Νέα

Αγνόηση νομοθεσίας περί συνοδείας δεσποζόμενου σκύλου με λουρί

• Μέλος που άνοιξε το νήμα MASTER CHIEF CAPTAIN
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 210
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

alan664

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Μαρ 2021
Like
3.051
Πόντοι
456
Εντωμεταξυ ξερω κατι γεροντοκορες στη γειτονια που ταιζουν γατες εξω απο πολυκατοικιες. Η εισοδος της πολυκατοικιας γινεται εστια μολυνσης. Σιγουρα παρανομο. Φυσικα δεν το κανουν εξω απο την δικη τους πολυκατοικια. Ασχημες γεροντοκορες ειναι, οχι χαζες. Τη δικη τους τη θελουν καθαρη καθαρη. Ειχε παρει ενας απο πισω στη γειτονια μια τετοια φιλοζωη γεροντοκορη ωστε να δει που καθεται εκεινη, και μας τα λεγε. Και μολις το αντιλαμβανεται αυτη, καλει το 100, Καποιος με ενοχλει. Ο γειτονας της λεει, Ενταξει, αλλα θα περιμενεις την αστυνομια, μην φυγεις. Ετσι; Ερχεται η αστυνομια, λεει εκεινη τα τρελα της, ουτε αφηνε κανεναν αλλον να μιλησει. Ωσπου της λεει ο αστυνομικος, Στοπ, ασε να μιλησει και η αλλη πλευρα να μας πει τι εγινε. Ξεκιναει εκεινος και λεει Η κυρια ερχεται συνεχως εξω απο την πολυκατοικια μας, ταιζει τα ζωα, και γινεται εστια μολυνσης. Οριστε, δειτε και μονος σας. Βλεπει ο αστυνομικος, και την ρωταει Κυρια μου που μενεις; Λεει αυτη την διευθυνση, λιγα στενα παρακατω. Και της λεει ο αστυνομικος, Και γιατι δεν ταιζεις τα ζωα εξω απο την δικη σου πολυκατοικια αλλα ξεκινας και ερχεσαι εδω; Εκεινη το βουλωσε. Το θεμα εληξε. Οι αστυνομικοι αποχωρησαν, αφου της εκαναν παρατηρηση, και δεν ξαναφανηκε εξω απο την συγκεκριμενη πολυκατοικια.
Εχεις δικιο. Το ιδιο κανουν και στη δικη μου γειτονια. Ευτυχως οχι στη δικη μου πολυκατοικια.

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
35.917
Πόντοι
6.256
Πας με μια γάτα διπλα στον καθυστερημενο με το ντοπερμαν και την κλωτσας.
ΜΕτα απο ενα λεπτο θα ερθουν δυο απατσι ελικοπτερα δυο ραφαλ και μια τεθωρακισμενη ταξιαρχια απ την Ξάνθη.

την επομενη θα βγει και στο σκαι ο προπο να σχολιασει το θεμα .

Εγγρ.
24 Μαρ 2022
Κριτικές
30
Like
20.478
Πόντοι
8.846
Γιατι ειναι μαλακες φιλοζωη της πουτσας!! Εχουν μεγαλόσωμα σκυλιά κλεισμένα σε βεραντες και ταρατσες τα οποια τα βγάζουν μια φορα την ημερα βολτα και τολμάνε να λενε οτι αγαπάνε τα ζωα!
ναι αλλά τους δίνουν pedigree και κάνουν like στα ποστ για ζώα :confused:

akatastatos123

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2013
Κριτικές
7
Like
1.197
Πόντοι
486
Δυστυχώς άμεση λύση δεν υπάρχει. Ισχύει αυτό που λες και την αστυνομία να καλέσεις :

1. Θα αργήσουν να έρθουν, ο τυπος θα έχει φύγει και δεν θα καταφερεις κάτι
2 . ΑΛΛΑ και να ερθουν και τον προλάβουν δε κόβουν πρόστιμο έτσι απλά μάγκες!!! Του κάνουν μια απλή σύσταση και αφου βαλει λουρι , φευγει ανενοχλητος και παλι...

Στη θέση σου εγώ θα παρακολουθουσα το ποσο μεγαλη ειναι η διαδρομη που κανει ο τυπος και αν σε παιρνει χρονικα την επομενη φορα ενημερωνεις την αστυνομια, ποτε δεν ξερεις και συσταση απλη να γινει ισως βαλει μυαλο γιατι μετα ερχεται σιγουρα το προστιμο.... Επισης να αναφερεις οτι το κανει επανελλημμενα μπας και ερθουν πιο συντομα...

Ισως σκεφτομουν και τη λυση να ενημερωσω φιλοζωική οργάνωση...

Η αλλη λύση ειναι δικαστικη οδο με μυνηση.... Αλλα με τιμημα κόστος, χρόνο (τουλαχιστον 2 χρονια αναμονης για την εκδικαση) και ότι ίσως να μην δικαιωθείς μιας και η υπόθεση πολύ πιθανό να μεινει στο αρχείο. + οτι θα χρειαστεις και μαρτυρες να καταθεσουν που θα ξερουν οτι το κανει επανελειμμενα και αν δεχτουν να ερθουν κλπ....

Η αληθεια ειναι οτι ολοι τσαντιζομαστε σε διαφορες περιπτωσεις παρανομιας απο αλλους που δεν μπορεις να κανεις κατι ειδικα αν ο απεναντι εχει και υφος (γαμαω και δερνω και δεν μ κανει κανεις τιποτα).... Σκεφτειτε ποσοι ξυλοδαρμοι, παρανομιες και καθε λογης αδικιες συμβαινουν γυρω μας και δεν μπορουμε να κανουμε κατι....

Τελευταία τροποποίηση:

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.015
Πόντοι
456
Η μόνη λύση είναι να του κάνεις μήνυση. Έχει θράσος γιατί ξέρει ότι δεν γίνεται τίποτα με φιλοζωικες και αστυνομία οπότε σαν σωστός Έλληνας έχει συμπεριφορά τα γράφω όλα και προχωράω.

Αν θέλεις να προχωρήσεις πας σε εναν δικηγόρο και ρωτας τι παίζει.

Αλλιώς αν είσαι πιο μπρουτάλ τον πιάνεις και του εξηγείς ότι έτσι και τον ξαναπιασεις να κυκλοφορεί με το σκυλί λυτό θα του γαμησεις το σπίτι . Αυτό βέβαια είναι θέμα ανθρώπου, κάποιοι το υποστηρίζουν, κάποιοι όχι.

Εννοείται το σκυλί δεν φταίει κάπου.

OP
OP
MASTER CHIEF CAPTAIN
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
571
Πόντοι
81
Δυστυχώς άμεση λύση δεν υπάρχει. Ισχύει αυτό που λες και την αστυνομία να καλέσεις :

2 . ΑΛΛΑ και να ερθουν και τον προλάβουν δε κόβουν πρόστιμο έτσι απλά μάγκες!!! Του κάνουν μια απλή σύσταση και αφου βαλει λουρι , φευγει ανενοχλητος και παλι...

Στη θέση σου εγώ θα παρακολουθουσα το ποσο μεγαλη ειναι η διαδρομη που κανει ο τυπος και αν σε παιρνει χρονικα την επομενη φορα ενημερωνεις την αστυνομια, ποτε δεν ξερεις και συσταση απλη να γινει ισως βαλει μυαλο γιατι μετα ερχεται σιγουρα το προστιμο.... Επισης να αναφερεις οτι το κανει επανελλημμενα μπας και ερθουν πιο συντομα...

Η αλλη λύση ειναι δικαστικη οδο με μυνηση.... Αλλα με τιμημα κόστος, χρόνο (τουλαχιστον 2 χρονια αναμονης για την εκδικαση) και ότι ίσως να μην δικαιωθείς μιας και η υπόθεση πολύ πιθανό να μεινει στο αρχείο. + οτι θα χρειαστεις και μαρτυρες να καταθεσουν που θα ξερουν οτι το κανει επανελειμμενα και αν δεχτουν να ερθουν κλπ....

Η αληθεια ειναι οτι ολοι τσαντιζομαστε σε διαφορες περιπτωσεις παρανομιας απο αλλους που δεν μπορεις να κανεις κατι ειδικα αν ο απεναντι εχει και υφος (γαμαω και δερνω και δεν μ κανει κανεις τιποτα).... Σκεφτειτε ποσοι ξυλοδαρμοι, παρανομιες και καθε λογης αδικιες συμβαινουν γυρω μας και δεν μπορουμε να κανουμε κατι....
Με βρίσκεις σύμφωνω, αλλα εδω ειναι θεμα ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ και φοβου απο περαστικους.

Μολις πριν 10 λεπτα περασε ενας ηλικιωμενος (70αρης πατημενα) με ενα βελγικο λυκοσκυλο να το βγαζει βολτα με το σκυλο δεμενο σε λουρι. Με κοιταει και του λεει τουλαχιστον καποιοι σεβονται τους γυρω τους και μου απανταει ετσι πρεπει οχι σαν τον αληταρα με το ντομπερμαν που το εχει λυμενο, σε εχω δει πως τον κοιτας καταληγει. Να δω αν γινει μανουρα με τον δικο μου τι θα πει ο αλητης ειπε καθως απομακρυνοταν..

akatastatos123

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2013
Κριτικές
7
Like
1.197
Πόντοι
486
Τότε εφοσον συνεχεια ενοχλει και το εχουν διαπιστωσει και αλλοι, συζητα το με κανεναν απο αυτους για μυνηση.... Αλλιως σου ειπα τι μπορεις να κανεις....

Καλη τυχη

dimchair

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2016
Like
1.171
Πόντοι
206
Αλλιώς αν είσαι πιο μπρουτάλ τον πιάνεις και του εξηγείς ότι έτσι και τον ξαναπιασεις να κυκλοφορεί με το σκυλί λυτό θα του γαμησεις το σπίτι . Αυτό βέβαια είναι θέμα ανθρώπου, κάποιοι το υποστηρίζουν, κάποιοι όχι.

Ρε τυπε απο τη στιγμη που θα πιασεις τον αλλο (και ας ειναι ο μεγαλυτερος ΠΑΠΑΡΑΣ που υπαρχει) και του πεις οτι θα του γαμησεις το σπιτι, εχεις ηδη χασει το δικιο σου....

Ασε που μετα περναει αυτος ο ΠΑΠΑΡΑΣ στην αντεπιθεση και μπορει να σου κανει μυνηση για εξυβριση η τιποτα απειλες ....

Με τσαμπουκαδες οχι μονο χανεις το δικιο σου αλλα παιζει να βρεθεις εσυ εκτεθειμμενος στο νομο....

OP
OP
MASTER CHIEF CAPTAIN
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
571
Πόντοι
81
Το ανέφερα εξ αρχής, δεν προκειται να μπω σε καμια συζητηση-διαμαχη-κουβεντα μαζι του.
Δεν με ενδιαφέρει να τον συνετησω εγω , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΟ.
Εννοειται οτι αν τον βρισεις θα χασεις και το δικιο σου.
Οπότε δεν εχω κανεναν λόγο να ερθω σε οποαιδηποτε επικοινωνια με αυτον.

Ενεργεια ΣΥΝΟΜΗ ανεφερα η οποια θα πιασει τοπο.

Προφανως και δεν θα του κανω μηνυση, αλλη ορεξη δεν ειχα να πληρωνω κιολας τον ανεγκεφαλο.

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.015
Πόντοι
456
Ρε τυπε απο τη στιγμη που θα πιασεις τον αλλο (και ας ειναι ο μεγαλυτερος ΠΑΠΑΡΑΣ που υπαρχει) και του πεις οτι θα του γαμησεις το σπιτι, εχεις ηδη χασει το δικιο σου....

Ασε που μετα περναει αυτος ο ΠΑΠΑΡΑΣ στην αντεπιθεση και μπορει να σου κανει μυνηση για εξυβριση η τιποτα απειλες ....

Με τσαμπουκαδες οχι μονο χανεις το δικιο σου αλλα παιζει να βρεθεις εσυ εκτεθειμμενος στο νομο....
Ηλίθιο είναι αυτό που λες εσύ γιατί εγώ το πρώτο πράγμα που είπα να κάνει ο άνθρωπος είναι μήνυση, δικηγόρο και όλα τα συναφή...Ειπα ξεκάθαρα ότι ο δεύτερος τρόπος πάει και ανάλογα τον άνθρωπο και πίστεψε με σε πολλούς χρειάζεται ένας τσαμπουκάς...Αμα το έχεις εννοείται...ούτε μήνυση ούτε τίποτα δεν σου κάνει άμα χεστει πάνω του....

dimchair

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2016
Like
1.171
Πόντοι
206
Το ανέφερα εξ αρχής, δεν προκειται να μπω σε καμια συζητηση-διαμαχη-κουβεντα μαζι του.
Δεν με ενδιαφέρει να τον συνετησω εγω , ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΥΤΟ.
Εννοειται οτι αν τον βρισεις θα χασεις και το δικιο σου.
Οπότε δεν εχω κανεναν λόγο να ερθω σε οποαιδηποτε επικοινωνια με αυτον.

Ενεργεια ΣΥΝΟΜΗ ανεφερα η οποια θα πιασει τοπο.

Προφανως και δεν θα του κανω μηνυση, αλλη ορεξη δεν ειχα να πληρωνω κιολας τον ανεγκεφαλο.

Αρα αφου δεν θες ουτε μυνηση δεν μπορεις να κανεις κατι άλλο.... Απλα σταματας να ασχολεισαι... Εκτος και αν φαει κανεναν σας και ευαισθητοποιειθειτε... Μονο ετσι....

OP
OP
MASTER CHIEF CAPTAIN
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
571
Πόντοι
81

Γιατί δεν του κοβουν ετσι απλά πρόστιμο?
Δεν βεβαιώνεται παράβαση?
Οταν σε πιανουν να οδηγεις χωρις κρανος , δεν σου κοβει προστιμο?

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.015
Πόντοι
456
Δεν ζούμε σε χώρα με πολιτισμένους ανθρώπους και δυστυχώς η τα σκας σε δικηγόρο αν θέλεις να γίνει κάτι ή κάνεις μόκο και γκρινιάζεις στους φίλους, στο ίντερνετ και πάει λέγοντας...

Κάποιοι έχουν τα αρχιδια να μιλάνε αλλιώς εκεί που χρειάζεται και τα καταφέρνουν κιόλας.

Όταν ο άλλος είναι τόσο ζώο που αφήνει το σκυλί λυτό τι να πούμε άλλο ? Μήνυση αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς πραγματικά αλλιώς μόκο γιατί όπως σωστά είπες δεν έχεις καμμιά όρεξη να του μιλήσεις ο ίδιος

dimchair

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Δεκ 2016
Like
1.171
Πόντοι
206
Ηλίθιο είναι αυτό που λες εσύ γιατί εγώ το πρώτο πράγμα που είπα να κάνει ο άνθρωπος είναι μήνυση, δικηγόρο και όλα τα συναφή...Ειπα ξεκάθαρα ότι ο δεύτερος τρόπος πάει και ανάλογα τον άνθρωπο και πίστεψε με σε πολλούς χρειάζεται ένας τσαμπουκάς...Αμα το έχεις εννοείται...ούτε μήνυση ούτε τίποτα δεν σου κάνει άμα χεστει πάνω του....

Αναλογα τον ανθρωπο λεει... :grin::grin:
Είσαι και ηλίθιος αλλά και βλαμμένος γιατι συνεχιζεις να πιστευεις αυτο το πραγμα....

Ποιος εισαι ρε μπαμια να σε φοβηθεί η να "χεστει πανω του"; Και αν γυρισει αυτος και σου ριξει καμια αναποδη και σε ξαπλωσει κατω,μολις τον μπινελικωσεις/τσαμπουκαλεψεις, για πες μας τι κανεις εκει μετα;

Odin_

Ανώτατος
Εγγρ.
1 Δεκ 2014
Κριτικές
34
Like
28.921
Πόντοι
11.146
Για τον τυπο ειναι αστειο το ποσον ....
Προφανως και για αυτο το λογο τα εχει γραμμενα στα αρχιδια του.
Άσχετα αν αυτο δειχνει το χειριστο ποιόν του...
...ο σκυλος θελει 2 βολτες την ημερα, 300ευρω την φορα δεν νομιζω να ειναι λιγα για τον τυπο (οσα και αν εχει)! Καπου πρεπει να παιζει κ το κατα συρροή παραπτωμα με αυξησεις στα προστιμα, Για δες το λιγο.

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.015
Πόντοι
456
Έχω πάρει προσωπικά την αστυνομία πολλες φορές για αντίστοιχα θέματα και ποτέ δεν έβγαλα άκρη.

Οι ίδιοι οι αστυνομικοί μου έλεγαν πάντα ότι υπάρχουν πολλές προϋποθέσεις για να γίνει κάτι και ότι το καλύτερο είναι να κινηθώ νομικά. Με επιφύλαξη πάντα γιατί κι εκεί δεν είσαι σίγουρος ότι θα κερδίσεις.

OP
OP
MASTER CHIEF CAPTAIN
Εγγρ.
20 Ιαν 2018
Like
571
Πόντοι
81
Δεν ζούμε σε χώρα με πολιτισμένους ανθρώπους και δυστυχώς η τα σκας σε δικηγόρο αν θέλεις να γίνει κάτι ή κάνεις μόκο και γκρινιάζεις στους φίλους, στο ίντερνετ και πάει λέγοντας...

Κάποιοι έχουν τα αρχιδια να μιλάνε αλλιώς εκεί που χρειάζεται και τα καταφέρνουν κιόλας.

Όταν ο άλλος είναι τόσο ζώο που αφήνει το σκυλί λυτό τι να πούμε άλλο ? Μήνυση αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς πραγματικά αλλιώς μόκο γιατί όπως σωστά είπες δεν έχεις καμμιά όρεξη να του μιλήσεις ο ίδιος
Λογω επαγγελαματος εχω ζησει για πολυ καιρο σε διαφορες πολεις τοπυ εξωτερικου, απο μερος που ντρεπεσαι να πατησεις στο δρομο μεχρι Σομαλια..

Στις πολιτισμενες χωρες , ο πολιτης ΔΕΝ ασχολειται με τον διπλανο του πολιτη που παρανομει. Ασχολειται ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΣΠΙΣΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ.

Η διαφορά , οτι δηλαδη δεν ασχολειται ο πολίτης αλλα το όργανο, ειναι καίρια.

Ως εκ τουτου , δεν αναφέρω τυχαία οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΤΗΣΩ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

Αυτα γινονται στα πολιτισμενα κρατη.

μπαρμπαγιαννης

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2016
Κριτικές
12
Like
7.133
Πόντοι
2.646
Τυπε, παρακολουθησε το μουνοπανο να δεις που μένει ή το αμάξι του για να βρεις τα στοιχεία του. Βγάλε καμία φωτογραφία του σκύλου. Γράψε ένα μέιλ και στείλε το εισαγγελία, βάλε τη σχετική σάλτσα ότι τον έχεις δει να χτυπάει αυτος το ζώο και ότι το έχει συνέχεια στο μπαλκόνι και δεν το φροντίζει. Επίσης βάλε ότι στις βόλτες δεν μαζεύει τα κόπρανα του, βγάλε καμία φώτο και τίποτα φρεσκα σκατα από πεζοδρόμιο και πες ότι τα έκανε αυτός και έβγαλες φωτογραφία αμέσως μόλις έφυγε για να μην σου επιτεθεί. Ζήτα στο μέιλ να ελεγχθούν τα πάντα για το σκυλί και να γίνει οριστική αφαίρεση του. Όλα θα τα ψάξουν μετά και ότι βγει. Επίσης, επειδή η βία είναι η λύση, μπορείς πάντα να βάλεις δύο αλβανους να του σπάσουν τα πόδια.

akatastatos123

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2013
Κριτικές
7
Like
1.197
Πόντοι
486
Γιατί δεν του κοβουν ετσι απλά πρόστιμο?
Δεν βεβαιώνεται παράβαση?
Οταν σε πιανουν να οδηγεις χωρις κρανος , δεν σου κοβει προστιμο?

Ο νομος αναφερει αυτο που λες.... Αλλα ειναι στην κριση του μπατσου.... Στη συντριπτικη πλειοψηφεια του γινεται συσταση να βαλει επιτοπου λουρι και αν το βαλει ληγει εκει το θεμα χωρις προστιμο!!!!!

Στην επομενη ομως ναι το τρωει κανονικα το προστιμο!!!!!!!!

Ξερω περιστατικα για παρανομα παρκαρισματα και καταγγελια με κληση στην αστυνομια σε γειτονιες των προαστιων της Αθηνας....

Και στις δυο περιπτωσεις που ξερω ζητησαν απο τους γειτονες το τηλ του κατοχου του αυτοκινητου!!!! Γιατι;;;
Για να τον ενημερωσουν να ερθει να παρει το αυτοκινητο για να μη φαει κληση!!!!!

Επιβεβαιωμενα αυτα....

Calico cat

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Ιουν 2022
Κριτικές
1
Like
3.015
Πόντοι
456
Λογω επαγγελαματος εχω ζησει για πολυ καιρο σε διαφορες πολεις τοπυ εξωτερικου, απο μερος που ντρεπεσαι να πατησεις στο δρομο μεχρι Σομαλια..

Στις πολιτισμενες χωρες , ο πολιτης ΔΕΝ ασχολειται με τον διπλανο του πολιτη που παρανομει. Ασχολειται ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ το ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΕΣΠΙΣΜΕΝΟ ΟΡΓΑΝΟ.

Η διαφορά , οτι δηλαδη δεν ασχολειται ο πολίτης αλλα το όργανο, ειναι καίρια.

Ως εκ τουτου , δεν αναφέρω τυχαία οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑ ΜΟΥ ΝΑ ΣΥΝΕΤΗΣΩ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΠΟΛΙΤΗ.

Αυτα γινονται στα πολιτισμενα κρατη.
Τα είπες πολύ σωστά. Ζεις στην Ελλάδα όμως...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom