Νέα

Αμερικανικές εκλογές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 490
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι μετά την εκλογή Ομπάμα θ'αλλάξει η Αμερικανική πολιτική

• Ναι

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 1 50,0%
  • ΤΙΠΟΤΑ δεν θ' αλλάξει όσον αφορά τα δικά μας συμφέροντα!

Ψήφοι: 1 50,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
γιατί πρέπει σώνει και ντε τα εσωτερικά σου προβλήματα να τα λύσεις εξολοθρεύοντας άλλους και όχι τον εαυτό σου;

Σκέψου μια φυλή που τα όρια της δεν φτάνουν να ταϊσουν τον πληθυσμό της.
Τι θα κάνει? Θα εξαπλωθεί. Αν και εφόσον έχει εξαντλήσει και τα όρια του τεχνολογικού της εκσυγχρονισμού. Που το παράλογο?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
 καμμια σχεση οι Σπαρτιατες με τους αμερικανους...

Οι Αρχαιοι  Αθηναιοι ..μαλιστα...

δεν κάνω συγκρίσεις.....
θέλω απλά να μου δωθεί μια εξήγηση στο γιατί καμαρώνω γιατί είμαι απόγονος μιας πολεμικής μηχανής, αλλά να σιχαίνομαι τον τρόπο που ακολουθούν οι αμερικανοί σήμερα....

Υ.Γ.
Πολλές από τις σπαρτιατικές πρακτικές χρησιμοποίησε και ο χίτλερ αργότερα.....
Ακόμα και το μοντέλο της Αρειας φυλής δεν απέχει πολύ από τον Καιάδα των αρχαίων Σπαρτιατών......

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Σκέψου μια φυλή που τα όρια της δεν φτάνουν να ταϊσουν τον πληθυσμό της.
Τι θα κάνει? Θα εξαπλωθεί. Αν και εφόσον έχει εξαντλήσει και τα όρια του τεχνολογικού της εκσυγχρονισμού. Που το παράλογο?
γιατί να μην φτάνουν;
και γιατί να μην μεταναστεύσει αντί να εξαπλωθεί;

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Πολιτισμός στήνεται μόνο με αποθέματα πλούτου.
Ίστορικά αποδεδειγμένο αυτό.
Δες την κλίμακα αναγκών του Maslow και θα καταλάβεις.

Συμφωνω φιλε μου...
 Αν και εσυ ξερεις την γνωμη μου θα την πω....

Προτιμω τους απολιτιστους Σπαρτιατες που ειχαν πετρινα νομισματα(για
 να μην μπορει κανεις να πλουτισει εις βαρος αλλου)..

απο τον "πολιτισμο" των Αθηναιων,που στο ονομα του εσφαζαν τους
 κατοικους της Μηλου...

Επισκέπτης
οι Σπαρτιάτες πώς ακριβώς λειτουργούσαν;
ξέρεις αυτοί που έγιναν και ταινία του Χόλυγουντ..............
τα ιδια σκατα ειναι αν θεωρησουμε συνεχιστες τους τα ψευτομαγκακια μανιατακια του σημερα..
δεν με εκφραζουν οι "εκπολιτιστες-απελευθερωτες" απ' οπου & αν προερχονται..
το ιδιο μουνι της λασπης με τους αμερικανους ηταν & ο μεγας αλεξανδρος..
ισως να εμοιαζε περισσοτερο με τον μεγα πατερουλη λογω του οτι ειχαν πανω-κατω τις ιδιες μεθοδους εκπολιτισμου..

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
γιατί να μην φτάνουν;
και γιατί να μην μεταναστεύσει αντί να εξαπλωθεί;

το ίδιο πράγμα λέμε. βλέπε τον Ελληνικό Αποικισμό της Μεσογείου.
Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα θα κυλήσουν ειρηνικά.

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
Είσαι φορέας συγκεκριμένου πολιτισμού στον οποίο συμμετέχεις και επωφελείσαι από αυτήν σου την συμμετοχή.

Μπραβο ρε Τομιτο..
  Ετσι ακριβως..

Δες την κλίμακα αναγκών του Maslow και θα καταλάβεις.

" Ο Abraham Maslow θεωρείται ως ο βασικός εμπνευστής της θεωρίας των κινήτρων βασισμένης σε ένα ιεραρχικό μοντέλο αναγκών, που αποτελείται από πέντε βασικές κατηγορίες ξεκινώντας από τις κατώτερες προς τις ανώτερες βαθμίδες με την ακόλουθη διάταξη:
Φυσιολογικές ανάγκες (π.χ πείνα, δίψα, σεξουαλικότητα κ.ά)
Ανάγκες ασφάλειας (π.χ σταθερότητα, σιγουριά, στοργή κ.ά)
Κοινωνικές ανάγκες (π.χ συμπάθεια, επιθυμία για φιλία κ.ά)
Ανάγκες σεβασμού και εκτίμησης (π.χ αυτοσεβασμός, σεβασμός προς τους άλλους, εκτίμηση κ.ά)
Ανάγκες αυτοπραγμάτωσης (π.χ αξιοποίηση του εσωτερικού δυναμικού) (Κάντας,1993)
Ο Μaslow υποστήριζε ότι ο άνθρωπος σε όλη του τη ζωή ενεργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να κορέσει όσο το δυνατό περισσότερες από τις ανάγκες του και με όσο αποτελεσματικότερο και οικονομικότερο τρόπο. Μόλις ικανοποιηθεί μια ανάγκη, παρουσιάζεται η επιθυμία ικανοποίησης νέων αναγκών σε ένα ανώτερο επίπεδο. Παρόλο που η θεωρία αυτή δεν αναπτύχθηκε για να εφαρμοστεί στον εργασιακό χώρο, έχει υιοθετηθεί από πολλούς θεωρητικούς της διοίκησης επιχειρήσεων. Η κλιμάκωση των αναγκών είναι αυστηρά ιεραρχική και δεν επιτρέπει υπερβάσεις : πρώτα πρέπει να ικανοποιηθούν τα βασικά ένστικτα, που έχουν ως σκοπό την επιβίωση και μόνο όταν αυτά έχουν εξασφαλίσει μπορεί το άτομο να επιδιώξει την ικανοποίηση των υψηλότερων σταδίων."

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τα ιδια σκατα ειναι αν θεωρησουμε συνεχιστες τους τα ψευτομαγκακια μανιατακια του σημερα..
δεν με εκφραζουν οι "εκπολιτιστες-απελευθερωτες" απ' οπου & αν προερχονται..
το ιδιο μουνι της λασπης με τους αμερικανους ηταν & ο μεγας αλεξανδρος..
ισως να εμοιαζε περισσοτερο με τον μεγα πατερουλη λογω του οτι ειχαν πανω-κατω τις ιδιες μεθοδους εκπολιτισμου..
σιγά μη και δε συμφωνούσαμε στο τέλος εμείς οι δυό....

bonbenito

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2008
Like
5
Πόντοι
16
σιγά μη και δε συμφωνούσαμε στο τέλος εμείς οι δυό....
Ωραία..ας συμφωνήσω κι εγώ λοιπόν για να πάω να δώ τα μπικίνι γκερλς που ποστάρει ο πλέ χωρίς τύψεις για τη διαφωνία μου μαζί του :2funny: :2funny: :2funny:

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
  Μπραβο ρε Τομιτο..
  Ετσι ακριβως..

" Ο Abraham Maslow θεωρείται ως ο βασικός εμπνευστής της θεωρίας των κινήτρων βασισμένης σε ένα ιεραρχικό μοντέλο αναγκών, που αποτελείται από πέντε βασικές κατηγορίες ξεκινώντας από τις κατώτερες προς τις ανώτερες βαθμίδες με την ακόλουθη διάταξη:
Ανάγκες σεβασμού και εκτίμησης (π.χ αυτοσεβασμός, σεβασμός προς τους άλλους, εκτίμηση κ.ά)
Ο Μaslow υποστήριζε ότι ο άνθρωπος σε όλη του τη ζωή ενεργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να κορέσει όσο το δυνατό περισσότερες από τις ανάγκες του και με όσο αποτελεσματικότερο και οικονομικότερο τρόπο. Μόλις ικανοποιηθεί μια ανάγκη, παρουσιάζεται η επιθυμία ικανοποίησης νέων αναγκών σε ένα ανώτερο επίπεδο. Παρόλο που η θεωρία αυτή δεν αναπτύχθηκε για να εφαρμοστεί στον εργασιακό χώρο, έχει υιοθετηθεί από πολλούς θεωρητικούς της διοίκησης επιχειρήσεων. Η κλιμάκωση των αναγκών είναι αυστηρά ιεραρχική και δεν επιτρέπει υπερβάσεις : πρώτα πρέπει να ικανοποιηθούν τα βασικά ένστικτα, που έχουν ως σκοπό την επιβίωση και μόνο όταν αυτά έχουν εξασφαλίσει μπορεί το άτομο να επιδιώξει την ικανοποίηση των υψηλότερων σταδίων."

εξαίρεση είναι ο Νεοέλληνας. δεν έχει να φάει και πάει κι αγοράζει 2λιτρο αυτοκίνητο για να πουλάει μούρη.

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
37.952
Πόντοι
42.697
ρε πόυστη μου αυτές οι συζητήσεις θα πρέπει να φυλάσονται σε κόπιες!
ούτε σε εξειδικευμένα φορούμς δεν βλέπεις τέτεις γραφές!
και δεν κάνω πλάκα, ουτε ειρωνευομαι...
στο μπουρδελα.κομ έχω διαβάσει τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα...(και πολλές μαλακιες βεβαιως-βεβαιως!)

bonbenito

Μέλος
Εγγρ.
12 Ιουλ 2008
Like
5
Πόντοι
16
ρε πόυστη μου αυτές οι συζητήσεις θα πρέπει να φυλάσονται σε κόπιες!
ούτε σε εξειδικευμένα φορούμς δεν βλέπεις τέτεις γραφές!
και δεν κάνω πλάκα, ουτε ειρωνευομαι...
στο μπουρδελα.κομ έχω διαβάσει τα πιο ενδιαφέροντα πράγματα...(και πολλές μαλακιες βεβαιως-βεβαιως!)
ο NOT_SO_EASY BIKER τό' λεγε: Συναντάς τον καλύτερο κόσμο στα μπουρδέλα!

Επισκέπτης
  Μπραβο ρε Τομιτο..
  Ετσι ακριβως..

ο γκαντι τον ακυρωσε..
σαν τον γκαντι υπηρξαν-υπαρχουν & θα υπαρξουν χιλιαδες ανθρωποι..
τα ανωτερω ισχυουν για τις αμοιβαδες που νομιζουν οτι ειναι ανθρωποι..

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
θα πω κάτι τελευταίο και θα κλείσω εδώ.....

ο αντιαμερικανισμός ή ο αντι-οτιδήποτε στηρίζεται σε μια συγκεκριμένη κατάσταση και σε συγκεκριμένα γεγονότα και όχι στο τι γράφει το διαβατήριο...
Πριν τον βου παγκόσμιο οι αμερικανοί ήταν από τους πιο συμπαθείς λαούς.......
Το 1950 (δε λέω το 45 γιατί δεν είχε γίνει ακόμα γνωστό το μέγεθος του πογκρόμ εναντίον των εβραίων) οι εβραίοι ήταν η πλέον συμπαθής φάρα όλης της υφηλίου.....
Γι αυτό άλλωστε και της παραχωρήθηκε το αιωνίως ζητούμενο (από την εποχή των Φαραώ). Η γεωγραφική αναγνώριση του Κράτους του Ισραήλ.

Δε νομίζω (πλην των ίδιων των εβραίων) να υπάρχει ΕΝΑΣ ευρωπαίος, ή αμερικανός, ή αφρικανός, ή Αυστραλός (μη εβραικής καταγωγής) που να μην έχει μετανιώσει γι αυτή την παραχώρηση που κάποτε εθεωρείτο άκρως ανθρωπιστική........

Καλό απόγευμα μάγκες..........

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
δεν κάνω συγκρίσεις.....
θέλω απλά να μου δωθεί μια εξήγηση στο γιατί καμαρώνω γιατί είμαι απόγονος μιας πολεμικής μηχανής, αλλά να σιχαίνομαι τον τρόπο που ακολουθούν οι αμερικανοί σήμερα....

Υ.Γ.
Πολλές από τις σπαρτιατικές πρακτικές χρησιμοποίησε και ο χίτλερ αργότερα.....
Ακόμα και το μοντέλο της Αρειας φυλής δεν απέχει πολύ από τον Καιάδα των αρχαίων Σπαρτιατών......

Ίσως διότι δεν ήταν απλά μια πολεμική μηχανή...
Αλλά ούτε και οι αμερικάνοι ή οι άγγλοι ήταν απλά μια πολεμική μηχανή...

Η βιομηχανική επανάσταση και η επανάσταση της πληροφορικής, χάρη στις οποίες όλοι μας απολαμβάνουμε από γρήγορα αμάξια έως σιτυτουρίστριες, είναι αγγλοσαξωνικά επιτεύγματα...

Όσο για τον πόλεμο, αυτός είναι αναπόφευκτος και ενίοτε αναγκαίος...

Το ζητούμενο είναι να μην κάνεις μόνο πόλεμο και να αφήσεις στην ανθρωπότητα και κάτι παραπάνω από περιγραφές σφαγών...

Ο Περικλής, ο Μ. Αλέξανδρος, ο Ιουστινιανός, η Ελισάβετ, η Βικτόρια, ο Ρούζβελτ αμήκουν σε αυτήν την κατηγορία...

Ο Τζένκινς Χαν και ο Κεμάλ πάλι όχι...

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166

Eδω πρέπει να αναλογίστουμε λχ γιατί πήγαν οι Ελληνες στην Μασσαλία, και όχι οι Μασσαλιώτες ας πούμε στην Κόρινθο.
Άρα είχαν ήδη έναν ακμάζοντα Πολιτισμό ό οποίος όχι μόνο ήταν ταυτόχρονα τόσο η αιτία και η αφορμή αλλα και η λύση στο πρόβλημα.
Εξαιτίας του ειχαν μεγάλο πληθυσμό καθώς ήταν σε θέση να δώσει λύσεις σε προβλήματα επισιτισμου ας πούμε αλλά ταυτόχρονα ήταν και η λύση στο πρόβλημα της Στενο-χωρίας (από εκεί βγαίνει η γνωστή λέξη) ώστε να επιχειρήσουν αυτό το άλμα, του επικοισμού δλδ.
Πάνω κάτω οτι συμβαίνει σήμερα με την Αμερική.

Από την άλλη οπως σωστά ο Γκάμπα παρέθεσε η Αυτοπραγμάτωση είναι ο μοναδικός σκοπός του Νεοέλληνα για αυτό και όλοι τρέχουν να γίνουν Διάσημοι με κάθε τρόπο.
Τα άλλα τα έχουμε λυμένα από ακριβώς αυτό το σύστημα το οποίο κράζουμε.
Για να μην ισοπεδώνω και εγώ με την σειρά μου.
Όχι όλοι αλλα αρκετοί.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom