Νέα

Aγορά Κλιματιστικού

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Velvy_2
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 706
  • Εμφανίσεις 31K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
Velvy_2

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Ρε για όνομα ρε - όλα τα πράγματα σ' αυτή την καταραμένη τη ζωή είναι ότι πληρώσεις, παίρνεις. Αν δεν ήταν έτσι, θα οδηγούσαμε όλοι το ίδιο αυτοκίνητο. ;)

σκασε :-

silva!

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
14
Πόντοι
166
ελα κοριτσι μην στεναχωριεσαι,παρε τωρα κατι να κανεις τη δουλεια σου κι ας τους να λενε! ;)

sotirof

Τιμημένος
Εγγρ.
26 Ιαν 2010
Κριτικές
44
Like
27
Πόντοι
1.396
δηλαδη αλλαζει μονο το κομπρεσερ, το οποιο ειναι ο μηχανισμος, σωστα ??
ενα μερος πατερ αλλα για να ξερουν ολα τα μηχανηματα δουλεουν κατεβαζοντας την εξωτερικη θερμοκρασια 7-8 βαθμους,τα συνηθη,τα καλα λιγο παρακατω,τα ινβερτερ ειναι καλα,γιατι μετασχηματιζουν την τασι των 220 σε χαμηλη,εξου και η οικονομια αλλα και αυτα στις μεγαλες εξωτερικες θερμοκρασιες δεν κανουν θαυματα στο κρυο τωρα τα απλα κατω απο 6 βαθμους δεν τσουλανε,τα ινβερτερ απο 0 παιζουν,επισηε μην βαζετε στην ψυξη το κοντρολ στους 17 βαθμους κινδυνος να σκαση το κομπρεσερ,και μεγαλη καταναλωση εχει,στους 20-21 ειναι καλα!!

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
carrefour aircondition με 179 euro κλαση Α 12.000 btu
και με 149 euro κλαση Α 9.000btu

Οσοι εχετε αμφιβολια για την ποιοτητα και το θορυβο,εγω ενα μηνα που εχω σπιτι μου κανουν καλυτερη ψυξη και απο Panasonic που εχω σε αλλο δωματιο, και γνωστοι μου που εχουν πολυ περισσοτερο καιρο δεν ειχαν κανα προβλημα.
Τα ιδια μου λεγε και ο ψυκτικος που τα εγκατεστησε.
Δεν ειναι καιροι για εξοδα  ;) ;) ;) ;)

:thumbsup:

Πριν 5-6 χρόνια είχα πάρει 2 ΚΟΖΙ από κει και άλλα 2 Firstline πριν 3. Συνολικό κόστος γύρω στα 700€. ΑΘΑΝΑΤΑ. Βέβαια καίνε και αν είσαι πολύ μυγιάγγιχτος στο θόρυβο ίσως να τα ακούς το βράδυ...
Όταν άλλαξα σπίτι έβαλα παντού SAMSUNG Inverter (3). Καλύτερη ψύξη (φαίνεται και από το ότι ο συμπιεστής δεν δουλεύει παρά ελάχιστα), αλλά κόστισαν κοντά 2χιλιάρικα τα 3.
Με πρόχειρους υπολογισμούς θα χρειαστεί κάπου 5-7 χρόνια για να καλυφτεί η διαφορά κόστους.

Άρα μάλλον δεν αξίζει.

OP
OP
Velvy_2

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
:thumbsup:

Πριν 5-6 χρόνια είχα πάρει 2 ΚΟΖΙ από κει και άλλα 2 Firstline πριν 3. Συνολικό κόστος γύρω στα 700€. ΑΘΑΝΑΤΑ. Βέβαια καίνε και αν είσαι πολύ μυγιάγγιχτος στο θόρυβο ίσως να τα ακούς το βράδυ...
Όταν άλλαξα σπίτι έβαλα παντού SAMSUNG Inverter (3). Καλύτερη ψύξη (φαίνεται και από το ότι ο συμπιεστής δεν δουλεύει παρά ελάχιστα), αλλά κόστισαν κοντά 2χιλιάρικα τα 3.
Με πρόχειρους υπολογισμούς θα χρειαστεί κάπου 5-7 χρόνια για να καλυφτεί η διαφορά κόστους.

Άρα μάλλον δεν αξίζει.

στη ΔΕΗ ειχε τρελη διαφορα?

baros

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Ιαν 2010
Κριτικές
31
Like
13.807
Πόντοι
6.035
τα ινβερτερ εχουν μεγελη διαφορα αλλα ξναλεω διαβαστε τα καρφουρ χομε ποσα βαττ ειναι και ενα σαμσουνγκ πχ ποσα βαττ ειναι στα ιδια btu.
τωρα ειδα σε διαφημισει τα mitsubishi βγαλανε κλιματιστικα με φωτοβολταικο ξερεις κανεις ποσο εχουν αυτα?

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945

Με πολλές (πάρα πολλές) ώρες λειτουργίας,  έχει διαφορά γύρω στα 150-200€ στο τετράμηνο του καλοκαιριού.

αλλά μάλλον δεν είμαι τυπικός χρήστης, όταν μπαίνει το καλοκαιράκι ξεχνάω να τα σβήνω.

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
αρα αρχιδια. δεν αξιζει η διαφορα στο κοστος αγορας.

OP
OP
Velvy_2

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Με πολλές (πάρα πολλές) ώρες λειτουργίας,  έχει διαφορά γύρω στα 150-200€ στο τετράμηνο του καλοκαιριού.

αλλά μάλλον δεν είμαι τυπικός χρήστης, όταν μπαίνει το καλοκαιράκι ξεχνάω να τα σβήνω.

οχι μενω λιγες σχετικα ωρες σπιτι. και ουτε μπορω το πολυ κρυο-γυρω στους 26 βαθμους το βαζω.

οποτε θα παω στα καρφουρ να δουμε...

*μπαρε, για τα ινβερτερ μου το εξηγησαν τα παιδια νωριτερα :grin:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.910
Πόντοι
366

Τσ, τσ, τσ, τσ, σε όλα large ρε παιδί μου.

Και ας πάει να γαμηθεί το περιβάλλον, το CO2, οι λιγνίτες, η ΔΕΗ.

OP
OP
Velvy_2

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166

ειμαι βιγκαν, ειμαι περισσοτερο οικολογος απο τους κρεοφαγους, θα ειναι τσιτα το κλιματιστικο συνεχεια :2funny:
[URL unfurl="true"]http://antispe-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_16.html[/url]

jd

Μέλος
Εγγρ.
10 Απρ 2007
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
τα ινβερτερ εχουν μεγελη διαφορα αλλα ξναλεω διαβαστε τα καρφουρ χομε ποσα βαττ ειναι και ενα σαμσουνγκ πχ ποσα βαττ ειναι στα ιδια btu.
τωρα ειδα σε διαφημισει τα mitsubishi βγαλανε κλιματιστικα με φωτοβολταικο ξερεις κανεις ποσο εχουν αυτα?

Που τα είδες αυτά φίλε μου? Καλή ιδέα αλλά θα είναι πανακριβη η υλοποίηση καθώς λογικά θα απαιτεί μπαταρίες για συσώρευση ενέργειας ώστε να μπορεί να λειτουργήσει και νύχτα.

Tipos

Τιμημένος
Εγγρ.
22 Μαρ 2006
Κριτικές
20
Like
2
Πόντοι
3.945
οχι μενω λιγες σχετικα ωρες σπιτι. και ουτε μπορω το πολυ κρυο-γυρω στους 26 βαθμους το βαζω.

οποτε θα παω στα καρφουρ να δουμε...

*μπαρε, για τα ινβερτερ μου το εξηγησαν τα παιδια νωριτερα :grin:

έτσι. και γω κάπου εκεί τα βάζω. (βλ. παρακάτω)

Είμαι μηχανικός, οπότε πρακτικά ίσως και να κάνω οικονομία.  ;)

Προτιμώ να βάζω το θερμοστάτη στους 26-28 (μια χαρά είναι) και να τα ξεχνάω (εκτός τις ώρες που δουλεύω), παρά να τα αναβοσβήνω και να πρέπει να δουλέψουν καμιά ώρα στο φουλ για να κατεβάσουν τη θερμοκρασία....

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
έτσι. και γω κάπου εκεί τα βάζω. (βλ. παρακάτω)

Είμαι μηχανικός, οπότε πρακτικά ίσως και να κάνω οικονομία.  ;)

Προτιμώ να βάζω το θερμοστάτη στους 26-28 (μια χαρά είναι) και να τα ξεχνάω (εκτός τις ώρες που δουλεύω), παρά να τα αναβοσβήνω και να πρέπει να δουλέψουν καμιά ώρα στο φουλ για να κατεβάσουν τη θερμοκρασία....

αυτο τοχω παρατηρησει και στο πετρελαιο το χειμωνα. μονιμα αναμενο σε Χ βαθμους καιει λιγοτερο απο αναψε/σβησε.

OP
OP
Velvy_2

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166

αφου συμφωνει και ο χαουζ, παω καρφουρ. το θεμα εκλεισε :sunglasses:

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
28
Πόντοι
2.057

:jerking: Και η τουρκία έτοιμάζει πράσινη πυρινική, όπως όλοι οι προηγμένοι.
Εδώ περιμένουμε το.... τρίτιο?
Ασε τώρα με τα παραμύθια σου.  :uglystupid:

hotyan

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Αυγ 2007
Κριτικές
14
Like
28
Πόντοι
2.057
αφου συμφωνει και ο χαουζ, παω καρφουρ. το θεμα εκλεισε :sunglasses:
Τρέχα στο Makro, και άσε τις πατάτες.
Υπάρχει μέχρι και φορητό 12αρι που δεν χρειάζεται τοποθέτηση στα 140 E ,9άρι με 150 , τσάμπα 12άρια στα 170 ,inverter, φίρμες  και όλα τα καλά.
Μην τσιμπάς όμως με τις φίρμες όλα στην Κίνα φτιάχνονται.

OP
OP
Velvy_2

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Τρέχα στο Makro, και άσε τις πατάτες.
Υπάρχει μέχρι και φορητό 12αρι που δεν χρειάζεται τοποθέτηση στα 140 E ,9άρι με 150 , τσάμπα 12άρια στα 170 ,inverter, φίρμες  και όλα τα καλά.
Μην τσιμπάς όμως με τις φίρμες όλα στην Κίνα φτιάχνονται.

δεν εχω καρτα για μακρο, φορητο ΔΕΝ θελω.
θα παω εκει και θα δειξει!

Pradadevil

Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2008
Κριτικές
3
Like
876
Πόντοι
96
Ρε παιδια δε μπορω να μπω στο μυαλο του καθενος ουτε προσπαθω να σας αλλαξω γνωμη.
Να βοηθησω προσπαθω, γιατι εχω και ακριβο inverter aircondition και φθηνο.Το carrefour που εχω εδω κ ενα μηνα μου κανει την καλυτερη ψυξη απο ολα (πιθανον επειδη ειναι κ το πιο καινουργιο)
Τωρα τι διαφορες, που να μην φαινονται εκ πρωτης οψεως, εχει το ενα με το αλλο δεν το χω ψαξει, το μονο που ξερω ειναι στην καταναλωση οτι ειναι κλαση Α και οτι εσωτερικα κ εξωτερικα κινειται σε ιδια επιπεδα θορυβου με τα αλλα κλασης Α.Τωρα για ιονιστες φιλτρα κλπ δεν ξερω.
Εγω παντως με 179 ευρω και δροσιστικα και δεν εβαλα βαθια το χερι στην τσεπη.
Τωρα για το ποσα θα δωσω στο μελλον, εδω θα μαστε, αλλα στο παρρον επειδη δεν ειχα δυνατοτητα να δωσω τα 600 για inverter και προκειμενου να μη γαμηθω απο τη ζεστη ολο το καλοκαιρι μεχρι να τα βρω,εδωσα τα 179 και ειμαι κομπλε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom