Νέα

Αν γίνονταν εκλογές σήμερα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα CIVIL111
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 242
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Αν γινοταν εκλογες σημερα ποιον θα ψηφιζατε?

• [glow=blue,21,300][size=10pt] [b]Ν.Δ [b][/size][/glow]

Ψήφοι: 0 0,0%
  • [glow=green,21,300][size=10pt][b]Π.Α.Σ.Ο.Κ[b][/size][/glow]

• [glow=red,21,300][size=10pt][b]Κ.Κ.Ε[b][/size][/glow]

• [glow=pink,21,300][size=10pt][b]ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ[b][/size][/glow]

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    0

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Το μεγαλο ερωτημα αφορα την ικανοτητα του ΣΥΡΙΖΑ να παιξει ρολο ηγετικο, καθοδηγητικο, κυβερνητικο, υπεθυνο, οταν συμμετασχει σε μια κυβερνηση συνασπισμου/συνεργασιας.

Είναι απαραίτητο να συμμετάσχει;
Και απο ποια δήλωση του Αλαβάνου η του Τσίπρα το εξάγεις;
Εγώ τους ακούω επί μήνες να επιμένουν για το αντίθετο.

Υ.Γ. Και φτιάξε την ορθογραφία σου. Είναι κάτι απλό, και ανεξαρτήτως IQ, ειδικά με τις ευκολίες των σημερινών υπολογιστών.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Ναι, αλλά πως εξηγείς κάτι 8ρια και 9ρια ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε κάτι συνοικίες όπως το Καματερό η τα Άνω Λιόσια;

Ποιά 8ρια ή 9ρια;

Δήμος Ιλίου (Νέα Λιόσια): 7,28%
Δήμος Καματερού: 6,6%

Αυτά όμως πρέπει να τα συγκρίνεις με τα αποτελέσματα μίας ομοειδούς περιφέρειας και κυρίως με αυτά της Β΄Αθήνας, όπου το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 8,94%.

Οπότε θα αποδώσω τα ποσοστά αυτά στο κατώτερο μορφωτικό/οικονομικό επίπεδο των δήμων αυτών σε σύγκριση με την υπόλοιπη Β΄Αθήνας.

Εντάξει αυτά δείχνουν τάσεις. Δεν προβλέπουν 100% το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, ιδιαίτερα σε χαμηλά επίπεδα ανάλυσης.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ποιά 8ρια ή 9ρια;

Δήμος Ιλίου (Νέα Λιόσια): 7,28%
Δήμος Καματερού: 6,6%

Αυτά όμως πρέπει να τα συγκρίνεις με τα αποτελέσματα μίας ομοειδούς περιφέρειας και κυρίως με αυτά της Β΄Αθήνας, όπου το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ ήταν 8,94%.

Οπότε θα αποδώσω τα ποσοστά αυτά στο κατώτερο μορφωτικό/οικονομικό επίπεδο των δήμων αυτών σε σύγκριση με την υπόλοιπη Β΄Αθήνας.

Εντάξει αυτά δείχνουν τάσεις. Δεν προβλέπουν 100% το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, ιδιαίτερα σε χαμηλά επίπεδα ανάλυσης.

Εννοώ οτι ακόμα και το 7,28% του Ιλίου και το 6,6 του Καματερού σε λαϊκές περιοχές όπου το ΚΚΕ εσωτερικού παλιά δεν έπαιρνε ούτε 1%, ενώ ο ΣΥΝ επι Κωνσταντόπουλου με το ζόρι χτύπαγε εκεί ένα 2%, δείχνουν μια τάση που δεν εξηγείται απλώς με το -σωστό γενικά- επιχείρημα περί μορφωτικού επιπέδου που επικαλείσαι.

Υ.Γ. Ο Δρεττάκης είσαι;    :)

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Υ.Γ. Και φτιάξε την ορθογραφία σου. Είναι κάτι απλό, και ανεξαρτήτως IQ, ειδικά με τις ευκολίες των σημερινών υπολογιστών.

Σου ειναι τελικα αδυνατο να συγκρατηθεις ετσι?  Οταν λεγαμε οτι εισαι προβλεψιμος ειχες θυμωσει...

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ε όχι και να θυμώσω με κάποιον που γράφει το "κόμμα" με ένα μ και το "προς" με ωμέγα.  :)

pisoxostis

Μέγας
Εγγρ.
8 Σεπ 2005
Κριτικές
12
Like
53
Πόντοι
4.545
Οσο και να τον προβαλουν, οτι και να λενε τα καναλια ο Συνασπισμος ειναι δεκανικι του ΠΑΣΟΚ.
Τωρα το ΠΑΣΟΚ εισαι διαλυμενο και γι'αυτο ο ΣΥΝ το παιζει ανεξαρτητος και ανενδοτος.
Οταν και αν το ΠΑΣΟΚ ανεβει παλι συνεργασιες θα εχουν.
Ο Τσιπρας κατα τη γνωμη μου ειναι κοιμισμενος και ψαρωμενος.
Θα τον ηθελα πολυ δυναμικοτερο. Το πιο δραστηριο προσωπο της Αριστερας ειναι η Κανελη.
Οσον αφορα το ΚΚΕ, αυτοι ζουν στη κοσμαρα τους. Υποστηριζουν πραγματα που για να εφαρμοστουν πρεπει ν αλλαξει
ολοκληρος ο πλανητης. Αφου ρε σεις οταν βγηκε ο καραγκιοζης ο Σουφλιας και ανακοινωσε μετρα για την προστασια του περιβαλλοντος (αφου γιναμε διεθνως ρομπα) τα σουργελα βγαλανε ανακοινωση κατα του καπιταλισμου. Ασχετο τελειως.
Οσον αφορα το ΛΑΟΣ προκειται για κομμα χουντικων,  βασιλοφρονων και εθνικιστων.
Βοριδης-Πλευρης-Παπαθεμελης- Μητροπολιης Θεσ.-Ψωμιαδης κτλ.
Λαικισμος και μισολογα. Αν εχεις φιλε @@ βγες και πες στο λαο την ιδεολογια σου και μη μασας τα λογια σου.
Οσο για τη ΝΔ τι να πω. Μιλαμε για τον ορισμο των λιγουριων. Βλαχοαριστοκρατες πειναλες.
Κρα κανουν για μιζες, βολεμα και κανενα ξενογαμισι. Ο πρωθυπουργος χωρις αμφιβολια ειναι ο χειροτερος που ειχε ποτε η χωρα μετα την απελευθερωση απο τους Γερμανους, μη πω απο τους Τουρκους. Αν δεν λεγοταν Καραμανλης αλλα Καρας θα ηταν ενας μετριος δικηγορος και αν. Απο την αλλη μας πλασαρουν για μεγαλοστελεχος και υποψηφια για μελλοντικη πρωθυπουργο την Ντορα. Ανυπαρκτη. Ο ορισμος της αποτυχιας. Μονο για να βγαινει στα talk show ειναι αυτη. Ισως θα ηταν καλη για εκπροσωπος του κομματος στη καλυτερη περιπτωση.
Τον Εβερτ τον θυμαστε? Υποψηφιος πρωθυπουργος. Ενας καθυστερημενος με μηδενικο εργο.
Για το ΠΑΣΟΚ τι να πει κανεις. Εφυγε ο Σημιτης και το μαγαζι διαλυθηκε. Ο Γιωργακης το εχει παρει πατριωτικα και πιστευει οτι θα βγει πρωθυπουργος. Ο Βενιζελος δεν εκανε υπομονη 1-2 μηνες και καηκε και αυτος. Προσωπικα πιστευω οτι στις εκλογες δεν επρεπε να παρει ουτε 20%.
Αν και δε προκειται να λυθουν τα προβληματα της χωρας με αυτον τον τροπο, πιστευω οτι το καλυτερο ειναι μια πανωλεθρια για τα 2 μεγαλα κομματα. Να παρουν τραγικα χαμηλα ποσοστα ετσι ωστε να αναγεννηθουν. Το θεμα ομως ειναι (οπως εχω πει πολλες φορες) οτι ο Ελληνας ειναι ΜΑΛΑΚΑΣ. Οποτε μη περιμενε κατι καινουριο. Παλι στα ιδια σκατα θα ειμαστε.
Οποτε η βγαινουμε στους δρομους και παραλυουμε τη χωρα με απεργιες και κινητοποιησεις για κανα εξαμηνο η παμε Αγγλια-Γαλλια-Γερμανια-Αμερικη κτλ και αφηνουμε εδω τους Αλβανους που θα ειναι και ευχαριστημενοι.

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
κατι τετοια λες ...και δεν καταλαβαινει κανεις γιατι τα λες...
σε συμβουλευω να μενεις στο "ζουμι"
φιλικα
Ε όχι και να θυμώσω με κάποιον που γράφει το "κόμμα" με ένα μ και το "προς" με ωμέγα.   :)

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
κατι τετοια λες ...και δεν καταλαβαινει κανεις γιατι τα λες...
σε συμβουλευω να μενεις στο "ζουμι"
φιλικα

Φιλικά λοιπόν κι απο μένα, και εφόσον μπήκες στον κόπο, σου λέω οτι υπάρχει μια μακρά προϊστορία με τον εν λόγω λεβέντη, ο οποίος όπου και να γράψω ποστάρει απάνω μου και με ειρωνεύεται.
Μη δίνεις σημασία φίλε.
Εκείνο που όντως μένει είναι το "ζουμί", όπως λες κι εσύ.

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Κριτικές
28
Like
16
Πόντοι
766
φανταζομαι προκειται για οπαδικες διαφορες.
για ποιο φιλο λες? - διοτι δε διαβασα το θεμα -
Φιλικά λοιπόν κι απο μένα, και εφόσον μπήκες στον κόπο, σου λέω οτι υπάρχει μια μακρά προϊστορία με τον εν λόγω λεβέντη, ο οποίος όπου και να γράψω ποστάρει απάνω μου και με ειρωνεύεται.
Μη δίνεις σημασία φίλε.
Εκείνο που όντως μένει είναι το "ζουμί", όπως λες κι εσύ.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
φανταζομαι προκειται για οπαδικες διαφορες.
για ποιο φιλο λες? - διοτι δε διαβασα το θεμα -

Άστο καλύτερα, φίλε.
Ας μείνουμε στο ζουμί, όπως λές, και ας μην το ανακυκλώσουμε.
Ότι κατάλαβες, κατάλαβες.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Οσο και να τον προβαλουν, οτι και να λενε τα καναλια ο Συνασπισμος ειναι δεκανικι του ΠΑΣΟΚ.
Τωρα το ΠΑΣΟΚ εισαι διαλυμενο και γι'αυτο ο ΣΥΝ το παιζει ανεξαρτητος και ανενδοτος.
Οταν και αν το ΠΑΣΟΚ ανεβει παλι συνεργασιες θα εχουν.
Ο Τσιπρας κατα τη γνωμη μου ειναι κοιμισμενος και ψαρωμενος.
Θα τον ηθελα πολυ δυναμικοτερο. Το πιο δραστηριο προσωπο της Αριστερας ειναι η Κανελη.
Οσον αφορα το ΚΚΕ, αυτοι ζουν στη κοσμαρα τους. Υποστηριζουν πραγματα που για να εφαρμοστουν πρεπει ν αλλαξει
ολοκληρος ο πλανητης. Αφου ρε σεις οταν βγηκε ο καραγκιοζης ο Σουφλιας και ανακοινωσε μετρα για την προστασια του περιβαλλοντος (αφου γιναμε διεθνως ρομπα) τα σουργελα βγαλανε ανακοινωση κατα του καπιταλισμου. Ασχετο τελειως.
Οσον αφορα το ΛΑΟΣ προκειται για κομμα χουντικων,  βασιλοφρονων και εθνικιστων.
Βοριδης-Πλευρης-Παπαθεμελης- Μητροπολιης Θεσ.-Ψωμιαδης κτλ.
Λαικισμος και μισολογα. Αν εχεις φιλε @@ βγες και πες στο λαο την ιδεολογια σου και μη μασας τα λογια σου.
Οσο για τη ΝΔ τι να πω. Μιλαμε για τον ορισμο των λιγουριων. Βλαχοαριστοκρατες πειναλες.
Κρα κανουν για μιζες, βολεμα και κανενα ξενογαμισι. Ο πρωθυπουργος χωρις αμφιβολια ειναι ο χειροτερος που ειχε ποτε η χωρα μετα την απελευθερωση απο τους Γερμανους, μη πω απο τους Τουρκους. Αν δεν λεγοταν Καραμανλης αλλα Καρας θα ηταν ενας μετριος δικηγορος και αν. Απο την αλλη μας πλασαρουν για μεγαλοστελεχος και υποψηφια για μελλοντικη πρωθυπουργο την Ντορα. Ανυπαρκτη. Ο ορισμος της αποτυχιας. Μονο για να βγαινει στα talk show ειναι αυτη. Ισως θα ηταν καλη για εκπροσωπος του κομματος στη καλυτερη περιπτωση.
Τον Εβερτ τον θυμαστε? Υποψηφιος πρωθυπουργος. Ενας καθυστερημενος με μηδενικο εργο.
Για το ΠΑΣΟΚ τι να πει κανεις. Εφυγε ο Σημιτης και το μαγαζι διαλυθηκε. Ο Γιωργακης το εχει παρει πατριωτικα και πιστευει οτι θα βγει πρωθυπουργος. Ο Βενιζελος δεν εκανε υπομονη 1-2 μηνες και καηκε και αυτος. Προσωπικα πιστευω οτι στις εκλογες δεν επρεπε να παρει ουτε 20%.
Αν και δε προκειται να λυθουν τα προβληματα της χωρας με αυτον τον τροπο, πιστευω οτι το καλυτερο ειναι μια πανωλεθρια για τα 2 μεγαλα κομματα. Να παρουν τραγικα χαμηλα ποσοστα ετσι ωστε να αναγεννηθουν. Το θεμα ομως ειναι (οπως εχω πει πολλες φορες) οτι ο Ελληνας ειναι ΜΑΛΑΚΑΣ. Οποτε μη περιμενε κατι καινουριο. Παλι στα ιδια σκατα θα ειμαστε.
Οποτε η βγαινουμε στους δρομους και παραλυουμε τη χωρα με απεργιες και κινητοποιησεις για κανα εξαμηνο η παμε Αγγλια-Γαλλια-Γερμανια-Αμερικη κτλ και αφηνουμε εδω τους Αλβανους που θα ειναι και ευχαριστημενοι.

Βγάζεις σωστά συμπεράσματα, αλλά κάνεις παιδαριώδεις αναγωγές.
Να σου θυμίσω ότι στις εκλογές η ΝΔ είχε σχεδόν αποκλειστικά διαρροή προς το ΛΑΟΣ και το ΠΑΣΟΚ σχεδόν αποκλειστικά προς τον ΣΥΝ. Ο ΣΥΝ ουσιαστικά έδωσε την αυτοδυναμία στον ανεπάγγελτο (πολιτικές επιστήμες). Το τραγικότερο της βλακείας του Ελληνα είναι ότι υπήρξαν νομοί όπου η ΝΔ διατήρησε, ή αύξησε τα ποσοστά της!!!!!!!!! Η Ν.Δ. κυβερνά αυτοδύναμα γιατί λχ ουδέποτε το ΠΑΣΟΚ είχε πέσει κάτω από 40% στη Β Αθηνών και γενικά όπου η ΝΔ έπεφτε το ΠΑΣΟΚ έπεφτε περισσότερο.......... Η αυτοδυναμία κρίθηκε σε 35.000 ψήφους. Η μεγαλύτερη ήττα του ΠΑΣΟΚ εξ ιδρύσεως δεν έπεισε και τον πιο ηλίθιο ότι ακόμα και μετά από ισχυρό σοκ ο πρόεδρος έπρεπε να αλλάξει. Εγώ προσωπικά στη ζωή μου ξέρω ότι το λάθος (ακόμα και εάν κάποιον τον προτιμάς από κάποιον άλλο) το αποδοκιμάζεις. Δεν μπορείς να το επιβραβεύεις. Ο Σημίτης δεν έχει χασει ποτέ εκλογές και ο Γιώργος δεν έχει κερδίσει ποτέ.......Στα οπαδικά να κάνουμε και λίγο πλάκα, είναι κάτι σαν το κόμπλεξ που έχει ο βάζελος στο πρωτάθλημα. Μονίμως ο Γιώργος θα έχει τη στάμπα του ηττημένου πλέον. Ακόμα και εάν παρουσιάσει πρόγραμμα και ο άλλος κατέβει με φωτογραφίες. Ο μέσος Έλληνας με Ι.Q. διψήφιο, επιδοκίμασε κατά 41.5% ένα κόμμα που κατέβηκε σε εκλογές χωρίς πρόγραμμα εν μέσω κολάσεως του Δάντη και αποδοκίμασε ένα άλλο που δημοσίευσε ένα απλουστευμένο πρόγραμμα στις εφημερίδες και έστω το μοίρασε. Ο λόγος που το αποδοκίμασε; Η τιμωρία. ΟΚ κάποιον τον τιμωράς όσο χρειάζεται. Αλλά να αυτομαστιγώνεσαι κιόλας όσο μαστιγώνεις τον άλλον, ε αυτό δείχνει έλλειψη φαιάς ουσίας.
Ο ελληνικός λαός είχε στα χέρια του τον πλέον αναλογικό νόμο που υπήρξε στα χρονικά της Μεταπολίτευσης (τουλάχιστον για τα μικρά κόμματα) κι όμως κατάφερε (γιατί για μένα περί κατορθώματος πρόκειται) να βγάλει (δε με ενδιαφέρει ποιανού κόμματος) αυτοδύναμη κυβέρνηση. Μια ζωή μαλάκας ήταν μια ζωή μαλάκας θα είναι. Το 90 με τις μίζες και τις ρεμούλες να έχουν κάνει πάρτυ στην τηλεόραση ο Αντρέας (με αθώωση 8-7 στο δικαστήριο, δλδ οι μισοί ανώτατοι δικαστικοί ΔΕΝ πείστηκαν για την αθωότητά του) πήρε περί του 40%. Μάλιστα εν συνεχεία ο ίδιος λήσταρχος έγινε ξανά πρωθυπουργός.
Από τότε, και όχι από σήμερα κατάλαβα ότι ο Ελληνας εκτός από ηλίθιος είναι και μαζόχας.  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:
Βέβαια σήμερα υπάρχει μια διαφορά.... Ο μέσος Ελληνας τότε έτρωγε καλά (συγκριτικά με το παρελθόν του πρώτου Καραμανλή μιλάμε). Τώρα ούτε αυτό γίνεται....

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Εννοώ οτι ακόμα και το 7,28% του Ιλίου και το 6,6 του Καματερού σε λαϊκές περιοχές όπου το ΚΚΕ εσωτερικού παλιά δεν έπαιρνε ούτε 1%, ενώ ο ΣΥΝ επι Κωνσταντόπουλου με το ζόρι χτύπαγε εκεί ένα 2%, δείχνουν μια τάση που δεν εξηγείται απλώς με το -σωστό γενικά- επιχείρημα περί μορφωτικού επιπέδου που επικαλείσαι.

Υ.Γ. Ο Δρεττάκης είσαι;    :)

Ο πολιτικός λόγος του ΚΚΕ εσωτερικού είχε πολύ μικρή απήχηση στα λαϊκά στρώματα ιδιαίτερα τις εποχές της πόλωσης, της επερχόμενης επέλασης και κατόπιν παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και της δογματικής επικυριαρχίας του ΚΚΕ. Ορισμένα στοιχεία του λόγου αυτού ήταν ξεκάθαρα πολύ προχωρημένα για την εποχή τους και είχαν πολύ μικρή απήχηση στα λαϊκά στρώματα τα οποία έβλεπαν την εκπλήρωση των ονείρων τους στο πρόσωπο του Ανδρέα.
Πέραν τούτου όμως τα ποσοστά που αναφέρεις για τους δύο Δήμους είναι ελεγχόμενα και αμφιβάλλω ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μπορείς να τα τεκμηριώσεις;

Στις τελευταίες εκλογές:
α) Υπήρξε γενική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν υπάρχει φουσκοθαλασσιά ανεβαίνουν όλες οι βάρκες
β) Οι μετακινήσεις από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα σημαντικές στην Β΄ περιφέρεια.

Όμως θα επιστρέψω τα δικά σου ερωτήματα για τους δήμους που εγώ παρέθεσα.

Πως εξηγείς το 8,29% στην Κηφισιά, το 9,17% στο Παλαιό Ψυχικό και το 10,46% στο Νέο Ψυχικό;
Πως εξηγείς ότι το Παλαιό Ψυχικό ψήφισε περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ από την Β΄ Αθηνών;

(Για την Νέα Σμύρνη δεν χρειάζεται να σκεφθείς διότι υπάρχει παράδοση, αν και χρήζει εξήγησης γιατί υπήρχε από το 1974 η προτίμηση αυτή.)

Τέλος πως εξηγείς το 13,81% στην Νέα Πεντέλη;

Γιατί εγώ από ότι θυμάμαι ούτε ΚΟΒ του ΚΚΕ (εσ), ούτε Τ.Ο. του Ρήγα Φερραίου, ούτε πυρήνες της ΔΗΜΑΚ υπήρχαν ποτέ στην Νέα Πεντέλη.

Υ.Γ.1: Τώρα που το σκέφτομαι υπήρχαν κάτι γκομενάκια της ΔΗΜΑΚ που πήγαιναν Αρσάκειο και έμεναν Ψυχικό και Νέα Πεντέλη.
Υ.Γ.2: Είμαι ο Δρεττάκης. Εσύ ποιός είσαι;

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Ο πολιτικός λόγος του ΚΚΕ εσωτερικού είχε πολύ μικρή απήχηση στα λαϊκά στρώματα ιδιαίτερα τις εποχές της πόλωσης, της επερχόμενης επέλασης και κατόπιν παντοδυναμίας του ΠΑΣΟΚ και της δογματικής επικυριαρχίας του ΚΚΕ. Ορισμένα στοιχεία του λόγου αυτού ήταν ξεκάθαρα πολύ προχωρημένα για την εποχή τους και είχαν πολύ μικρή απήχηση στα λαϊκά στρώματα τα οποία έβλεπαν την εκπλήρωση των ονείρων τους στο πρόσωπο του Ανδρέα.
Πέραν τούτου όμως τα ποσοστά που αναφέρεις για τους δύο Δήμους είναι ελεγχόμενα και αμφιβάλλω ότι ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Μπορείς να τα τεκμηριώσεις;

Στις τελευταίες εκλογές:
α) Υπήρξε γενική άνοδος του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν υπάρχει φουσκοθαλασσιά ανεβαίνουν όλες οι βάρκες
β) Οι μετακινήσεις από το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαίτερα σημαντικές στην Β΄ περιφέρεια.

Όμως θα επιστρέψω τα δικά σου ερωτήματα για τους δήμους που εγώ παρέθεσα.

Πως εξηγείς το 8,29% στην Κηφισιά, το 9,17% στο Παλαιό Ψυχικό και το 10,46% στο Νέο Ψυχικό;
Πως εξηγείς ότι το Παλαιό Ψυχικό ψήφισε περισσότερο ΣΥΡΙΖΑ από την Β΄ Αθηνών;

(Για την Νέα Σμύρνη δεν χρειάζεται να σκεφθείς διότι υπάρχει παράδοση, αν και χρήζει εξήγησης γιατί υπήρχε από το 1974 η προτίμηση αυτή.)

Τέλος πως εξηγείς το 13,81% στην Νέα Πεντέλη;

Γιατί εγώ από ότι θυμάμαι ούτε ΚΟΒ του ΚΚΕ (εσ), ούτε Τ.Ο. του Ρήγα Φερραίου, ούτε πυρήνες της ΔΗΜΑΚ υπήρχαν ποτέ στην Νέα Πεντέλη.

Υ.Γ.1: Τώρα που το σκέφτομαι υπήρχαν κάτι γκομενάκια της ΔΗΜΑΚ που πήγαιναν Αρσάκειο και έμεναν Ψυχικό και Νέα Πεντέλη.
Υ.Γ.2: Είμαι ο Δρεττάκης. Εσύ ποιός είσαι;

Χαίρομαι που συζητάω με έναν άνθρωπο της γενιάς μου και -αν κατάλαβα καλά- της ίδιας διαδρομής με μένα. Γιατί κι εγώ ήμουνα στη ΔΗΜΑΚ και το Ρήγα Φεραίο, απο τον οποίο έφυγα το '78 με τη Β' Πανελλαδική, με τη διάλυση της οποίας (το '81) παρέμεινα σταθερά ανένταχτος του ευρέος χώρου της ανανεωτικής αριστεράς. Τα τελευταία χρόνια πολύ μου αρέσει και το πρόθεμα "ριζοσπαστική", μιας και το σκέτο "ανανεωτική" με παραπέμπει ευθέως στον Κύρκο, ο οποίος όσο και αν μας σημάδεψε με την παρουσία του τη δεκαετία του '80, δύσκολα μπορώ να φανταστώ άλλο πολιτικό που ΤΙΠΟΤΑ από την πολιτική του γραμμή δεν επιβεβαιώθηκε (θυμήσου τους "στόχους του έθνους" το '74, τη "Συμμαχία" το '77, τον "τρίτο δρόμο για την αλλαγή" το ΄81 όταν και οι πέτρες ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ. τη "Μεγάλη Αριστερά" της ΕΑΡ που δεν ήρθε ποτέ, ή το σαθρό "κοινό πόρισμα" με το ΚΚΕ που οδήγησε στον ενιαίο ΣΥΝ, όστις διεσπάσθη πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις).
Παρά ταύτα, χρωστάω στο ΚΚΕ εσωτερικού το πνεύμα κουλτούρας και δημοκρατικότητας που μας διαπαιδαγώγησε, είναι απο τα πιο πολύτιμα πράγματα που θυμάμαι απο τη μεταπολίτευση.
Επι του προκειμένου τώρα, έχω την αίσθηση οτι το πείραμα του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τα όποια προβλήματά του (βλέπε πρόσφατες δηλώσεις Τσίπρα, που "θαυμάζει", λέει, τη σκέψη του Μάο) είναι σε τομή εν σχέσει με την -περιορισμένων ορίων- δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης της παραδοσιακής ανανεωτικής αριστεράς. Και είναι φυσικά ζήτημα αριστερότερης πολιτικής γραμμής, συν τον αποκλεισμό του ενδεχόμενου να τα (ξανα)βρει με το ΠΑΣΟΚ. Απορώ πως δεν το βλέπεις. Στα πλαίσια αυτά ήταν που σου έλεγα για τα κοντά στο διψήφιο ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ σε λαίκές περιοχές που επι Κύρκου, Δαμανάκη η Κωνσταντόπουλου με το ζόρι έβλεπες 2% (δεν έχω ακριβή στοιχεία μπροστά μου, έτσι είναι όμως).
Όσο για το 13% της Παλιάς Πεντέλης, δεν με εκπλήσσει. Είμαι σίγουρος οτι έστω και χωρίς ΚΟΒ (ποιος τη χρειαζότανε άραγε εκεί;), το ΚΚΕ εσωτερικού θα έπαιρνε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό του πανελλαδικού μέσου όρου του. Κι αυτό για τους μορφωτικούς λόγους που αναφέρεις κι εσύ. Αλλά η καινούργια όσμωση με το ΣΥΡΙΖΑ, και όλοι οι αφροί που βγάζουν οι συντηρητικοί όταν σκέφτονται τον Αλαβάνο, με κάνουν πιο αισιόδοξο, απείρως περισσότερο απο πριν μερικά χρόνια.
Υ.Γ. Σε pm ευχαρίστως να σου πω ποιος είμαι.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Παρομοίως, μόνον που από το 81 και μετά έχω ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο (όχι αυτόν του Χρύσανθου αναγκαστικά).

Παρ' όλα αυτά και χωρίς πλέον να παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις έχω την αίσθηση ότι το ριζοσπαστικό υπερισχύει του ανανεωτικού, ότι η παράδοση έχει ξεχαστεί, ότι οι ιδέες από τα οποίες ξεκίνησαν όλα έχουν πέσει σε δεύτερη μοίρα.
Και όσο και αν τα περί ζωντανών οργανισμών, των συνθηκών που αλλάζουν, του κόσμου που μας προσπερνά όσο εμείς παραμένουμε προσκολλημένοι στις νεανικές μας αναμνήσεις είναι όλα αληθινά, με ενοχλεί το γεγονός ότι πρώην Κνίτες τελικά είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στον τρόπο που παίζεται το πολιτικό παιγνίδι και κερδίζονται οι ψήφοι.
Εντάξει όλα αυτά για την αποτελεσματικότητα του Κύρκου, αλλά η προσήνεια του δεν μου επιτρέπει παρά να έχω μόνον ένα συναίσθημα για αυτόν: συμπάθεια.

Τέλος, δυστυχώς ο λόγος για το υψηλό ποσοστό στην Νέα Πεντέλη (αλλά και στην Παλαιά που ήταν ξεχωριστη κοινότητα) είναι ότι είναι ο τόπος κατοικίας του Αλαβάνου.
Και αυτό πλέον λέει πολλά.

Όπως πολλά λέει ότι είχε ακριβώς το ίδιο ποσοστό στην Καισαριανή και στο Νέο Ψυχικό.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Παρομοίως, μόνον που από το 81 και μετά έχω ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο (όχι αυτόν του Χρύσανθου αναγκαστικά).

Παρ' όλα αυτά και χωρίς πλέον να παρακολουθώ από κοντά τις εξελίξεις έχω την αίσθηση ότι το ριζοσπαστικό υπερισχύει του ανανεωτικού, ότι η παράδοση έχει ξεχαστεί, ότι οι ιδέες από τα οποίες ξεκίνησαν όλα έχουν πέσει σε δεύτερη μοίρα.
Και όσο και αν τα περί ζωντανών οργανισμών, των συνθηκών που αλλάζουν, του κόσμου που μας προσπερνά όσο εμείς παραμένουμε προσκολλημένοι στις νεανικές μας αναμνήσεις είναι όλα αληθινά, με ενοχλεί το γεγονός ότι πρώην Κνίτες τελικά είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στον τρόπο που παίζεται το πολιτικό παιγνίδι και κερδίζονται οι ψήφοι.
Εντάξει όλα αυτά για την αποτελεσματικότητα του Κύρκου, αλλά η προσήνεια του δεν μου επιτρέπει παρά να έχω μόνον ένα συναίσθημα για αυτόν: συμπάθεια.

Τέλος, δυστυχώς ο λόγος για το υψηλό ποσοστό στην Νέα Πεντέλη (αλλά και στην Παλαιά που ήταν ξεχωριστη κοινότητα) είναι ότι είναι ο τόπος κατοικίας του Αλαβάνου.

Όπως πολλά λέει ότι είχε ακριβώς το ίδιο ποσοστό στην Καισαριανή και στο Νέο Ψυχικό.

Ναι, αλλά στο Νέο Ψυχικό το ΚΚΕ εσωτερικού είχε πάντα ψηλά -σχετικά- ποσοστά. Ενώ στην Καισαριανή (και κυρίως σε ακόμα πιο μόνο λαϊκές γειτονιές, Καματερό, Λιόσια κλπ) μόνο τώρα τελευταία τα αποκτά. Κάπου πρέπει να οφείλεται αυτό, δεν νομίζεις; Εγώ λέω οτι αυτό οφείλεται πριν απ' όλα στη "διόρθωση" της γραμμής και το αριστερότερο προφίλ που εκπέμπει ο Αλαβάνος (κάτι που φαίνεται και απο το πόσο κόκκινο πανί είναι για όλη την κοινωνικοπολιτική συντήρηση), αλλά κυρίως στο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ενδεχόμενο να ξανασυνεργαστεί η Ανανεωτική Αριστερά με το ΠΑΣΟΚ.
Όσο για την παράδοση της αριστεράς που λες, θα μου επιτρέψεις να σου πω οτι δεν είναι μόνο η μεταπολίτευση και ο Ρήγας, είναι και ο Μάης του '36 στη Θεσσαλονίκη, είναι και ο Δεκέμβρης του '44, είναι και πολλά άλλα τέτοια.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
με ενοχλεί το γεγονός ότι πρώην Κνίτες τελικά είναι περισσότερο αποτελεσματικοί στον τρόπο που παίζεται το πολιτικό παιγνίδι και κερδίζονται οι ψήφοι.
Ρε Βολταίρο πλάκα μου κάνεις; Που την είδες την αποτελεσματικότητα; Στο 7% των 60ρηδων;

Ορθότατον

Ορισμένες φορές μπαίνουμε στη διαδικασία να ερμηνεύουμε γεωγραφικά και με βάση την παράδοση εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα όταν οι αλλαξοκωλιές στις μετακινήσεις πληθυσμών είναι μαγαλύτερες από την ανταλλαγή με τους Τούρκους μετά το 22.

Σου είχα παραθέσει στοιχεία για ηλικιακές πορείες. Μου μίλησες για απλούστευση.
Μετά μου μίλησες για γεωγραφία, όταν οι διαφορές με τους ψηφοφόρους προ 20ετίας (όλοι οι ετεροδημότες πλέον είναι υπόχρεοι να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους) έχουν αλλοιώσει πλήρως τον εκλογικό γεωγραφικό χάρτη της Ελλάδας. Γι αυτό το λόγο άλλωστε και οι εκλογολόγοι, ακόμα και αν έχουν ακόμα τέτοια στοιχεία τα θεωρούν μικρής σημασίας.
Η επαρχία (λόγω κυρίως της αστυφιλίας) εκτός του ότι ερημώνει, οδηγείται στη συντήρηση λόγω μεγάλων ηλικιών που μένουν εκεί και χάνει το μεγάλο ρόλο που είχε παλαιότερα στο αποτέλεσμα.
Οι εκλογές οι προηγούμενες δεν κρίθηκαν στην επαρχία. Κατά κύριο λόγο κρίθηκαν στα μεγάλα αστικά κέντρα (άλλωστε εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων τα παλιά νούμερα έχουν χάσει την αξία τους) όπου συσσωρεύεται πλέον το 70% του πληθυσμού..
Η πανωλεθρία του ΠΑΣΟΚ στη Β Αθηνών και Πειραιώς που αντιστοιχούν στο 1/3 του εκλογικού σώματος οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στο αποτέλεσμα το τελικόν. Εάν υπήρχε τρόπος να μην ανακοινώνονται αποτελέσματα, αλλά πρώτο να είναι το 10% της Β Αθηνών και Πειραιώς, το συνολικό αποτέλεσμα θα φαινόταν ξεκάθαρα από αυτό και μόνο το ποσοστό.

Επισκέπτης
Μετά μου μίλησες για γεωγραφία, όταν οι διαφορές με τους ψηφοφόρους προ 20ετίας (όλοι οι ετεροδημότες πλέον είναι υπόχρεοι να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους) έχουν αλλοιώσει πλήρως τον εκλογικό γεωγραφικό χάρτη της Ελλάδας.

Οι ετεροδημότες ψηφίζουν τους υποψηφίους του τόπου στον οποίο είναι εγγεγραμμένοι, και όχι τους υποψηφίους του τόπου στον οποίο κατοικούν.
π.χ Εγώ που είναι εγγεγραμμένος στους Εκλογικούς καταλόγους της Ροδόπης , ψηφίζοντας στην Αθήνα (λόγω κατοικίας) , ψηφίζω υποψηφίους της Ροδόπης και όχι της Αθήνας.

Οι μόνοι οι οποίοι ψηφίζουν όπου να ναι (ανάλογα με το πού υπηρετούν) και με ειδικούς εκλογικούς καταλόγους , είναι οι στρατιωτικοί και οι υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom