Νέα

Ακροδεξιοι και ακροαριστεροι: απλα ηλιθιοι η και ψυχικα διαταραγμενοι;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα asia_fun
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 177
  • Εμφανίσεις 10K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

opadosksanthoygenoys

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Αυγ 2012
Κριτικές
10
Like
426
Πόντοι
511
Είναι πολλοί οι λόγοι που μπορούν να οδηγήσουν ένα άτομο στα άκρα κάθε είδους. Νομίζω η σωστή απάντηση δεν έχει μόνο μία πλευρά. Υπάρχουν ακραίοι που είναι ηλίθιοι, που είναι διάνοιες, που είναι περιθωριακοί και περιθωριοποιημένοι και βέβαια υπάρχουν ψυχάκιδες εγκληματίες, σαδιστές...φαντασμένοι και πουθενάδες που ψάχνουν σκοπό.. με σύνδρομα ανωτερότητας και κόμπλεξ κατά χιλιάδες...υπάρχουν και αυτοί που γουστάρουν έναν ''δυνατό'' αρχηγό επειδή είναι δουλοπρεπείς και πρόβατα.

Όλοι έχουν ένα κοινό...στερούνται παιδείας και καθαρής σκέψης. Δυστυχώς οι καιροί αυτοί ευνοούν τέτοιες απόψεις ακραίες. Και βρίσκουν όλα παιδάκια τη θέση τους στην ''επανάσταση''.
Και η λυση ποια ειναι?Η απαθεια?Η στειρα αμπελοφιλοσοφικη αναλυση τυπου "πως φτασαμε ως εδω"? Η η επιλογη της....δημοκρατιας?Του ψηφιζω και ελπιζω?

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Like
2.739
Πόντοι
1.306
Είναι από καιρό έτοιμος

Awesome2.jpg

θα σας φαει λαχανο ο λαλακης

με το στρινγκακι του θα σας κυνηγαει χανε

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Η άποψη μου επί του θέματος είναι αιρετική. Εχω διαβάσει αρκετά πάνω στο θέμα της σύγκρισης κοινωνικών και πολιτικών συστημάτων. Για όσους το ξεκινούν θα πρότεινα το ''Κοινωνικά Συστήματα'' του Μπέρναρντ Σώ. Μια ''συγκριτική'' προσέγγιση διαφορετικών κοινωνικών συστημάτων με εξαιρετική απλότητα και εμβρίθεια παράλληλα.

Συνημμένα

• Bernard1-211x300.jpg
    Bernard1-211x300.jpg
    15 KB · Εμφανίσεις: 17

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπήρξαν ουσιαστικά διαφορετικά κοινωνικά συστήματα την ανθρώπινη κοινωνία.

Πιστεύω ότι το μόνο πολίτευμα που ανέκαθεν ουσιαστικά υπήρξε ήταν και είναι παραλλαγές της συγκεκαλυμμένης ολιγαρχίας !! Μια κάστα ανθρώπων που νέμεται την εξουσία για ίδια οφέλη και τίποτα άλλο. Συνήθως η κάθε συγκεκριμένη ολιγαρχία είχε και κάποιο θεσμικού τύπου αρχηγό τον οποίο ονόμαζε με πολλούς ''τίτλους'', Βασιλέα, Αυτοκράτορα, Δικτάτορα, Φαραώ, Σουλτάνο, Γενικό Γραμματέα, Πρόεδρο, Πρωθυπουργό κλπ.

Σε πολλές περιπτώσεις η Προσωποκεντρικότητα της συγκεκαλυμμένης ολιγαρχίας αποκτούσε ακραία χαρακτηριστικά όταν η ''κεφαλή'' απλά τη ψώνιζε. Χαρακτηριστικά παραδείγματα πολλά στην Ιστορία Καλιγούλας, Στάλιν, Πολ Πότ κλπ αλλά αυτό λίγο άλλαζε ουσιαστικά το συνολικό  ''κοινωνικό σχηνικό''. Απλά προσέθετε το στοιχείο της φρίκης σε αυτό του φόβου ( μικρού η μεγάλου ανά περίπτωση ) απέναντι στη κεντρική εξουσία.

Με βάση τη παραπάνω άποψή μου θεωρώ τους ανθρώπους που αναλώνονται σε οποιουδήποτε είδους φανατισμό πραγματικά τραγικά. Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις πόσο εύκολα η κάθε φατρία αναλώνει ανθρώπους που αγωνίστηκαν ακόμη και θυσιάστηκαν για τα συμφέροντά της πιστεύοντας στο ιδεολογικό εξιδανικευμένο περιτύλιγμα με το οποίο κάθε φορά τα συμφέροντα αυτά καλύπτονται.

Να το πούμε λαικά. Προσωπικά η έκφραση ''Για κανένα πούστη δε θυσιάζομαι'' με εκφράζει καθολικά και απόλυτα. Μόνο για κάποιους ανθρώπους που πραγματικά αγαπάω και αισθάνομαι βαθιά για αυτούς όπως πχ  για το παιδί μου είτε για τους γονείς μου η την αδερφή μου θα ανάλωνα τον εαυτό μου. Από Ιδεολογίες και ιδανικά χόρτασα, και συνειδητοποίησα βαθιά τη κενότητα την υποκρισία και τη φαυλότητά τους.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι λόγοι για το παραπάνω φαινόμενο δεν είναι κοινωνικοί αλλά τελικά είναι βιολογικοί. Αν ήθελα να το αποδώσω λακωνικά θα έλεγα ότι ο άνθρωπος βιολογικά δεν έχει συλλογικό ένστικτο επιβίωσης. Εχει αμιγώς και μόνο ατομικό ένστικτο επιβίωσης. Εν αντιθέσει με άλλα όντα όπως πχ τα μερμήγκια οι μέλισσες  και κάποιες κοινωνίες εντόμων που έχουν συλλογικό ένστικτο επιβίωσης, πράγμα προφανές σε κάποιες ενέργειές τους αυθόρμητου αλτρουιστικού χαρακτήρα.

Ισως τελικά αυτό να αποτελεί και οικονομία της φύσης. Στέρησε δηλαδή απο το τελειότερο όν που δημιούργησε ένα εξαιρετικά ζωτικό ένστικτο. Κατ' αυτό το τρόπο υπάρχει καλλιστα ο τρόπος αυτό το ον να αυτοκαταστραφεί μέσω της αληλοεξόντωσης λίγο πρίν καταστρέψει ολοκληρωτικά τη φύση σε αυτό το πλανήτη.

Αυτά από έμενα.  Το ψάρεμα συνεχίζεται !! Κολυμπατε βαθιά !!! :grin: :grin: :hi: :hi:

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.451
Πόντοι
366
Η άποψη μου επί του θέματος είναι αιρετική. Εχω διαβάσει αρκετά πάνω στο θέμα της σύγκρισης κοινωνικών και πολιτικών συστημάτων. Για όσους το ξεκινούν θα πρότεινα το ''Κοινωνικά Συστήματα'' του Μπέρναρντ Σώ. Μια ''συγκριτική'' προσέγγιση διαφορετικών κοινωνικών συστημάτων με εξαιρετική απλότητα και εμβρίθεια παράλληλα.
πολυ σωστος που προτεινεις βιβλιο!!!
ωστοσο, νομιζω οτι για την περιπτωση αυτο ειναι καπως προχωρημενο....εγω θα προτεινα κατι πιο προκαταρκτικο και βασικο, το "Πολιτικες ιδεολογιες" του Andrew Heywood....υπαρχει διαθεσιμο και sto σψριβδ ;)

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
πολυ σωστος που προτεινεις βιβλιο!!!
ωστοσο, νομιζω οτι για την περιπτωση αυτο ειναι καπως προχωρημενο....εγω θα προτεινα κατι πιο προκαταρκτικο και βασικο, το "Πολιτικες ιδεολογιες" του Andrew Heywood....υπαρχει διαθεσιμο και sto σψριβδ ;)

:hi: :hi: :hi:

st@rdust

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Δεκ 2006
Like
1.451
Πόντοι
366
εξαιρετικο και το βιβλιο που προτεινες, απλα θεωρω οτι επειδη μπαινει σε κριτικη, και επειδη η κριτικη εμπεριεχει μια δοση υποκειμενικοτητας, θα ηταν πιο βοηθητικο να ξεκινησει καποιος που δεν εχει εντρυφήσει στο αντικειμενο, με κατι πιο απλο και περιγραφικο-παραθετικο

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596
Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπήρξαν ουσιαστικά διαφορετικά κοινωνικά συστήματα την ανθρώπινη κοινωνία.

Πιστεύω ότι το μόνο πολίτευμα που ανέκαθεν ουσιαστικά υπήρξε ήταν και είναι παραλλαγές της συγκεκαλυμμένης ολιγαρχίας !! Μια κάστα ανθρώπων που νέμεται την εξουσία για ίδια οφέλη και τίποτα άλλο. Συνήθως η κάθε συγκεκριμένη ολιγαρχία είχε και κάποιο θεσμικού τύπου αρχηγό τον οποίο ονόμαζε με πολλούς ''τίτλους'', Βασιλέα, Αυτοκράτορα, Δικτάτορα, Φαραώ, Σουλτάνο, Γενικό Γραμματέα, Πρόεδρο, Πρωθυπουργό κλπ.

Σε πολλές περιπτώσεις η Προσωποκεντρικότητα της συγκεκαλυμμένης ολιγαρχίας αποκτούσε ακραία χαρακτηριστικά όταν η ''κεφαλή'' απλά τη ψώνιζε. Χαρακτηριστικά παραδείγματα πολλά στην Ιστορία Καλιγούλας, Στάλιν, Πολ Πότ κλπ αλλά αυτό λίγο άλλαζε ουσιαστικά το συνολικό  ''κοινωνικό σχηνικό''. Απλά προσέθετε το στοιχείο της φρίκης σε αυτό του φόβου ( μικρού η μεγάλου ανά περίπτωση ) απέναντι στη κεντρική εξουσία.

Με βάση τη παραπάνω άποψή μου θεωρώ τους ανθρώπους που αναλώνονται σε οποιουδήποτε είδους φανατισμό πραγματικά τραγικά. Είναι πραγματικά θλιβερό να βλέπεις πόσο εύκολα η κάθε φατρία αναλώνει ανθρώπους που αγωνίστηκαν ακόμη και θυσιάστηκαν για τα συμφέροντά της πιστεύοντας στο ιδεολογικό εξιδανικευμένο περιτύλιγμα με το οποίο κάθε φορά τα συμφέροντα αυτά καλύπτονται.

Να το πούμε λαικά. Προσωπικά η έκφραση ''Για κανένα πούστη δε θυσιάζομαι'' με εκφράζει καθολικά και απόλυτα. Μόνο για κάποιους ανθρώπους που πραγματικά αγαπάω και αισθάνομαι βαθιά για αυτούς όπως πχ  για το παιδί μου είτε για τους γονείς μου η την αδερφή μου θα ανάλωνα τον εαυτό μου. Από Ιδεολογίες και ιδανικά χόρτασα, και συνειδητοποίησα βαθιά τη κενότητα την υποκρισία και τη φαυλότητά τους.

Προσωπικά πιστεύω ότι οι λόγοι για το παραπάνω φαινόμενο δεν είναι κοινωνικοί αλλά τελικά είναι βιολογικοί. Αν ήθελα να το αποδώσω λακωνικά θα έλεγα ότι ο άνθρωπος βιολογικά δεν έχει συλλογικό ένστικτο επιβίωσης. Εχει αμιγώς και μόνο ατομικό ένστικτο επιβίωσης. Εν αντιθέσει με άλλα όντα όπως πχ τα μερμήγκια οι μέλισσες  και κάποιες κοινωνίες εντόμων που έχουν συλλογικό ένστικτο επιβίωσης, πράγμα προφανές σε κάποιες ενέργειές τους αυθόρμητου αλτρουιστικού χαρακτήρα.

Ισως τελικά αυτό να αποτελεί και οικονομία της φύσης. Στέρησε δηλαδή απο το τελειότερο όν που δημιούργησε ένα εξαιρετικά ζωτικό ένστικτο. Κατ' αυτό το τρόπο υπάρχει καλλιστα ο τρόπος αυτό το ον να αυτοκαταστραφεί μέσω της αληλοεξόντωσης λίγο πρίν καταστρέψει ολοκληρωτικά τη φύση σε αυτό το πλανήτη.

Αυτά από έμενα.  Το ψάρεμα συνεχίζεται !! Κολυμπατε βαθιά !!! :grin: :grin: :hi: :hi:

για αυτό και εγώ δεν ασχολούμαι ποτέ με τους (η άλλους) ανθρώπους (από τον μικρόκοσμο μου εως και φιλοσοφικά) και έχω το κεφάλι μου ήσυχο  :tooth:

πάντως με το "Για κανένα πούστη δε θυσιάζομαι" μου θύμησες άσημο.. :grin:
έτσι έλεγε αλλά δεν το εννοούσε και στο τέλος  :priest:
ο πραγματικός σταρχιδισμός είναι δύσκολη υπόθεση και θέλει τόλμη και αρετή  :grin:

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
για αυτό και εγώ δεν ασχολούμαι ποτέ με τους (η άλλους) ανθρώπους (από τον μικρόκοσμο μου εως και φιλοσοφικά) και έχω το κεφάλι μου ήσυχο  :tooth:

ο πραγματικός σταρχιδισμός είναι δύσκολη υπόθεση και θέλει τόλμη και αρετή  :grin:

Δεν είναι σταρχιδισμός ( ζαμανφουτισμός πιο σίκ  :grin: :grin: ) το ''Για κανένα πούστη δε θυσιάζομαι''.

Οϋτε μπορούμε να ξέρουμε τα εσώψυχα του καθενός για να κρίνουμε αν μετάνοιωσε για κάτι ή όχι.

Ο Ασημος, προσωπικά πιστεύω,  ένοιωσε στο πετσί του πράγματα που ο Προυντόν και ο Κροπότκιν αναλύουν σε βάθος, γι όσους ενδιαφέρονται !!!

Δεν είμαι αναρχικός αλλά στο συγκεκριμένο σημείο ταυτίζομαι μαζί του.

Εχει μεγάλη σημασία να μπορείς να βρίσκεις κοινές απόψεις ακόμη και με ανθρώπους η ιδεολογίες που σε γενική βάση διαφωνείς !!

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Δεν είναι σταρχιδισμός ( ζαμανφουτισμός πιο σίκ  :grin: :grin: ) το ''Για κανένα πούστη δε θυσιάζομαι''.

Οϋτε μπορούμε να ξέρουμε τα ασώψυχα του καθενός για να κρίνουμε αν μετάνοιωσε για κάτι ή όχι.

Ο Ασημος, προσωπικά πιστεύω,  ένοιωσε στο πετσί του πράγματα που ο Προυντόν και ο Κροπότκιν αναλύουν σε βάθος, γι όσους ενδιαφέρονται !!!

Δεν είμαι αναρχικός αλλά στο συγκεκριμέο σημείο ταυτίζομαι μαζί του.

Εχει μεγάλη σημασία να μπορείς να βρίσκεις κοινές απόψεις ακόμη και με ανθρώπους η ιδεολογίες που σε γενική βάση διαφωνείς !!
Καλα τα τραγουδια του Ασιμου και ωραια τα μηνυματα που ηθελε να περασει αλλα ολοι οι κοντινοι του φιλοι λενε ότι ηταν ανυπόφορος στη συμπεριφορά και δεν αντεχοταν.Τι να το κανεις;Για μενα αυτό μετραει πρωτα.Ουτε η εθνικοτητα του αλλου,το χρωμα του,η ιδεολογια του η οτιδήποτε άλλο,ο χαρακτήρας του και πως συμπεριφέρεται στους αλλους,αν είναι καλος ανθρωπος.

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.902
Πόντοι
10.686

Έτσι όμως γινόμαστε ''ιδιώτες'' όπως το εννοούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες,''idiots'' όπως το μετέφρασαν ακριβώς οι Αγγλοσάξωνες... Ίσως εκεί θέλει να μας οδηγήσει η νέα τάξη πραγμάτων,να μην ασχολείται κανένας με τίποτα,να περνάνε γραμμές και αποφάσεις με τις μικρότερες το δυνατόν αντιδράσεις...

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Έτσι όμως γινόμαστε ''ιδιώτες'' όπως το εννοούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες,''idiots'' όπως το μετέφρασαν ακριβώς οι Αγγλοσάξωνες... Ίσως εκεί θέλει να μας οδηγήσει η νέα τάξη πραγμάτων,να μην ασχολείται κανένας με τίποτα,να περνάνε γραμμές και αποφάσεις με τις μικρότερες το δυνατόν αντιδράσεις...

Αλλο πράγμα το δεν τρώω το ''ιδεολογικό κουτόχορτο'' που μου σερβίρουν και άλλο το δεν ασχολούμαι.

Στη δημοκρατικη Αρχαία Αθήνα όλοι τους ξέρανε όλους. Και η δημαγωγία εθεωρείτο πράξη εχθρική στη δημοκρατία.

Ισως ηταν και οι τελευταίες εκφάνσεις πραγματικής δημοκρατίας αυτες στην αρχαία αθήνα. Με όλα τα προβλήματα βέβαια που ο θουκυδίδης περιγράφει. Δεν υπάρχει τέλειο σύστημα. Ολα τα συστήματα έχουν περισσότερη ματαιοδοξία παρά αξία.

Απο τον Φίλιπο και μετά, δημοκρατία τέρμα. Πολλοί ελληνες μη μακεδόνες  στρατιώτες που συμετείχαν στην εκστρατεία του Αλεξάνδρου δεν δέχονταν να γονατίσουν μπροστά του και είχε δημιουργηθεί πολλές φορές σχετικό θέμα.

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
610
Πόντοι
596

η νέα τάξη τι ?  :grin:
μα αν σκεφτόταν όλοι όπως περιγράφω καμιά ολιγαρχία δεν θα είχε καμιά εξουσία γιατί απλά ότι νόμους και να ψήφιζαν η να επέβελαν θα τους έγραφαν οι πολίτες στα αρχίδια τους  :grin:

μιλάω για απόλυτη συλλογική ανυπακοή, όπου ο κάθε άνθρωπος θα είναι μονάδα και όχι μάζα από λίθους - λαός
αλλά αυτό είναι ουτοπία  :)

Επιρρεπής

Ανώτατος
Εγγρ.
11 Ιουν 2014
Κριτικές
52
Like
17.902
Πόντοι
10.686
Κάτι παρόμοιο έχω σκεφτεί:με καμία απεργία,διαμαρτυρία,εξέγερση ή ό,τι άλλο,δεν ανατρέπεται οποιοδήποτε καθεστώς!Μόνο αν υπάρξει μια καθολική συνεννόηση για αποχή από οποιαδήποτε οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα καταρρέουν τα πάντα ''εις τα εξ ων συνετέθησαν''!Αλλά η επόμενη μέρα θα μας βρει στα σπήλαια,πόσοι έχουμε το κουράγιο να το αντέξουμε;

Επισκέπτης
Σε πολλές περιπτώσεις η Προσωποκεντρικότητα της συγκεκαλυμμένης ολιγαρχίας αποκτούσε ακραία χαρακτηριστικά όταν η ''κεφαλή'' απλά τη ψώνιζε. Χαρακτηριστικά παραδείγματα πολλά στην Ιστορία Καλιγούλας, Στάλιν, Πολ Πότ κλπ

Ἀρχίζεις καὶ σωστεύεις ἐσύ.

nakayama

Μέλος
Εγγρ.
6 Νοε 2010
Like
70
Πόντοι
1
[size=14pt]Συστήνω ανεπιφύλακτα[/size]
Risperdal_tablets.jpg

[size=16pt]4 φορές την ημέρα μετά από κάθε μαλακία[/size]

scout3r

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2016
Like
0
Πόντοι
1
ειστε εκτος θεματος κυριοι  :uglystupid:
ειναι οι ακροδεξιοι και οι  ακροαριστεροι  ηλιθιοι και λοβοτομημενοι η οχι?  :idiot:

[size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]ΧΙΤΛΕΡ για 1000 ΧΡΟΝΙΑ !!![/size][/size][/size][/size][/size][/size]

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
[size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt][size=10pt]ΧΙΤΛΕΡ για 1000 ΧΡΟΝΙΑ !!![/size][/size][/size][/size][/size][/size]

Μή γίνεσαι μονόχνωτος. !!!

1000 χρόνια είναι πολλά !! Ακου εκεί μόνο Χίτλερ ??

Βάλε και λίγο Στάλιν στη συνταγή, πιο πολλούς ούτως η άλλως σκότωσε !!

Λίγο Κιμ Γιονγκ Ιλ, η έστω Κιμ Γιονγκ Ουν σε κάτι πιο μοντέρνο, ώστε να αποδωθεί η ανατολίτικη Εσάνς !!!

Απο την αλλη πλευρά γιατί αρνείσαι τη διαχρονικότητα του Καλιγούλα ??

Την δε αποτελεσματικότητα του Πολ Ποτ που τη βάζεις ???

Και για να μη γινόμαστε ρατσιστές λίγος Ιντι Αμίν Νταντά για πραγματική και όχι συμβολική ανθρωποφαγία θα εδινε άλλη νότα στο ποτ πουρί.

Επίσης Ντιβαλιέ, Τρουχίγιο, και Νγκουέμα θα έδιναν λατινοαμερικάνικη σπιρτάδα στην συνολική πανδαισία !!!

Να μην ξεχνάμε !!! Η ζωή θέλει ποικιλία !!!  :grin: :grin::hi: :hi:

scout3r

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2016
Like
0
Πόντοι
1
Μή γίνεσαι μονόχνωτος. !!!

1000 χρόνια είναι πολλά !! Ακου εκεί μόνο Χίτλερ ??

Βάλε και λίγο Στάλιν στη συνταγή, πιο πολλούς ούτως η άλλως σκότωσε !!

Λίγο Κιμ Γιονγκ Ιλ, η έστω Κιμ Γιονγκ Ουν σε κάτι πιο μοντέρνο, ώστε να αποδωθεί η ανατολίτικη Εσάνς !!!

Απο την αλλη πλευρά γιατί αρνείσαι τη διαχρονικότητα του Καλιγούλα ??

Την δε αποτελεσματικότητα του Πολ Ποτ που τη βάζεις ???

Και για να μη γινόμαστε ρατσιστές λίγος Ιντι Αμίν Νταντά για πραγματική και όχι συμβολική ανθρωποφαγία θα εδινε άλλη νότα στο ποτ πουρί.

Επίσης Ντιβαλιέ, Τρουχίγιο, και Νγκουέμα θα έδιναν λατινοαμερικάνικη σπιρτάδα στην συνολική πανδαισία !!!

Να μην ξεχνάμε !!! Η ζωή θέλει ποικιλία !!!   :grin: :grin::hi: :hi:

σεβαστες οι προτιμησεις σου ..
ο καθε ενας εχει τις δικες του ...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom