Δεν είναι όπως το να συγκρίνεις με άλλες γενιές πιο παλιές. Τα κωλοpc και τα κωλοτηλεφωνα έχουν αλλάξει βασικά πράγματα στον οργανισμό μας ανάλογα με τη χρήση που κάνουμε. Όσοι είμαστε όλη μέρα με μια οθόνη στη μούρη πχ
- χαλάει η όραση μας, συνηθίζουμε να εστιάζουμε στα 40 εκατοστά και όταν βγαίνουμε έξω πρέπει να κάνουμε προσπάθεια για να δούμε τα γύρω μας
- έχουμε διαρκή έκκριση ντοπαμίνης με το να βρίσκουμε πράγματα που μας ενδιαφέρουν συνέχεια πχ youtube, 9gag, απαντησεις σε φορουμ κλπ. Αποτέλεσμα όταν βρεθούμε στην πραγματικότητα να βαριόμαστε κατευθείαν γιατί μας λείπουν τα συνεχή ερεθίσματα που παιρνουμε απο τα κωλομηχανήματα
- ξεχνάμε να μιλάμε στον κόσμο έξω από την οθόνη
- δεν μπορούμε να βγούμε από το κεφάλι μας. Πχ εγω μπορεί να περπατάω για ώρες ολόκληρες ακόμα και μέσα στη φύση σε βουνά. Ελάχιστες στιγμές είμαι στο παρόν και βλέπω το περιβάλλον. Είμαι διαρκώς μέσα στις σκέψεις μου και αγνοώ το περιβάλλον. Είναι σύμπτωμα του μικρού attention span λόγω μηχανημάτων
- απόλυτος ναρκισισμός μέσω insta
Ολα αυτά δεν υπήρχαν στις προηγούμενες γενιές, είναι καινούρια φρούτα και έχουν συνέπειες, άγχη, κατάθλιψη, αγαμία κλπ