dCorso
Μέγας
- Εγγρ.
- 8 Μαΐ 2015
- Κριτικές
- 33
- Like
- 7.445
- Πόντοι
- 4.746
Μπράβο, μετά την παρατήρησή μου, το γραπτό σου είναι προσεγμένο.
Μπράβο, μετά την παρατήρησή μου, το γραπτό σου είναι προσεγμένο.
Ναι, εσυ κι ο Ναπολέων της α' ψ/χ κλινικής. Από οδηγοί μέχρι ναυτικοί και φοιτητές είχαν ξεπουτσιαστεί σε όλες αυτές τις χώρες του πρώην ανατολικού μπλόκ, όταν εσύ βρισκόσουν στο χωριό και έβοσκες πρόβατα. Συνολικά αν προσθέσεις όλες αυτές τις ημέρες που έχεις επισκεφτεί αυτά τα μέρη δεν ξεπερνούν το ένα έτος, άρα πως νομίζεις ότι είσαι ειδήμων.Απλα πολλοι δυσανασχετουν γιατι εχουν κομμουνιστικη νοοτροπια,σου λεει αμα δε γαμαω εγω δεν πρεπει να γαμαει κανεις.Γιατι ο αλλος να ξεπουτσιαζεται στα μουνολιβαδα και εγω οχι?Καλυτερα να μη γαμαει κανενας.
Νομίζω ότι η γλώσσα είναι πρόβλημα όχι τόσο στη συνεννόηση με την γκόμενα, διότι όσο νάναι θα τα βρείτε με κουτσοαγγλικά, αλλά στην κίνηση στο ξένο περιβάλλον, επειδή μπορεί να σου τύχει κάνα απρόοπτο κυρίως. Πες πχ ότι είσαι σε πολωνικό περιβάλλον και δεν ξέρεις τους κώδικες της εκεί κοινωνίας. Μπορεί να μπλέξεις σε καμμιά φασαρία, επειδή δεν θα μπορείς να εξηγήσεις μία παρεξήγηση.
Πρέπει να κάνεις ένα MenSchool κι εσύ να μην χαθούνε τα διδάγματά σου.Πολωνία δεν μπλέκεις αν δεν πας γυρεύοντας.Καμιά φορά μπορεί να σου τύχουν σκηνικά π.χ. μια παρέα από πέντε νταγλαράδες σου ζητάει τσιγάρο στο δρόμο.Πώς θα αντιδράσεις?
Mα ο ίδιος έβαζες βίντεο νοσταλγόντας εκείνες τις εποχές και έλεγες τι χάσαμε. Λίγο πιο πάνω είσαι.Επίσης γράφουμε τι γίνεται σήμερα.Μιλάμε για ζωντανό ρεπορτάζ.Οχι τι γινόταν επί Μπρέζνιεφ και Χρουστσώφ.Και πάλι οι νοσταλγοί μπορούν να κάνουν ένα θρεντ με φωτό από το τι γαμούσανε αλλά δεν πρόκειται να συμβεί.
Αναιρεις ο ίδιος τον εαυτό σουΕπίσης γράφουμε τι γίνεται σήμερα.Μιλάμε για ζωντανό ρεπορτάζ.Οχι τι γινόταν επί Μπρέζνιεφ και Χρουστσώφ.Και πάλι οι νοσταλγοί μπορούν να κάνουν ένα θρεντ με φωτό από το τι γαμούσανε αλλά δεν πρόκειται να συμβεί.
Ο Έλληνας μπορεί να είναι καλά παντού αν έχει μυαλό.Για έναν Έλληνα παντού καλύτερα είναι. Και σλαβικες χώρες και Αγγλία και Γερμανία ακόμα.. Όσοι δεν συμφωνείτε προφανώς δεν μένετε στην ελλαδα
Πίστεψε με είναι πρόβλημα.Νομίζω ότι η γλώσσα είναι πρόβλημα όχι τόσο στη συνεννόηση με την γκόμενα, διότι όσο νάναι θα τα βρείτε με κουτσοαγγλικά, αλλά στην κίνηση στο ξένο περιβάλλον, επειδή μπορεί να σου τύχει κάνα απρόοπτο κυρίως. Πες πχ ότι είσαι σε πολωνικό περιβάλλον και δεν ξέρεις τους κώδικες της εκεί κοινωνίας. Μπορεί να μπλέξεις σε καμμιά φασαρία, επειδή δεν θα μπορείς να εξηγήσεις μία παρεξήγηση.
Πολύ βασικό η συνεννόηση στις πρώην σοβιετικές χώρες στις οποίες αν δεν γνωρίζεις την κατά τόπους γλώσσα σε έχουν μαδήσει σαν το κοτόπουλο. Τώρα για τουρισμό ειδικά στην Αγ. Νάπα που γίνεται του μαμουνιού το πανηγύρι βασική προυπόθεση είναι η γλώσσα για την προσέγγιση. Υγ. Στο st.raphael resort στην Λεμεσσό εκεί δίπλα έχει ένα τεράστιο συγκρότημα από βίλλες με πισίνες στις οποίες μένουν αρκετές ρωσίδες σε πολύ καλό επίπεδο. Αυτές τις έχουν παρκάρει οι ρώσοι εκεί μόνες για να κάνουν τις διακοπές τους. Κάποιες βέβαια έρχονται και δίπλα στο ξενοδοχείο για φαγητό μπιτς μπαρ κ.α.Πίστεψε με είναι πρόβλημα.
Από το να την πέσεις σε Πολωνη στο Βροτλαβ ή σε Ρωσίδα το καλοκαίρι στην Αγία Νάπα, αν δεν καταλαβαίνει γρι η κοπέλα, έχεις χάσει από τα αποδυτήρια.
Και τα 2 παραδείγματα είναι πραγματικά.
Φυσικά καί είναι πεινασμένες καί αχόρταγες οι Ελεεινίδες γιά χρήμα, εννοείται αυτό καί πιό άσχημες γκόμενες σίγουρα είναι οι Ελλεεινίδες από τίς Σλάβες.Ενώ οι ελλεινιδες δεν ειναι πεινασμένες για λεφτά...και είναι και μπαζολες και πολύ χαμηλού επιπέδου άτομα. Με τις ξένες μπορείς να κουβεντιασεις σοβαρα για πολλά θεματα
Σέ αυτό έχεις δίκιο δέν λέω.Είναι πολύ πιό άνετες καί...ευχάριστες γκόμενες!Με τις Ανατολικες ομως περνας καλα εχεις μεγαλη αισθηση καλοπερασης ενω με τις Δυτικες νιωθεις πιεσμενος.Σκεφτειτε τι βαρετος θα ηταν ο κοσμος χωρις Σλαβες.
Εχω πάει σέ όλο τό Ανατολικό Μπλόκ, τίς καλές εποχές αλλά καί πιό μετά.Με αυτες τις χωρες κολλας.Αν πας μια φορα Πολωνια ειναι αδυνατο να μην ξαναπας.Το καλεσμα των σειρηνων του μπλοκ ειναι ισχυροτατο.Καμια φορα βεβαια ξεκινας να γαμησεις Πολωνεζες και καταληγεις να γαμας Ουκρανεζες ή Τσεχες,ποτε δεν ξερεις που θα σε οδηγησουν οι δρομοι στα μουνολιβαδα.