Επισκέπτης
κατσαρίδες κ κουράδες έχει ο λάκος των αριστερών βλακάκο
αχαχαχαχαχαχαχαχα που σε ρε ισιε αναρχοκουμουνε!
κατσαρίδες κ κουράδες έχει ο λάκος των αριστερών βλακάκο
αχαχαχαχαχαχαχαχα που σε ρε ισιε αναρχοκουμουνε!
έλα καλέ μου!... και ο όρκος των "προδοτών"...
«Εγώ, παιδί του Ελληνικού Λαού, ορκίζομαι ν' αγωνιστώ πιστά στις τάξεις του ΕΛΑΣ για το διώξιμο του εχθρού από τον τόπο μας, για τις ελευθερίες του Λαού μας, κι ακόμα, να είμαι πιστός και άγρυπνος φρουρός προστασίας στην περιουσία και το βιος του αγρότη. Δέχομαι προκαταβολικά και την ποινή του θανάτου αν ατιμάσω την ιδιότητα μου ως πολεμιστής του Έθνους και τον Λαού και υπόσχομαι να δοξάσω και να τιμήσω το όπλο που κρατώ και να μην το παραδώσω εάν δεν ξεσκλαβωθεί η Πατρίδα μου και δεν γίνει ο Λαός νοικοκύρης στον τόπο του».
ΟΡΣΕ λέω κάθε φορά που παίρνω τη μανούλα σου πισοκολλητό και γουστάρει
Αύγουστος 1944... στην Πελοπόννησο κατεβαίνει ο Άρης. Στις 7 Αυγούστου βρίσκεται στο 8ο σύνταγμα του ΕΛΑΣ. Νύχτα της 9ης Αυγούστου το 8ο σύνταγμα χτυπά μονάδα Γερμανών στα Βουρλιά (Σελασία).
Δεκαπενταύγουστο οι λόχοι των Κονταλώνη – Πρεκεζέ καταλαμβάνουν το Καστρί Κυνουρίας, με σκοπό τη σύλληψη των ταγματασφαλιτών της περιοχής. Το Καστρί καταλαμβάνεται σε λίγα λεπτά τα χαράματα. Οι ταγματασφαλίτες όμως έχουν φύγει προς την Τρίπολη...
25 Αυγούστου, οι ίδιοι λόχοι χτυπούν στα υψώματα της Λογγάστρας προωθημένη ομάδα Γερμανών – Ταγματασφαλιτών. Οι τελευταίοι υποχωρούν και η επόμενη συνάντηση είναι στα Κούρταγα, κοντά στο Χωρέμι Μεγαλόπολης... Στις 3 του Σεπτέμβρη γίνεται η έφοδος των ανταρτών και οι Γερμανοί μπαίνουν στη Μεγαλόπολη εγκαταλείποντας τις θέσεις τους.
Οι σύνδεσμοι αναφέρουν ότι στην Καλαμάτα οι Γερμανοί έχουν αποχωρήσει και παραμένουν μόνο τα τάγματα ασφαλείας. Το 8ο σύνταγμα ξεκινά για την πόλη και επιτίθεται το πρωί της 9ης Αυγούστου. Η μάχη κρατά δύο μέρες και στο τέλος όσοι ταγματασφαλίτες γλυτώνουν, υποχωρούν προς το Μελιγαλά. Στην Καλαμάτα, κάμποσοι από τους αρχηγούς τους έχουν πιαστεί αιχμάλωτοι. Ο λαός της πόλης ζητά εκδίκηση... παίρνουν από τα χέρια των ανταρτών τους ταγματασφαλίτες και τους κρεμούν από τις κολόνες του ηλεκτρικού. Από τους υπόλοιπους, 25 τουλάχιστο περνούν από ανταρτοδικείο και εκτελούνται μετά από δύο μέρες.
Ο λόχος Κονταλώνη από το 8ο σύνταγμα, και από το 2ο τάγμα Σφακιανού οι λόχοι Ροδάκη και Γραμματικάκη προχωρούν προς το Μελιγαλά. Η μάχη ξεκινά στις 13 του Σεπτέμβρη και κρατά τρεις ημέρες. Οι αντάρτες με πολύ αγώνα κατορθώνουν να περάσουν τις γραμμές και τα πυκνά πυρά των ταγματασφαλιτών το πρωί της 16ης. Οι ταγματασφαλίτες ανεμίζουν λευκά σεντόνια... Ο Μελιγαλάς έπεσε!
Οι ταγματασφαλίτες πλέον είναι στα χέρια των ανταρτών. Ο Άρης; Κάποιοι λένε ότι δεν ήταν καν στη μάχη... κάποιοι ότι έφυγε μετά την παράδοση των Τ.Α. ... κάποιοι ότι ήταν εκεί μέχρι το τέλος. Όταν είδε ότι τους κρατουσαν ζωντανούς, εξαγριώθηκε: «Τί τους φυλάτε ρε; Είπαμε, μαχαίρι!»
Οι εφεδρικοί ελασίτες και οι κάτοικοι που είχαν υποφέρει τα πάνδινα από τους γερμανοτσολιάδες, παίρνουν την κατάσταση στα χέρια τους. Οι ταγματασφαλίτες δένονται ανά τρεις και οδηγούνται στην πηγάδα. Σφάζονται και ρίχνονται μέσα...
18 από τους πιο γνωστούς συνεργάτες των Γερμανών, οδηγούνται πίσω στην Καλαμάτα, περνούν ανταρτοδικείο και εκτελούνται. Όσοι έχουν γλυτώσει, κατευθύνονται προς τους Γαργαλιάνους... Στις 17 οι αντάρτες επιτέθηκαν και μετά από λίγες ώρες οι Ράλληδες παραδόθηκαν. Ακολούθησαν κι αυτοί την πορεία προς την πηγάδα...
Οι τελευταίοι τρέχουν στην Πύλο και κλείνονται στο κάστρο. Κατορθώνουν να μπουν σε ένα καΐκι και να ξεφύγουν. Όλοι εκτός από τον αρχηγό τους, τον Στούπα, που αυτοκτονεί στο προαύλιο.
Ακολουθεί η παράδοση της Τρίπολης, η μάχη στο Μυστρά και η παράδοση του Γυθείου. Οι ταγματασφαλίτες παραδίνονται χωρίς μάχες και οδηγούνται στις φυλακές, στη Σπάρτη και την Αθήνα. Απελευθερώνονται δυομήνες μετά, για να πολεμήσουν στο πλευρό των Άγγλων στα Δεκεμβριανά...
«Είπαμε, μαχαίρι!» Αν τελικά το είπε, είχε δίκιο...
ΕΑΜ – ΕΛΑΣ - ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ!
του χρονου θα ναι 67..
του παραχρονου 68...
φαντασιοπληκτοι του μπουρδελα ενωθειτε...
δυστυχως για σενα δεν νταραβεριζομαι με ομοφυλοφιλους....
τα 69τα να τα γιορτάσουμε μαζί
και τι είναι η τηλεόραση ρε καραγκιοζάκο? φροντιστήριο φιλολογίας?
δυστυχως για σενα δεν νταραβεριζομαι με ομοφυλοφιλους....
τραβα αγιο παντελεημονα να σε ελησει κανας πακης..
απο την πολη ερχεσαι και στην κορφη κανελα,καθυστερημενε..Για να μου τους προτίνεις θα τους έχεις δοκιμάσει αρκετες φορές.
Να πω ότι έρχομαι από σένα;;;;
...ΕΥΤΥΧΩΣ που στο Βίτσι και το Γράμμο ΣΑΣ ΧΩΣΑΝΕ στην άμμο..αλλιώς θαμασταν τώρα "Λαϊκή Δημοκρατία" επιπέδου Αλβανίας του Χότζα....
Μετά από 36 χρόνια ιδεολογικής επικράτησης της αριστεράς, σχεδόν τα κατάφεραν...
Αυτά παθαίνει όποιος κάνει τσιγκουνιές στις ναπάλμ...
Μετά από 36 χρόνια ιδεολογικής επικράτησης της αριστεράς, σχεδόν τα κατάφεραν...
Αυτά παθαίνει όποιος κάνει τσιγκουνιές στις ναπάλμ...
τσίπιδες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΤΙΣ ΝΑΠΑΛ;;;;;;;;;;;
Τρίκαρδε, ξέρω ότι έχεις μειωμένη δυνατότητα αντίληψης αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορείς να αντιληφθείς τη διαφορά ντοκυμανταιρ και ταινίας...