Saul
Μέγας
- Εγγρ.
- 23 Αυγ 2020
- Like
- 14.939
- Πόντοι
- 3.656
Ούτε εγώ μπορώ να στο εξηγήσω ως νομικός αλλά δεν είναι και τόσο δύσκολο ως έννοια για να το καταλάβεις τι λέει ο νόμος και γιατί η εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση του για τον βιασμό.Διαβάζω πιο προσεκτικά την απόφαση της Εισαγγελέως και βλέπω τη λεπτομέρεια της "διακεκριμένης κατάχρησης ανηλίκου".
Άρθρο 342 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Κατάχρηση ανηλίκων
1. Ο ενήλικος ο οποίος ενεργεί γενετήσιες πράξεις με ανήλικο, τον οποίον του έχουν εμπιστευθεί για να τον επιβλέπει ή...www.lawspot.gr
Χωρίς να είμαι νομικός εδώ εξηγεί ότι πρόκειται για ειδική περίπτωση με άτομο ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ.
Άρθρο 336 - Ποινικός Κώδικας (Νόμος 4619/2019) - Βιασμός
1. Όποιος με σωματική βία ή με απειλή σοβαρού και άμεσου κινδύνου ζωής ή σωματικής ακεραιότητας εξαναγκάζει άλλον σε...www.lawspot.gr
Στο άλλο άρθρο γράφει για βία δηλαδή ξύλο.
Έχουμε κάποια στοιχεία της δικογραφίας ώστε να δούμε λεπτομέρειες; Ναι ξέρω αρχίζω και εγώ το ξέπλυμα και μπλα μπλα. Αλλά ο νόμος έχει διαφορά στο κομμάτι της βίας και είναι αρκετά σημαντικό.
Στην ουσία σου λένε ότι :
1) άλλο αδίκημα να με την απειλή όπλου, ή να ναρκώσεις, ή να σπάσεις στο ξύλο κάποιον άνθρωπο και να τον βιάσεις...δηλαδή να χρησιμοποιήσεις βία
2) και άλλο αδίκημα να τον πείσεις, κοροϊδέψεις, εκμεταλλευτείς για να σου κάτσει.
Επειδή εδώ μιλάμε για μια ανήλικη και όπως φαίνεται ο νόμος ξεχωρίζει το ότι είναι κάτω από 14 το δεύτερο αδίκημα είναι πολύ σοβαρό αλλά δεν το θεωρούν βιασμό.
Όμως....άλλο ανήλικη στα 14 και άλλο στα 10.....όταν κάποιος όχι μόνο έχει πάει μαζί της αλλά την έχει βγάλει και στο κλαρί...δεν μπορεί το μυαλό το δικό μου (και εκατομμύρια άλλων φαίνεται) να δεχθεί ότι το παιδάκι (που τότε ήταν 10 χρονών όταν άρχισε) να "πείστηκε'' με οποιοδήποτε τρόπο να ξεκινήσει ''αυτό τον τρόπο ζωής'' που είπε και η εισαγγελέας.
Συνεπώς ο νόμος έτσι είναι αλλά μιλάμε για έναν άθλιο νόμο αν δεν εξαιρεί τα τόσο μικρά ανήλικα παιδιά από την διαφοροποίηση του βιασμού. Για εμένα θα έπρεπε (σε αυτές τις ηλικίες) να θεωρείται βιασμός διότι το παιδάκι δεν έχει τρόπους αντίδρασης είναι έρμαιο.
Για να μην αναφέρω αυτά που ακούγονται από ανθρώπους που είναι στην δίκη και αναφέρουν ότι ΔΕΝ έχουν λάβει υπόψη τους στοιχεία που δείχνουν ότι αυτός απειλούσε το παιδάκι ότι θα σκοτώσει την οικογένεια του.
Νομίζω σου απάντησα με επιχειρήματα και όχι ως ''όχλος''.