Εγώ άφησα ξενοδοχείο στην Αγγλία απλήρωτο.
Επίτηδες.
Έκανα επαγγελματικό ταξίδι.
Αθήνα-Newcastle-Φρανκφούρτη-Αθήνα
Προ ευρώ (πάνε χρόνια), το συνάλλαγμα ήταν περιορισμένο. Έπαιρνες με το σταγονόμετρο από την Τράπεζα, και είχες και τις πιστωτικές σου κάρτες.
Επίσης, μαζί με το εισιτήριο του αεροπλάνου μπορούσες να πληρώσεις και το ξενοδοχείο, από εδώ. Οι παλιοί θα τα θυμούνται. Οι νέοι θα τα μάθουν, τώρα που θα φύγουμε από το ευρώ.
Το οποίο και έκανα. Πλήρωσα αεροπλάνο + ξενοδοχεία εδώ στο πρακτορείο. Πήρα τα εισητήρια και “voucher” για το ξενοδοχείο, και έφυγα.
Βράδυ, φτάνω στο ξενοδοχείο στο Newcastle, «Έχετε κράτηση?»
«Μάλιστα, ορίστε και το voucher μου για δυο νύχτες».
«Χμμμ... Ξέρετε, έχουμε δωμάτιο να σας δώσουμε, αλλά δεν μπορούμε να δεχτούμε το voucher γιατί η British Airways ......» - ποτέ δεν κατάλαβα την αιτία.
Μάλλον όμως η ΒΑ τους έπαιρνε μεγάλη προμήθεια απ’ τα Voucher.
Την άλλη μέρα πήρα τηλέφωνο στο πρακτορείο στην Αθήνα, δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα.
Ήρθε η ώρα να φύγω.
«Θα δεχθείτε το voucher να σας πληρώσω?»
«Όχι, δεν μπορούμε».
«Καλά, πάρτε την πιστωτική μου κάρτα», αλλά έκανα φασαρία, ζήτησα τον διευθυντή, γενικώς έγινε χάρχαλο.
Ζήτησα και ΑΠΟΔΕΙΞΗ σε χωριστό χαρτί (εκτός από το τιμολόγιο) που θα έλεγε «Ο κ. Samsung πλήρωσε από την τσέπη του», για να την πάω στο πρακτορείο στην Ελλάδα, τους είπα. Μου την έδωσαν.
Πλήρωσα με την κάρτα (χειροκίνητο σύστημα τότε), και έφυγα.
Στο αεροπλάνο προς τη γερμανία κοίταζα τα χαρτιά μου, και είδα στο αντίγραφο της χρέωσης της κάρτας ότι δεν είχα υπογράψει!
(Μέσα στη φασαρία, ο υπάλληλος της ρεσεψιόν είχε ξεχάσει να μου ζητήσει να βάλω υπογραφή!)
Περίμενα, μέχρι που ήρθε ο λογαριασμός της κάρτας. Είχε βέβαια μέσα και τη χρέωση του ξενοδοχείου.
Έστειλα επιστολή στην κάρτα που έλεγε: «Παρακαλώ να μου δώσετε αντίγραφο της χρέωσης που έχω υπογράψει».
Η απάντηση ήταν: «Πράγματι, δεν υπαρχει υπογραφή σας στο χρεωστικό ΠΟΥ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙΤΕ, αλλά το ξενοδοχείο λέει ότι μείνατε εκεί». (Δεν είχα αμφισβητήσει τίποτα για ξεκίνημα. Είπα μόνο «Να δω την υπογραφή μου»).
Τους λέω: «Ναι έμεινα εκεί, αλλά πλήρωσα μετρητά» (ψέμμα).
Ξανά γράμμα από την VISA:
«Το ξενοδοχείο επιμένει, και λέει ότι ο υπάλληλος ξέχασε να πάρει την υπογραφή σας. Γιατί περάσατε την κάρτα σας από το μηχάνημα?».
Εγώ: «Μπορούν να λέει ότι θέλουν. Μου έχουν δώσει και απόδειξη ότι πλήρωσα. Την κάρτα μου την ζήτησαν σαν εξασφάλιση τους. Δεν καταλαβαίνω γιατί πιστεύετε αυτούς, και όχι εμένα».
Δεν τα πλήρωσα ποτέ, και το φχαριστήθηκα, γιατί μου είχαν κάνει την αρχική πουστιά να μη δεχτούν το voucher.
Κωλοεγγλέζοι.