[quote author=teaserman link= ]Έψαξα έψαξα εως οτου βαρέθηκα...δεν βρήκα σχετικό τοπικ... ( για ουίσκι βρήκα).
Είμαι βέβαιος ότι αν υπάρχει ήδη, κάποιος καλός άνθρωπος θα το συγχωνεύσει.
Το θέμα μας : αγαπημένες ετικέτες και ποικιλίες κρασιών , ελληνικές ή ξένες και συνοδεία πιάτων που τις απογειώνουν κατά τη γνώμη σας.
Οινικες εμπειριες που θα σας μείνουν αξέχαστες, στιγμές που ένα κρασί στιγμάτισε ανεξίτηλα στη μνήμη σας.
Προτάσεις, απόψεις, ιστορίες, γούστα, αντιπάθειες για ποικιλίες κρασιου.
Αν κανείς είναι και οινοποιός ο ίδιος, να μας ξεστραβώσει λίγο.
Ποιος ξέρει μπορεί να ρίξετε και καμμία καλή γκομενα με κανένα μπουκαλι
Κάνω την αρχή με ένα αγαπημένο....
Κτήμα Avantis Lenga Gewurztraminer.
https://[URL unfurl="true"]www.houseofwine.gr/how/media/catalog/product/cache/1/image/1200x1200/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/e/lenga.jpg[/img[/URL]]
Σε όποιον αρέσουν τα εξωτικά αρώματα και η διακριτική οξύτητα, θα μείνει με ανοικτό το στόμα για το τι μπορεί να κάνει η Εύβοια με μια βόρεια κατ’ εξοχήν ποικιλία.
[/quote]
Άρχοντα,δεν έγραψες ότι το συγκεκριμένο κρασί γλυκίζει,κάτι το οποίο σε πολλούς δεν αρέσει...
Βy the way,οποιος ενδιαφέρεται για τους ξηρούς οίνους του Κτήματος Αβαντίς-Μούντριχα και δη τους καλούς σε σχέση ποιότητος/τιμής θα πρέπει να δοκιμάσει
κατά σειρά προτεραιότητος και τιμής το Αβαντίς λευκό,το Αβαντίς σοβινιόν μπλαν,το Αβαντίς συρά,το Αβαντίς μαύρη κουντούρα (μαυροκουντούρα) και όποιος θέλει να δοκιμάσει ένα μεγάλο κρασί εφάμιλλο των μεγάλων Γαλλικών πρέπει να δοκιμάσει το Αβαντίς συρά συλλογή παλαιωμένο από το 2016 στα πενήντα (50) ευρώπουλα παρέα με ένα καλό κρέας (κατά προτίμηση μοσχάρι) είτε στην σχάρα είτε στην κατσαρόλα (κοκκινιστό)
[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/ktima-avantis-leykos-6822.html[/URL]
[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/avantis-sauvignon-blanc.html[/URL]
[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/avantis-syrah.html[/URL]
[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/ktima-avantis-mavrokountoura.html[/URL]
[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/syllogi.html[/URL]
[/quote]
Η συγκεκριμένη ποικιλία (gewurtztraminer) έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό άρωμα από το εξωτικό φρούτο lychee το οποίο δεν καλλιεργείται στην Ελλάδα.
Ίσως εκεί αποδίδεις την γλυκύτητα του. Παρόλα αυτά είναι ξηρό λευκό κρασί και πάει τέλεια με ψάρι ή θαλασσινά.
Ο συγκεκριμένος οινοποιός κάνει εξαιρετικά κρασιά και γενικά είναι πολύ σοβαρός.
Πολύ δυνατά και τα κόκκινα του όπως γράφεις.
Άλλο δυνατό κρασί στην συγκεκριμένη ποικιλία είναι η Μελισσοπετρα του Τσέλεπου αλλά κακά τα ψέματα, όλα είναι προσωπικά γούστα στο κρασί.
Και τα δυο μεταξύ 10-12 Ευρώ πάντως.
[/quote]
Κάνεις λάθος.Το συγκεκριμένο κρασί γλυκίζει γιατί είναι ΗΜΙΞΗΡΟ. [/quote]
Έχεις απόλυτο δίκιο ...το λέει και στη ετικέτα ότι είναι ημίξηρο...:embarrased:
Βέβαια να πω ότι προσωπικά μου αρέσει πολύ διότι έχει μια διακριτικη οξύτητα που απόλαυσα πολύ την πρώτη φορά που μου το έφερε φίλος και το ήπιαμε ως συνοδεία σε ένα φρεσκότατο φαγκρί...
Το σωστό να λέγεται όμως...είναι ημίξηρο.