Τα παιδικά βιώματα εντός κι εκτός της οικογένειας διαμορφώνουν τον χαρακτήρα του κάθε ατόμου.
Οπως είπε κάποιος παραπάνω στην πορεία της ζωής γίνονται επιλογές.
Δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος είναι σκουπιδιάρης είναι βρώμικος.
Δεν σημαίνει επειδή κάποιος είναι παπάς απ αυτα που λεει ή κάνει είναι άγιος.
Η ανθρώπινη φύση ειναι το πιο πολύπλοκο πράγμα. Ειδικά όταν τα βιώματα που αναφέρω παραπάνω ειναι τόσο δυνατά που πέρα απ τον χαρακτήρα ο μεγαλύτερος αντικτυπός τους είναι στην ίδια την ψυχή.
Τα τραύματα μπορεί να είναι τόσο μεγάλα που χωρίς να το καταλαβαίνουμε μερικές φορές πηγαίνουμε κόντρα στο ίδιο μας το "είναι", στο πραγματικό "εγώ" μας.
Strada facendo αναπτύσσονται διάφορα σύνδρομα όπως για παράδειγμα ο ναρκισσισμός, ψυχοπαθολογίες, σχιζοφρένειες, τρέλα μέχρι και το asperger όπου πρόσφατα κι εγώ ανακάλυψα ότι από την γέννησή μου είμαι στο φάσμα...
Φυσικά μεγάλο ρόλο παίζει κι ο κοινωνικός περίγυρος, οι καθημερινές συνήθειες, οι φίλοι, τα χόμπι, οι καταχρήσεις, το αλκοολ, τα ναρκωτικά και εν τέλει τα ερεθίσματα που οι άλλοι μας δίνουν για να ζήσουμε μια φυσιολογική ή never in the right order ζωή..
Η εμμονή να είμαστε ξεχωριστοί, 'ν αφήσουμε ιστορία' στον επαγγελματικό τομέα να είμαστε το κέντρο της παρέας, έξω καρδία ανθρωπάκια, στατιστικά κρύβει πολλές φορές δυσάρεστες εκπλήξεις.
Είναι σαν να είσαι surfer, να ψάχνεις πάντα για το τέλειο , το ψηλότερο κύμα ώσπου μια μέρα το βρίσκεις και δυστυχώς..είναι το μοιραίο...
Ένας γνωστός κάποτε μου είπε:
Μην περιμένεις κανένας να σε παρει απ το χέρι και να σε παει σε ψυχοθεραπευτή. Την πόρτα πρέπει να την χτυπήσεις ο ίδιος.
Η φύση μας είναι τέτοια που καθαρά από αντίδραση θέλουμε στο μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας να κοντράρουμε την ίδια την ψυχή μας.
Σα να θέλουμε να της αποδείξουμε κάτι, μέχρι να μας αφήσει μια μέρα και το πνεύμα να την ξαναβρεί.
Η δύναμη που έχουν τα λόγια και οι πράξεις είναι τεράστια..αρκεί να πιστέψουμε στον πραγματικό εαυτό μας..
Και κάπου εδώ σας χαιρετώ..
Αυτό είναι το τελευταίο ποστ σ αυτό το νήμα, το site, μιας και έχω να πάω κάποιο ταξίδι που ετοίμαζα από καιρό. Ίσως σε μια άλλη διάσταση-ζωή να τα ξαναπούμε..
Καλή συνέχεια.