σκηνικό σε καφέ-μπάρ στο Χαλάνδρι... βρίσκομαι με ένα φίλο που είχα να τον δώ καμμιά δεκαριά χρόνια περίπου στις 8.30 το βράδυ.. έρχεται ο τυπάκος παραγγέλνουμε δύο ουισκάκια, τα φέρνει μαζί με το ποτηράκι με την απόδειξη... στις 9.30 περίπου παραγγέλνουμε δεύτερο γύρο... φέρνει τα ποτά και βάζει στο ποτήρι απόδειξη.. κατά τις 10.15 το βράδυ αποφασίζουμε να την κάνουμε... πήγα να πληρώσω παίρνω τις αποδείξεις βλέπω 4 τεμάχια (όσα και τα ποτά).. παραξενεύτηκα λίγο αλλά σκέφτηκα ότι μπορεί να το έχει σύστημα το κατάστημα 4χ6.5 = 26 ευρώ βγάζω ένα δεκάρικο και ένα εικοσάρικο για να πληρώσω.. πέφτει το ματι μου σε μια απόδειξη λίγο τσαλακωμένη... την κοιταω καλά βλέπω ώρα έκδοσης 15.23 .. κοιτάω τις άλλες μία 12.10 το μεσημέρι, η άλλη 4.30 και η άλλη 5.40.. λέω στο φιλαράκι..
μεγάλε φεύγουμε..
μα δεν πληρώσαμε μου λέει ..
πληρώσαμε το μεσημέρι..
το γκαρσόνι έρχεται και του λέω..
μεγάλε πληρώσαμε στην προηγούμενη βάρδια ..
μα...
νάσου σκάει μύτη και το αφεντικό με μαγκιορικο ύφος.. του λέω
κοίτα μεγάλε... πληρώσαμε το μεσημέρι που τα ήπιαμε όπως λένε και τα χαρτάκια που έφερες.. και είσαι τυχερός που έχω τις καλές μου σήμερα και χάνεις μόνο 26 εβραίους και δεν σου ζητάω και κανένα πεντοχίλιαρο για να μην σε καρφώσω...
αυτά πριν από τρία χρόνια.. ;)
από τότε κάθε φορά που πάω στο μαγαζί (έχω πάει 4-5 φορές από τότε έτσι για να του την σπάσω) η απόδειξη έρχεται πρίν ακόμη παραγγείλω