Ιπταμενος_2
Μέλος
- Εγγρ.
- 7 Νοε 2007
- Κριτικές
- 4
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Μπραβο για το παρα πολυ ενδιαφερον θεμα, μια αγνωστη πτυχη της πολιορκείας του Μεσολογγίου.
διστυχώς η μάχη τής κλείσοβας ύποτιμήθηκε από πολλούς ιστορικούς λόγω τής τραγικότητας τής πτώσης τού μεσολογίουΜπραβο για το παρα πολυ ενδιαφερον θεμα, μια αγνωστη πτυχη της πολιορκείας του Μεσολογγίου.
Καλά να πάθει ο χουσείν μπέης.θέλω νά προσθέσω ότι οι τουρκικές απώλειες κατά τούς τούρκους ήταν γύρω στίς 4000 νέκρους διότι δέν αναφέροντε οί τραυματίες πού πεθάναν μετά..
επίσης ότι τραυματίσθηκε σοβαρά ό ίδιος ο κιουταχής και σκοτώθηκε ο 1ος στήν ιεραρχία μετά τόν ιμπραήμ αξιωματικός του καί βασικός υπεύθυνος γιά τήν γενοκτονία τής κάσου χουσειν μπέης πού ήταν καί γαμβρός του..
τά στρατεύματα τού ιμβραήμ καί τού κιουταχή πού λάβαν μέρος ήταν επιλεκτα καί του ιμπραιμ εκπαιδευμένα σέ σύγχρωνες τακτικές από εμπειροπόλεμους γαλλους αξιωματικούς τών ναπολεοντιων πολέμων..
Καλά να πάθει ο χουσείν μπέης.
Το ολοκαύτωμα της Κάσου είναι μια άλλη ΤΕΡΑΣΤΙΑ ιστορία που δεν την ξέρει ο κόσμος.
όχι η πτώση τού μεσολογγίου δέν ήταν τυχαίο γεγονόςΓενικά η πτώση του Μεσσολογγίου ηταν αυτο που λεμε το γκολ στο 90. Τυχαία γεγονότα εχουν τρομερές επιδράσεις στους πολέμους. Επαιξαν ρολο πολλα, αλλα και η τυχη.
η ιστορία πούν μας μάθαν πολλές φορές είναι λάθος η σκοπίμως μάς τήν διδάξαν λάθος..Καλά να πάθει ο χουσείν μπέης.
Το ολοκαύτωμα της Κάσου είναι μια άλλη ΤΕΡΑΣΤΙΑ ιστορία που δεν την ξέρει ο κόσμος.
την επίθεση των Κασιωτών ναυτικών στα πολιορκούμενα Σφακιά για αντιπερισπασμό στους Οθωμανούςπαρολο που μου αρεσει η Ιστορια και διαβαζω συχνα στον ελευθερο μου χρονο Ελληνικη Ιστορια το ολοκαυτωμα της Κασου οπως και η μαχη της Κλεισοβας μου ηταν εντελως αγνωστες.Αλλα σημαντικα ιστορικα γεγονοτα της επαναστασης που ειναι αγνωστα γνωριζετε?
Και επίσης το ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ήταν ότι ήταν Τούρκοι.Remember the Alamo
Δεν εχω ασχοληθει με την περιοδο ΑΛΛΑ ειναι γνωστο οτι η "επανσταση" (ποιανων εναντιον ποιων και γιατι??) ξεκινησε απο την Μανη λιγο νωριτερα απο τις 25 χωρις βεβαια να γινεται ξεκαθαρο αν οι οπλαρχηγοι ειχαν σχεση με πολιτικοστρατιωτικα κινηματα οπως η Φιλικη εταιρεια !!
Το λαβαρο παντως σιγουρα δεν ο σηκωσε ο ΠΠ Γερμανος αφου ο ιδιος λεει οτι βρισκοταν αλλου εκεινη την μερα !!!
Παντως η αλωση της Τριπολιτσας και οι μαχες στον Καμπο εχουν αποσοιωποιηθει οπως επισης οτι δεν ηταν παντου 400 οθωμανικη ηγεμονια αφου πολλα μερη της Ελλαδας ηταν φραγκοκρατουμενα για πολλα χρονια !!!
παρολο που μου αρεσει η Ιστορια και διαβαζω συχνα στον ελευθερο μου χρονο Ελληνικη Ιστορια το ολοκαυτωμα της Κασου οπως και η μαχη της Κλεισοβας μου ηταν εντελως αγνωστες.Αλλα σημαντικα ιστορικα γεγονοτα της επαναστασης που ειναι αγνωστα γνωριζετε?
αποψή μου είναι ότι η ναυμαχία τού ναυαρίνου θάπρεπε νά ήταν τό πρώτο πού θάπρεπε νά διδάξουν στά σχολεία...διότι ουσιαστικά η ναυμαχία τού ναυαρίνου έδωσε τήν ανεξαρτησία...Remember the Alamo
Δεν εχω ασχοληθει με την περιοδο ΑΛΛΑ ειναι γνωστο οτι η "επανσταση" (ποιανων εναντιον ποιων και γιατι??) ξεκινησε απο την Μανη λιγο νωριτερα απο τις 25 χωρις βεβαια να γινεται ξεκαθαρο αν οι οπλαρχηγοι ειχαν σχεση με πολιτικοστρατιωτικα κινηματα οπως η Φιλικη εταιρεια !!
Το λαβαρο παντως σιγουρα δεν ο σηκωσε ο ΠΠ Γερμανος αφου ο ιδιος λεει οτι βρισκοταν αλλου εκεινη την μερα !!!
Παντως η αλωση της Τριπολιτσας και οι μαχες στον Καμπο εχουν αποσοιωποιηθει οπως επισης οτι δεν ηταν παντου 400 οθωμανικη ηγεμονια αφου πολλα μερη της Ελλαδας ηταν φραγκοκρατουμενα για πολλα χρονια !!!
εδιτ να ειναι καλα οι Ευρωπαιοι που διελυσαν τον τουρκικο στολο στην ναυμαχια ου Ναυαρινου
Δειτε και εδω
που πολυ σωστα αναφρει οτι η συγκεκριμενη μερα επιλεχτηκε λογω της θρησκευτικης εορτης
Φίλε έχεις ΑΠΟΛΥΤΟ δίκηο!!!αποψή μου είναι ότι η ναυμαχία τού ναυαρίνου θάπρεπε νά ήταν τό πρώτο πού θάπρεπε νά διδάξουν στά σχολεία...διότι ουσιαστικά η ναυμαχία τού ναυαρίνου έδωσε τήν ανεξαρτησία...
η επανάσταση λίγες μέρες πρίν τήν ναυμαχία είχε κριθεί υπέρ τού ιμπραήμ,στόλος ελληνικός δέν υπήρχε ...τόν είχε κάψει ο μιαόυλης..
οί μισοί οπλαρχηγοί καί προεστοί είχαν δηλώσει υποταγή στόν ιμπραήμ και όλα τά κάστρα είχαν καταληφθεί πλήν τού ναυπλίου..
μερικές ομάδες αγωνιστών στά βουνά υπήρχαν καί πού καί αυτές αλληλοσπαραζόντουσαν....αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα..
οί θυσίες τών αγωνιστών όμως ήταν η αφορμή έξαρσης τού φιλελληνισμού πού σάν ΄συνέπεια ήταν η ναυμαχία τού ναυαρίνου..