DimitrisOOO(1)
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Ιαν 2018
- Like
- 99
- Πόντοι
- 6
Το Μαυρούδι υπάρχει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.Υπάρχει αρκετή σύγχιση ως προς τι ακριβώς είναι ανά τόπους.Το Θρακιώτικο μαυρούδι λέγεται ότι ήταν το κρασί που έδωσε ο Οδυσσέας στον γίγαντα Πολύφημο για τον μεθύσει και έτσι να δραπετεύσουν από την σπηλιά ο Οδυσσέας και οι υπόλοιποι νάυτες...
Ως προς την βιολογική καλλιέργεια και οινοποιήση είναι κομμάτι δύσκολο για τα εμπορικά κτήματα γιατί ανεβάζει πολύ το κόστος του προϊόντος...
Κατά τα άλλα,καλή επιτυχία και πιώματα για τα αλκοολούχα νέκταρ!
Λαθος κανεις τυπε και δεν υπαρχει καμια συγχυση και θα σου ελεγα να μην κανεις κοπι παστε χαζομαρες απ το ιντερνετ, το μαυρουδι ειναι μαυρουδι και ειναι μονοποικιλιακο της καθε περιοχης και τα υπολοιπα ειναι απλα ιστοριες για αγριους,η μια κληματαρια μαυρουδι που εχω κλεινει αισιως τα 60 χρονια ... ηταν και οικογενειακο το σπορ οπως θα καταλαβες, η διαφορα παιζει και απ το νερο της καθε περιοχης οπως και στα τσιπουρα, εγω εχω την πηγη νερου διπλα μου οπως ειναι
Και οχι το ξυνομαυρο δεν ειναι μαουρουδι και ουτε φυσικα και του τσανταλη που το πουλαει ως ετικετα ? χωρις βεβαια να ειναι ενα σκαρτο προιων υποθετω αλλα δεν νομιζω να εχει σχεση με το μαυρουδι διαφορετικα θα το χρεωνε πανακριβα ως μονοποικιλιακο
Κατι που ξεχασα να πω για την πινοτ κληματαρια ειναι ειτε ραντισμενη ειτε αραντιστη αν τραβηξεις κρασι εχει ημερομηνια ληξης το πολυ 2 χρονια και μου το ειπε εμπειρος επαγγελματιας οινοποιος που αναφερθηκε παραπανω και του κατεστρεψε 5 βαρελια