Τυπε εγω θα επαιρνα εναν dell χωρις λειτουργικο.
Σου προτεινω οθονη 1920χ1080.
Θα του εβαζα πανω win7 σπασμενα και στην συνεχεια θα πηγαινα στο site της microsoft και θα ζητουσα αντιγραφο των win10.
Το usb στικακι που θα φτιαξεις θα μπορεις να το χρησιμοποιησεις οσες φορες θες για επανεγκατασταση των windows αλλα μονο στο συγκεκριμενο laptop αλλιως θα σου ζητησει κλειδί ενεργοποιησης.
Αν εχεις 2ο υπολογιστη θα δημιουργήσεις αλλο στικακι με την ιδια μεθοδο.
Μην πεταχτει κανενας και πει οτι δεν γινεται γιατι το εκανα με το desktop μου (απο win 7 σπασμενα σε win 10 αυθεντικα)
Drivers θα κατεβασεις απο εδω
Αφου βαλεις το service tag απο το laptop σου θα πας στην σελιδα με τους drivers και θα επιλεξεις installation order
Τα laptop δεν ειναι οπως τα desktops,οπου πρωτα βαζεις τις drivers της μητρικης, ακολουθα την σειρα με την οποια σου προτεινει η dell και δεν θα εχεις προβληματα.
Για να μην ψαχνεις εκεινη την στιγμη, κατεβαζεις ολους τους drivers και τους αποθηκευεις σε ενα usb με την σειρα που θα τους εγκαταστήσεις ,ετσι μετα την εγκατασταση των windows θα τους εχεις ετοιμους.
Ο ssd δεν χρειαζεται να σ'απασχολει και πολυ αφου οι τιμες συνεχως πεφτουνε.
Μολις εχεις φραγκα παιρνεις ενα samsung 250gb 850 εvo (80 ευρω απο ebay)
Αν
ΔΕΝ θες να κανεις επανεγκατασταση των win στον ssd
Αγοραζεις ενα τετοιο
πας στο site της samsung κατεβαζεις το Samsung Data Migration Software
και κλωνοποιεις τον μηχανικο δισκο στον ssd, ανοιγεις το λαπτοπ τον αντικαθιστας μπαινεις στο bios και επιλεγεις boot from ssd και τελειωσες.
Τοσο απλο.
Εγω προτεινω clean install, θα εχεις τους drivers ηδη θα εχεις και το usb με τα windows δεν θα παρει πανω απο 1 ωρα η διαδικασια. :S :S :S