Νέα

66 χρόνια από τη μάχη του Μελιγαλά...

• Μέλος που άνοιξε το νήμα skaska
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 42K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

james070

Μέλος
Εγγρ.
22 Οκτ 2009
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
66
... και ο όρκος των "προδοτών"...

«Εγώ, παιδί του Ελληνικού Λαού, ορκίζομαι ν' αγωνιστώ πιστά στις τάξεις του ΕΛΑΣ για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του Λαού μας, κι ακόμα, να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη. Δέχομαι προκαταβολικά και την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητα μου ως πολεμιστής του Έθνους και τον Λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω εάν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δεν γίνει ο Λαός νοικοκύρης στον τόπο του».
έλα καλέ μου! :P
βάλε και τις συμφωνίες του ΚΚΕ με τους "μακεδόνες" και τον αγώνα τους για μια ελευθερη Μακεδονία!
μην τα ξεσηκώνω πάλι εγώ.... ;)

Φυλήςυχος Πολίτης

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Like
0
Πόντοι
166
ΟΡΣΕ λέω κάθε φορά που παίρνω τη μανούλα σου πισοκολλητό και γουστάρει

Θέλεις να κανονίσουμε να συναντηθούμε από κοντά να μου πεις αυτό που έγραψες; Να με κοιτάς στα μάτια και να το λες; Θα είμαι το τελευταίο πράγμα που θα δεις. Είμαι και ομορφάντρας, να γουστάρεις.  ;)

Θα φέρω και τη μάνα μου να σου βάλω τη μαγκούρα της ΌΛΗ στον κώλο.

Τι λες; Ε, ΑΝΑΡΧΙΔΕ;

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Oι φίλοι του λαού

Συνημμένα

• ταγματασφαλητες.jpg
    ταγματασφαλητες.jpg
    60,6 KB · Εμφανίσεις: 37

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Εδώ οι αγωνιστές ποζάρουν με τα αφεντικά τους.
Τέτοιους θα βρίτε στην πηγάδα

Συνημμένα

• κρεμαλα.jpg
    κρεμαλα.jpg
    54,3 KB · Εμφανίσεις: 20

Επισκέπτης
δεν μπορεις να πεις ομως...στα συνθηματα σκιζουν αμφοτεροι.  :coffee:

anatolgami

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Αυγ 2006
Κριτικές
3
Like
2.279
Πόντοι
506
Αύγουστος 1944... στην Πελοπόννησο κατεβαίνει ο Άρης. Στις 7 Αυγούστου βρίσκεται στο 8ο σύνταγμα του ΕΛΑΣ. Νύχτα της 9ης Αυγούστου το 8ο σύνταγμα χτυπά μονάδα Γερμανών στα Βουρλιά (Σελασία).

Δεκαπενταύγουστο οι λόχοι των Κονταλώνη – Πρεκεζέ καταλαμβάνουν το Καστρί Κυνουρίας, με σκοπό τη σύλληψη των ταγματασφαλιτών της περιοχής. Το Καστρί καταλαμβάνεται σε λίγα λεπτά τα χαράματα. Οι ταγματασφαλίτες όμως έχουν φύγει προς την Τρίπολη...

25 Αυγούστου, οι ίδιοι λόχοι χτυπούν στα υψώματα της Λογγάστρας προωθημένη ομάδα Γερμανών – Ταγματασφαλιτών. Οι τελευταίοι υποχωρούν και η επόμενη συνάντηση είναι στα Κούρταγα, κοντά στο Χωρέμι Μεγαλόπολης... Στις 3 του Σεπτέμβρη γίνεται η έφοδος των ανταρτών και οι Γερμανοί μπαίνουν στη Μεγαλόπολη εγκαταλείποντας τις θέσεις τους.

Οι σύνδεσμοι αναφέρουν ότι στην Καλαμάτα οι Γερμανοί έχουν αποχωρήσει και παραμένουν μόνο τα τάγματα ασφαλείας. Το 8ο σύνταγμα ξεκινά για την πόλη και επιτίθεται το πρωί της 9ης Αυγούστου. Η μάχη κρατά δύο μέρες και στο τέλος όσοι ταγματασφαλίτες γλυτώνουν, υποχωρούν προς το Μελιγαλά. Στην Καλαμάτα, κάμποσοι από τους αρχηγούς τους έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι. Ο λαός της πόλης ζητά εκδίκηση... παίρνουν από τα χέρια των ανταρτών τους ταγματασφαλίτες και τους κρεμούν από τις κολόνες του ηλεκτρικού. Από τους υπόλοιπους, 25 τουλάχιστο περνούν από ανταρτοδικείο και εκτελούνται μετά από δύο μέρες.

Ο λόχος Κονταλώνη από το 8ο σύνταγμα, και από το 2ο τάγμα Σφακιανού οι λόχοι Ροδάκη και Γραμματικάκη προχωρούν προς το Μελιγαλά. Η μάχη ξεκινά στις 13 του Σεπτέμβρη και κρατά τρεις ημέρες. Οι αντάρτες με πολύ αγώνα κατορθώνουν να περάσουν τις γραμμές και τα πυκνά πυρά των ταγματασφαλιτών το πρωί της 16ης.  Οι ταγματασφαλίτες  ανεμίζουν λευκά σεντόνια... Ο Μελιγαλάς έπεσε!

Οι ταγματασφαλίτες πλέον είναι στα χέρια των ανταρτών. Ο Άρης; Κάποιοι λένε ότι δεν ήταν καν στη μάχη... κάποιοι ότι έφυγε μετά την παράδοση των Τ.Α. ... κάποιοι ότι ήταν εκεί μέχρι το τέλος. Όταν είδε ότι τους κρατουσαν ζωντανούς, εξαγριώθηκε: «Τί τους φυλάτε ρε; Είπαμε, μαχαίρι!»

Οι εφεδρικοί ελασίτες και οι κάτοικοι που είχαν υποφέρει τα πάνδινα από τους γερμανοτσολιάδες, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Οι ταγματασφαλίτες δένονται ανά τρεις και οδηγούνται στην πηγάδα. Σφάζονται και ρίχνονται μέσα...

18 από τους πιο γνωστούς συνεργάτες των Γερμανών, οδηγούνται πίσω στην Καλαμάτα, περνούν ανταρτοδικείο και εκτελούνται. Όσοι έχουν γλυτώσει, κατευθύνονται προς τους Γαργαλιάνους... Στις 17 οι αντάρτες επιτέθηκαν και μετά από λίγες ώρες οι Ράλληδες παραδόθηκαν. Ακολούθησαν κι αυτοί την πορεία προς την πηγάδα...

Οι τελευταίοι τρέχουν στην Πύλο και κλείνονται στο κάστρο. Κατορθώνουν να μπουν σε ένα καΐκι και να ξεφύγουν. Όλοι εκτός από τον αρχηγό τους, τον Στούπα, που αυτοκτονεί στο προαύλιο.

Ακολουθεί η παράδοση της Τρίπολης, η μάχη στο Μυστρά και η παράδοση του Γυθείου. Οι ταγματασφαλίτες παραδίνονται χωρίς μάχες και οδηγούνται στις φυλακές, στη Σπάρτη και την Αθήνα. Απελευθερώνονται δυομήνες μετά, για να πολεμήσουν στο πλευρό των Άγγλων στα Δεκεμβριανά...

«Είπαμε, μαχαίρι!» Αν τελικά το είπε, είχε δίκιο...

ΕΑΜ – ΕΛΑΣ  - ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ!

...ΕΥΤΥΧΩΣ που στο Βίτσι και το Γράμμο ΣΑΣ ΧΩΣΑΝΕ στην άμμο..αλλιώς θαμασταν τώρα "Λαϊκή Δημοκρατία" επιπέδου Αλβανίας του Χότζα....

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
του χρονου θα ναι 67..
του παραχρονου 68...
φαντασιοπληκτοι του μπουρδελα ενωθειτε...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
δυστυχως για σενα δεν νταραβεριζομαι με ομοφυλοφιλους....
τραβα αγιο παντελεημονα να σε ελησει κανας πακης..

Για να μου τους προτίνεις θα τους έχεις δοκιμάσει αρκετες φορές.
Να πω ότι έρχομαι από σένα;;;; :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
Για να μου τους προτίνεις θα τους έχεις δοκιμάσει αρκετες φορές.
Να πω ότι έρχομαι από σένα;;;; :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
απο την πολη ερχεσαι και στην κορφη κανελα,καθυστερημενε..
αντε στην ταξη σου,χτυπησε το κουδουνακι για μεσα..

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
...ΕΥΤΥΧΩΣ που στο Βίτσι και το Γράμμο ΣΑΣ ΧΩΣΑΝΕ στην άμμο..αλλιώς θαμασταν τώρα "Λαϊκή Δημοκρατία" επιπέδου Αλβανίας του Χότζα....

Μετά από 36 χρόνια ιδεολογικής επικράτησης της αριστεράς, σχεδόν τα κατάφεραν...
Αυτά παθαίνει όποιος κάνει τσιγκουνιές στις ναπάλμ...

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.725
Πόντοι
1.306
Μετά από 36 χρόνια ιδεολογικής επικράτησης της αριστεράς, σχεδόν τα κατάφεραν...

είδες είδες.. η γαμημένη η λιτότητα στον προυπολογισμό της άμυνας μας έφαγε  :dancing: :dancing: :dancing: :dancing: :dancing:

γαμημένη αριστερά...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

τσίπιδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΙΣ ΝΑΠΑΛ;;;;;;;;;;;

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

τσίπιδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΙΣ ΝΑΠΑΛ;;;;;;;;;;;

Τρίκαρδε, ξέρω ότι έχεις μειωμένη δυνατότητα αντίληψης αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορείς να αντιληφθείς τη διαφορά ντοκυμανταιρ και ταινίας...

trikardos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Σεπ 2008
Like
31
Πόντοι
166
Τρίκαρδε, ξέρω ότι έχεις μειωμένη δυνατότητα αντίληψης αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορείς να αντιληφθείς τη διαφορά ντοκυμανταιρ και ταινίας...

Εχεις και συ δίκιο

ΙΔΟΥ ΕΝΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom