Νέα

Ξενοίκιαστα σπίτια ούτε λέπι και πανάκριβα!

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Jules_Jordan
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 452
  • Εμφανίσεις 18K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.317
Πόντοι
3.936

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
398
Πόντοι
26
Συμφωνουμε οτι διαφωνουμε απλα.
Ναι δεν είναι κακό.Απλά η διαφορά μας (μπορεί και να κάνω λάθος) είναι οτι εγώ έχω υπάρξει και ως ενοικιαστής και ως ιδιοκτήτης και έχω δει και τις 2 πλευρές του νομίσματος ενώ εσύ μόνο τη μια.Έχει διαφορά.

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
398
Πόντοι
26
Καλα τους κάνουν κ βαράνε κανόνια για τις τρυπες που ζητάνε ενα κάρο λεφτά
Το κακό ξέρεις ποιο είναι; Οτι αυτοί που λες οτι βαράνε κανόνι σε αυτούς που νοικιάζουν τρύπες , έχουν την ίδια τακτική και σε αυτούς που νοικιάζουν καλά σπίτια σε σωστές τιμές.Όχι επειδή βρήκαν κάτι μεμπτό αλλά επειδή έτσι γουστάρουν και έτσι θέλουν ή για να βγάλουν κάπου το κόμπλεξ τους.Οπότε τώρα τα αλανάκια που κάνουν αυτές τις μαγκίτσες δεν βρίσκουν σπιτάκια να νοικιάσουν και είναι παρέα με αυτούς που δεν φταίνε και είναι τυπικοί.Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Ολα μεσα στη ζωη ειναι. Δε  γραφει στο κουτελο του καθενος αν ειναι απατεωνας η κακοπροαιρετος. Αλλα καλο ειναι να προσεχουμε οσο μπορουμε. Εδειχνε στις ειδησεις πιο παλια, ρεπορταζ σε υποκαταστημα της ΔΕΗ. Και εδειχνε μια κυρια καποιας ηλικιας και τη ρωταει ο δημοσιογραφος τι δουλεια ηρθε να κανει και απανταει <Εχω ενα διαμερισμα που νοικιαζα και εφυγε ο ενοικιαστης και αφησε απληρωτα ενοικια, κοινοχρηστα, και τη ΔΕΗ.  Μεγαλο ποσο. Και επειδη τη ΔΕΗ την ειχα αφησει δυστυχως στο ονομα μου, ηρθα να κανω διακανονισμο πως θα πληρωσω.>

Trainspotting 13

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Μαΐ 2011
Κριτικές
7
Like
359
Πόντοι
316
Τον τελευταίο καιρό βλέπω πολλά υπόγεια κ ισόγεια, μέχρι και μαγαζια, που ήταν παρατημένα να ανακαινιζονται και να ετοιμάζονται για κατοίκηση. Αυτό μόνο του δείχνει ότι η προσφορά είναι μικρότερη από τη ζήτηση και απορώ τι ποιότητα περιμένουν να έχουν όταν θα πάνε να μείνουν εκεί. Εκτός κι αν τα ετοιμάζουν για Airbnb η να τα νοικιάσουν σε λαθρο που έχουν μάθει σε 100 φορές χειρότερες συνθήκες

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.317
Πόντοι
3.936
Ναι δεν είναι κακό.Απλά η διαφορά μας (μπορεί και να κάνω λάθος) είναι οτι εγώ έχω υπάρξει και ως ενοικιαστής και ως ιδιοκτήτης και έχω δει και τις 2 πλευρές του νομίσματος ενώ εσύ μόνο τη μια.Έχει διαφορά.
Κανεις λαθος. Εχω δει κ εγω της 2 πλευρες. 35 χρονια εμενα στο δικο μου σπιτι ασχετα εαν για προσωπικους λογους χρειαστηκε να αλλαξω σπιτι. 3 χρονια ημουν τυπικος. Πριν το νοικιασω τον ρωτησα εαν σκεφτεται να το πουλησει και η απαντηση ηταν κατηγορηματικό ΟΧΙ.  Ξαφνικα τωρα το πουλαει (στην αγγελια εδω και 2 χρονια). Λοιπον θελει η δεν θελει κανονι?

dantedmc

Μέγας
Εγγρ.
1 Νοε 2017
Κριτικές
3
Like
11.317
Πόντοι
3.936
Το κακό ξέρεις ποιο είναι; Οτι αυτοί που λες οτι βαράνε κανόνι σε αυτούς που νοικιάζουν τρύπες , έχουν την ίδια τακτική και σε αυτούς που νοικιάζουν καλά σπίτια σε σωστές τιμές.Όχι επειδή βρήκαν κάτι μεμπτό αλλά επειδή έτσι γουστάρουν και έτσι θέλουν ή για να βγάλουν κάπου το κόμπλεξ τους.Οπότε τώρα τα αλανάκια που κάνουν αυτές τις μαγκίτσες δεν βρίσκουν σπιτάκια να νοικιάσουν και είναι παρέα με αυτούς που δεν φταίνε και είναι τυπικοί.Τι να κάνουμε, έτσι είναι η ζωή.
Αδερφε διακρινω οτι εχεις κομπλεξ. Πρεπει να σου την εχουν σπρωξει δυνατα ετσι?

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Κανεις λαθος. Εχω δει κ εγω της 2 πλευρες. 35 χρονια εμενα στο δικο μου σπιτι ασχετα εαν για προσωπικους λογους χρειαστηκε να αλλαξω σπιτι. 3 χρονια ημουν τυπικος. Πριν το νοικιασω τον ρωτησα εαν σκεφτεται να το πουλησει και η απαντηση ηταν κατηγορηματικό ΟΧΙ.  Ξαφνικα τωρα το πουλαει (στην αγγελια εδω και 2 χρονια). Λοιπον θελει η δεν θελει κανονι?

<Ξαφνικα το πουλαει.>
<Το εχει δυο χρονια για πουλημα.>

2 χρονια ειναι το ξαφνικο;

Συμβολαιο δεν εχεις; Ο ιδιοκτητης υποχρεουται να τηρησει μεχρι τελους τη συμφωνια (συμβολαιο). Περαν αυτου, δε μπορει να το πουλησει; Συνεταιρο στη περιουσια του θα σε βαλει; Και αυριο να το πουλησει και να αλλαξει ιδιοκτητη το διαμερισμα που νοικιαζεις, ο καινουριος ιδιοκτητης ειναι υποχρεωμενος να σε αφησει να μεινεις μεσα. Μεχρι τη ληξη του συμβολαιου σου φυσικα. Μετα αν θελει. Νεα διαπραγματευση.

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Ασχετο βεβαια, αλλα υπαρχουν και κατι μαλακες κληρονομοι που νοικιαζουν μαγαζια, γαμησε τα. Συνηθως ειναι και αεργοι. Συζητουσα με έναν για ένα μαγαζι, εναμιση χρονο ξενοικιαστο και αφου μου ζήτησε ενα εξωπραγματικο ενοικιο, άρχισε να μου συζητάει και για την αυξηση. Στο μεταξυ, το ακινητο γιαπι, να θέλει ενα καραβι λεφτα για να ισιωσει. Δηλαδη να βαλω εγω τα λεφτα, το ρισκο, το όνομα και παρα πολυ προσωπικη  εργασια και να μου ερχεται ο μαλακας ο αεργος πενηνταρης εισοδηματιας κληρονόμος καθε πρωτη του μηνος να παίρνει το τετραψηφιο ενοίκιο για το κοτετσι του και να ονειρευεται και την αυξηση...

glas7411

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαρ 2019
Like
138
Πόντοι
0
Μιας και ψάχνω σπίτι θα πω το εξής. Τα ενοίκια είναι όντως ακριβά. Καμία αμφιβολία. Και μάλιστα ακριβά σε υπερβολικό βαθμό. Ψάχνοντας είχα ρωτήσει για 2αρι 50 τμ στο φιξ και πήρα απάντηση για ενοίκιο 550. Η πολυκατοικία παλιά σε οκ κατάσταση. Το διαμέρισμα το ξέρω γιατί πριν λίγο καιρό εμένα στην ίδια πολυκατοικία ένα όροφο κάτω. Ενα απλό διαμέρισμα, ούτε επιπλωμένο, τίποτα. Αλλά σε περιοχή φιλέτο αυτή τη στιγμή για Αθήνα. Εγώ αναρωτιέμαι με ποια λογική ζητάς αυτά τα λεφτά; Οι περισσότεροι δουλεύουν στα 600 με 700 ευρώ. Άρα 1 άτομο μόνο του δεν μένει. Ένα ζευγάρι αν παίρνει 2 τέτοιους μισθούς οκ,οριακά βγάζει ενοίκιο, έξοδα και μένει. Αλλά για πόσο καιρό; Γιατί μια οικογένεια σε 2αρι δεν μένει. Πιάνω ένα παράδειγμα, αλλά γενικά αυτό συμβαίνει. Δικαιολογούν τα υψηλά ενοίκια με απόψεις τύπου, δίπλα στο μετρο, δίπλα στο ΤΕΙ, και ζητάνε εξωφρενικά ποσά. Καμία λογική

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Ασχετο βεβαια, αλλα υπαρχουν και κατι μαλακες κληρονομοι που νοικιαζουν μαγαζια, γαμησε τα. Συνηθως ειναι και αεργοι. Συζητουσα με έναν για ένα μαγαζι, εναμιση χρονο ξενοικιαστο και αφου μου ζήτησε ενα εξωπραγματικο ενοικιο, άρχισε να μου συζητάει και για την αυξηση. Στο μεταξυ, το ακινητο γιαπι, να θέλει ενα καραβι λεφτα για να ισιωσει. Δηλαδη να βαλω εγω τα λεφτα, το ρισκο, το όνομα και παρα πολυ προσωπικη  εργασια και να μου ερχεται ο μαλακας ο αεργος πενηνταρης εισοδηματιας κληρονόμος καθε πρωτη του μηνος να παίρνει το τετραψηφιο ενοίκιο για το κοτετσι του και να ονειρευεται και την αυξηση...

Εχεις δικιο για τετοιες περιπτωσεις. Αεργους κληρονομους ασχετους με την πραγματικοτητα. Ξερω ακριβως ιδια περιπτωση που περιγραφεις. Για φουρνο αρτοποιειο-ζαχαροπλαστειο. Ο φουρναρης ενοικιαστης  με πολυ κοπο, μοχθο, προσωπικη εργασια πολλες ωρες, επιχειρηματικο ρισκο. Να πληρωνει κανονικα το ηδη υψηλο ενοικιο. Ωσπου ο κληρονομος-ιδιοκτητης αποφασιζει να ζητησει μεγαλη αυξηση. Κατι που δε δεχτηκε ο φουρναρης και αφησε το μαγαζι κερδοφορα επιχειρηση  και σηκωθηκε και εφυγε.

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
398
Πόντοι
26
Μάλον δεν κατάλαβες τι είπα.Δεν είπα εαν μένεις σε δικό σου.Είπα εαν έχεις νοικιάσει εσύ σπίτι σε άλλον να δεις τη γλύκα.Έχεις νοικιάσει ποτέ σε άλλον ή μιλάμε στον αέρα;

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
Καλα τους κάνουν κ βαράνε κανόνια για τις τρυπες που ζητάνε ενα κάρο λεφτά

Επειδή θεωρείς οτι κάποιος πουλάει κάτι ακριβά πιστεύεις οτι το σωστό είναι να τον πιστολιάσεις.
Είσαι ωραίος τύπε.
Αντίστοιχα στην ΔΕΗ που είναι ακριβή να πειράξει τον μετρητή, στο μετρό να μην πληρώσει εισιτήριο, στη συναυλία να πηδήξει τα κάγκελα και πάει λέγοντας.
Το να μην ψωνίσει το πρόϊόν ή την υπηρεσία που θεωρεί ακριβό δεν παίζει, ε;

trelokotsidou

Μέλος
Εγγρ.
11 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
398
Πόντοι
26
Αδερφε διακρινω οτι εχεις κομπλεξ. Πρεπει να σου την εχουν σπρωξει δυνατα ετσι?
Από που το διέκρινες το κόμπλεξ; Μήπως εσύ έχεις εμπάθεια σε αυτούς που έχουν δουλέψει στη ζωή τους και έχουν χτίσει ένα ακίνητο που θέλουν να το εκμεταλευτούν και δεν στο δίνουν στην τιμή που εσύ θες να το νοικιάσεις; Λέω μήπως....
Τι εννοείς να μου έχουν σπρώξει δυνατά; Μάλον εσύ βγάζεις τα κόμπλεξ σου με αυτά που λες και όχι εγώ.Όπως είπα αι πιο πριν (εα το διάβασες) , μια χαρά έχω κάνει τα κουμάντα μου τόσα χρόνια και δεν έχω ανάγκη κανέναν.Τις καλές τις εποχές που υπήρχαν δουλειές , κάποιοι λίγοι από εμάς δεν πηγαίναμε στα μπαρ και τις πουτάνες να σκορπάμε χρήμα και το επενδύσαμε είτε σε επιχειρήσεις είτε σε ακίνητα , είτε σε οτιδήποτε μας έφερνε κέρδος.
Το ξέρω οτι σου τη σπάνε τέτοιοι τύποι και εσύ τώρα είσαι ένας από αυτούς που ψάχνουν ένα φτηνό κεραμύδι να βάλουν μέσα το κεφαλάκι τους αλλά τι να κάνουμε.Ξυδάκι.Όπως είπα , έτσι είναι η ζωή.

Εγγρ.
18 Σεπ 2014
Κριτικές
12
Like
808
Πόντοι
326
Εχεις δικιο για τετοιες περιπτωσεις. Αεργους κληρονομους ασχετους με την πραγματικοτητα. Ξερω ακριβως ιδια περιπτωση που περιγραφεις. Για φουρνο αρτοποιειο-ζαχαροπλαστειο. Ο φουρναρης ενοικιαστης  με πολυ κοπο, μοχθο, προσωπικη εργασια πολες ωρες, επιχειρηματικο ρισκο. Να πληρωνει κανονικα το ηδη υψηλο ενοικιο. Ωσπου ο κληρονομος-ιδιοκτητης αποφασιζει να ζητησει μεγαλη αυξηση. Κατι που δε δεχτηκε ο φουρναρης και αφησε το μαγαζι κερδοφορα επιχειρηση  και σηκωθηκε και εφυγε.

Ειδικα τωρα είναι πολυ ευκολο να αλλάξεις εδρα με τοσα μαγαζιά ξενοικιαστα. Γιατι αμα ειναι ο ιδιοκτητης γρουσουζης, προκοπη δεν κάνεις. Το πρόβλημα είναι περισσότερο στα υγειονομικου ενδιαφέροντος που έχουν αλλες προδιαγραφες και αν δεν ειναι ηδη, θελουν μεγαλη επενδυση για να γινουν. Εκεινοι οι ιδιοκτητες έχουν ξεφυγει τελείως. Εμενα σε περιοχη των νοτιων προαστιων με μεση τιμη 7-10ευρω το τεραγωνικο μου ζητησε 35. Στο μεταξυ το καταστημα να χρειαζεται ταβανια, δαπεδα, πλακακια στον τοιχο, τουαλετες, μονο η τζαμαρια αξιζε... Εναμιση χρονο ξενοικιαστο σε καλο σημειο, οχι τελείως κεντρικο. Αναρωτιόμουν πως δεν εχει πετύχει καποιο μαγαζι εκεί γιατι περνουσα συχνά απο την περιοχή. Γνωρισα τον ιδιοκτητη και κατάλαβα. Μου ειπε μαλιστα πως με τον προηγούμενο ενοικιαστη τσακωθηκε, καταλαβα γιατι...

ΠυρΚαυλος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2019
Like
1.052
Πόντοι
201
Απορια το εχω. Η ιδιοκτητρια αυτη και αλλοι σαν αυτη που αλλα ζηταει να γραφει το συμβολαιο (80)και αλλα να παιρνει (250), δε φοβαται μη της τραβηξεις μια καταγγελια στην Εφορια και τρεχει και δε φτανει;
Φιλε  δεν εχουν φιλοτιμο  πρωτα  και  ο  φοβος  μαλλον περισσευει παρεπιπτοντως  για το συγκεκριμενο παλαιο  δυαρι εμαθα πως  εσπασαν οι σωληνες του νερου  και πλημυρισε   αχαχαχααχα  οποτε
καταλαβαινεις  τη  δουλεια πλεον χρειαζεται για να  ξαναγινει σπιτι......... ευτυχως που δεν το νοικιασα.

politis

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2005
Like
4.671
Πόντοι
1.706
Κανεις λαθος. Εχω δει κ εγω της 2 πλευρες. 35 χρονια εμενα στο δικο μου σπιτι ασχετα εαν για προσωπικους λογους χρειαστηκε να αλλαξω σπιτι. 3 χρονια ημουν τυπικος. Πριν το νοικιασω τον ρωτησα εαν σκεφτεται να το πουλησει και η απαντηση ηταν κατηγορηματικό ΟΧΙ.  Ξαφνικα τωρα το πουλαει (στην αγγελια εδω και 2 χρονια). Λοιπον θελει η δεν θελει κανονι?

Συνεχίζεις τα παράλογα.
Επειδή δεν σου πουλάει το σπίτι να του φεσώσεις νοίκια! Γιατί ρε τύπε, στο χρωστάει;
Κάνατε μια συμφωνία. Αν δεν την τηρεί να καταλάβω οτι μανουριάζεις. Αν το σπίτι π.χ. βγάζει υγρασία ή κάτι άλλο.
Από που όμως τον εκβιάζεις να στο πουλήσει; Και τι λόγο έχει;
Του γυάλισες κάποια χρήματα και αρνήθηκε; Και προτιμά τα χρήματα κάποιου άλλου; Προφανώς όχι. Δίνεις λίγα.
Αν η αγορά δίνει περισσότερα καλά θα κάνει να τα πάρει.
Αν δεν δίνει ας τον να βουρλίζεται και να περιμένει χρόνια να το πουλήσει. Δικαίωμά του.

Νεαρχος Κουκης

Σεβαστός
Εγγρ.
22 Οκτ 2014
Κριτικές
15
Like
6.092
Πόντοι
1.496
Φιλε  δεν εχουν φιλοτιμο  πρωτα  και  ο  φοβος  μαλλον περισσευει παρεπιπτοντως  για το συγκεκριμενο παλαιο  δυαρι εμαθα πως  εσπασαν οι σωληνες του νερου  και πλημυρισε   αχαχαχααχα  οποτε
καταλαβαινεις  τη  δουλεια πλεον χρειαζεται για να  ξαναγινει σπιτι......... ευτυχως που δεν το νοικιασα.

Παλια που εψαχνα να αγορασω διαμερισμα, παω σε ενα στα Κατω Πατησια. Ρετιρε γκαρσονιερα. Το σπιτι μεσα ηταν ερειπιο. Ο ιδιοκτητης δεν ειχε αλλαξει στο διαμερισμα 50 χρονια πολυκατοικια, ουτε καρφι. Και μου λεει ο ηλικιωμενος ιδιοκτητης <Βλεπεις ποσο καλο ειναι. Αγορασε το μη προλαβει αλλος.> Και στο δρομο που εφευγα σκεφτομουνα <Ποιος θα μπει σε τετοιο σπιτι. Ουτε να το νοικιασει μπορει ετσι που ειναι αν δε το φτιαξει.> Και ομως, ο ιδιοκτητης ηταν στο κοσμο του. Ανεκμεταλευτο, να πληρωνει ΕΝΦΙΑ.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom