Νέα

Αμερικανικές εκλογές

• Μέλος που άνοιξε το νήμα DARKSIDEOFTHEMOON
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 490
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Πιστεύετε ότι μετά την εκλογή Ομπάμα θ'αλλάξει η Αμερικανική πολιτική

• Ναι

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Οχι

Ψήφοι: 1 50,0%
  • ΤΙΠΟΤΑ δεν θ' αλλάξει όσον αφορά τα δικά μας συμφέροντα!

Ψήφοι: 1 50,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    2

Επισκέπτης
έστω ότι συμφωνούμε για τους αμερικάνους.....
αλήθεια μόνο αυτοί έχουν το αποκλειστικό προνόμιο του ξεκωλιάσματος στον πλανήτη;
ωχ να σου γαμησω & εσενα & οποιου αλλου παιζει με τις λεξεις..εγραψα ρε τρυπα & οι ομοιοι τους..τι παπαρια ειναι αυτη τωρα με την τυπολατρεια???την τριχα με το ζορι τριχια???υποτιθεται οτι συνδιαλεγομαι με ατομα τα οποια δεν χρειαζονται τοσες επεξηγησεις..τι ειμαι παπια να σας τα σπαω σε πενηνταρακια???τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται..

Επισκέπτης
Κακώς εξέλαβες την ευγένεια ως αδυναμία ή παραδοχή ήττας.

Λαθος σου

Το οτι συμπεριφέρεσαι σαν πήθικας απλά δε σε καθιστά συνομιλιτή μου. Γκεγκε;
τιποτε δεν εξελαβα..
να μην εκανες παραθεση σε ποστ μου λοιπον..
ποιος σου ειπε οτι εγω σε θεωρω συνομιλητη μου???
δεν ξερεις οτι www.imageshack.gr/view.php?file=ccjz5wjvxypn9iv92o2p.gif] [/URL]???

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
σημαίνει επίσης εύερεση και ερμηνεία των αιτίων και αφορμών και ακόμη -αν θέλει να λέγεται επιστήμη- σημαίνει και πρόβλεψη. άρα αντικειμενική ιστορία ΔΕΝ υπάρχει.

H ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων έχει αποκλειστικα και μόνο στο τέλος-τέλος σκοπό την διδαχή.
Δηλαδή το να μάθει το ιστορικό υποκείμενο, Εγώ-εσύ όλοι μας να πράττουμε όπως εκείνοι οι προηγούμενοι.
Κατα συνέπεια ο Λάκης θα σου λεει κάντο όπως ο Μεταξάς, ο Αρίων όπως ο Στάλιν, Ο Φέθρυ όπως ο Τσίπρας και ούτω καθεξής.
Αν λοιπόν κάποιοι δεν το κάναν όπως οι προηγούμενοι ακόμη θα είμασταν πάνω στα δέντρα που λένε.
Έγινα κατανοητός ελπίζω.
Η ιστορία διδάσκεται για να επαναλαμβάνεται. Και αν δεν εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα εξ'αυτής προκοπή δεν βλέπουμε.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ωχ να σου γαμησω & εσενα & οποιου αλλου παιζει με τις λεξεις..εγραψα ρε τρυπα & οι ομοιοι τους..τι παπαρια ειναι αυτη τωρα με την τυπολατρεια???την τριχα με το ζορι τριχια???υποτιθεται οτι συνδιαλεγομαι με ατομα τα οποια δεν χρειαζονται τοσες επεξηγησεις..τι ειμαι παπια να σας τα σπαω σε πενηνταρακια???τα ευκολως εννοουμενα παραλειπονται..
οκ έστω ότι διάβασα βιαστικά......

στο μυαλό σου το ξεκώλιασμα έχει μονάδα μέτρησης;
και τα μουνόπανα έχουν συγκεκριμένη υπηκοότητα;
θα δεχόμουνα το δεύτερο εάν στην ιστορία υπήρχε πάτερν, δλδ ένας συγκεκριμένος λαός έκανε διαρκώς εγκλήματα.....
Αυτό ιστορικά δεν παίζει....
Αλλοτε οι αμερικανοί, άλλοτε οι κινέζοι, οι ρώσσοι, οι γερμανοί, οι ιταλοί, οι εβραίοι....
Θέμα συνθηκών είναι και όχι καταγωγής....
Οι Βίκινγκς ήταν από τα πιό αιμοσταγή φύλα της Βόρειας Ευρώπης...
Σήμερα όταν βγαίνουν από τα σύνορά τους ασχολούνται μόνο με το πήδημα.............

Επισκέπτης
οκ έστω ότι διάβασα βιαστικά......

στο μυαλό σου το ξεκώλιασμα έχει μονάδα μέτρησης;
και τα μουνόπανα έχουν συγκεκριμένη υπηκοότητα;
θα δεχόμουνα το δεύτερο εάν στην ιστορία υπήρχε πάτερν, δλδ ένας συγκεκριμένος λαός έκανε διαρκώς εγκλήματα.....
Αυτό ιστορικά δεν παίζει....
Αλλοτε οι αμερικανοί, άλλοτε οι κινέζοι, οι ρώσσοι, οι γερμανοί, οι ιταλοί, οι εβραίοι....
Θέμα συνθηκών είναι και όχι καταγωγής....
Οι Βίκινγκς ήταν από τα πιό αιμοσταγή φύλα της Βόρειας Ευρώπης...
Σήμερα όταν βγαίνουν από τα σύνορά τους ασχολούνται μόνο με το πήδημα.............
ε οι αμερικανοι αυτο κανουν απο τοτε που υπαρχουν..ποτε σταματησαν???

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
H ερμηνεία των ιστορικών γεγονότων έχει αποκλειστικα και μόνο στο τέλος-τέλος σκοπό την διδαχή.
Δηλαδή το να μάθει το ιστορικό υποκείμενο, Εγώ-εσύ όλοι μας να πράττουμε όπως εκείνοι οι προηγούμενοι.
Κατα συνέπεια ο Λάκης θα σου λεει κάντο όπως ο Μεταξάς, ο Αρίων όπως ο Στάλιν, Ο Φέθρυ όπως ο Τσίπρας και ούτω καθεξής.
Αν λοιπόν κάποιοι δεν το κάναν όπως οι προηγούμενοι ακόμη θα είμασταν πάνω στα δέντρα που λένε.
Έγινα κατανοητός ελπίζω.
Η ιστορία διδάσκεται για να επαναλαμβάνεται. Και αν δεν εξαχθούν πολύτιμα συμπεράσματα εξ'αυτής προκοπή δεν βλέπουμε.
η ιστορία επαναλαμβάνεται από μόνη της. δε χρειάζεται διδασκαλία.
τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου είδους οδηγούν στην επανάληψη και όχι η διδασκαλία.

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
έστω ότι συμφωνούμε για τους αμερικάνους.....
αλήθεια μόνο αυτοί έχουν το αποκλειστικό προνόμιο του ξεκωλιάσματος στον πλανήτη;

αυτό μόνο λες; γιατί αν δεν υπήρχαν οι Αμερικανοί, δεν θα είχαμε άλλον παγκόσμιο γαμιά; απλώς το προνόμιο αυτό το κατέχουν σήμερα οι αμερικανοί κυρίως λόγω του εσωτερικού επιτεύγματός τους που πολύ εύστοχα περιέγραψες 1-2 σελίδες πριν.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ε οι αμερικανοι αυτο κανουν απο τοτε που υπαρχουν..ποτε σταματησαν???
με αυτό το σκεπτικό οι αμερικανοί είναι οι εγγλέζοι που άλλαξαν έδρα στην εταιρεία.
γρίφος:
οι εγγλέζοι από που ξεκίνησαν;

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
γκάμπα ξέρεις ιστορία αλλά σε ορισμένα είσαι άκρως υποκειμενικός...
λες ότι δεν είναι ήρωας ο Ρούσβελτ γιατί έβαλε ένα έθνος στον πόλεμο.........

...χωρις λογο,οπως προειπα

ο πατριώτης όπως λες Βενιζέλος έκανε τους περισσότερους επιθετικούς πολέμους στην ελληνική ιστορία.

...απελευθερωτικους ομως.Εχει διαφορα πιστευω
Ο Θοδωρακης Ρουσβελτ ποιον ελευθερωσε μπαινοντας στον πολεμο;

Ο πατέρας των Τούρκων είναι για σένα εγκληματίας και για τους Τούρκους ο δικός σου Βενιζέλος.
Ο Βασίλειος ο Μέγας είναι για σένα άγιος και για τον Βούλγαρο Βουλγαροκτόνος.

Ο "πα-τερας " των Τουρκων ειναι για μερικα ολοκληρα εθνη εγκληματιας

Αρμενιοι,Ποντιοι,Ελληνες,Κουρδοι......

Ο Βενιζελος οταν αποβιβαστηκε στην προκυμαια της Σμυρνης και περπατησε
 στο Και,ειπε στον αλητη τον Στεργιαδη :"Επιτελους,τα απελευθερωσαμε..."
 εννοωντας τα μικρασιατικα παραλια...

Ο Κεμαλ ειπε στον Ινονου..."Επιτελους τους εξολοθρευσαμε...."

Οι κρισεις δικες σας....για το ποιος ειναι εγκληματιας..

μεσα στο μυαλό μου είσαι........

ένα παράδειγμα στο δίλημμά σου.....
Τα εγκλήματα που έκαναν οι Τούρκοι στην Μ. Ασία δεν περιγράφονται.
Ποιός τα προκάλεσε;

Οι Τουρκοι εκαναν αγριοτητες και πριν την αποβιβαση του Ελληνικου Στρατου στην Σμυρνη,ηδη απο το 1915...

Τ λεγομενα "Αμελε Ταμπουρου" τα ξερεις;
  Την σφαγη των Ποντιων;
  Ειναι συγχρονα,την ιδια εποχη...1915
  Τι προκαλεσε τους Τουρκους;

Ο Ελληνικος στρατος βγηκε στην Σμυρνη το '19......

Ωραία η ιστορία του δημοτικού, αλλά να μελετάμε την ιστορία για τη γνώση και όχι για να κρύβουμε τα κόμπλεξ μας.....

Αν με εχεις για ανθρωπο που μελετα Ιστορια απο τα βιβλια του
 δημοτικου...ενταξει...δεν με πειραζει,ευχαριστω για την εκτιμηση σου

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
αυτό μόνο λες; γιατί αν δεν υπήρχαν οι Αμερικανοί, δεν θα είχαμε άλλον παγκόσμιο γαμιά; απλώς το προνόμιο αυτό το κατέχουν σήμερα οι αμερικανοί κυρίως λόγω του εσωτερικού επιτεύγματός τους που πολύ εύστοχα περιέγραψες 1-2 σελίδες πριν.

αυτό λέω ο καψερός τόση ώρα.........

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366
Έγινα κατανοητός ελπίζω.

καμία διαφωνία. εγώ έγραψα απλώς ότι δεν υπάρχει αντικειμενική Ιστορία. δεν έγραψα ότι δεν πρέπει να τη μελετάμε

Επισκέπτης
με αυτό το σκεπτικό οι αμερικανοί είναι οι εγγλέζοι που άλλαξαν έδρα στην εταιρεία.
γρίφος:
οι εγγλέζοι από που ξεκίνησαν;
απ' οπου & αν ξεκινησαν,ξερουμε πολυ καλα τι πορεια ειχαν ανα τους αιωνες..καμια προοδος..λειτουργουσαν & λειτουργουν χειροτερα απο τα ζωα που σκοτωνουν μονο για να επιβιωσουν..καμια σχεση με το ανθρωπινο ειδος(ετσι οπως εγω το αντιλαμβανομαι)..

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ρε γκάμπα....
οταν μιλάω για δημοτικό δεν έχω εσένα στο μυαλό μου......
σε τέτοια περίπωση δε θα συνδιαλεγόμουν κάν μαζί σου.
παρουσιάζεις τα γεγονότα με υποκειμενισμό και εθνική ταυτότητα.
Γιατί τα παράλια σώνει και ντε ανήκαν σε σένα και τα απελευθέρωσες;
δεν είχες υπογράψει ήδη συνθήκες από τη διάλυση του οθωμανικού κράτους;
Τα σύνορα τα καθορίζουν διεθνείς συνθήκες και όχι η εθνική σου ανάγκη.
Ο Κεμάλ αποτελεί παγκόσμιο φαινόμενο αναμορφωτή διαλυμένου κράτους.

Τα μεγαλύτερα εγκλήματα στην εθνική και πολιτιστική σου κληρονομιά συντελέστηκαν επί βυζαντίου και όχι επί τουρκοκρατίας.
Απλά δε στο λένε για να νιώθεις ότι έχεις ιστορική συνέχεια. Σου λένε και τον Ιουλιανό που προστάτευσε τον αρχαιοελληνικό πολιτισμό "παραβάτη" και σου κλείνουν και αυτή τη μαύρη σελίδα του ελληνικού βυζαντίου........
πάμε παρακάτω.

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Η Ιστορικότητα αποτελεί ενα εκ των κυριοτέρων χαρακτηριστικών της ανθρώπινης υπάρξεως μάγκες.
Μόνο η συνθετική θεώρηση παρόντος, παρελθόντος και μέλλοντος μπορεί να σας κάνει να πάρετε αποφάσεις σημαντικές.
Μην τα ακυρώνεται αυτά έτσι.
Ειδικά όσοι αισθάνεστε φορείς του Δυτικού Πολιτισμού.
Η έλλειψη της αίσθησης της Ιστορικότητας είναι που καθήλωσε Φυλές σε πρώϊμα στάδια για αιώνες.  Αν τώρα είναι να γίνουμε κυριολεκτικά Φελλάχοι εδώ στο Γιουννανιστάν πάσο. Η Ερημοποιήση άλλωστε έχει ξεκινήσει ήδη.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
απ' οπου & αν ξεκινησαν,ξερουμε πολυ καλα τι πορεια ειχαν ανα τους αιωνες..καμια προοδος..λειτουργουσαν & λειτουργουν χειροτερα απο τα ζωα που σκοτωνουν μονο για να επιβιωσουν..καμια σχεση με το ανθρωπινο ειδος(ετσι οπως εγω το αντιλαμβανομαι)..

οι Σπαρτιάτες πώς ακριβώς λειτουργούσαν;
ξέρεις αυτοί που έγιναν και ταινία του Χόλυγουντ..............

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Και πάντα τα εσωτερικά προβλήματα είναι που εξωτερικευονται με επιθετικές ιμπεριαλιστικές πολιτικές.
Απο τον καιρό ακόμη της Αθηναϊκής Συμμαχίας.
Για αυτό εδώ εμείς είμαστε όλοι Φιλειρηνιστές.
Αφού είμαστε Νεκροί πνευματικά εδω και χρόνια τα εσωτερικά μας προβλήματα εξαντλούνται στο αν ο Σάκης ήταν καταλληλότερος για την Γιουροβίζιον

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Η Ιστορικότητα αποτελεί ενα εκ των κυριοτέρων χαρακτηριστικών της ανθρώπινης υπάρξεως μάγκες.
Μόνο η συνθετική θεώρηση παρόντος, παρελθόντος και μέλλοντος μπορεί να σας κάνει να πάρετε αποφάσεις σημαντικές.
Μην τα ακυρώνεται αυτά έτσι.
Ειδικά όσοι αισθάνεστε φορείς του Δυτικού Πολιτισμού.
Η έλλειψη της αίσθησης της Ιστορικότητας είναι που καθήλωσε Φυλές σε πρώϊμα στάδια για αιώνες.  Αν τώρα είναι να γίνουμε κυριολεκτικά Φελλάχοι εδώ στο Γιουννανιστάν πάσο. Η Ερημοποιήση άλλωστε έχει ξεκινήσει ήδη.
εγώ δεν αισθάνομαι φορέας κανενός πολιτισμού.......
Εχουν γίνει απίστευτα εγκλήματα στο όνομα πολιτισμών...........

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Και πάντα τα εσωτερικά προβλήματα είναι που εξωτερικευονται με επιθετικές ιμπεριαλιστικές πολιτικές.
Απο τον καιρό ακόμη της Αθηναϊκής Συμμαχίας.
Για αυτό εδώ εμείς είμαστε όλοι Φιλειρηνιστές.
Αφού είμαστε Νεκροί πνευματικά εδω και χρόνια τα εσωτερικά μας προβλήματα εξαντλούνται στο αν ο Σάκης ήταν καταλληλότερος για την Γιουροβίζιον

γιατί πρέπει σώνει και ντε τα εσωτερικά σου προβλήματα να τα λύσεις εξολοθρεύοντας άλλους και όχι τον εαυτό σου;

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Like
2
Πόντοι
166
οι Σπαρτιάτες πώς ακριβώς λειτουργούσαν;
ξέρεις αυτοί που έγιναν και ταινία του Χόλυγουντ..............

καμμια σχεση οι Σπαρτιατες με τους αμερικανους...

Οι Αρχαιοι  Αθηναιοι ..μαλιστα...

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
εγώ δεν αισθάνομαι φορέας κανενός πολιτισμού.......
Εχουν γίνει απίστευτα εγκλήματα στο όνομα πολιτισμών...........

Εσύ μπορεί να αισθάνεσαι και ουραγκοτάγκος αυτό δεν σημαίνει ότι έχεις και δίκιο.
Είσαι φορέας συγκεκριμένου πολιτισμού στον οποίο συμμετέχεις και επωφελείσαι από αυτήν σου την συμμετοχή.
Πολιτισμός στήνεται μόνο με αποθέματα πλούτου.
Ίστορικά αποδεδειγμένο αυτό.
Δες την κλίμακα αναγκών του Maslow και θα καταλάβεις.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom