Νέα

Αγαπημένες σκηνές από ταινίες

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 516
  • Εμφανίσεις 35K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Επισκέπτης
ταινιάρα τραλαλά
απο 1.00 και μετα η σκηνη τραλαλά

AGNIUS

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
43
Πόντοι
66

Μπουνουελ και "Phantom of Liberty",σουρεαλλισμος και τα μυαλα στα καγκελα...

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.332
Πόντοι
42.697

mrbill

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Χώσε ρε Μπονουέλ!!!

Κορυφαίος ο πούστης.

AGNIUS

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
43
Πόντοι
66
χεζουν ολοι μαζι
και τρωει ο καθεις ξεχωριστα
αγκνιους υπαρχουν σε dvd αυτες οι ημιτρελες ταινιες;...
ΟΙ ταινιες του Μπουνουελ,μονο απο το βιντεο κλαμπ του Αζα(Π.Π.Γερμανου με Τσιμισκη),η συγκεκριμενη λεγεται"The Phantom of Liberty",παραθετω ακομη ενα κουφο στιγμιοτυπο για παρτη σου Γαμ.

mrbill

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Ο τύπος ήταν από τους καλύτερους λέμε.

Από το "Ο άγγελος εξολοθρευτής", που είχε μια πιο σφιχτοδεμένη δομή, ώς το "La voie lactée", που ήταν ο,τι να 'ναι.
Μόνο που με ενοχλεί που συνήθως θέλει να μεταδώσει μήνυμα, συνήθως προς την μπουρζουαρζία. Δε τα έχω δει όλα του, όμως έχω την εντύπωση (ίσως λαθεμένη) πως έχει κάνει και μερικές "κανονικές" ταινίες.

Ο κορυφαίος για μένα είναι ο David Lynch. Το eraserhead είναι η αγαπημένη μου ταινία, μοιάζει να βγήκε αποκλειστικά από εφιάλτες και άλλου είδους περίεργα όνειρα, αυτός είναι σουρεαλισμός διάβολε! Το INLAND EMPIRE απλά κορυφαίο. Ένας εφιάλτης μεγάλου μήκους. Καλλιτέχνης γαμώ!

Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
7
Like
2
Πόντοι
66

Από το "Ο άγγελος εξολοθρευτής", που είχε μια πιο σφιχτοδεμένη δομή, ώς το "La voie lactée", που ήταν ο,τι να 'ναι.
Μόνο που με ενοχλεί που συνήθως θέλει να μεταδώσει μήνυμα, συνήθως προς την μπουρζουαρζία. Δε τα έχω δει όλα του, όμως έχω την εντύπωση (ίσως λαθεμένη) πως έχει κάνει και μερικές "κανονικές" ταινίες.

Ο κορυφαίος για μένα είναι ο David Lynch. Το eraserhead είναι η αγαπημένη μου ταινία, μοιάζει να βγήκε αποκλειστικά από εφιάλτες και άλλου είδους περίεργα όνειρα, αυτός είναι σουρεαλισμός διάβολε! Το INLAND EMPIRE απλά κορυφαίο. Ένας εφιάλτης μεγάλου μήκους. Καλλιτέχνης γαμώ!
δεν δυναται να μας παραθεσεις καποιο στιγμιοτυπο...

mrbill

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
0
Sorry, πάρε αυτό από το eraserhead, νομίζω πως δε θα μπορούσε να επιλέξει καλύτερη μουσική από αυτή.

Μέρος του εφιάλτη, INLAND EMPIRE, του οποίου ο τίτλος, ο Lynch ζήτησε συγκεκριμένα από όλα τα cinema, να είναι με κεφαλαία γράμματα.

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.332
Πόντοι
42.697

AGNIUS

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
43
Πόντοι
66

Ισα ισα φιλε μου,στις ταινιες του διακωμωδει οσους παν να περασουν μυνηματα,για αυτο αρεσκεται στο να παρουσιαζει σκηνες που ερμηνευονται ποικιλλοτροπως απο τον καθενα μας,οι πιο νορμαλ ταινιες του ειναι της Μεξικανικης περιοδου του,οι υπολοιπες ειναι για δεσιμο,δεν βγαζεις ακρη...Παραθετω κορυφαια σκηνη απο την "Κρυφη γοητεια της Μπουρζουαζιας" που κερδισε το Οσκαρ...

ZeroTolerance

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
7 Σεπ 2005
Κριτικές
492
Like
38.332
Πόντοι
42.697

mrbill

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουν 2009
Like
0
Πόντοι
0
AGNIUS, διαφωνώ μαζί σου, αλλά ξέρεις, σε αυτά τα θέματα, όλοι έχουμε διαφορετικές απόψεις.

Παράδειγμα, στον άγγελο εξολοθρευτή και στο La voie lactée είναι ολοφάνερη η επίθεση κατά της θρησκείας, στην κρυφή γοητεία της μπουρζουαρζίας, τα βάζει με τους πλούσιους. Μπορεί να κάνω λάθος, όμως αυτό νομίζω, όπως λέω άλλωστε, όταν μιλάμε για τέχνη, ο καθένας μιλάει με τη δική του αντίληψη.

Από την άλλη, τουλάχιστο στα δικά μου μάτια, ο Lynch, δε κάνει τέτοια πράγματα, είναι πιο "αγνός" σουρεαλιστής, όχι φυσικά πως αυτό υποτιμάει τον Μπονουέλ. Ο Lynch επίσης έχει κάνει και αρκετές mainstrem ταινίες.

Τέλος πάντων, το νόημα με τον σουρεαλισμό δεν είναι να βγάλεις κάποιο νόημα, απλά να ευαισθητοποιήσει υποσυνείδητες περιοχές, που είναι κρυμμένες και με τυχαίες λέξεις και εικόνες βγάζουν συναισθήματα.

Εγγρ.
14 Μαΐ 2009
Κριτικές
7
Like
2
Πόντοι
66
Sorry, πάρε αυτό από το eraserhead, νομίζω πως δε θα μπορούσε να επιλέξει καλύτερη μουσική από αυτή.

Μέρος του εφιάλτη, INLAND EMPIRE, του οποίου ο τίτλος, ο Lynch ζήτησε συγκεκριμένα από όλα τα cinema, να είναι με κεφαλαία γράμματα.

ρε φιλε μιας που εισαι και ειδικος επι του θεματος
σαν τι μυνηματα θελει να περασει ο καλλιτεχνης.....
η απλα θελει μονο να προκαλεσει με την υπερρεαλιστικη του σταση...
υγ:εκεινο το πραμα πανω στο μαξιλαρι
τι ρολο βαραει;
αν μπορεις να μας το αναλυσεις...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom