You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Αγνόηση νομοθεσίας περί συνοδείας δεσποζόμενου σκύλου με λουρί
- Μέλος που άνοιξε το νήμα MASTER CHIEF CAPTAIN
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 210
- Εμφανίσεις 9K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Διαγραμμένο μέλος 210424
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 7 Αυγ 2021
- Like
- 7.665
- Πόντοι
- 2.356
Κανονικά απαγορεύεται. Ξέρω και γω έναν τυπο που έχει όσα χρόνια τον ξέρω , ελευθερο το ροτ αλλά έχει κάνει τέτοια εκπαίδευση το σκυλί που όντως δεν φευγει απο το γονατο του δίπλα. Όμως ξέρω δε λέει κάτι αυτο κανονικά απαγορεύεται. Πολυ πιθανό και να καλέσεις τους μπάτσους και να τον γράψουν,αυτός μάλλον θα το ξανά αφήσει.Χαιρετίζω τους συναθλητες-συναγωνιστες.
Παρακαλώ τα φώτα σας για το παρακάτω.
Στην γειτονιά είναι ένας τύπος, περι τα 40 (να πεις οτι ειναι και μικρος ηλικιακα να πω παει στο διαολο δεν εχει μυαλο), ο οποίος έχει ένα ντομπερμαν και καθε μερα το βγαζει περιπατο χωρις να το έχει δεμένο. Το λουρι το έχει μαζι του στο χερι αλλα το σκυλι ειναι λυμένο. Μαζί με το σκυλί βγαζει βολτα και το παιδί του , περι τα 3 ετών. Πέραν της επικινδυνότητας που βαζει τους περαστικους αν το σκυλι επιτεθει σε κανεναν , γιατι δεν προκειται να προλαβει να αντιδρασει για να το αποτρεψει, δινει και ωραιο παραδειγμα στο παιδι του να γραφει στα αρχιδια του τους νομους και τους γύρω του.
Άυτο γίνεται κάθε μέρα.
Ορισμένες φορές το σκυλί (μαζι με το παιδι) το βγαζει η γυναικα του ακολουθώντας την ιδια τακτικη.
Προ καιρού καθως ηταν στο δρομο περνάει ενας αλλος πατερας με το 3χρονο παιδακι του, και μολις το παιδακι ειδε το σκυλι λυμενο φοβηθηκε και αρχισε να κλαιει. Το σκυλι καπως αγριεψε, ο πατερας πηρε αγκαλια το παιδακι του και το σηκωσε ψηλα, και γυρισε στον τυπο και του λεει πρεπει να το εχετε με λουρι. Ο τυπος με ενα υφος σε εχω γραμμενο στα αρχιδια μου, του απανταει ειναι ηρεμο το σκυλι . Και εκει εμεινε η ιστορια, και εξακολουθει καθε μερα 2 χρονια τωρα που τον βλεπω να το βγαζει βολτα χωρις λουρι.
Καταρχην γραφει επιδεικτικα στα αρχιδια του τον νομο ( Ν 4890) που αναφερει ρητα οτι πρεπει το δεσποζόμενο σκυλί να ειναι με λουρι οταν το βγαζεις περιπατο, και κατα δευτερον δειχνει ασεβεια στους υπολοιπους περαστικους που μπορει να φοβουνται τα σκυλιά (ένας ηλικιωμένος 80αρης που περνούσε πέρσι και επεσε πανω στο λυμενο σκυλι , μου ειπε επειδη ειδα τη φαση οτι εχει την καρδια του και φοβαται τα σκυλια και δεν ειναι τιποτα να παθει εμφραγμα απο τον φοβο του).
Αυτος ο τυπος δεν σεβεεται τιποτα.
Το ζητουμενο:
Επειδη αυτος ο τυπος και να του μιλησεις σου απανταει οτι ειναι ηρεμο το σκυλι και με υφος δειχνοντας σου οτι σε γραφει στα αρχιδια του, αρα δεν εχει νοημα να του μιλησεις και να ερθεις σε αντιπαραθεση, τι αλλο ΣΥΝΟΜΟ μπορεις να κανεις? Δεν θελω να έρθω σε καμια κουβεντα μαζι του, απλά να κανω ενεργεια. Και μην πειτε να καλεσω την αστυνομια, γιατι η αστυνομια δεν ερχεται ποτε ή μετά απο καμια ώρα (δεν προκειται να κατσει να περιμενει αυτος, απεναντιας θα γαλαει)
ΥΓ. Και να καλεσεις την αστυνομια, εστω και ερθει πριν φυγει αυτος πραγμα αδυνατον να διακτινιστουν, το να του επιβαλει (αν αληθευει το ποσο) 300 ευρω ειναι γελοίο το νούμερο.
Διαγραμμένο μέλος 210424
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 7 Αυγ 2021
- Like
- 7.665
- Πόντοι
- 2.356
Εγώ φίλε έχω το άλλο πρόβλημα. Θα βγάλω τον δικό μου βόλτα στο παρκο και θα μαζευτουν όλα τα κανις και τα μικρά που τα έχουν ελευθερα όλες οι ανεγκέφαλες κυρατσες εκεί γυρω και κάνουν ντου στον δικό μου. Εγώ βέβαια αν αρπάξει κάποιο είμαι καλυμμένος γιατί τον έχω δεμένοΟκ, το ειχα στα υποψιν αυτο.....
και μετα ας πουμε οτι ερχεται η αστυνομια σε ποση ωρα? Δεν θα μεινει να περιμενει προφανως.
Και αντε και διακτινιστει η αστυναμια στο 2 λεπτο, θα του επιβαλει προστιμο 300 ευρω και αυτος χεστηκε .....
Δεν ειναι λυση αυτη μαν
Anemodoura
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2007
- Like
- 35.838
- Πόντοι
- 9.931
Ενταξει ρε τυπε, ας γράψουμε στα αρχιδια μας και αυτο τον νομο σαν κλασική μαλακες Έλληνες που είμαστε.Μας επιασε ο πονος για την νομοθεσια ξαφνικα. Κομπλεξ μονο και μονο για τη ρατσα του σκυλου ολο αυτο
Εγω έχω πετύχει αρκετές φορές έναν τύπο που βγάζει βόλτα ένα ροτβάιλερ λυμένο , αλλά ο τύπος φαίνεται να το έχει εκπαιδευμένο μιάς και του δίνει εντολές , πάνε απο εκεί κάνε αυτό κτλ ... αυτουνού τώρα δεν πιστεύω πως θα επιτεθεί σε άνθρωπο , αν και ποτέ δεν ξέρεις.Ειλικρινα δεν καταλαβαινω γιατι δεν τα δενουν. Βαριούνται?
ZoReN
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 24 Μαΐ 2013
- Κριτικές
- 8
- Like
- 3.189
- Πόντοι
- 506
το ειπα τυπε μου γιατι ο νηματοθετης λεει συνεχεια για παραβιαση νομου. αν ο γειτονας ειχε μαλτεζ ουτε που θα παρατηρουσε αν το εχει με λουρι η οχιΕνταξει ρε τυπε, ας γράψουμε στα αρχιδια μας και αυτο τον νομο σαν κλασική μαλακες Έλληνες που είμαστε.
MASTER CHIEF CAPTAIN
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2018
- Like
- 571
- Πόντοι
- 81
1. υπρχουν ανθρωποι που φοβουνται τα σκυλια. Δεν σημαινει κατι οτιι ειναι εκπαιδευμενο, ο φοβςο ειναι φοβος.Εγω έχω πετύχει αρκετές φορές έναν τύπο που βγάζει βόλτα ένα ροτβάιλερ λυμένο , αλλά ο τύπος φαίνεται να το έχει εκπαιδευμένο μιάς και του δίνει εντολές , πάνε απο εκεί κάνε αυτό κτλ ... αυτουνού τώρα δεν πιστεύω πως θα επιτεθεί σε άνθρωπο , αν και ποτέ δεν ξέρεις
2. Αν εχεις βγει για τρεξιμο, κατι που δεν απαγορευεται, και μια στο εκατομυριο σου επιτεθει, τι θα προλαβει να κανει ο ιδιοκτητης
3. Στην τελικη αδιαφορο αν ειναι εκπαιδευμενο ή οχι....να το εχει δεμενο οπως προβλεπεται.
MASTER CHIEF CAPTAIN
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2018
- Like
- 571
- Πόντοι
- 81
εφοσον δεν σε ενοχλει ελπιζω περιστατικα επιθεσεων σκυλων να γινονται αποκλειστικα σε άτομα με την δική σου προσέγγιση.το ειπα τυπε μου γιατι ο νηματοθετης λεει συνεχεια για παραβιαση νομου. αν ο γειτονας ειχε μαλτεζ ουτε που θα παρατηρουσε αν το εχει με λουρι η οχι
Ευχη !
Δεν ξερω αν θα συνεχιζεις να εχεις αυτη την αποψη αν ησουν εσυ ο πατερας του βρεφους που πεθανε απο τις δαγκωματιες λυμενου σκυλου. Να στο ευχηθω και αυτο μηπως αφου δεν εχεις προβλημα?
Τελευταία τροποποίηση:
MASTER CHIEF CAPTAIN
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2018
- Like
- 571
- Πόντοι
- 81
εσυ τυπε εισαι σωστος, οι αλλες ας πανε να βρουν την ακρη....Εγώ φίλε έχω το άλλο πρόβλημα. Θα βγάλω τον δικό μου βόλτα στο παρκο και θα μαζευτουν όλα τα κανις και τα μικρά που τα έχουν ελευθερα όλες οι ανεγκέφαλες κυρατσες εκεί γυρω και κάνουν ντου στον δικό μου. Εγώ βέβαια αν αρπάξει κάποιο είμαι καλυμμένος γιατί τον έχω δεμένο
MASTER CHIEF CAPTAIN
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2018
- Like
- 571
- Πόντοι
- 81
Ιδια η τοποθετηση και εδω:Μας επιασε ο πονος για την νομοθεσια ξαφνικα. Κομπλεξ μονο και μονο για τη ρατσα του σκυλου ολο αυτο
Eφοσον δεν σε ενοχλει ελπιζω περιστατικα επιθεσεων σκυλων να γινονται αποκλειστικα σε άτομα με την δική σου προσέγγιση.
Ευχη !
Δεν ξερω αν θα συνεχιζεις να εχεις αυτη την αποψη αν ησουν εσυ ο πατερας του βρεφους που πεθανε απο τις δαγκωματιες λυμενου σκυλου. Να στο ευχηθω και αυτο μηπως αφου δεν εχεις προβλημα?
Και οσο για τον πονο για την νομοθεσια, να σου ευχηθω να γραψει στα αρχιδια του καποιος την νομοθεσια της παραβιασης με κοκκινο και να παραβιασει το κοκκινο και να εχεις απωλεια ζωης καποιου δικου σου ατομου ή του ιδιου σου του εαυτου με μονιμη παραλυσια ας πουμε ?
Μην λετε μαλακιες. Βαλτε τον εγκεφαλο σας σε χρηση.
Οι νομοι ειναι για να υπάρχει τάξη και ΑΣΦΑΛΕΙΑ.
Όποιου του αρέσει. Όποιου δεν του αρεσει να μετοικησει στην ζουγκλα. Εδω θελετε δεν θελετε υπαρχει νομικο πλαισιο.
Τελευταία τροποποίηση:
PsYcHo_777
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 30 Απρ 2006
- Like
- 4.185
- Πόντοι
- 456
ΕΙναι σαν τους αλλους losers τους ποδηλατες-πατιναδες.
Θα σου κανουν περιπου στα 15 λογυδρια για το περιβαλλον και τη κακη παιδεια των ανθρωπων, αλλα θα περασουν με κοκκινο, θα βγουν χυμα κηφισο, θα πανε μονιμα αναποδα στο ρευμα, θα βγουν χωρις κρανος κλπ
Καμια ανοχη ουτε συμπαρασταση σε ευθραυστους ευασθητουληδες.
Θα σου κανουν περιπου στα 15 λογυδρια για το περιβαλλον και τη κακη παιδεια των ανθρωπων, αλλα θα περασουν με κοκκινο, θα βγουν χυμα κηφισο, θα πανε μονιμα αναποδα στο ρευμα, θα βγουν χωρις κρανος κλπ
poppop
Μέγας
- Εγγρ.
- 30 Ιουλ 2006
- Κριτικές
- 11
- Like
- 4.593
- Πόντοι
- 4.765
ποδηλατες-πατιναδες-σκυλαδες-βιγκαν και πασης φυσεως δικαιωματιστες στη δυση ειναι το περιθωριο που παει να επιβληθει στη πλειοψηφια η οποια απλα τους ανεχεται παθητικα,ιδαιτερα οι σκυλαδες λενε και τη μαλακια οτι τα σκυλια τους ειναι εκπαιδευμενα και ολα οσα εχουν φαει ανθρωπους ηταν εκπαιδευμενα,καλα εξω γινεται πανικος ειδικα αμερικη που μερα παρα μερα εκπαιδευμενο σκυλι τρωει και ανθρωπο,για εκει μας πάνε και εμαςΕΙναι σαν τους αλλους losers τους ποδηλατες-πατιναδες.
MASTER CHIEF CAPTAIN
Μέλος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2018
- Like
- 571
- Πόντοι
- 81
Πριν απο λιγο εθεαθη παλι , η γυναικα του τωρα, με το ντοπερμαν λυμενο να το βγαζει βολτα ενώ η ίδια αμεριμνα να απολαμβανει τη φυση
Set_air
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2016
- Like
- 3.431
- Πόντοι
- 456
εχω δύο γάτες και 4 γατάκιακαντε ενα καλο υοθετηστε ενα σκυλακι.
έχουν και αυτά ψυχούλα
Διαγραμμένο μέλος 220472
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 24 Μαρ 2022
- Κριτικές
- 30
- Like
- 20.492
- Πόντοι
- 8.846
ρετρέ σου την πέφτουν, δεν πιάνουν το λεπτό χιούμορ σου...
Set_air
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2016
- Like
- 3.431
- Πόντοι
- 456
ισχύει έχω πλακωθεί με δυο ξεφτιλισμένες στην γειτονιά για αυτό το θέμαΓιατι ειναι μαλακες φιλοζωη της πουτσας!! Εχουν μεγαλόσωμα σκυλιά κλεισμένα σε βεραντες και ταρατσες τα οποια τα βγάζουν μια φορα την ημερα βολτα και τολμάνε να λενε οτι αγαπάνε τα ζωα!
απο το 2014 εχω παει 2 φορες στην αστυνομια στο τμημα και δεν εβγαλα ακρη
επισης εχω φωναξει την αμεση δραση ,εχει καταγραφει το περιστατικο και παλι δεν βγηκε ακρη
σου λενε να κανεις μήνυση ,αντι να κοψουν προστιμο κτλ
αστο σου λεω ,οσο για τους γειτονες γελαει ο κοσμος,ενοχλουνται λενε αλλα μολις ερχεται η αστυνομια μπαινουν μεσα στο σπιτι (αυτο εχει γινει πολλες φορες)
Νεαρχος Κουκης
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 22 Οκτ 2014
- Κριτικές
- 15
- Like
- 6.092
- Πόντοι
- 1.496
Εντωμεταξυ ξερω κατι γεροντοκορες στη γειτονια που ταιζουν γατες εξω απο πολυκατοικιες. Η εισοδος της πολυκατοικιας γινεται εστια μολυνσης. Σιγουρα παρανομο. Φυσικα δεν το κανουν εξω απο την δικη τους πολυκατοικια. Ασχημες γεροντοκορες ειναι, οχι χαζες. Τη δικη τους τη θελουν καθαρη καθαρη. Ειχε παρει ενας απο πισω στη γειτονια μια τετοια φιλοζωη γεροντοκορη ωστε να δει που καθεται εκεινη, και μας τα λεγε. Και μολις το αντιλαμβανεται αυτη, καλει το 100, Καποιος με ενοχλει. Ο γειτονας της λεει, Ενταξει, αλλα θα περιμενεις την αστυνομια, μην φυγεις. Ετσι; Ερχεται η αστυνομια, λεει εκεινη τα τρελα της, ουτε αφηνε κανεναν αλλον να μιλησει. Ωσπου της λεει ο αστυνομικος, Στοπ, ασε να μιλησει και η αλλη πλευρα να μας πει τι εγινε. Ξεκιναει εκεινος και λεει Η κυρια ερχεται συνεχως εξω απο την πολυκατοικια μας, ταιζει τα ζωα, και γινεται εστια μολυνσης. Οριστε, δειτε και μονος σας. Βλεπει ο αστυνομικος, και την ρωταει Κυρια μου που μενεις; Λεει αυτη την διευθυνση, λιγα στενα παρακατω. Και της λεει ο αστυνομικος, Και γιατι δεν ταιζεις τα ζωα εξω απο την δικη σου πολυκατοικια αλλα ξεκινας και ερχεσαι εδω; Εκεινη το βουλωσε. Το θεμα εληξε. Οι αστυνομικοι αποχωρησαν, αφου της εκαναν παρατηρηση, και δεν ξαναφανηκε εξω απο την συγκεκριμενη πολυκατοικια.
baros
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 20 Ιαν 2010
- Κριτικές
- 31
- Like
- 13.299
- Πόντοι
- 5.097
προτεινο το νημα αυτο να μετατραπη σε νημα υοθεσιας.εχω δύο γάτες και 4 γατάκια
έχουν και αυτά ψυχούλα
υοθετηστε ενα αδεσποτο γινεται καλυτεροι ανθρωποι.