους δήμους που εγώ παρέθεσα.
Πως εξηγείς το 8,29% στην Κηφισιά, το 9,17% στο Παλαιό Ψυχικό και το 10,46% στο Νέο Ψυχικό;
Πως εξηγείς ότι το Παλαιό Ψυχικό ψήφισε περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ από την Β΄ Αθηνών;
(Για την Νέα Σμύρνη δεν χρειάζεται να σκεφθείς διότι υπάρχει παράδοση, αν και χρήζει εξήγησης γιατί υπήρχε από το 1974 η προτίμηση αυτή.)
Τέλος πως εξηγείς το 13,81% στην Νέα Πεντέλη;
Γιατί εγώ από ότι θυμάμαι ούτε ΚΟΒ του ΚΚΕ (εσ), ούτε Τ.Ο. του Ρήγα Φερραίου, ούτε πυρήνες της ΔΗΜΑΚ υπήρχαν ποτέ στην Νέα Πεντέλη.
Υ.Γ.1: Τώρα που το σκέφτομαι υπήρχαν κάτι γκομενάκια της ΔΗΜΑΚ που πήγαιναν Αρσάκειο και έμεναν Ψυχικό και Νέα Πεντέλη.
Υ.Γ.2: Είμαι ο Δρεττάκης. Εσύ ποιός είσαι;
Παρομοίως, μόνον που από το 81 και μετά έχω ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο (όχι αυτόν του Χρύσανθου αναγκαστικά).
Παρ' όλα αυτά και χωρίς πλέον να παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις έχω την αίσθηση ότι το ριζοσπαστικό υπερισχύει του ανανεωτικού, ότι η παράδοση έχει ξεχαστεί, ότι οι ιδέες από τα οποίες ξεκίνησαν όλα έχουν πέσει σε δεύτερη μοίρα.
Και όσο και αν τα περί ζωντανών οργανισμών, των συνθηκών που αλλάζουν, του κόσμου που μας προσπερνά όσο εμείς παραμένουμε προσκολλημένοι στις νεανικές μας αναμνήσεις είναι όλα αληθινά, με ενοχλεί το γεγονός ότι πρώην Κνίτες τελικά είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στον τρόπο που παίζεται το πολιτικό παιγνίδι και κερδίζονται οι ψήφοι.
Εντάξει όλα αυτά για την αποτελεσματικότητα του Κύρκου, αλλά η προσήνεια του δεν μου επιτρέπει παρά να έχω μόνον ένα συναίσθημα για αυτόν: συμπάθεια.
Τέλος, δυστυχώς ο λόγος για το υψηλό ποσοστό στην Νέα Πεντέλη (αλλά και στην Παλαιά που ήταν ξεχωριστη κοινότητα) είναι ότι είναι ο τόπος κατοικίας του Αλαβάνου.
Και αυτό πλέον λέει πολλά.
Όπως πολλά λέει ότι είχε ακριβώς το ίδιο ποσοστό στην Καισαριανή και στο Νέο Ψυχικό.
Ρε Βολταίρο πλάκα μου κάνεις; Που την είδες την αποτελεσματικότητα; Στο 7% των 60ρηδων;με ενοχλεί το γεγονός ότι πρώην Κνίτες τελικά είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στον τρόπο που παίζεται το πολιτικό παιγνίδι και κερδίζονται οι ψήφοι.
ΟρθότατονΕντάξει όλα αυτά για την αποτελεσματικότητα του Κύρκου, αλλά η προσήνεια του δεν μου επιτρέπει παρά να έχω μόνον ένα συναίσθημα για αυτόν: συμπάθεια.
Τέλος, δυστυχώς ο λόγος για το υψηλό ποσοστό στην Νέα Πεντέλη (αλλά και στην Παλαιά που ήταν ξεχωριστη κοινότητα) είναι ότι είναι ο τόπος κατοικίας του Αλαβάνου.
Και αυτό πλέον λέει πολλά.
Όπως πολλά λέει ότι είχε ακριβώς το ίδιο ποσοστό στην Καισαριανή και στο Νέο Ψυχικό.
Μετά μου μίλησες για γεωγραφία, όταν οι διαφορές με τους ψηφοφόρους προ 20ετίας (όλοι οι ετεροδημότες πλέον είναι υπόχρεοι να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους) έχουν αλλοιώσει πλήρως τον εκλογικό γεωγραφικό χάρτη της Ελλάδας.