voltaire45
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 1 Δεκ 2005
- Μηνύματα
- 18.212
- Κριτικές
- 1
- Like
- 1.906
- Πόντοι
- 366
Στη Γαλλια εφαρμοζεται η μεθοδος της ανακυκλωσης των σκουπιδιων και οτι δεν ανακυκλωνεται πηγαινουν για καυση σε ειδικους κλιβανους. Καταστρεφονται 100 τονοι σκουπιδιων καθε μια ωρα με την καυση. Σαφως περισσοτερα απ'οτι θαβονται στη γη και σαφως πιο υγιεινα αφου δεν περνανε τοξικα στον υδροφορο οριζοντα. Ειναι πιο ακριβη διαδικασια απ'οτι ενα απλο ΧΥΤΑ αλλα πιο αποτελεσματικη και φιλικη στο περιβαλλον.
Αλλα στην Ελλαδα τετοιες μεθοδοι ειναι αγνωστες.
1) Η καύση είναι αμφισβητούμενη μέθοδος. Τα καυσέρια περιέχουν διοξίνες, η στάχτη είναι εξόχως τοξική και πρέπει και αυτή με την σειρά της να ταφεί κάπου ή να ανακυκλωθεί. Για δες εδώ τι ωραίος είναι ο χώρος ταφής της τέφρας από την καύση σκουπιδιών στο Bishop's Cleeve στην Αγγλία:
2) Σύμφωνα με την οδηγία της ΕΕ που έπρεπε να τεθεί σε ισχύ μέχρι το 2008 η καύση απορριμάτων θα πρέπει να συνοδεύεται αναγκαστικά με την ανάκτηση θερμότητας και οι περιβαντολογικοί όροι έχουν γίνει περισσότερο αυστηροί. Αυτά έχουν ως αποτέλεσμα την μείωση του αριθμού νέων εγκαταστάσεων καύσης απορριμάτων που κατασκευάζονται στην Ευρώπη.
3) Η Γαλλία μεν μπορεί να καίει τα σκουπίδια αλλά άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα θάβουν και σε ΧΥΤΑ
4) Το κυριότερο. Και ποιός σου λέει ότι οι κάτοικοι θέλουν εγκαταστάσεις καύσης απορριμάτων στην γειτονιά τους και στα χωριά τους;
«Όχι σε εργοστάσιο καύσης απορριμάτων στη Θήβα» λέει ο Γιώργος Μουλκιώτης
Τι σε κάνει να νομίζεις ότι δεν θα είχαμε τις ίδιες και ακόμη χειρότερες αντιδράσεις;