Νέα

Αγαπημένες ποικιλίες - ετικέτες κρασιών και συνοδεία φαγητου

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα teaserman
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 40
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.355
Like
2.050
Πόντοι
216
από σαντορίνη, νυχτέρι χατζηδάκης.
λευκό ασσύρτικο, ξηρό στο στόμα και δυνατό. αρκετά δυνατό.
κανα 50αρι...

Το Οινοποιείο Χατζιδάκη (του μεγάλου Χαρίδημου Χατζηδάκι που δυστυχώς πέθανε πριν από τρία χρόνια...) βγάζει τα καλύτερα ασύρτικα στο νησί.Γενικότερα τα κρασιά του οινοποιείου είναι πολύ προσεγμένα και αξίζουν τα λεφτά τους...
 
OP
OP
teaserman

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.581
Κριτικές
1
Like
7.758
Πόντοι
2.306
[quote author=teaserman link= ]Έψαξα έψαξα εως οτου βαρέθηκα...δεν βρήκα σχετικό τοπικ... ( για ουίσκι βρήκα).
Είμαι βέβαιος ότι αν υπάρχει ήδη, κάποιος καλός άνθρωπος θα το συγχωνεύσει.
Το θέμα μας : αγαπημένες ετικέτες και ποικιλίες κρασιών , ελληνικές ή ξένες και συνοδεία πιάτων που τις απογειώνουν κατά τη γνώμη σας.
Οινικες εμπειριες που θα σας μείνουν αξέχαστες, στιγμές που ένα κρασί στιγμάτισε ανεξίτηλα στη μνήμη σας.
Προτάσεις, απόψεις, ιστορίες, γούστα, αντιπάθειες για ποικιλίες κρασιου.
Αν κανείς είναι και οινοποιός ο ίδιος, να μας ξεστραβώσει λίγο.
Ποιος ξέρει μπορεί να ρίξετε και καμμία καλή γκομενα με κανένα μπουκαλι:confused:
Κάνω την αρχή με ένα αγαπημένο....
Κτήμα Avantis Lenga Gewurztraminer.

https://[URL unfurl="true"]www.houseofwine.gr/how/media/catalog/product/cache/1/image/1200x1200/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/l/e/lenga.jpg[/img[/URL]]
Σε όποιον αρέσουν τα εξωτικά αρώματα και η διακριτική οξύτητα, θα μείνει με ανοικτό το στόμα για το τι μπορεί να κάνει η Εύβοια με μια βόρεια κατ’ εξοχήν ποικιλία.




[/quote]

Άρχοντα,δεν έγραψες ότι το συγκεκριμένο κρασί γλυκίζει,κάτι το οποίο σε πολλούς δεν αρέσει...
Βy the way,οποιος ενδιαφέρεται για τους ξηρούς οίνους του Κτήματος Αβαντίς-Μούντριχα και δη τους καλούς σε σχέση ποιότητος/τιμής θα πρέπει να δοκιμάσει
κατά σειρά προτεραιότητος και τιμής το Αβαντίς λευκό,το Αβαντίς σοβινιόν μπλαν,το Αβαντίς συρά,το Αβαντίς μαύρη κουντούρα (μαυροκουντούρα) και όποιος θέλει να δοκιμάσει ένα μεγάλο κρασί εφάμιλλο των μεγάλων Γαλλικών πρέπει να δοκιμάσει το Αβαντίς συρά συλλογή παλαιωμένο από το 2016 στα πενήντα (50) ευρώπουλα παρέα με ένα καλό κρέας (κατά προτίμηση μοσχάρι) είτε στην σχάρα είτε στην κατσαρόλα (κοκκινιστό)

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/ktima-avantis-leykos-6822.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/avantis-sauvignon-blanc.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/avantis-syrah.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/ktima-avantis-mavrokountoura.html[/URL]

[URL unfurl="true"]https://www.houseofwine.gr/how/syllogi.html[/URL]
[/quote]

Η συγκεκριμένη ποικιλία (gewurtztraminer) έχει ένα πολύ χαρακτηριστικό άρωμα από το εξωτικό φρούτο lychee το οποίο δεν καλλιεργείται στην Ελλάδα.
Ίσως εκεί αποδίδεις την γλυκύτητα του. Παρόλα αυτά είναι ξηρό λευκό κρασί και πάει τέλεια με ψάρι ή θαλασσινά.
Ο συγκεκριμένος οινοποιός κάνει εξαιρετικά κρασιά και γενικά είναι πολύ σοβαρός.
Πολύ δυνατά και τα κόκκινα του όπως γράφεις.
Άλλο δυνατό κρασί στην συγκεκριμένη ποικιλία είναι η Μελισσοπετρα του Τσέλεπου αλλά κακά τα ψέματα, όλα είναι προσωπικά γούστα στο κρασί.
Και τα δυο μεταξύ 10-12 Ευρώ πάντως.
[/quote]

Κάνεις λάθος.Το συγκεκριμένο κρασί γλυκίζει γιατί είναι ΗΜΙΞΗΡΟ. [/quote]

Έχεις απόλυτο δίκιο ...το λέει και στη ετικέτα ότι είναι ημίξηρο...:embarrased:
Βέβαια να πω ότι προσωπικά μου αρέσει πολύ διότι έχει μια διακριτικη οξύτητα που απόλαυσα πολύ την πρώτη φορά που μου το έφερε φίλος και το ήπιαμε ως συνοδεία σε ένα φρεσκότατο φαγκρί...
Το σωστό να λέγεται όμως...είναι ημίξηρο.
 
OP
OP
teaserman

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.581
Κριτικές
1
Like
7.758
Πόντοι
2.306
Η Μελισσόπετρα τα σπάει!!

Καλή περίπτωση στη συγκεκριμένη ποικιλία είναι και το Coryphee των Αμπελώνων Rira :
www.botilia.gr/p/lefko-krasi/Coryphee_2017-Rira]Coryphee-Rira[/url]

Πρασινοκίτρινο χρώμα στο ποτήρι.
Φινετσάτα αρώματα αχλαδιού, κομπόστας ροδάκινου, περγαμόντου και λίτσι συναντούν το λευκο τριαντάφυλλο, τη ζύμη και το σιρόπι ζάχαρης σε ένα λεπτεπίλεπτο και όμορφα ισορροπημένο μπουκέτο.

Γεμάτο στόμα, με βουτυρένια υφή και ισορροπημένη οξύτητα. Ροδάκινο, κίτρο και μέλι κυριαρχούν και καταλήγουν στην όμορφη και ελαφρώς πικάντικη μακράς διάρκειας επίγευση.
Πολύ καλό και το Coryphee, θα συμφωνήσω.
 
OP
OP
teaserman

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.581
Κριτικές
1
Like
7.758
Πόντοι
2.306
Επειδή, οπως ξέρουμε, το καλό κρασί δεν έχει ταβάνι στην τιμή και οι εποχές είναι πολύ δύσκολες, δίνω δυο προτάσεις (μια λευκή μια κόκκινη) για ποιοτικές κατά τη γνώμη μου οινοποιήσεις μέχρι 10 Ευρώ η φιάλη στο super market. Οι ποικιλίες μπορεί να θεωρούνται «ταπεινές» αλλά βρίσκουν σιγά σιγά το κοινό τους.
www.skroutz.gr/s/4721750/Σεμέλη-Οινοποιητική-Κρασί-Λευκό-Ξηρό-Ορεινός-Ήλιος-750ml.html]Ορεινός Ηλιος[/url]
www.houseofwine.gr/how/nemea-lantidi.html]Κτημα Λαντιδη Νεμέα 2018[/url]

 
OP
OP
teaserman

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.581
Κριτικές
1
Like
7.758
Πόντοι
2.306
Και επειδή το κρασί δεν είναι γευσιγνωσία αλλά εμπειρία...
Θυμάμαι πιτσιρικάς που μόνος με γκομενα στο σπίτι , μετά το τρίτο ποτήρι όπου τα « αίματα» είχαν ανάψει και μέχρι τότε απλά καβλαντιζαμε σαν χαζοχαρούμενα, για πρώτη φορά πήρα μια μεγάλη γουλιά από ένα κόκκινο και της το πέρασα στο στόμα με ένα ωραιο γλωσσόφιλο....
Πνίγηκε...τα μάτια της άνοιξαν διάπλατα και δάκρυσαν....αλλά είχα μόλις πατησει το μυστικό κουμπί....πήρε καπάκι μια γουλιά από το ποτήρι της και ανταπέδωσε...και μετά τα πράγματα απλά πήραν φωτιά....
Μια στιγμή....μια ζωή....
 

brabus67

Σπουδαίος
Εγγρ.
9 Οκτ 2010
Μηνύματα
33.462
Like
14.012
Πόντοι
2.606
από σαντορίνη, νυχτέρι χατζηδάκης.
λευκό ασσύρτικο, ξηρό στο στόμα και δυνατό. αρκετά δυνατό.
κανα 50αρι...

Το Οινοποιείο Χατζιδάκη (του μεγάλου Χαρίδημου Χατζηδάκι που δυστυχώς πέθανε πριν από τρία χρόνια...) βγάζει τα καλύτερα ασύρτικα στο νησί.Γενικότερα τα κρασιά του οινοποιείου είναι πολύ προσεγμένα και αξίζουν τα λεφτά τους...
ο Λούρος του Χατζηδάκη θεωρείται από πολλούς το κορυφαίο ελληνικό λευκό κρασί
 

vincenzo

Μέλος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Μηνύματα
487
Κριτικές
1
Like
448
Πόντοι
21
Βλέπω μερικές πολύ ωραίες επιλογές από τους φίλους.
Να προτείνω και εγώ με την σειρά μου ένα ιδιαίτερο κατά την γνώμη μου λευκό κρασί του Κτήματος Παπαργυρίου με μόσχουδι και ασύρτικο. Ολή την άρωμα απο το μοσχούδι με την ξηρότητα και οξύτητα του ασύρτικου. Και σχετικά οικονομικό στα 12 ευρώ.
 

μπαρμπαγιαννης

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2016
Μηνύματα
7.803
Κριτικές
12
Like
7.228
Πόντοι
2.646
Από τα άγνωστα, πολύ δυνατό το Syrah Χατζηεμμανουηλ από κω.
 

Colibri

Σπουδαίος
Εγγρ.
22 Νοε 2010
Μηνύματα
422
Κριτικές
31
Like
1.000
Πόντοι
2.992
Και ένα κόκκινο.
https://[URL unfurl="true"]www.houseofwine.gr/how/ktima-alfa-pinot-noir.html[/img[/URL]]

Αν και το Pinot Noir αναδεικνύεται σε ψυχροτερα κλίματα από της Ελλάδας, το συγκεκριμένο δίνει δίνει ρέστα...
Στο εικοσάρικο η φιάλη, είναι value for money για την ποιότητα του. [/quote]

To πινό νουάρ είναι ένα δύσκολο σταφύλι προς οινοποίηση...Πρώτος ο Θανάσης Παπαϊωάννου του Κτήματος Παπαϊωάννου,κατάφερε να το τιθασεύσει και να το οινοποιήσει φτιάχνοντας ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί.Για εμένα είναι το καλύτερο εμπορικό πινό νουάρ του Ελληνικού Αμπελώνα,με φοβερή σχέση ποιότητος/τιμής.
[/quote]

Όσα ελληνικά pinot noir εχω δοκιμάσει είναι άθλια. Καμία σύγκριση με τις Βουργουνδίες και τα απίστευτα πληθωρικά καλιφορνεζικα. Θα το δοκιμασω πάντως.
Pairing tip: Δοκιμάστε καλιφορνέζικό pinot noir με μουσακά. Παλαβός συνδυασμός άλλά δένουν εξαιρετικά. Μου συνέβη κατα τυχη όταν δεν είχα κάτι αλλό στο συντηρητη.
 

RETRO

Μέγας
Εγγρ.
6 Οκτ 2020
Μηνύματα
6.339
Like
17.062
Πόντοι
3.556
τύποι επειδη αντιλαμβάνομαι οτι ειστε γνωστές μια βοηθεια δώστε. τουλιπ χοιρινό κονσέρβακι με τι κρασί παει; :confused:
 

pnewman

Μέγας
Εγγρ.
20 Δεκ 2012
Μηνύματα
7.116
Like
12.294
Πόντοι
3.556
Ένα δείγμα από τα αγαπημένα μου
Cote Des Rose
cote-de-rose.jpg

Lagara red by Vourvoukelis
LAGARA_RED_s25new-175x610.jpg

Vinsanto by Santo Wines 12 years old σου δίνει την αίσθηση κονιάκ αντι για κρασί
VINSANTO-12YEARS.png
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.355
Like
2.050
Πόντοι
216
από σαντορίνη, νυχτέρι χατζηδάκης.
λευκό ασσύρτικο, ξηρό στο στόμα και δυνατό. αρκετά δυνατό.
κανα 50αρι...

Το Οινοποιείο Χατζιδάκη (του μεγάλου Χαρίδημου Χατζηδάκι που δυστυχώς πέθανε πριν από τρία χρόνια...) βγάζει τα καλύτερα ασύρτικα στο νησί.Γενικότερα τα κρασιά του οινοποιείου είναι πολύ προσεγμένα και αξίζουν τα λεφτά τους...
ο Λούρος του Χατζηδάκη θεωρείται από πολλούς το κορυφαίο ελληνικό λευκό κρασί

Πολύ πιθανόν.Δεν το γνωρίζω το συγκεκριμένο.
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.355
Like
2.050
Πόντοι
216
Και ένα κόκκινο.
https://[URL unfurl="true"]www.houseofwine.gr/how/ktima-alfa-pinot-noir.html[/img[/URL]]

Αν και το Pinot Noir αναδεικνύεται σε ψυχροτερα κλίματα από της Ελλάδας, το συγκεκριμένο δίνει δίνει ρέστα...
Στο εικοσάρικο η φιάλη, είναι value for money για την ποιότητα του. [/quote]

To πινό νουάρ είναι ένα δύσκολο σταφύλι προς οινοποίηση...Πρώτος ο Θανάσης Παπαϊωάννου του Κτήματος Παπαϊωάννου,κατάφερε να το τιθασεύσει και να το οινοποιήσει φτιάχνοντας ένα εξαιρετικό κόκκινο κρασί.Για εμένα είναι το καλύτερο εμπορικό πινό νουάρ του Ελληνικού Αμπελώνα,με φοβερή σχέση ποιότητος/τιμής.
[/quote]

Όσα ελληνικά pinot noir εχω δοκιμάσει είναι άθλια. Καμία σύγκριση με τις Βουργουνδίες και τα απίστευτα πληθωρικά καλιφορνεζικα. Θα το δοκιμασω πάντως.
Pairing tip: Δοκιμάστε καλιφορνέζικό pinot noir με μουσακά. Παλαβός συνδυασμός άλλά δένουν εξαιρετικά. Μου συνέβη κατα τυχη όταν δεν είχα κάτι αλλό στο συντηρητη. [/quote]

Eίναι διαφορετική η σύσταση του εδάφους και το κλίμα της περιοχής (terroir) όταν συγκρίνεις την περιοχή της Ελλάδος με την αντίστοιχη της Βουργουνδίας...Oπότε παίρνεις και σταφύλια...
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.355
Like
2.050
Πόντοι
216
τύποι επειδη αντιλαμβάνομαι οτι ειστε γνωστές μια βοηθεια δώστε. τουλιπ χοιρινό κονσέρβακι με τι κρασί παει; :confused:

Επειδή είναι κρέας λιπαρό και μαλακό σε αυτήν την περίπτωση μπορείς να πιείς ένα ασύρτικο περασμένο σε βαρέλι ή ένα σαρντονέ περασμένο από βαρέλι...
Υπάρχουνε,βέβαια και άλλοι συνδυασμοί...Ένα ροζέ με μπόλικες τανίνες (φτιαγμένο,δηλαδή,από σταφύλια ξυνόμαυρου για παράδειγμα)
 
OP
OP
teaserman

teaserman

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Νοε 2015
Μηνύματα
4.581
Κριτικές
1
Like
7.758
Πόντοι
2.306

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Μηνύματα
709
Like
99
Πόντοι
6
Τυποι, ειμαι ερασιτεχνης καζανιαρης 15+ χρονια, βγαζω κυριως τσιπουρο και ξερω αρκετα για αυτο και ενιοτε τραβαω και κρασι, τα αμπελια που εχω τα αποδοτικα ειναι 6 και οι ποικιλιες ειναι μαυρουδι μοσχατο και καμπερνε, απο αυτα που τραβηξα κρασι σαν καλυτερο μου φαινεται το μαυρουδι σε σχεση με το καμπερνε το οποιο εχω και ενα βαρελακι 20αρι να παλαιωνει εδω και 2 χρονια και λογικα θα το ανοιξω φετος τα χριστουγεννα, να πω κατι που μαλλον γνωριζετε, οτι ολα τα εμπορικα κρασια προερχονται απο παραγωγες που εχουν ραντιστει απο οπου και αν προερχονται χωρις αυτο να ειναι απαραιτητα κακο,πχ εγω φετος δεν τα ραντισα τα δικα μου μιας και δεν παρουσιαστηκε καποιο θεμα αλλα ο επαγγελματιας θα τα ραντισει καλου κακου γιατι δεν ειναι και λιγο να χανεις σοδεια ολοκληρη αλλα το κυριοτερο θα αλαξει η γευση μυρωδια κλπ

Οσοι σας μιλανε για 100% βιολογικο κρασι παλαιωμενο και αλλες μπουρδες επαγγελματιες βαλτε τα γελια, για να βγει ενα σωστο κρασι που δεν θα γινει ξυδι του μουστου το αποβρασμα θα πρεπει να ειναι αραντιστο διαφορετικα ρισκαρεις,

Μιας και ειδα χαζομαρες παραπανω οχι το ακριβοτερο δεν ειναι απαραιτητα και το καλυτερο, ποσταριστικε κορυφαιο (υποθετω) με πεντεμιση ευρωπουλα

Το πινοτ αμπελι ειναι πολυ κακο για το τιποτα απ την στιγμη που που υπαρχουν κορυφαιες ποικιλιες αμπελιων για κρασια εδω στην Ελλαδα μαυρουδι αγλιανικο καμπερνε ασυρτικο, ο τυπος απ την Καλιφορνια ας παει να δει εκει ποσο πουλανε τα δικα μας εισαγωγη απο δω που κοστιζει 5-6, το πινοτ το μονο που βγαζει ειναι ενα απλο καλο τσιπουρο


Περιπου 700 κιλα μαζεψα φετος αραντιστα αλλα θα τα ριξω ολα στο καζανι, βγαζω τσιπουρο για γυναικες 14-15 γραδα αλλα και για σκληρους καργιοληδες 18-19, το δικο μου το προτιμω 16αρι

Για εμπορικες ετικετες πραγματικα δεν εχω ιδεα εκτος απο κανα 1-2 που ποσταριστικαν

Αν ρωτησετε κατι και το γνωριζω ευχαριστως να απαντησω
 

DimitrisOOO(1)

Μέλος
Εγγρ.
7 Ιαν 2018
Μηνύματα
709
Like
99
Πόντοι
6
τύποι επειδη αντιλαμβάνομαι οτι ειστε γνωστές μια βοηθεια δώστε. τουλιπ χοιρινό κονσέρβακι με τι κρασί παει; :confused:
Τυπε επρεπε να ρωτησεις τι παει με την κονσερβα του γκοτζιλα, με το τουλιπ παει και ενα τσαμπι σταφυλια :confused:
 

Mystery X

Σπουδαίος
Εγγρ.
2 Οκτ 2007
Μηνύματα
4.154
Κριτικές
4
Like
9.262
Πόντοι
2.306
τύποι επειδη αντιλαμβάνομαι οτι ειστε γνωστές μια βοηθεια δώστε. τουλιπ χοιρινό κονσέρβακι με τι κρασί παει; :confused:

Εδώ είσαι...

www.houseofwine.gr/how/chateau-lafite-rothschild.html]Title[/url]
Εγω θα έλεγα μια ρετσίνα κουρτακη. Κατά προτίμηση με σόδα για να χωνέψεις καλά.
 

stadeos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2010
Μηνύματα
1.355
Like
2.050
Πόντοι
216
Τυποι, ειμαι ερασιτεχνης καζανιαρης 15+ χρονια, βγαζω κυριως τσιπουρο και ξερω αρκετα για αυτο και ενιοτε τραβαω και κρασι, τα αμπελια που εχω τα αποδοτικα ειναι 6 και οι ποικιλιες ειναι μαυρουδι μοσχατο και καμπερνε, απο αυτα που τραβηξα κρασι σαν καλυτερο μου φαινεται το μαυρουδι σε σχεση με το καμπερνε το οποιο εχω και ενα βαρελακι 20αρι να παλαιωνει εδω και 2 χρονια και λογικα θα το ανοιξω φετος τα χριστουγεννα, να πω κατι που μαλλον γνωριζετε, οτι ολα τα εμπορικα κρασια προερχονται απο παραγωγες που εχουν ραντιστει απο οπου και αν προερχονται χωρις αυτο να ειναι απαραιτητα κακο,πχ εγω φετος δεν τα ραντισα τα δικα μου μιας και δεν παρουσιαστηκε καποιο θεμα αλλα ο επαγγελματιας θα τα ραντισει καλου κακου γιατι δεν ειναι και λιγο να χανεις σοδεια ολοκληρη αλλα το κυριοτερο θα αλαξει η γευση μυρωδια κλπ

Οσοι σας μιλανε για 100% βιολογικο κρασι παλαιωμενο και αλλες μπουρδες επαγγελματιες βαλτε τα γελια, για να βγει ενα σωστο κρασι που δεν θα γινει ξυδι του μουστου το αποβρασμα θα πρεπει να ειναι αραντιστο διαφορετικα ρισκαρεις,

Μιας και ειδα χαζομαρες παραπανω οχι το ακριβοτερο δεν ειναι απαραιτητα και το καλυτερο, ποσταριστικε κορυφαιο (υποθετω) με πεντεμιση ευρωπουλα

Το πινοτ αμπελι ειναι πολυ κακο για το τιποτα απ την στιγμη που που υπαρχουν κορυφαιες ποικιλιες αμπελιων για κρασια εδω στην Ελλαδα μαυρουδι αγλιανικο καμπερνε ασυρτικο, ο τυπος απ την Καλιφορνια ας παει να δει εκει ποσο πουλανε τα δικα μας εισαγωγη απο δω που κοστιζει 5-6, το πινοτ το μονο που βγαζει ειναι ενα απλο καλο τσιπουρο


Περιπου 700 κιλα μαζεψα φετος αραντιστα αλλα θα τα ριξω ολα στο καζανι, βγαζω τσιπουρο για γυναικες 14-15 γραδα αλλα και για σκληρους καργιοληδες 18-19, το δικο μου το προτιμω 16αρι

Για εμπορικες ετικετες πραγματικα δεν εχω ιδεα εκτος απο κανα 1-2 που ποσταριστικαν

Αν ρωτησετε κατι και το γνωριζω ευχαριστως να απαντησω

Το Μαυρούδι υπάρχει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.Υπάρχει αρκετή σύγχιση ως προς τι ακριβώς είναι ανά τόπους.Το Θρακιώτικο μαυρούδι λέγεται ότι ήταν το κρασί που έδωσε ο Οδυσσέας στον γίγαντα Πολύφημο για τον μεθύσει και έτσι να δραπετεύσουν από την σπηλιά ο Οδυσσέας και οι υπόλοιποι νάυτες...
Ως προς την βιολογική καλλιέργεια και οινοποιήση είναι κομμάτι δύσκολο για τα εμπορικά κτήματα γιατί ανεβάζει πολύ το κόστος του προϊόντος...
Κατά τα άλλα,καλή επιτυχία και πιώματα για τα αλκοολούχα νέκταρ!
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom