Νέα

Wndows 7 και συμβατότητα με Οffice xp

• Μέλος που άνοιξε το νήμα averkios
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 62
  • Εμφανίσεις 3K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Δεν είναι ένα και το αυτό. Το Openoffice έρχεται υπό την αιγίδα της Oracle ενώ το Libreoffice είναι κοινοτικό project. Υποστηρίζουμε Libreoffice λοιπόν αλλά ο καθένας είναι ελεύθερος να επιλέξει όποιο θέλει.
είπα πιο πάνω ότι από την στιγμή που αγόρασε η oracle την sun σταμάτησε σιγά σιγά να υποστηρίζει το OOo γι' αυτό δημιουργήθηκε το libreOffice. δηλαδή η τελευταία έκδοση του OOo είναι ακριβώς το ίδιο λογισμικό με το libreOffice αλλά με διαφορετικό όνομα (αυτό που λέμε fork, explicitly βέβαια).
ο κάθε ένας μπορεί να υποστηρίζει όποιο θέλει αλλά μόνο το libreOffice θα αναπτύσσεται από εδώ και πέρα, το OOo πέθανε.
αν δεις το OOo έχει σαν τελευταία έκδοση την μέρα που βγήκε το libreOffice

χρηστος10

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
66
αυτά που κάνουν τη δουλειά που θέλεις στην καλύτερη τιμή.
με το apple θα πάρεις μαζί και το Mac OS
ενώ με το Sony θα πάρεις windows.
ξεκίνα από το λειτουργικό καταρχήν που θες να δουλέψεις και μετά βάλε κάςτω τις απαιτήσεις σου σε πόρους και διεργασίες και διάλεξε επεξεργαστές,κάρτες γραφικών, σκληρούς,RAM και δες εν τέλει ποιο είναι πιο κοντά σε αυτό που χρειάζεσαι.

με λίγα λόγια να ξέρεις ότι η apple έχει γενικώς πιο τσιμπημένες τιμές απ' ότι η Sony στο ίδιο H/W.
Για το στοιχημα.. και να βλεπω ποδοσφαιρο.. youtube.. na κατεβαζω ταινιες τζαμπα κτλ!!..Βασικα το aple ta βλεπω να εχουν καλητερη ποιοτητα κατασκευης..Τy man.. :)O γαμπρος μου ορκιζεται στα aple me mac ενω ο κολιτος μου sta σονυ vaio kai οι δυο ειναι εξπερ.. σε οτι εχει να κανει με το θεμα υπολογιστη..Τελος παντων τα αple den pianoyn ιους, αυτο ειναι καλο για να μπενεις αφοβα παντου.. και να βλεπεις τα παντα.Τα sony εχουν μουρη :)

Επισκέπτης
είπα πιο πάνω ότι από την στιγμή που αγόρασε η oracle την sun σταμάτησε σιγά σιγά να υποστηρίζει το OOo γι' αυτό δημιουργήθηκε το libreOffice. δηλαδή η τελευταία έκδοση του OOo είναι ακριβώς το ίδιο λογισμικό με το libreOffice αλλά με διαφορετικό όνομα (αυτό που λέμε fork, explicitly βέβαια).
ο κάθε ένας μπορεί να υποστηρίζει όποιο θέλει αλλά μόνο το libreOffice θα αναπτύσσεται από εδώ και πέρα, το OOo πέθανε.
αν δεις το OOo έχει σαν τελευταία έκδοση την μέρα που βγήκε το libreOffice
H Oracle, παρά τις λογικές φοβίες της κοινότητας, δεν σταμάτησε να υποστηρίζει το Openoffice. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Το Openoffice της Oracle είναι συνέχεια του Openoffice της SUN ενώ το Libreoffice βασίστηκε στο Go-OO της Novel το οποίο διέθετε στοιχεία που αρνούνταν να ενσωματώσει η SUN στο Openoffice, κυρίως λόγω θεμάτων με τις άδειες χρήσης.
Προς το παρόν λοιπόν, υπάρχουν δύο παρόμοια project. Το Go-OO είναι που πέθανε.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
σου το λέω αυτό, όχι επειδή το άκουσα, αλλά επειδή το μηχάνημα αυτό είναι δικό μου και προσπάθησα πάμπολλες φορές να βάλω τα 7 και δεν κάνουν ούτε εγκατάσταση... τοις πταίει; έλα ντε, η μητρική ή ο επεξεργαστής;
το μηχάνημα είναι 5ετίας  >:(

όπως και να έχει, επειδή έχω στο λαπτοπ τα 7 έχω να πω ότι η M$ πρέπει να βελτιώσει κάπως την διαχείριση των αρχείων και του registry.
μετά από 3 μήνες που έχω το λειτουργικό είμαι αναγκασμένος για format επειδή "μπουκώνει" :headbang:. Δεν περιγράφεται το τι έχω κάνει για να αποφύγω το fragmentation αλλά και πάλι...
πάντως πλησιάζουν σε σταθερότητα τα XP σιγά σιγά.

Τα windows κανουν εγγραφες στον σκληρο με μη συνεχη τροπο.
Τον κατακερματισμο δεν τον γλιτωνεις οποια εκδοση και να βαλεις
απλα σε μια προτροπη του DOS δωσε την

format C:/   :P

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Γεια σας ,μόλις πήρα ένα λαπτοπ και εχει εγκατεστημένα τα Windows τα 7 τα 64bit.Επειδή εχει τα  Οffice αλλά μονο για έξη μήνες θα ήθελα να ρωτησω εάν μπορω να εγκαταστησω τα Office xp (δεν ξερω εαν ειναι 64 ή 32 bit ή αν δεν υπαρχουν 64  xp),δηλαδη είναι συμβατα ή λετε οτι θα υπαρξει προβλημα.Σας ευχαριστω και περιμενω απαντησεις απο καποιους πολυ σχετικους που ξερουν την απαντηση και δεν την υποθετουν

dpkg -l Office xp  :grin:

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Για το στοιχημα.. και να βλεπω ποδοσφαιρο.. youtube.. na κατεβαζω ταινιες τζαμπα κτλ!!..Βασικα το aple ta βλεπω να εχουν καλητερη ποιοτητα κατασκευης..Τy man.. :)O γαμπρος μου ορκιζεται στα aple me mac ενω ο κολιτος μου sta σονυ vaio kai οι δυο ειναι εξπερ.. σε οτι εχει να κανει με το θεμα υπολογιστη..Τελος παντων τα αple den pianoyn ιους, αυτο ειναι καλο για να μπενεις αφοβα παντου.. και να βλεπεις τα παντα.Τα sony εχουν μουρη :)
για το στοίχημα ήμουν σίγουρος γιατί σε διαβάζω συχνά,
απλά πες μου μέγεθος οθόνης περίπου και έως πόσα διαθέτεις για να το πάρεις.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Δεν εκανα καν τον κοπο να διαβασω το υπολοιπο μηνυμα!

Η Διαδικασια που θα ακολουθησεις ειναι απλη!

1. Μεγαλοπρεπεστατο Format
2. Εγκατασταση LINUX Ubuntu
3. Αυτα!

sudo apt-cache search Fulhs71Γ  ;) ;) ;)

Επισκέπτης
Κοίτα που θα φτιάξουμε ξαφνικά ολόκληρη παροικία Linuxάδων μέσα στο bou... Ποιος το περίμενε...  :dancing:

χρηστος10

Μέλος
Εγγρ.
20 Οκτ 2010
Like
0
Πόντοι
66
για το στοίχημα ήμουν σίγουρος γιατί σε διαβάζω συχνά,
απλά πες μου μέγεθος οθόνης περίπου και έως πόσα διαθέτεις για να το πάρεις.
Περιμενω να τα φτυσει αυτο το Εεε 250 ευρω που εχω..Και μετα θα προβω σε αγορα απλα δεν το βλεπω να εχει πολυ ζωη ακομα..

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
To ubuntu ειναι απο τα πιο προσιτα και ευκολα λειτουργικα συστημα βασισμενα στον πυρηνα του ΛΙνουξ

αν καποιος ασχολειται λιγο παραπανω με τον υπολογιστη του δεν δικαιολογειται να μην κανει μια εγκατασταση. Και μονο με την σκεψη δηλαδη οτι θα γλιτωσει με την μια απο ολα τα Αντιικα και τα Τρογιαν... μιας και τα πακετα και οι ενημερωσεις που ερχονται καθε μερα για εγκατασταση ειναι απο ειδικους συντηρητες και developers της κοινοτητας.

ΟΛοι οι οδηγοι ειναι ετοιμοι... τα πακετα ερχονται χωρις να χρειαζεται να πεταξεις τις πληροφοριες αποσφαλματωσης ή να τα μεταγλωττισεις και να τα βαλεις στην σωστη θεση δια χειρος κτλπ. οπως γινοτανε με το Slackware

ΣΤο μεταξυ μεγαλη πλακα εχουν οσοι εχουν βαλει το BackTrack 4 δεν εχει σχεση με το 3 επειδη ειναι βασισμενο σε debian και το παιζουν σκληροπυρηνικοι και ετσι  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

λες και εχουν κανα Arch / SLack κτλπ....

σαν να χεις ουμπουντου ειναι το μπακτρακ απλα ισως σου ζαλισει τα αρχιδια λιγο παραπανω στις καρτες.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
H Oracle, παρά τις λογικές φοβίες της κοινότητας, δεν σταμάτησε να υποστηρίζει το Openoffice. Όχι ακόμα τουλάχιστον. Το Openoffice της Oracle είναι συνέχεια του Openoffice της SUN ενώ το Libreoffice βασίστηκε στο Go-OO της Novel το οποίο διέθετε στοιχεία που αρνούνταν να ενσωματώσει η SUN στο Openoffice, κυρίως λόγω θεμάτων με τις άδειες χρήσης.
Προς το παρόν λοιπόν, υπάρχουν δύο παρόμοια project. Το Go-OO είναι που πέθανε.
η κύρια ομάδα υποστήριξης του OOo ήταν υπό την σκέπη της Oracle...και ξαφνικά όλοι αυτοί φύγαν για να διαμορφώσουν της εταιρία που είπα πιο πάνω.
πλέον η Oracle δεν χρηματοδοτεί το project που λέγεται OOo όπως έκανε η Sun αλλά αρνήθηκε και να συμμετέχει στην ανάπτυξη του libreOffice.
το Go-oo με το ζόρι ήταν suite για λόγους προφανώς καταλαβαίνεις.
για τις επόμενες εκδόσεις του OOo δεν παίρνω όρκο καθώς το libreOffice είναι υπό το Gnu licence  :grin:

Επισκέπτης
πλέον η Oracle δεν χρηματοδοτεί το project που λέγεται OOo όπως έκανε η Sun αλλά αρνήθηκε και να συμμετέχει στην ανάπτυξη του libreOffice.
το Go-oo με το ζόρι ήταν suite για λόγους προφανώς καταλαβαίνεις.
Δεν είμαι σίγουρος ότι η Oracle δεν χρηματοδοτεί το Openoffice. Απ' όσο ξέρω συνεχίζει να το αναπτύσσει κανονικά και έχει υποσχεθεί και αλλαγές στο interface σε μελλοντικές εκδόσεις.
Όσο για το Go-OO ήταν η σοβαρότερη ελεύθερη σουίτα γραφείου.
Οι περισσότερες διανομές συμπεριλαμβανομένου Gentoo και Ubuntu αυτήν χρησιμοποιούσαν.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
απλα δεν ξερω με τους ιους τι προκειται να γινει
επειδη βλεπω ολο και περισσοτερος κοσμος βαζει τα ουμπου.

Boldemort

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2009
Κριτικές
12
Like
42
Πόντοι
1.220
Π.Σ Οσοι βαλατε λινουξ καθιστε να διαβασετε....  :grin:

μην το χετε μονο για μοστρα ας πουμε.