Επισκέπτης
Μία φορά πιτσιρικάς γιατί το διάλεξε η παρέα.Σίγουρα το έχει δει καμμιά 1δεκαριά φορές από μικρός.
Και στα μπουζούκια έχω πάει κάποτε,τι θα πει αυτό??
Μία φορά πιτσιρικάς γιατί το διάλεξε η παρέα.Σίγουρα το έχει δει καμμιά 1δεκαριά φορές από μικρός.
Δεν σου ειχα πει.
Σε ειχα ρωτησει ΑΝ θα στειλεις.
Με αλλα λογια ΨΕΥΔΕΣΑΙ.Αν δεν ηταν αστειο θα ηταν τρομακτικο...αλλα δεν ειναι τρομακτικο.
Τεσπα,αποδεχομαι τον διαλογο στο συγκεκριμενο νημα και για το συγκεκριμενο θεμα του τιτλου.
Μία φορά πιτσιρικάς γιατί το διάλεξε η παρέα.
Και στα μπουζούκια έχω πάει κάποτε,τι θα πει αυτό??
Λάθος... Οι μαρτυρίες είναι μόνο μια από τις πηγές και από τις λιγότερο αξιόπιστες...
Υπάρχουν τα έγγραφα, υπάρχουν τα τεκμήρια, υπάρχουν τα ευρήματα (πχ ομαδικοί τάφοι)...
Ο συνδυασμός όλων αυτών μπορεί να πλησιάσει την αλήθεια αλλά με μια υποσημείωση:
Όταν έχω έναν ομαδικό τάφο, οι μαρτυρίες ότι δεν έγινε το έγκλημα, δεν έχουν καμία ισχύ...
Λάθος και πάλι... Δεν τα λένε λάθη, τα λένε εγκλήματα. Μην ντρέπεσαι να το πεις, truth shall set you free.
Λάθος νο 3...
Υπήρχε...Εντός και εκτός ελλάδας...
Τα εντός ελλάδας αντιστασιακά κινήματα φρόντισε να τα ξεπαστρέψει, τα εκτός τα περίμενε με ανοιχτές αγκαλιές...
Και φυσικά όταν κάποιος εντασσόταν στο εαμ δεν του έλεγαν εξαρχής "ξέρεις μεγάλε, εδώ το κκε κάνει κουμάντο και έχει αυτές τις θέσεις, take it or leave it"... Για αυτό και η οργάνωση δεν ονομάστηκε κκε αλλά εαμ ελας...
Την αλήθεια για το ποιος κάνει κουμάντο και τι πραγματικά πίστευε τη μάθαινε μετά... Όταν έβλεπε να σφάζουν τον παιδικό του φίλο (προσοχή, όχι το δωσίλογο αλλά αυτόν που απλά δεν συμφωνούσε) όταν πολεμούσε πλάι- πλάι με κάποιον που δε μιούσε γρι ελληνικά άλλους έλληνες...
H ιστορία έχει πράγματι κρίνει... Και με χαροποιεί ότι ζαχαριάδης και άρης είχαν με τον έναν τρόπο ή τον άλλον το τέλος που τους άξιζε...
Το κακό είναι αυτοκαταστροφικό τελικά...
Και αν στην ελλάδα, λόγω τουρκοκρατίας μάθαμε να συγκινούμαστε από ατρόμητους, ασυμβίβαστους καπεταναίους, δεν σημαίνει ότι οι καπετάνιοι του 1944 ήταν ατρόμητοι και ασυμβίβαστοι ούτε και όποιος φορούσε φυσεκλίκια και έπαιρνε τα βουνά ήταν αυτοδίκαια σωστός...
Ξέρεις, στην ελλάδα ανέκαθεν μπερδευαμε ιστορία και μυθολογία... Και έχουμε χτύσει μπόλικες μυθολογίες.
Ποιες ακριβώς είναι οι αριστερές πεποιθήσεις του κκε; Κρατισμός, κομματικό κράτος, δαιμονοποίηση της επιχειρηματικότητας, διογκωμένος δημόσιος τομέας, μονόπλευρη πληροφόρηση, πλήρως ελεγχόμενη κοινωνία από το κόμμα;
Και ειδικά στα οικονομικά, οι σοσιαλίζουσες θέσεις και ο κρατισμός δημιούργησαν το πρόβλημα... Μήπως θα δώσει τη λύση περισσότερο κράτος, περισσότεροι δυ, λιγότερη παραγωγικότητα;
Αν η λύση είναι η καταστροφή δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας, οι δολοφονίες πολιτών και το μπαχαλο, μήπως υπάρχει ενδεχόμενο αυτή η λύση να μην είναι αποτελεσματική ανεξάρτητα από χαρακτηρισμούς;
Και στην τελική, ξεχνάς κάτι άλλο: Ας αφήσουμε τον λαό να διαλέξει... Εκλογές λέγεται και συνήθως λειτουργεί. Ας μην αποφασίζουμε αυθαίρετα στο όνομά του επικαλούμενη την κατοχή της μια και μοναδικής αλήθειας.
Υπάρχουν οι θεωρίες που ο καθένας βρίσκει την αλήθεια... Άλλος τη βρίσκει στο χριστιανισμό, άλλος στον ολυμπιακό, άλλος στον μαρξισμό...
Προφανώς του ακούγουνται ωραίες οι θεωρίες ή αυτό του δίδαξαν σπίτι και φίλοι...
Υπάρχει και η εμπειρική παρατήρηση, η εξαγωγή συμπερασμάτων από προηγούμενες - ανάλογες καταστάσεις, οι πρακτικές εφαρμογές...
Μπορεί πολλές φορές να μην ακούγονται εξίσου ωραία με μια θεωρία αλλά στην πράξη λειτουργούν...
Επίτρεψέ μου να επιλέξω το δεύτερο μοντέλο προσέγγισης...
Όχι επειδή βλέπω αλήθεια ή ακούγεται σωστό αλλά γιατί λειτουργεί.
Η λειτουργικότητα λοιπόν (και πάλι in the short run) είναι αυτό που σε ενδιαφέρει.
Άσε εμάς τους ταπεινούς, να προσπαθούμε να καταλάβουμε τι είχαν πέντε δέκα νοματαίοι στην γκλάβα τους, που μας φαίνονται ανώτερες ιδέες από τις δικές μας.... Που βλέπουμε εκεί μια κάποια αλήθεια, όπως και στον Ολυμπιακό (μία η άλλη είναι αυτά...), κι όταν με το καλό εκδοθεί και το δικό σου, του τραβάμε ένα ξεφύλλισμα να δύμε τι έχεις να μας πεις.
Για αυτό δεν έχω να πω τίποτε. Αφ' ενός διότι σε κάθε μια σελίδα που έχω διαβάσει για εκείνα τα γεγονότα, εσύ έχεις διαβάσει ένα βιβλίο, αφ' ετέρου θεωρώ ότι η εκτέλεση αιχμαλώτων δεν είναι κάτι καλό ενώ εσύ θεωρείς ότι είναι και στη συγκεκριμένη περίπτωση ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΕΙΣ. Δεν μας έχεις πει ακόμη για τη σφαγή στην Τριπολιτσά στα 1821 και για τη σφαγή της Σρεμπένιτσα στα 1995.
Τέλος, εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΈΘΝΟΥΣ, εσύ μπορεί να τη θεωρείς λαμπρή και θα πάει λέγοντας. Εγώ λέω πρέπει να τη θάψουμε διότι βρωμάει και ζέχνει κι εσύ της δίνεις δημοσιότητα και προεκτάσεις στη σημερινή πραγματικότητα.
Τοτε καλο θα ειναι να διαβασεις κανα βιβλιο και ΜΕΤΑ να ελθεις να μου πεις που υπερθεματισα...ΑΦΟΥ διαβασεις το βιβλιο.Για αυτό δεν έχω να πω τίποτε. Αφ' ενός διότι σε κάθε μια σελίδα που έχω διαβάσει για εκείνα τα γεγονότα, εσύ έχεις διαβάσει ένα βιβλίο, αφ' ετέρου θεωρώ ότι η εκτέλεση αιχμαλώτων δεν είναι κάτι καλό ενώ εσύ θεωρείς ότι είναι και στη συγκεκριμένη περίπτωση ΥΠΕΡΘΕΜΑΤΙΖΕΙΣ.
Πας ΞΑΝΑ πολυ μακρυα,και εντελως εξω...γιατι δεν πιανεις λιγο Μικρασια,να συγκινηθει και ο ισιος?Δεν μας έχεις πει ακόμη για τη σφαγή στην Τριπολιτσά στα 1821 και για τη σφαγή της Σρεμπένιτσα στα 1995.
Εγω θεωρω οτι τα ακρομεσοδεκσα μας εχουν σπασει τα παπαρια,οπως οι πιτσιρικαδες του μπαμπα τους για να τους παρει τρενακι...Τέλος, εγώ θεωρώ ότι αυτό είναι ΜΙΑ ΜΑΥΡΗ ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΈΘΝΟΥΣ, εσύ μπορεί να τη θεωρείς λαμπρή και θα πάει λέγοντας.
Η σημερινη πραγματικοτητα,η πιο σωστα η ΤΩΡΙΝΗ πραγματικοτητα,δεν εχει σχεση με την πραγματικοτητα του Σεπτεμβρη του '44 στην Μεσσηνια,και σου το ειπα.Εγώ λέω πρέπει να τη θάψουμε διότι βρωμάει και ζέχνει κι εσύ της δίνεις δημοσιότητα και προεκτάσεις στη σημερινή πραγματικότητα.
Πως το ξερεις εσυ αυτο το περι συσσωρευμενης καταπιεσης?Στην Τριπολιτσά είχαμε το αποτέλεσμα μιας συσσωρευμένης καταπίεσης 400 ετών και έναν λαό που ενωμένος επαναστατούσε ενάντια στον Τούρκο κατακτητή για την απελευθέρωση της χώρας.
Γιατι αραγε ενω εγινε οτι εγινε,καλως η κακως,στο Μελιγαλα ΔΕΝ εγινε το ιδιο στην Σπαρτη και την Τριπολη?Στον Μελιγαλά άραγε ποιό μένος οδήγησε τους κομμουνιστές στις αποτρόπαιες πράξεις τους και ήταν αυτό το μένος τέτοιο που να δικαιολογεί αυτήν τη συμπεριφορά?
(το μένος για κατάληψη της εξουσίας δεν αρκεί, διαφορετικά δικαιολογούνται με το σκεπτικό αυτό κατ' αναλογίαν και οι όποιες βίαιες ενέργειες των χουντικών).
Τα σέβη μου
99% σωστός.
Αν βάλεις όπου Ολυμπιακός Άρης με καλύπτεις 100%
Πως το ξερεις εσυ αυτο το περι συσσωρευμενης καταπιεσης?
Ησουνα στην Τριπολιτσα το '21?Γιατι αραγε ενω εγινε οτι εγινε,καλως η κακως,στο Μελιγαλα ΔΕΝ εγινε το ιδιο στην Σπαρτη και την Τριπολη?
Αν δεν μπορείς να δεχθείς το αυτονόητο, ότι δηλαδή 400 χρόνια υποτέλειας στον Σουλτάνο μπορούν να δημιουργήσουν λυσσαλέο και τυφλό μίσος εκδίκησης στον επαναστατημένο, δεν έχει νόημα να συνεχίσω.
Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είναι το ίδιο με τον Μελιγαλά:άλλες συνθήκες, άλλα τα κίνητρα, άλλα τα ιδανικά και άλλος ο σκοπός.
Τουλάχιστον τα αυτονόητα να τα αποδέχεστε.
Ωστε οι ελληνες στην Τριπολιτσα ειχαν λογους να εχουν"λυσσαλεο και τυφλο μισος"απεναντι στους Τουρκους,ΑΛΛΑ οι Μεσσηνιοι απεναντι στα Ταγματα τον Σεπτεμβρη του 1944 προφανως(κατ'εσε)δεν ειχαν κανενα λογο,η οχι επαρκη λογο τουλαχιστον...Αν δεν μπορείς να δεχθείς το αυτονόητο, ότι δηλαδή 400 χρόνια υποτέλειας στον Σουλτάνο μπορούν να δημιουργήσουν λυσσαλέο και τυφλό μίσος εκδίκησης στον επαναστατημένο, δεν έχει νόημα να συνεχίσω.
Και ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν είναι το ίδιο με τον Μελιγαλά:άλλες συνθήκες, άλλα τα κίνητρα, άλλα τα ιδανικά και άλλος ο σκοπός.
Ωστε οι ελληνες στην Τριπολιτσα ειχαν λογους να εχουν"λυσσαλεο και τυφλο μισος"απεναντι στους Τουρκους,ΑΛΛΑ οι Μεσσηνιοι απεναντι στα Ταγματα τον Σεπτεμβρη του 1944 προφανως(κατ'εσε)δεν ειχαν κανενα λογο,η οχι επαρκη λογο τουλαχιστον...
Ωστε οι ελληνες στην Τριπολιτσα ειχαν λογους να εχουν"λυσσαλεο και τυφλο μισος"απεναντι στους Τουρκους,ΑΛΛΑ οι Μεσσηνιοι τον Σεπτεμβρη του 1944 προφανως(κατ'εσε)οχι...
Στο Κρυφό Σχολειό Πήγες;Εγώ λέω ότι δεν μπορεί ΚΑΝ να συγκριθεί. Το όλο θέμα ξεκίνησε επειδή κάποιος θέλησε να τα παραλληλίσει:Ε-ΛΕ-ΟΣ.
Συγγνώμη που επεμβαίνω αλλά το 1800κάτι δεν υπήρχαν Τούρκοι.
Γελάει ο μωρός...