ναι. το δικαστηριο ομως ειναι δικαστηριο, με προεδρο, μελη, δικηγόρους, τομους δικογραφιών και εξεταζει πληθωρα παραμετρων που εσυ και εγω ως ασχετοι αδυνατουμε να αντιληφθούμε. Επιπλέον, οσους είχε τυχει να συνεργαστω και πηγαιναν μονο με το γραμμα του νόμου, ησαν βλαμμένοι, καμμένοι, αντιπαραγωγικοί και καλυπτοκώληδες, πραγματα τα οποια η κοινωνία κατα γενική ομολογία απεχθάνεται.
Το τι απεχθάνεται η κοινωνία επέτρεψέ μου να έχω τελείως διαφορετική άποψη.
Η κοινωνία θέλει δικηγόρο να της κερδίσει τη δικη.
Αν το κάνει πηγαίνοντας με το γράμμα ή το πνεύμα του νόμου, της κοινωνίας, κατά γενική ομολογία, στα παπάρια της.
Στα της συνεργασίας, έτυχε, στην επαγγελματική μου ζωή να συνεργαστώ με πολυεθνικές και κολοσσούς.
Από Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία και ΗΠΑ κυρίως. Σε πολύ μεγάλα έργα.
Το "by the book" το έχουν ευαγγέλιο. Και μας ψεγουν που εμείς είμαστε του ότι κατεβάσει η γκλάβα μας, τη δεδομένη στιγμή.
Σύγκριση μεταξύ των "by the book" και υμών, απλά καταθλιπτική σε βάρος μας.
Στα του νόμου, εγώ διαβάζω το γράμμα. Το πνεύμα θα μας το εξηγήσει κάποιος δικηγόρος.
Είναι δεδομένο ότι πράγματα που εγώ θεωρώ λογικά, το να υπάρχουν αυστηρές συνέπειες πχ για όποιον παραβιάζει φανάρι και σκοτώνει άνθρωπο, ένας δικηγόρος το βλέπει αλλιώς. Δέχομαι αυτό που λέει κι ας μη συμφωνώ, αφού αυτό ισχύει.