Georgezerv76
Μέλος
- Εγγρ.
- 2 Αυγ 2006
- Like
- 169
- Πόντοι
- 16
Ψοφο στο πουστη το σερβο!!!
Τιμη και δοξα στο ΝΑΤΟ!
Τιμη και δοξα στο ΝΑΤΟ!
Εμένα μου κάνει οτι θέλει να αυτονομηθει ώστε να μην στηρίζει με τους φόρους της την φτωχή Ανδαλουσία και άλλες περιοχές.. Σαν να ζητούσε η Εκαλη την αυτονομία της για να μην πληρώνει από το πλεονασμα της "τεμπέληδες" δυτικων προαστιων π.χ.
On September 8, Steffen Seibert, the spokesman for German chancellor Angela Merkel, stated that Germany was interested in stability in Spain, and that for this it was necessary that the law, including the Spanish constitution, was respected at all levels.[48] The German government had issued a similar statement already in 2015.[49]Υπάρχει το δικαίωμα των εθνών στην αυτοδιάθεση. Τούτο συγκρούεται με τη θέσμιση των σύγχρονων κρατών, όπως αυτά συγκροτήθηκαν τους τελευταίους δύο αιώνες.
Οι αριστεροί θέλουν να βλέπουν στις τάσεις αποσχισμού λαϊκές επαναστάσεις (ενδεχομένως).
Οι δεξιοί θέλουν να βλέπουν σε αυτές εθνικισμούς (ενδεχομένως).
Το Κ.Κ.Ε. θεωρεί όλο αυτό ως ενδοαστική διένεξη (ενδεχομένως).
Νομίζω ότι μπορεί να ισχύουν όλα. Αφού, κατά κανόνα, ο λόγος που διαφορετικές ιδεολογίες συμφωνούν σε κάτι, δεν είναι ενιαίος.
Η ουσία, στο μέτρο της αντίληψής μου, είναι ότι η συνδετική ουσία, που οδήγησε στη δημιουργία των σύγχρονων κρατών, θυμηθείτε τι υπήρχε στον χάρτη πριν από 300 χρόνια εκεί που σήμερα είναι η Ιταλία, τί υπήρχε εκεί που σήμερα είναι η Γερμανία, η Αυστρία, η Ουγγαρία για να μην έλθω στην Βαλκανική....
Ποιά ήταν η συνδετική ουσία? Θα μου πείτε τα κανόνια, ναι αλλά αυτά απλώς θεμελιώνουν μία κατάσταση δεν μπορούν να τη διατηρούν για πάντα. Η τάση αποδόμησης έχει αιτία και είναι, όπως πάντοτε, οικονομική. Άραγε, είναι συμβατή η αποδόμηση των σύγχρονων κρατών με την ΕΕ? Αν ναι, μπορεί να γίνει αντιληπτή η πορεία αυτή και ως ευρωπαϊκή ολοκλήρωση.
Κοντολογίς, ο ανταγωνισμός είναι μία αποκαλυπτική διαδικασία.
Την καλημέρα μου.
Ετσι ξεκινανε ολα, γιατι ο Σλοβενος να μοιραζεται τα εσοδα απο τα πλυντηρια και τις κουζινες και τα τροχοσπιτα με τον μπατηρη τον Σκοπιανο και τον Βοσνιο, γιατι ο Καταλανος να μοιραζεται τα Ευρω του απο τα SEAT τον τουρισμο και την Barca με τον Ανδαλουσιανο τον γυφτο κλπ, κλπ , κλπγιατι να μοιράζεται ο μυκονιατης το αντιτιμο της χρυσης ξαπλωστρας με τον κατοικο των γρεβενων τυπε?
γιατι ο κρητικος να μοιράζεται τα εσοδα από τον τουρισμο, τις ντοματες, τα χασίσια, με τον κατοικο της αθηνας τυπε?
Εκεί είναι ή φάση! Και κυρίως η απληστία με την οποία συμπεριφέρονται τα κράτη προς τις προνομιούχες περιοχές! Τέτοια απληστία δεν έδειχνε ούτε η Οθωμανική Αυτοκρατορία στους κάτοικους της Χίου για παράδειγμα που παρήγαγαν μαστίχα και έχαιραν προνομίων!Ετσι ξεκινανε ολα, γιατι ο Σλοβενος να μοιραζεται τα εσοδα απο τα πλυντηρια και τις κουζινες και τα τροχοσπιτα με τον μπατηρη τον Σκοπιανο και τον Βοσνιο, γιατι ο Καταλανος να μοιραζεται τα Ευρω του απο τα SEAT τον τουρισμο και την Barca με τον Ανδαλουσιανο τον γυφτο κλπ, κλπ , κλπ
τι έχει δηλαδή η Ήπειρος?Εκεί είναι ή φάση! Και κυρίως η απληστία με την οποία συμπεριφέρονται τα κράτη προς τις προνομιούχες περιοχές! Τέτοια απληστία δεν έδειχνε ούτε η Οθωμανική Αυτοκρατορία στους κάτοικους της Χίου για παράδειγμα που παρήγαγαν μαστίχα και έχαιραν προνομίων!
Αυτό που βλέπω στη Περιφέρεια Δωδεκανήσων είναι πως συμβάλει με ένα τεράστιο ποσοστό στην Εθνική οικονομία και η κεντρική διοίκηση επιδοτεί την τοπική περιφέρεια με ποσά που έχουν να κάνουν με το μέγεθος του πληθυσμού και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες εξυπηρέτησης τεραστίου όγκου επισκεπτών
Δηλαδή τα Δωδεκάνησα συμβάλουν με 25-30% στο εθνικό ακαθάριστο προιόν και η περιφέρεια λαμβάνει ένα 3-5% ως ενίσχυση μιας και ο πληθυσμός μας είναι 150-200.000!
Την ίδια ενίσχυση μπορεί να λαμβάνει και η Ήπειρος για παράδειγμα με ίδιο πλυθησμό αλλά με πολύ μικρότερη συνεισφορά στο ΑΕΠ!
Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική τότε το μέρος εδώ θα γίνει σαν την ...Ηπειρο..
Η ήπειρος συνεισφέρει τα λιγότερα στο ΑΕΠ! Όμως λαμβάνει τα ίδια με περιοχές που προσφέρουν τα μέγιστα!τι έχει δηλαδή η Ήπειρος?
Η ήπειρος συνεισφέρει τα λιγότερα στο ΑΕΠ! Όμως λαμβάνει τα ίδια με περιοχές που προσφέρουν τα μέγιστα!
Τα δωδεκανησα ομως δεν εχουν κατι να τα διαφοροποει εθνικα ή θρυσκευτικα απο την υπολοιπη Ελλαδα (τουλαχιστον ακομη) στο παραδειγμα της Καταλωνιας ειναι η γλωσσα απο την οποια προκυπτει και διαφορετικη εθνικη καταγωγη. Παντα ομως υπαρχει και καποιο μεγαλο κρατος που επιθυμει τον διαμελισμο μιας περιφερειακης δυναμης για αυτο και η πρωτη αποσχιση παιζει μεγαλο ρολο. Στην περιπτωση της Γιουγκολαβιας (με ενορχιστροτη την Γερμανια και τους Κολ - Γκενσερ) το πρωτο κρατιδιο που εφυγε ηταν η πλουσια Σλοβενια ετσι ωστε να πληγει οικονομικα η κεντρικη διοικηση του Βελιγραδιου και να ακολουθησουν και οι επομενες αποσχισεις των λιγοτερο πλουσιωτερων κρατιδιων με την λογικη οτι δεν υπαρχει πλεον χρημα για μας αρα ποιος ο λογος να ειμαστε με τους Σερβους. Εαν π.χ ειχαν φυγει πρωτα τα Σκοπια ή Βοσνια κανεις δεν θα ακολουθουσε καθως το κρατος θα ειχε απαλαχθει απο εναν σκυλομπατηρη ο οποιος αφου θα ειχε φαει ατελειωτα σκατα για το πολυ ενα χρονο μονος του θα παρακαλαγε να ξαναγυρησει πισω. Το ιδιο ισχυει και τωρα η πλουσια Καταλωνια παει να κανει την αρχη, το θεμα ειναι ποιος ειναι πισω απο αυτο το show η Γερμανια και η Γαλλια μαλλον οχι, ισως ο Τραμπ??Εκεί είναι ή φάση! Και κυρίως η απληστία με την οποία συμπεριφέρονται τα κράτη προς τις προνομιούχες περιοχές! Τέτοια απληστία δεν έδειχνε ούτε η Οθωμανική Αυτοκρατορία στους κάτοικους της Χίου για παράδειγμα που παρήγαγαν μαστίχα και έχαιραν προνομίων!
Αυτό που βλέπω στη Περιφέρεια Δωδεκανήσων είναι πως συμβάλει με ένα τεράστιο ποσοστό στην Εθνική οικονομία και η κεντρική διοίκηση επιδοτεί την τοπική περιφέρεια με ποσά που έχουν να κάνουν με το μέγεθος του πληθυσμού και όχι σύμφωνα με τις ανάγκες εξυπηρέτησης τεραστίου όγκου επισκεπτών
Δηλαδή τα Δωδεκάνησα συμβάλουν με 25-30% στο εθνικό ακαθάριστο προιόν και η περιφέρεια λαμβάνει ένα 3-5% ως ενίσχυση μιας και ο πληθυσμός μας είναι 150-200.000!
Την ίδια ενίσχυση μπορεί να λαμβάνει και η Ήπειρος για παράδειγμα με ίδιο πλυθησμό αλλά με πολύ μικρότερη συνεισφορά στο ΑΕΠ!
Αν συνεχιστεί αυτή η πολιτική τότε το μέρος εδώ θα γίνει σαν την ...Ηπειρο..
Φίλε δεν λέω να μην ενισχύεται η Ηπειρος!!! Αλλά πρέπει να υπάρχει μέριμνα για τις περιοχές "Βιτρίνα"!Έτσι πρέπει να γίνεται τύπε μου. Εκτός αν θέλεις να υπάρχουν κάτοικοι β' κατηγορίας ή αν θέλεις να ερημώσει εντελώς η Ήπειρος ή/και να την δώσουμε στην Αλβανία.
Παρεπιπτώντος έχεις δοκιμάσει να ζήσεις σε ορεινή και απομακρισμένη περιοχή για να καταλάβεις τις ανάγκες των κατοίκων της? Προφανώς όχι αλλιώς δεν θα τα έλεγες. Συνέχισε να ζεις την πολύτιμη ζωή σου μόνο στις πιο κοσμοπολίτικες και κεντρικές περιοχές αν αυτό θέλεις αλλά όχι τόση άγνοια πια.
Σωστα τα λες, αλλα κατι πρεπει να κανει και η Ηπειρος, μπορει να μην εχει της παραλιες της Ροδου και της Κω αλλα θα μπορουσε να εχει μια εκβιομηχανισμενη κτηνοτροφικη και γεωργικη παραγωγη, χωρες οπως η Δανια, η Αυστρια, η Ελβετια, το Βελγιο, η Ολλανδια ακομη και το Λουξεμβουργο το εχουν κανει και εισαγουμε απο αυτους χιλιαδες κτηνοτροφικα προιοντα. Χωρες με μικροτερη εκταση απο την Ελλαδα. Αρα κατι πρεπει να κανει και Ηπειρος για να μην εχουμε και εδω παραδειγματα Σλοβενιας ή ΚαταλωνιαςΈτσι πρέπει να γίνεται τύπε μου. Εκτός αν θέλεις να υπάρχουν κάτοικοι β' κατηγορίας ή αν θέλεις να ερημώσει εντελώς η Ήπειρος ή/και να την δώσουμε στην Αλβανία.
Παρεπιπτώντος έχεις δοκιμάσει να ζήσεις σε ορεινή και απομακρισμένη περιοχή για να καταλάβεις τις ανάγκες των κατοίκων της? Προφανώς όχι αλλιώς δεν θα τα έλεγες. Συνέχισε να ζεις την πολύτιμη ζωή σου μόνο στις πιο κοσμοπολίτικες και κεντρικές περιοχές αν αυτό θέλεις αλλά όχι τόση άγνοια πια.
Ο τύπος στο post του με προσέβαλε ευθέως,... πως έχω άγνοια!!! Μετά τι περιμένεις να αλλάξει! Γι αυτό και περιοχές ανεπτυγμένες θέλουν να έχουν διαφορετική οικονομική διαχείριση απο τις υπόλοιπες και έχουν τάσης αυτοδιάθεσης!Σωστα τα λες, αλλα κατι πρεπει να κανει και η Ηπειρος, μπορει να μην εχει της παραλιες της Ροδου και της Κω αλλα θα μπορουσε να εχει μια εκβιομηχανισμενη κτηνοτροφικη και γεωργικη παραγωγη, χωρες οπως η Δανια, η Αυστρια, η Ελβετια, το Βελγιο, η Ολλανδια ακομη και το Λουξεμβουργο το εχουν κανει και εισαγουμε απο αυτους χιλιαδες κτηνοτροφικα προιοντα. Χωρες με μικροτερη εκταση απο την Ελλαδα. Αρα κατι πρεπει να κανει και Ηπειρος για να μην εχουμε και εδω παραδειγματα Σλοβενιας ή Καταλωνιας
Ο τύπος στο post του με προσέβαλε ευθέως,... πως έχω άγνοια!!! Μετά τι περιμένεις να αλλάξει! Γι αυτό και περιοχές ανεπτυγμένες θέλουν να έχουν διαφορετική οικονομική διαχείριση απο τις υπόλοιπες και έχουν τάσης αυτοδιάθεσης!
Οι περισσότεροι οπισθοδρομικοί νομίζουν πως το σοσιαλιστικό σύστημα θα δουλεύει και θα συνεχίσουν την ζωούλα τους, εύκολα ή δύσκολα με τη πραγματική όμως εργασία άλλων...!
Εμένα μου κάνει οτι θέλει να αυτονομηθει ώστε να μην στηρίζει με τους φόρους της την φτωχή Ανδαλουσία και άλλες περιοχές..Σαν να ζητούσε η Εκαλη την αυτονομία της για να μην πληρώνει από το πλεονασμα της "τεμπέληδες" δυτικων προαστιων π.χ.
δηλαδή το 1960 ή ή το 1930 ή το 1890 που ηταν ολοι φτωχοι στην ισπανια, δεν ειχαν πρόβλημα οι καταλανοι που ηταν υπο το ισπανικο σκιπτρο???Εμένα μου κάνει οτι θέλει να αυτονομηθει ώστε να μην στηρίζει με τους φόρους της την φτωχή Ανδαλουσία και άλλες περιοχές.. Σαν να ζητούσε η Εκαλη την αυτονομία της για να μην πληρώνει από το πλεονασμα της "τεμπέληδες" δυτικων προαστιων π.χ.