Νέα

Αγαπημένες σκηνές από ταινίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 516
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

AGNIUS

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
43
Πόντοι
66

Τελευταια σκηνη απο Midnight express...

mrbill

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Γαμαικανέ, το ξαναείπα, ο Lynch δε θέλει να περάσει μηνύματα. What you see is what you get. Δεν έχει κανένα νόημα η ταινία, είναι ένα όνειρο μεγάλης διάρκειας. Απλά αυτό. Θέλει μόνο να προκαλέσει συναισθήματα στον θεατή. Και, κατά τη γνώμη μου τα προκαλεί.

AGNIUS

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
43
Πόντοι
66
AGNIUS, διαφωνώ μαζί σου, αλλά ξέρεις, σε αυτά τα θέματα, όλοι έχουμε διαφορετικές απόψεις.

Παράδειγμα, στον άγγελο εξολοθρευτή και στο La voie lactée είναι ολοφάνερη η επίθεση κατά της θρησκείας, στην κρυφή γοητεία της μπουρζουαρζίας, τα βάζει με τους πλούσιους. Μπορεί να κάνω λάθος, όμως αυτό νομίζω, όπως λέω άλλωστε, όταν μιλάμε για τέχνη, ο καθένας μιλάει με τη δική του αντίληψη.

Από την άλλη, τουλάχιστο στα δικά μου μάτια, ο Lynch, δε κάνει τέτοια πράγματα, είναι πιο "αγνός" σουρεαλιστής, όχι φυσικά πως αυτό υποτιμάει τον Μπονουέλ. Ο Lynch επίσης έχει κάνει και αρκετές mainstrem ταινίες.

Τέλος πάντων, το νόημα με τον σουρεαλισμό δεν είναι να βγάλεις κάποιο νόημα, απλά να ευαισθητοποιήσει υποσυνείδητες περιοχές, που είναι κρυμμένες και με τυχαίες λέξεις και εικόνες βγάζουν συναισθήματα.
Οι επιθεσεις του προς αριστοκρατια,οικογενεια,θρησκεια,εκπαιδευση ειναι δεδομενες και απο συνεντευξεις του απλα στις ταινιες σε αφηνει να ερμηνευσεις εσυ οπως θελεις τα διαφορα υποτιθεμενα μυνηματα και οπως δηλωσε και ο ιδιος εσπαγε πλακα με τις διαφορες ερμηνειες...

mrbill

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Επίσης, ψάξτε για rabbits, πάλι του Lynch. Θεός.

AGNIUS, όπως είπα, στην τέχνη, δε βγάζεις άκρη. Εγώ τα αντιλαμβάνομαι διαφορετικά τα πράγματα. Πιθανότατα να έχεις δίκιο, όμως απ' ότι καταλαβαίνω και οι δυο γουστάρουμε τον Μπονουέλ, άσχετα με το πως τον ερμηνεύουμε.

mrbill

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Τώρα που λέμε για αυτά, αυτό που δε γούσταρα καθόλου είναι το "τραγούδια από το δεύτερο όροφο", του Roy Anderson.
Πολύ μήνυμα ρε παιδί μου, που λέει και ο Χάρυ Κλύν.

Και, σε αντίθεση με το κομμάτι από το rabbits που πόσταρα προηγουμένως, έψαχνα να βρω ένα κομμάτι του Πανούση αλλά δε το βρήκα γαμώτο.

mrbill

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Το βρήκα!!!

Πηγαίνετε στο 8:21, τρελό γέλιο.

AGNIUS

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
43
Πόντοι
66

Vampyr απο τον Dreyer,εκπληκτικη σκηνη με το βλεμμα του νεκρου...

mrbill

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Φιλαράκο είσαι δυνατός στις ταινίες. Dreyer δυνατός. Γενικά οι Δανοί βγάζουν διαμάντια.

darkroom

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2008
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
6
Bela Tarr
Satantango (Το Tango του Σατανά)
Η θρυλική εφταμισάωρη  :o  ταινία του Bela Tarr..
Οι δύο ήρωες του Κακού περνάνε μέσα από την άδεια πόλη και παρασέρνουν σαν άνεμος τα πάντα στο πέρασμά τους..

AGNIUS

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
43
Πόντοι
66

Introducing Ewan Mac Gregor...

mrbill

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
0
AGNIUS, θα σου στείλω pm με κάτι ερωτησούλες που έχω.

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896
Ωραίο θεματάκι.Bλέπω έχουν μπει αρκετές σημάντικές στιγμές του παγκόσμιου κινηματογράφου και μάλιστα και με οπτκοακουστικό υλικό.Ας είναι καλά το youtube.Παρότι δεν ξέρω πως να φέρω εδώ βιντεάκια απο εκεί να κάνω μια μνεία στο φινάλε του "Θανάση πάρε τ'όπλο σου" και την σπαρακτική ερμηνεία του Μέγιστου Βέγγου.Θα προσπαθήσω να βρω έστω λινκ από κάποιες πιο άγνωστες ταινίες που δεν τις ξέρουν και πολλοί ή δεν έμειναν στην ιστορία αλλά κάποιες σκηνές τους ήταν εξαιρετικές.

AGNIUS

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
43
Πόντοι
66

Δυνατη ερμηνεια απο τον Τερενς Σταμπ...

drax

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2009
Κριτικές
36
Like
184
Πόντοι
896

Kλασσική ταινία κι ένας απο τους πιο αξιομνημόνευτους κινηματογραφικούς χαρακτήρες όλων των εποχών παρά την μικρή του χρονικά παρουσία στην ταινία. Μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας βέβαια ανήκει στον Ρόμπερτ Ντυβάλ έναν απο τους σημαντικότερους ηθοποιούς όλων των εποχών κατά την άποψή μου.

mrbill

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Μόλις είδα το Babbet's feast.

Ενώ πάλι νομίζω πως ο σκηνοθέτης θέλει να δώσει κάποιο νόημα και σπάζομαι με κάτι τέτοια, η ταινία είναι καταπληκτική.
Είναι βασισμένη σε βιβλίο που δεν έχω διαβάσει.

Τσιμπήστε και αυτό το μικρό γιουτούμπικο, είναι μόνο trailer:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom