aiolos.klima50
Ανώτατος
- Εγγρ.
- 30 Ιαν 2022
- Like
- 68.508
- Πόντοι
- 11.956
Έχει τέτοιο ωραία....αν και βλάκες αυτοίΔεν χάνουμε αύριο το "Βινύλιο"στο ΑΝΤ1 ..Θέμα τα παιδικά μας χρόνια με τα κινούμενα σχέδια που βλέπαμε και όχι μόνο....
Έχει τέτοιο ωραία....αν και βλάκες αυτοίΔεν χάνουμε αύριο το "Βινύλιο"στο ΑΝΤ1 ..Θέμα τα παιδικά μας χρόνια με τα κινούμενα σχέδια που βλέπαμε και όχι μόνο....
Ναι...ας το παραβλέψουμε αυτό....εμάς μας ενδιαφέρει να γυρίσουμε πίσω εκεί έστω για λίγο.Μονο με την βοήθεια τους μπορεί να γίνει αυτό,καλώς η κακώς.....Έχει τέτοιο ωραία....αν και βλάκες αυτοί
Το Zακουλα δεν το ξέρω αλλά υπάρχει ένα συγκρότημα που λεγόταν Spy-F and the Zakulas....Μπλεκ.... Ζακουλα... Ταρατατα...τρουενο....αγόρι ...ο μικρός σερίφης....Έλληνας στην Αμερική ήταν χαχαχα
Αν από την σημερινή νεολαία τους πάρεις το κινητό από τα χέρια για μια μέρα θα καταντήσουν εγκεφαλικά νεκρά...Ποτε δεν θα προλαβουμε κατι που τρεχει πιο γρηγορα απο μας.
Και παντα η νιοτη θα φαινεται καλυτερη εστω και αν υπηρχαν δυσκολιες.
οχι το 60-70 υπήρχε φτωχια αλλά και ελπίδα πρόοδοςΑν και είμαι κι εγώ της γενιάς "Προ Πασόκ", γεννημένος κάπου εκεί στα 70s, έχω να πω κάτι που σε πολλούς δεν θα αρέσει...
Ναι, θυμ'ομαστε με νοσταλγία, ένα γλυκόπικρο χαμόγελο στα χείλη και ένα τσουβάλι αναμνήσεις "εκείνα τα χρόνια"... ήταν όμως ΟΝΤΩΣ τόσο όμορφα ή μήπως εμείς τα βλέπουμε έτσι, γιατί τα ζήσαμε νέοι;
Πρίν δυο δεκαετίες, που εμεις ήμαστε νεότεροι, οι τότε σαρανταφεύγα, είχανε τα αντίστοιχα νοσταλγικά τριπάκια, σχεδόν ταυτόσημα με αυτό εδώ, όμως για "όσους γεννήθηκαν πριν το 1960"... εμείς, οι τότε τριαντάρηδες, είμαστε οι καλομαθημένοι αχάριστοι... που δεν είχαμε ζήσει αληθινή ζωή... και, ούτω καθ'εξής.
Το "ζουμί" είναι, οτι κάθε γενιά νοσταλγεί την εποχή που ήταν αυτή νεολαία... και στραβώνει (δικαιολογημένα ή όχι) με τον τρόπο που ζούν οι επόμενες γενιές. Όχι γιατί ζηλεύουν, αλλά γιατί θεωρούν τις αλλαγές λανθασμένες και ολέθριες...
Το 1970 το πιτογυρο με διπλη εκανε 3 δρχΠιτογυρο με 150 δρχ...!!!
άμα φιλήσεις στο στόμα μεθυσμένη αγγλίδα που μόλις έχει ξεράσει και έχει πασαλειφτεί ολόκληρη πολύ σεξουαλικόΚαι τώρα βλέπεις αλλά από τα άλλα τα πεπόνια
Για την Αγγλίδα που έχει μεθύσει σίγουρα θα είναι σεξουαλικό αυτό.....άμα φιλήσεις στο στόμα μεθυσμένη αγγλίδα που μόλις έχει ξεράσει και έχει πασαλειφτεί ολόκληρη πολύ σεξουαλικό
Δεν το πρόλαβα....Το 1970 το πιτογυρο με διπλη εκανε 3 δρχ
εσυ εισαι του 60Παιχνιδια με γυαλινα γκαζακια, ψαξιμο στα συνεργεια για μπαλες απο ρουλεμαν τις "βαρειες" που ηταν ανεκτιμητες. Χαρταετος με αλευροκολλα και "μανες" απο ξυλουργεια της γειτονιάς . Αυτοσχεδια πατινια με ρουλεμαν. Ποδηλατα με χαρτι απο συσκευασια τσιγαρων στερεωμενο με μαναταλακι στο σκελετο να μπαινει ακτινες για να κανει θορυβο σαν μηχανακι. Πραγματικο ξυλο με ξυλινα σπαθια κ κονταρια αναμεσα στις γειτονιες (πως δεν βγαλαμε κανενα ματι ειναι θαυμα). Απολλων 11 στη σεληνη σε ασπρομαυρη τηλεοραση απο βιτρινα μαγαζιου ηλεκτρικων ειδών -Φρεντυ Γερμανος, Φεστιβαλ Σαν Ρεμο/Θεσσαλονικης, ασπρισμα τοιχων με Ραφαελα Καρα κλπ. Περιφερομενα λουνα παρκ στις γειτονιες της Αθηνας, σφαιρηστηρια, 6ος Στολος, πρωτα μπεργκεραδικα στην Γλυφαδα. Ο "Αμερικανος" σταθμος απο βαση στην Νεα Μακρη στα μεσαια με ροκ/Ταμλα-Μοταουν κλπ. Καζατζιδης και Μαρινελλα, Πανος Γαβαλας και Ρια Κουρτη, Σπυρος και Ζωη Ζαγοραιου, Μινως Ματσας και υιος την Κυριακη στο Ραδιο και απο ερασιτεχνικους στα μεσαια. Νεα ταλεντα του Οικονομιδη στο Πεδιο Αρεως, γιορτη Κρασιου στο Δαφνι, Θεαρο Δωρας Στρατου, Θεοδωρακης Ζορμπας Μαργαριτα-Μαργαρω, πορειες Ειρηνης . Το θεατρο της Δευτερας στο ραδιο, στον Ιστο της Αραχνης κλπ. Φωνη της Αληθειας, Ντοιτσε Βελε στην ζουλα. Να ακους τα τανκς να κατεβαινουν για το πολυτεχνειο και οι γονεις να προσευχονται.
Τι τέλειο παγωτό ήταν αυτό!
Θα ήθελα πολύ να ισχύει αυτό... αλλά, δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το φίλτρο της νοσταλγίας, και το νεαρό της ηλικίας μας τότε, μας κάνουν να διαγράφουμε λεπτομέρειες, που αν τις βάλουμε κάτω, γκρεμίζουν την ανάμνηση, τουλάχιστον στη ρόδινη και απαλή εκδοχή της.οχι το 60-70 υπήρχε φτωχια αλλά και ελπίδα πρόοδος
μέχρι το 2010 κάθε γενιά ζούσε καλύτερα από τους γονείς της ,μετά κάθε γενιά ζει χειρότερα ,γυρνάμε στο μεσαίωνα ολοταχώς,η επιστήμη αμφισβητείται η γνώση υποχωρεί μπροστά στην αποβλάκωση της μάζας,αυτό δεν είναι νοσταλγία είναι Πραγματικότητα και τώρα έρχεται ο φασισμός και ο πόλεμος για να συμπληρωθεί το καρέ και αν γίνει καμία στραβή και γίνει παγκόσμιος πυρηνικός καλή ψυχή
Ένα από τα σημαντικότερα μηνύματα που έχω διαβάσει στο site. Ίσως και μία από τις σημαντικότερες/ουσιωδέστερες αναρτήσεις εδώ μέσα.Δεν είναι όπως το να συγκρίνεις με άλλες γενιές πιο παλιές. Τα κωλοpc και τα κωλοτηλεφωνα έχουν αλλάξει βασικά πράγματα στον οργανισμό μας ανάλογα με τη χρήση που κάνουμε. Όσοι είμαστε όλη μέρα με μια οθόνη στη μούρη πχ
- χαλάει η όραση μας, συνηθίζουμε να εστιάζουμε στα 40 εκατοστά και όταν βγαίνουμε έξω πρέπει να κάνουμε προσπάθεια για να δούμε τα γύρω μας
- έχουμε διαρκή έκκριση ντοπαμίνης με το να βρίσκουμε πράγματα που μας ενδιαφέρουν συνέχεια πχ youtube, 9gag, απαντησεις σε φορουμ κλπ. Αποτέλεσμα όταν βρεθούμε στην πραγματικότητα να βαριόμαστε κατευθείαν γιατί μας λείπουν τα συνεχή ερεθίσματα που παιρνουμε απο τα κωλομηχανήματα
- ξεχνάμε να μιλάμε στον κόσμο έξω από την οθόνη
- δεν μπορούμε να βγούμε από το κεφάλι μας. Πχ εγω μπορεί να περπατάω για ώρες ολόκληρες ακόμα και μέσα στη φύση σε βουνά. Ελάχιστες στιγμές είμαι στο παρόν και βλέπω το περιβάλλον. Είμαι διαρκώς μέσα στις σκέψεις μου και αγνοώ το περιβάλλον. Είναι σύμπτωμα του μικρού attention span λόγω μηχανημάτων
- απόλυτος ναρκισισμός μέσω insta
Ολα αυτά δεν υπήρχαν στις προηγούμενες γενιές, είναι καινούρια φρούτα και έχουν συνέπειες, άγχη, κατάθλιψη, αγαμία κλπ
το ίδιο λέω τότε η χαζομάρα αφορούσε μια μικρή μειοψηφία σήμερα είναι συντριπτική πλειοψηφία από τότε άρχισε ύπουλα η κατρακύλα αλλά τώρα πλέον είναι χιονοστιβάδα και δεν ξέρω πως θα σταματήσειΘα ήθελα πολύ να ισχύει αυτό... αλλά, δυστυχώς, δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα. Το φίλτρο της νοσταλγίας, και το νεαρό της ηλικίας μας τότε, μας κάνουν να διαγράφουμε λεπτομέρειες, που αν τις βάλουμε κάτω, γκρεμίζουν την ανάμνηση, τουλάχιστον στη ρόδινη και απαλή εκδοχή της.
Απο τη δεκαετία του 1980 ακόμη, μιλάγανε για το καλάθι της νοικοκυράς, και πόσο "μικραίνει" σε σχέση με το, τότε, παρελθόν. Οι εφημερίδες του τότε, μιλάγανε για την ακρίβεια, οι υποτιμήσεις της δραχμής είχαν γίνει σωσίβιο ανα διετία... η αποβλάκωση της μάζας ήταν σχεδόν στο ίδιο επίπεδο, απλά με λιγότερο άμεσο τρόπο, σε σχέση με τη σημερινή εποχή. Σήμερα έχουμε αμφισβήτηση της επιστήμης (και της κοινής λογικής) απο ψεκασμένους influencers στα social media... τότε είχαμε την Αγία Αθανασία του Αιγάλεω, την εποχή της βιντεοκασέτας παρηκμασμένης Ελληνικής Κωμωδίας (απροπό, και εγώ θυμάμαι τις κασέτες του Ψάλτη με νοσταλγία, αλλά αναγνωρίζω οτι αποβλάκωσαν κόσμο και κοσμάκη) και τη γέννηση της σύγχρονης επιθεώρησης στο θέατρο, που μας έφερε, με το πλήρωμα του χρόνου... τον Σεφερλή, ο οποίος δεν είναι φαινόμενο του σήμερα, υπάρχει απο τα τέλη των 90s... Σήμερα, τα παιδία μας κινδυνεύουν απο περίεργους που αράζουν με τις ώρες σε chat rooms, τότε κινδυνεύαμε απο περίεργους που αράζανε με τις ώρες σε απόμερα σημεία κοντά στις αλάνες που παίζαμε. Σήμερα, τρέμουμε για τα πυρηνικά σε έναν πόλεμο... τότε τρέμαμε για τα πυρηνικά σε έναν πόλεμο... Σήμερα, ο φασισμός είναι στα πάνω του... τότε απλά δεν είχε αρκετό δημόσιο βήμα για να τον προσέξουμε...
Είχα πάει με τους δικούς μου το 1984.Λαγανά και Αλυκές.Ημερήσια.Μέναμε στην πόλη.Θυμάμαι που παίρναμε κάτι τεράστια παγωτά κάθε απόγευμα από ένα μαγαζί απέναντι από το ξενοδοχείο!Και φυσικά τη βόλτα στη Μπόχαλη αν δεν το λέω λάθος.Από τότε δεν έχω πάει ξανά Ζάκυνθο...Όταν πήγαινα εγώ όχι οποίος έχει πάει τα τελευταία χρόνια...φαντάσου ότι βλέπεις χωράφια με πεπόνια καρπουζια....
Είχα νοσηλευτεί αρχές δεκαετίας 80...εχω προλαβει επιγραφη στο ¨ρυθμιστικο αθηνων" τωρα γεννηματας, επιγραφη ¨απαγορευεται το πτυειν" στο σαλονι των επισκεπτων....