Νέα

Warsaw - Βαρσοβία

• Μέλος που άνοιξε το νήμα TLEVEND
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 16K
  • Εμφανίσεις 900K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Kαι εδω με την αριστερη αλλα για να ειμαι ειλικρινης ακομη πυρφοριζω, δεν εχω  :knockinb:  :-
Το παιζει σκληρο καρυδι

Συνημμένα

• dagmara.jpg
    dagmara.jpg
    243,7 KB · Εμφανίσεις: 62

memos@n

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Φεβ 2011
Like
22
Πόντοι
366
ενταξει φτανει, μια ειπαμε  :birdman:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
αρχισες τα κμαν-ιστικα τωρα? :grin:

kman? (πως λεμε πυρφορος? ) Οι φωτος ειναι μονο για πυρφορισμα, καθε αλλη χρηση απαγορευεται κανονιστε  :s&m_2: . Εχω και αλλες  :tits:  :cum: αλλα βαριεμαι τωρα

Judge Dred89

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2014
Like
5
Πόντοι
16
kman? (πως λεμε πυρφορος? ) Οι φωτος ειναι μονο για πυρφορισμα, καθε αλλη χρηση απαγορευεται κανονιστε . Εχω και αλλες αλλα βαριεμαι τωρα
ο κμαν ειναι δυναμη,,ειναι ο αντι=πορνομιτσος
σε νηπιακο επιπεδο βεβαια.. :grin:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
nai re ta kserw εβαζε και κατι ρωσιδακια ο σχινο  :cum: :cum: :cum: :cum:
Εγώ ποτέ δεν ειπα οτι ο Σινοχάρας ειναι κανενας που μετραει,αν θυμουνται οι παλιοτεροι τον εκραζα για τα χάλια του  :2funny:.Αλλα σε συγκριση μ'αυτους τους φουκαραδες οπως τον Βλάκμαν και τον ψεύτη της Μολδαβίας  :2funny: Που ειναι για  :shit: ο Σινοχάρας ειναι πετυχημένος!Εχει καποια οικονομικη άνεση σιγουρα οχι όσο τα φουσκωνε  :2funny: αλλα δεν ειναι σαν αυτους τους κακομοιρηδες  :2funny: Δεν πηγαινει 10 ωρες με το τρένο  :jerking: :2funny: ουτε ανεβαινει στις κολωνες για να τοποθετει κεραιες  :2funny:!ή τον αλλο κακομοιρη που παει για υπνο με της κότες  :2funny:και κρυβετε για να μην δούμε τα χάλια του  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:.
  Παντος ειναι κατάντια γ'αυτους ενας ανθρωπος σαν το Σινοχάρα να ειναι κλάσεις ανώτερος απ'αυτους.Που ειναι ψευτες και αγάμητοι φουκαράδες  :2funny:

kostakis_ss

Σεβαστός
Εγγρ.
18 Μαρ 2008
Κριτικές
29
Like
197
Πόντοι
1.390
Εγώ ποτέ δεν ειπα οτι ο Σινοχάρας ειναι κανενας που μετραει,αν θυμουνται οι παλιοτεροι τον εκραζα για τα χάλια του  :2funny:.Αλλα σε συγκριση μ'αυτους τους φουκαραδες οπως τον Βλάκμαν και τον ψεύτη της Μολδαβίας  :2funny: Που ειναι για  :shit: ο Σινοχάρας ειναι πετυχημένος!Εχει καποια οικονομικη άνεση σιγουρα οχι όσο τα φουσκωνε  :2funny: αλλα δεν ειναι σαν αυτους τους κακομοιρηδες  :2funny: Δεν πηγαινει 10 ωρες με το τρένο   :jerking: :2funny: ουτε ανεβαινει στις κολωνες για να τοποθετει κεραιες  :2funny:!ή τον αλλο κακομοιρη που παει για υπνο με της κότες  :2funny:και κρυβετε για να μην δούμε τα χάλια του  :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:.
  Παντος ειναι κατάντια γ'αυτους ενας ανθρωπος σαν το Σινοχάρα να ειναι κλάσεις ανώτερος απ'αυτους.Που ειναι ψευτες και αγάμητοι φουκαράδες  :2funny:

αφου εχει λεφτα και τροπους ο σινοχαρας γιατι να μην πηδαει δημητρακη  :grin:

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
αφου εχει λεφτα και τροπους ο σινοχαρας γιατι να μην πηδαει δημητρακη  :grin:
Σου έχω πει οτι υποψιάζομαι οτι εσυ εισαι ο Σινοχάρας :think: :2funny:.
  Τη γνωμη μου για τον Σινοχάρα την εχω γραψει πολλές φορες και την ξέρετε.Ο Σινοχάρας πηγαινει στα πιο υποβαθμισμενα μέρη για αυτα τα μέρη έχει λεφτα.Και σε αυτα τα μερη οι γκομενες δεν πολυκοιτανε την εμφανιση φυσικα καλά κανει και πηγαινει σε αυτα τα μέρη!
  Αυτοι οι δυο μεγάλοι γαμιάδες  :2funny:ειναι για  :shit:.Και ο Μπαρμπαφώτης και ο Βλάκμαν  :2funny:Ο Μπαρμπαφώτης απο αυτα που γραφει φενεται οτι δεν εχει καθολου πειρα στις γυναικες και αμεσως καταλαβαινει καποιος που εστω και μια φορα εχει παει σε αυτα τα μέρη οτι αυτα απλουστατα δεν γινονται!Ο δε Βλάκμαν ειναι τελειωμενος!Ειναι μια κατάντια ενας ανθρωπος που κοντευει 50 να κρεμετε στις κολωνες και να επισκευαζει κεραιες!Για να παιρνει πενταροδεκαρες και να μην εχει ουτε αμάξι!Και να πηγαινει με το τρένο  :2funny:.
kman? (πως λεμε πυρφορος? ) Οι φωτος ειναι μονο για πυρφορισμα, καθε αλλη χρηση απαγορευεται κανονιστε  :s&m_2: . Εχω και αλλες  :tits:  :cum: αλλα βαριεμαι τωρα
Τι ηλικίας είναι?Γιατί τους κρύβεις τα πρόσωπα?Σιγουρα για Ελλαδα αυτες ειναι θεές  :) οι Πιρφόροι αυτες θα της ειχανε θεοποιησει!

Godharry

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2014
Like
4
Πόντοι
16
δασκαλε πολυ νταρτανα ειναι αυτη χαχαχα,σαν σφαιροβολος μειαζει το κορμι τησ.εμενα μου αρεσουν κοντουλες και αδυνατες.αυτη θελει ενα κτηνος σαν τον μαικ ταισον να τιν κανει καλα,να μην ξερει απο τι πονα ο κωλος της απο το ξυλο η απο το γαμηση χαχαχαχ.

cool11

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
1.666
Πόντοι
266
Εχώ δεν σχολιάζω άλλο για μισθούς και κοινωνικά και φτωχές γκόμενες. Είναι απλά αστεία έστω και να τα σχολιάζω πλέον.

Ο Kman τώρα κατάλαβε πως ο μέσος μισθός στις πόλεις εδώ είναι στα 1000 ευρώ, αυτό που του έχω γράψει 60 σελίδες πρίν.Και η είδοδος στο καλύτερο club της πόλης έχει 5 ευρώ. Άρα κακοπερνάνε.Δεν μπορούν να ζήσουν με τα 1000 ευρώ που πέρνουν σε μια πόλη με το μισό κόστος ζωής της Αθήνας. Περιμένουνε τους Έλληνες στην αθήνα με τα 500 ευρώ βασικό μισθό πλέον ή χαρτζηλίκι απο τους πατεράδες στην ανεργία να τους αγοράσουν ένα καρβέλι ψωμί!!

Αυτά με τα clubs και τις γκόμενες να τρέχουν γύρω απο ένα μπουκάλι είναι απλά για γέλια. Είμαι 4 φορές την εβδομάδα σε clubs, δεν κάνεις τίποτα με την επίδειξη, μόνο πληρωμένες.

Ο μόνος που πηδάει εδώ είναι αυτός που γενικά πηδάει. Έξυπνος,νέος,όμορφος,με humor και λίγο ερωτίλος. Με τα προσόντα δηλαδή που όυτως η άλλος πηδάς και σε άλλα κράτη. Το χρήμα εδώ αφορά μόνο σε πληρωμενες, χεστήκανε απλά οι κανονικές γκόμενες να τις ζήσεις, παίρνουν περισσότερα απο εμάς τους 'Ελληνες.

Επίσης αυταμε τα χωρία είναι άνευ σχολιασμού. Ο θείος μου σε ένα χωρίο του Πύργου Ηλέιας ζείς με 210 ευρώ το μήνα (την επιδότηση της σταφίδας)..Θέλετε κάτι άλλο? Όλα τα χωριά έτσι είναι παντού.

Ναι αλλα στα ελληνικα χωρια δεν εχει καν γυναικες. Μεχρι και εισαγωγες απο ρωσιδες προσπαθησαν. Δεν νομιζω συγκρινονται τα πολωνικα χωρια, με τις γκομεναρες να αρμεγουν τις αγελαδες, με τα ελληνικα χωρια, με καφενειο, τσιγαριλικι, και σε καμια ασχημομουρα του χωριου να της την πεφτουν δεκαδες.

Egeanboy

Μέλος
Εγγρ.
3 Νοε 2011
Like
258
Πόντοι
36
Για πτυχια λεμε ρε ανθρωπα. Διαβαζε τι γραφουμε ελληνικα δε ξερεις? Εληνικος γκρεκο γκριχισ νιχτ σπρεχεν?
Φίλε Φιντέλ!Κατ´ αρχήν συγχαρητήρια για τις επιτυχίες σου!Οι fotos είναι Ξεμιζέριασμα απο την Ελληνική "πυρφοριςτική" πραγματικότητα ...
Πάμε λίγο στους μισθούς των Πολωνών γιατι εσείς των εταιριών ζήτε πράγματι εικονική πραγματικότητα όπως είπε σε κάποια φάση ο Μίδας dredd!
Ξεκινάω με το παράδειγμα της αδερφής της πρώτης μου Τσούρκας στο χωριό πριν 5 χρόνια που μου κλαιγόταν αγρίως στο 95% της συζήτησης γιατι παίρνει 350€ το μήνα ενώ όλοι οι υπόλοιποι δάσκαλοι στην Ευρώπη παίζουν στο χιλιάρικο!Αν βέβαια μέσα σε 5 χρόνια έχει φτάσει τα 700-800 πάω πάσο!
Η δευτερή μου Πολωνέζα είχε τελειώσει Ελληνική Φιλολογία στο Πόζναν και δούλευε τηλεφωνήτρια στην Easy-Jet στο Πόζναν!Κάθε κλήση απο όλη την Ευρώπη προς τα κεντρικά της εταιρίας παρεκτρέπεται σε τηλεφωνικό κέντρο στη Πολωνία λόγω φτηνών  μισθών...Και ακόμα δεν έχουν έρθει στην Ελλάδα του 500άρικου!
Τώρα αν υπάρχουν πολυεθνικές που λειτουργούν άνω απο τα στάνταρ της χώρας είναι άλλη υπόθεση αλλά κι εκεί υπάρχει ταβάνι!Μια αντίστοιχη θέση σε πιο προηγμένη χώρα θα είχε άλλα ποσά!Και στην Αθήνα ο head leader της Heineken παίρνει πολύ παραπάνω απο 2000€!Μόνο στη Ρόδο ένας υπάλληλος promotion της εταιρείας παίρνει 900€ + αυτοκίνητο+ κινητο+600€ έξοδα κίνησης !Τώρα Επιδή η χώρα είναι αναπτυσσόμενη και υπάρχουν ακόμα θέσεις είναι σημαντικό αλλά όχι ότι γίνανε και City του Λονδίνου!

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Glock ποιος ειπε οτι εγιναν city του Λονδινου? Εγω πρωτος το ειρωνευομαι και το σαρκαζομαι οτι το παιζουν καπιταλες μερικες φορες ενω ειναι βλαχαδερα.
Ωστοσο παιζει πολυ αναπτυξη χρονο με το χρονο ακομη. ΔΙΑΡΚΩΣ ανοιγουν δουλειες και με χρονο υπαρχει μεγαλη διαφορα. Επισης κανετε συνεχως εσεις που δε μενετε στη χωρα το ιδιο λαθος παροτι σας το λεμε συνεχεια εμεις που μενουμε : ΜΗ ΜΕΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ! Τα 1000 στην Ελλαδα και τα 1000 στην Πολωνια δεν ειναι το ιδιο. Στην Πολωνια ειναι ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! Και οταν εισαι σε αλλη χωρα με αλλο νομισμα σκεφτεσαι και υπολογιζεις με το αλλο νομισμα .
Δευτερον δεν ειναι " εχει θεσεις". Αλλα ειναι σχεδον ολο το νεαρο εργατικο δυναμικο που απασχολειται εκει. Στην Πολωνια οταν λεμε οτι " δουλευεις σε πολυεθνικη" δε μιλαμε για καποιο ελιτ μερος του εργατικου δυναμικου, αλλα ειναι η κανονικη συνηθισμενη δουλεια για ενα νεο απο 20-35 ετων με πτυχιο και μια ξενη γλωσσα τουλαχιστον.
Τριτον προσεκλυονται και αλλες θεσεις συνεχως. αν ανοιξεις τα σαιτ που εχω βαλει εδω για δουλεις θα δεις για ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 3-4 ΝΕΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΕΣ! Ολες αφορουν πολυ καλες θεσεις.
Πριν 5 χρονια και τωρα σας τα λεμε και εγω και ο dr love oτι η χωρα δεν ειχε καμια σχεση. Αλλα ρε παιδια δε μας διαβαζετε εμας που μενουμε εδω να σας πουμε μια και ρωτατε, παρα μονο λετε τα δικα σας :S. Oι περισσοτερες εταιρειες εδω ειναι τα τελευταια 3-4 χρονια. Η και 2. Βεβαια ξεκινησαν δειλα δειλα να ερχονται απο το 2006-2007 αλλα το μπουμ εγινε απο το 2010 και μετα.
Επισης με τα εργα στο euro 2012 αλλαξε πολυ η χωρα και επεσε χρημα. Και φυσικα τωρα πανε σε αλλα επιπεδα. Ξεφυτρωνουν business parks η τεχνολογικα παρκα με κτηρια εταιρειων. Αν αρχισω να λεω τις εταιρειες και τις επενδυσεις που υπαρχουν στην Κρακοβια μονο θα γραφω ως αυριο. Επομενως δεν ειναι " ο κοσμος των εταιρειων" που ειναι γ ια λιγους, οπως Ελλαδα, μη μπερδευεστε. Ειναι η κυρια αγορα εργασιας για τον νεο πτυχιουχο. Πολυεθνικες και αλυσιδες εχει εδω, το μικρεμποριο και η μικροεπιχειρηση οπως ειναι Ελλαδα ξεχαστε το.
Επισης κατι αλλο. Αν μια τσουρκα πιασει δουλεια σε πολυεθνικη εταιρεια και λιγα λεφτα να παιρνει, αρχιζει και το παιζει ιστορια , οτι καποια ειναι, οτι κανει καριερα και του κολου τα εννιαμερα. Ειναι και αυτο το θεμα δηλαδη. Αλλαζουν οι παρεες, οι συνηθειες κλπ.
Η τα λενε η μια στην αλλη κλπ κλπ. Η εδω αν ο μισθος απο 500 πχ παει 700 η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Με 200 ευρω ανετοτατα περνας μηνα με τα βασικα ( πλην ενοικιου) και να εχεις και καφεδες και εξοδους. Εδω το χρημα μετραει. Δηλαδη οταν βγαινεις εξω να πας καπου ( οχι βραδυνη εξοδο, ας πουμε τη πρωι στην πολη ) και εχεις πανω σου 20 ζλοτυ ( 5 ευρω περιπου ) λες εχω χρημα μπορω να κινηθω. Στην Ελλαδα το 5ευρω ενας καφες ενα κουλουρι να φας παει.
Αρα εδω μια τσουρκα και λιγο παραπανω να βγαλει ( που βγαζει) αμεσως αλλαζει συνηθειες και γινεται " γκλαμουρ :headbang:". Ξεκιναει τις γιογκες, τα σπα, τα λατιν , αγοραζει σκυλια ,γατια, παει σε γκαλερι κλπ  :jerking:. Δηλαδη θελω να σου πω οτι μη σας φαινονται τοσο τρελα αυτα ολα γιατι εδω το κοστος ζωης ειναι τοσο χαμηλο που η παραμικρη οικονομικη αλλαγη ειναι σημαντικη.
Επισης κατι αλλο που ξεχνατε ειναι οτι δεν υπαρχει ανεργια πρακτικα. Μπορει να υπαρχουν μερικοι δεικτες αλλα αφορουν ατομα ανειδικευτα, περιθωριακα, μεγαλης ηλικιας που εμειναν εξω απο την αγορα εργασιας. Η πχ την γυναικα καποιου η τη γκομενα που επιτηδες δε παει να εργαστει.
Αλλα ο νεος πτυχιουχος απο 20-35 εχει δουλεις και καλες. Κανε τη συγκριση με Ελλαδα. Για καθε εναν που εχει δουλεια ποσοι δεν εχουν? Βαλε και αυτες τις ηλικιες. Δηλαδη συγκρινε πτυχιουχους νεους στην Ελλαδα 20-35 ποσοι δουλευουν αλλα και τι δουλειες κανουν? Απο γνωστους σας και τον κυκλο σας και την εμπειρια σας ποσοι νεοι ΤΩΡΑ 20-35 ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
( δε μιλαμε καν για ανεργους... ) ΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ? Και να κανουν ανετη ζωη οχι σα ποντικια ? Γιατι στην Πολωνια εδω ειναι ο κανονας. Ειπαμε φτωχεια και βλαχεια υφισταται αλλα ειναι περιθωριακο ζητημα. Και η μεριδα του κοσμου που ειναι εξω απο το χωρο των πολυεθνικων ( που πολλοι ειναι καλοβαλμενοι, πχ ελευθεροι επαγγελματιες ) δλδ ιδιωτικοι υπαλληλοι, εργατες, δε ζουν πλουσια φυσικα, ομως ζουν ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ. Ακραιος πλουτος, ολιγαρχες κλπ δεν υπαρχουν αλλα δεν υπαρχει και ακραια φτωχεια. Αν δεις ειναι τυχαιο συγκυριακο φαινομενο που δεν αποτελει σε καμια περιπτωση χαρακτηριστικο ειδικα της χωρας. Και στις ΗΠΑ εχω δει φτωχεια, να αρχισω να λεω οτι ειναι ετσι ολες οι ΗΠΑ? Ειναι ποτε δυνατον?  

Godharry

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2014
Like
4
Πόντοι
16
Glock ποιος ειπε οτι εγιναν city του Λονδινου? Εγω πρωτος το ειρωνευομαι και το σαρκαζομαι οτι το παιζουν καπιταλες μερικες φορες ενω ειναι βλαχαδερα.
Ωστοσο παιζει πολυ αναπτυξη χρονο με το χρονο ακομη. ΔΙΑΡΚΩΣ ανοιγουν δουλειες και με χρονο υπαρχει μεγαλη διαφορα. Επισης κανετε συνεχως εσεις που δε μενετε στη χωρα το ιδιο λαθος παροτι σας το λεμε συνεχεια εμεις που μενουμε : ΜΗ ΜΕΝΕΤΕ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ ΤΟΥ ΜΙΣΘΟΥ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ! Τα 1000 στην Ελλαδα και τα 1000 στην Πολωνια δεν ειναι το ιδιο. Στην Πολωνια ειναι ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΠΑΝΩ! Και οταν εισαι σε αλλη χωρα με αλλο νομισμα σκεφτεσαι και υπολογιζεις με το αλλο νομισμα .
Δευτερον δεν ειναι " εχει θεσεις". Αλλα ειναι σχεδον ολο το νεαρο εργατικο δυναμικο που απασχολειται εκει. Στην Πολωνια οταν λεμε οτι " δουλευεις σε πολυεθνικη" δε μιλαμε για καποιο ελιτ μερος του εργατικου δυναμικου, αλλα ειναι η κανονικη συνηθισμενη δουλεια για ενα νεο απο 20-35 ετων με πτυχιο και μια ξενη γλωσσα τουλαχιστον.
Τριτον προσεκλυονται και αλλες θεσεις συνεχως. αν ανοιξεις τα σαιτ που εχω βαλει εδω για δουλεις θα δεις για ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ 3-4 ΝΕΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΜΕ ΑΓΓΕΛΙΕΣ! Ολες αφορουν πολυ καλες θεσεις.
Πριν 5 χρονια και τωρα σας τα λεμε και εγω και ο dr love oτι η χωρα δεν ειχε καμια σχεση. Αλλα ρε παιδια δε μας διαβαζετε εμας που μενουμε εδω να σας πουμε μια και ρωτατε, παρα μονο λετε τα δικα σας :S. Oι περισσοτερες εταιρειες εδω ειναι τα τελευταια 3-4 χρονια. Η και 2. Βεβαια ξεκινησαν δειλα δειλα να ερχονται απο το 2006-2007 αλλα το μπουμ εγινε απο το 2010 και μετα.
Επισης με τα εργα στο euro 2012 αλλαξε πολυ η χωρα και επεσε χρημα. Και φυσικα τωρα πανε σε αλλα επιπεδα. Ξεφυτρωνουν business parks η τεχνολογικα παρκα με κτηρια εταιρειων. Αν αρχισω να λεω τις εταιρειες και τις επενδυσεις που υπαρχουν στην Κρακοβια μονο θα γραφω ως αυριο. Επομενως δεν ειναι " ο κοσμος των εταιρειων" που ειναι γ ια λιγους, οπως Ελλαδα, μη μπερδευεστε. Ειναι η κυρια αγορα εργασιας για τον νεο πτυχιουχο. Πολυεθνικες και αλυσιδες εχει εδω, το μικρεμποριο και η μικροεπιχειρηση οπως ειναι Ελλαδα ξεχαστε το.
Επισης κατι αλλο. Αν μια τσουρκα πιασει δουλεια σε πολυεθνικη εταιρεια και λιγα λεφτα να παιρνει, αρχιζει και το παιζει ιστορια , οτι καποια ειναι, οτι κανει καριερα και του κολου τα εννιαμερα. Ειναι και αυτο το θεμα δηλαδη. Αλλαζουν οι παρεες, οι συνηθειες κλπ.
Η τα λενε η μια στην αλλη κλπ κλπ. Η εδω αν ο μισθος απο 500 πχ παει 700 η διαφορα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ. Με 200 ευρω ανετοτατα περνας μηνα με τα βασικα ( πλην ενοικιου) και να εχεις και καφεδες και εξοδους. Εδω το χρημα μετραει. Δηλαδη οταν βγαινεις εξω να πας καπου ( οχι βραδυνη εξοδο, ας πουμε τη πρωι στην πολη ) και εχεις πανω σου 20 ζλοτυ ( 5 ευρω περιπου ) λες εχω χρημα μπορω να κινηθω. Στην Ελλαδα το 5ευρω ενας καφες ενα κουλουρι να φας παει.
Αρα εδω μια τσουρκα και λιγο παραπανω να βγαλει ( που βγαζει) αμεσως αλλαζει συνηθειες και γινεται " γκλαμουρ :headbang:". Ξεκιναει τις γιογκες, τα σπα, τα λατιν , αγοραζει σκυλια ,γατια, παει σε γκαλερι κλπ  :jerking:. Δηλαδη θελω να σου πω οτι μη σας φαινονται τοσο τρελα αυτα ολα γιατι εδω το κοστος ζωης ειναι τοσο χαμηλο που η παραμικρη οικονομικη αλλαγη ειναι σημαντικη.
Επισης κατι αλλο που ξεχνατε ειναι οτι δεν υπαρχει ανεργια πρακτικα. Μπορει να υπαρχουν μερικοι δεικτες αλλα αφορουν ατομα ανειδικευτα, περιθωριακα, μεγαλης ηλικιας που εμειναν εξω απο την αγορα εργασιας. Η πχ την γυναικα καποιου η τη γκομενα που επιτηδες δε παει να εργαστει.
Αλλα ο νεος πτυχιουχος απο 20-35 εχει δουλεις και καλες. Κανε τη συγκριση με Ελλαδα. Για καθε εναν που εχει δουλεια ποσοι δεν εχουν? Βαλε και αυτες τις ηλικιες. Δηλαδη συγκρινε πτυχιουχους νεους στην Ελλαδα 20-35 ποσοι δουλευουν αλλα και τι δουλειες κανουν? Απο γνωστους σας και τον κυκλο σας και την εμπειρια σας ποσοι νεοι ΤΩΡΑ 20-35 ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ
( δε μιλαμε καν για ανεργους... ) ΖΟΥΝ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ? Και να κανουν ανετη ζωη οχι σα ποντικια ? Γιατι στην Πολωνια εδω ειναι ο κανονας. Ειπαμε φτωχεια και βλαχεια υφισταται αλλα ειναι περιθωριακο ζητημα. Και η μεριδα του κοσμου που ειναι εξω απο το χωρο των πολυεθνικων ( που πολλοι ειναι καλοβαλμενοι, πχ ελευθεροι επαγγελματιες ) δλδ ιδιωτικοι υπαλληλοι, εργατες, δε ζουν πλουσια φυσικα, ομως ζουν ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ. Ακραιος πλουτος, ολιγαρχες κλπ δεν υπαρχουν αλλα δεν υπαρχει και ακραια φτωχεια. Αν δεις ειναι τυχαιο συγκυριακο φαινομενο που δεν αποτελει σε καμια περιπτωση χαρακτηριστικο ειδικα της χωρας. Και στις ΗΠΑ εχω δει φτωχεια, να αρχισω να λεω οτι ειναι ετσι ολες οι ΗΠΑ? Ειναι ποτε δυνατον?  

dimitrakis29

Τιμημένος
Εγγρ.
19 Νοε 2007
Κριτικές
13
Like
2.355
Πόντοι
4.765
Γιατι εγω πέρσι που είχα πάει είχα γράψει τιποτα διαφορετικό?Ακριβως τα ιδια ειχα γράψει με αυτά που γράφετε οτι το βιοτικό τους επίπεδο ειναι κλάσεις ανώτερο απο της Ελλάδας.Η μόνη διαφορα με την Πολωνία ειναι οτι δεν κάνου  τόσο ενδειξη πλουτου οπως κανανε μεχρι πρότινος στη Ρωσσία!
 Μια ζωη δεν λέω οτι ο Βλάκμαν ΕΧΕΙ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ και μας γραφει ιστοριες 15-20 χρονια πριν!
 Σήμερα και ο αλλος ο ψεύταρος και ο Βλάκμαν εξαφανηστικανε  :2funny:.Λες ο Βλάκμαν να μας γραψει οτι ηταν Πολωνία? :think: και  :knockinb: 2-3 γκομεναρες παλι  :jerking:

Chevalier Fidèle

Τιμημένος
Εγγρ.
1 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
306
Πόντοι
386
Γιατι εγω πέρσι που είχα πάει είχα γράψει τιποτα διαφορετικό?Ακριβως τα ιδια ειχα γράψει με αυτά που γράφετε οτι το βιοτικό τους επίπεδο ειναι κλάσεις ανώτερο απο της Ελλάδας.Η μόνη διαφορα με την Πολωνία ειναι οτι δεν κάνου  τόσο ενδειξη πλουτου οπως κανανε μεχρι πρότινος στη Ρωσσία!
  Μια ζωη δεν λέω οτι ο Βλάκμαν ΕΧΕΙ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΩΝΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΛΟΚ και μας γραφει ιστοριες 15-20 χρονια πριν!
  Σήμερα και ο αλλος ο ψεύταρος και ο Βλάκμαν εξαφανηστικανε  :2funny:.Λες ο Βλάκμαν να μας γραψει οτι ηταν Πολωνία? :think: και  :knockinb: 2-3 γκομεναρες παλι  :jerking:

To θεμα ειναι και οι προοπτικες. Δε ξερω για την Πολωνια, αλλα η Ελλαδα δεν εχει απολυτως καμια. Δε παραγει απολυτως τιποτα, εχει γηρασμενο πληθυσμο, πολλοι συνταξιουχοι ( ενας λογος που ακομη "φαινεται" οτι εχει υψηλα εισοδηματα η Ελλαδα ειναι οι υψηλες συνταξεις που οσονουπω θα κοπουνε. Η Πολωνια αντιθετα εχει χαμηλες συνταξεις - και καλως. Εδω πληρωνεται ο νεος μορφωμενος που θα σηκωσει τη χωρα. Στην Ελλαδα πληρωνεται ο γερος να τα τρωει στο καφενειο και στις πουτανες και ο νεος λιωνει στην ανεργια και την υποαπασχοληση)
, ειναι τιγκα στους λαθρομεταναστες, ταιζει πολλους δημοσιους υπαλληλους σχετικα με το μεγεθος της ( που ειναι και διεφθαρμενοι ). Πας κεντρο αθηνας και βλεπεις πρεζακια, γυφτους, πακηδες, βρωμια , εξαθλιωση. Στο κεντρο μιας αλλης οποιασδηποτε πολης δε θα τα δεις αυτα.
Ειναι τελευταια χωρα σε επενδυσεις, πρωτη σε ανεργια! Και αν το κατακεφαλην εισοδημα ειναι υψηλο σχετικα, το κρατανε συνταξεις και μισθοι δημοσιου και ΔΕΚΟ . Αλλα ειναι θεμα χρονου αυτα να κατακρημνιστουνε ( εκτος αν βγει ο τσιπραντρεας και ριξει χρημα :grin: ) .

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom