Νέα

Βρέθηκε ο τάφος του Μ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ΚΑΒΛΑΡΧΟΣ
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 2K
  • Εμφανίσεις 46K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66

Συνημμένα

• Papas1.jpg
    Papas1.jpg
    88,1 KB · Εμφανίσεις: 46
  • Papas2.jpg
    Papas2.jpg
    2,9 KB · Εμφανίσεις: 14

Επισκέπτης
Εντυπωσιακό ψηφιδωτό που απεικονίζει άρμα και τον Θεό Ερμή το νέο εύρημα στην Αμφίπολη...

Εκπληκτικές φωτογραφίες στο lifo.gr-κάποιος που έχει την δυνατότητα ας παραθέσει το σχετικό λινκ...

life97

Σπουδαίος
Εγγρ.
1 Φεβ 2007
Κριτικές
24
Like
90
Πόντοι
2.357
Εκπληκτικο  :rockon: :rockon:

vakis

Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2006
Κριτικές
8
Like
20
Πόντοι
16
αυτό που δεν καταλαβαινω είναι η CIA τι δουλεια εχει στις ανασκαφες?

Gunnar

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2013
Κριτικές
26
Like
76
Πόντοι
76
πάει, γέμισε σκουπίδια το ιντερνετ

Ε,βέβαια όποιος σας λέει την αλήθεια φόρα παρτίδα είναι σκουπίδια.Καθήστε να ακούτε τον Χατζηνικολάου και τον Πρετεντέρη που είναι ποιοτικοί ! :headbang:

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830
Ε,βέβαια όποιος σας λέει την αλήθεια φόρα παρτίδα είναι σκουπίδια.Καθήστε να ακούτε τον Χατζηνικολάου και τον Πρετεντέρη που είναι ποιοτικοί ! :headbang:

Ποιος γράφει την αλήθεια φόρα πατρίδα; ο τύπος του taairetika που δεν έχει τα αρχίδια ούτε να υπογράψει τα κείμενά του; Γιατί άραγε;
Και ποιες ακριβώς είναι οι αλήθειες του; Ότι ο τάφος είναι ρωμαικός;

Gunnar

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2013
Κριτικές
26
Like
76
Πόντοι
76
Ποιος γράφει την αλήθεια φόρα πατρίδα; ο τύπος του taairetika που δεν έχει τα αρχίδια ούτε να υπογράψει τα κείμενά του; Γιατί άραγε;

Δεν τα λέει αυτός σύντροφε,επιστήμονες τα λένε και όλα τα στοιχεία.Επειδή ξέρω ποιός είναι,έχω την εντύπωση ότι δεν γράφει όνομα για να μην τον σαπίσουν στο ξύλο αναρχοάπλυτοι και χρυσαυγήτες !  :grin:

Επισκέπτης

Έχει απόλυτο δίκιο ο Ξύδης...

Μαλακίες του airetika.

Είναι τόσος άσχετος αυτός που τα γράφει που πιάνει στο στόμα του και αμφισβητεί ακόμη και τον Τεράστιο Πουλιανό.

Γιώργος Ξύδης

Σεβαστός
Εγγρ.
5 Ιαν 2011
Κριτικές
9
Like
4.698
Πόντοι
1.830
Δεν τα λέει αυτός σύντροφε,επιστήμονες τα λένε και όλα τα στοιχεία.Επειδή ξέρω ποιός είναι,έχω την εντύπωση ότι δεν γράφει όνομα για να μην τον σαπίσουν στο ξύλο αναρχοάπλυτοι και χρυσαυγήτες !  :grin:

Ποιοι επιστήμονες και ποια στοιχεία;

Σόρρυ αλλά γράφει μαλακίες.

Λέει: «Όπως δήλωσε και ο διακεκριμένος ιστορικός Χάρης Τζάλας ο τάφος της Αμφίπολης είναι πολύ διαφορετικούς από τους Μακεδονικούς τάφους και το πιθανότερο είναι να είναι Ρωμαϊκός.»
Ο Χάρης Τζάλας είπε: «Ο τάφος της Αμφίπολης έχει μεγάλες διαφορές από τους κλασικούς μακεδονικούς τάφους. Σε σχέση με τον τάφο της Βεργίνας είναι πολύ διαφορετικός. Η χρονολόγηση του τάφου δεν μπορεί να κριθεί μόνο από τις Σφίγγες και τις Καρυάτιδες, είναι πιθανόν ο τάφος να είναι μεταγενέστερος»

όταν το «είναι πιθανόν» βαφτίζεται 'το πιθανότερο' και όταν το «ο τάφος να είναι μεταγενέστερος» γίνεται 'ρωμαικός', τότε πέρα του εντυπωσιασμού φαίνεται ότι υπάρχει και μια γενική κατεύθυνση του άρθρου προς εκεί που θέλει να το πάει ο συγγραφέας του άσχετα με τα πραγματικά στοιχεία και δηλώσεις που έχει μπροστά του. Γιατί αν όντως τον ενδιέφεραν οι απόψεις του καθένα, θα έπρεπε να βάλει και άλλων πολύ πιο σχετικών με το αντικείμενο (αρχαιολόγοι, καθηγητές αρχαιολογίας-ιστορίας, ιστορικοί) και όχι μόνο της Όλγας Παλαγγιάς. Ούτε θα παρουσίαζε την γελοία ανακοίνωση του συλλόγου αρχαιολόγων (καθαρά πολιτικό-αντικυβερνητικό κείμενο με καμία επιστημονική αναφορά σε στοιχεία της ανασκαφής) ως απόδειξη εκμετάλλευσης της ανασκαφής από την κυβέρνηση.

Κάπου αλλού λέει: «Ετσι  οι πατριδοκάπηλοι και οι προγονοκάπηλοι άρχισαν εσκεμμένα να μιλούν για τον τάφο του Μεγαλέξανδρου,προτού καλά,καλά αποκαλυφθεί σημαντικό τμήμα του μνημείου».
Βρες μου έναν από την κυβέρνηση ή της αρχαιολογική ομάδα που κάνει την ανασκαφή, που έχει μιλήσει για τάφο του Μεγαλέξανδρου.

και σε σχέση με το 'δεν γράφει όνομα για να μην τον σαπίσουν στο ξύλο αναρχοάπλυτοι και χρυσαυγήτες', η γνώμη μου είναι ότι αυτές είναι μαλακίες. 'Η έχεις τα αρχίδια να υπερασπιστείς αυτά που γράφεις ή άστο καλύτερα. Τουλάχιστον Πρετεντέρηδες και όλοι αυτοί που μισείτε βγαίνουν και μιλάνε επώνυμα, ασχέτως αν έχουν στιγματιστεί πανελλαδικώς και ασχέτως αν αποτελούν στόχο κάθε ψεκασμένου αγανακτισμένου.

Eisenfaust

Ανώτερος
Εγγρ.
11 Απρ 2011
Κριτικές
58
Like
2.597
Πόντοι
7.276
Πότε θα μάθουμε περίπου ποιός είναι ο θαμμένος εκεί ;
Βλέπω ότι το μνημειο είναι τεράστιο , σε σχέση με ό,τι έχει αποκαλυφθεί μέχρι στιγμής...  :-
tka.jpg

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
δε νομίζω να σε χαλάει ο χατζηνικολάου ή ο πρετεντέρης.
είσαι ανάλογου επιπέδου.

επί του άρθρου,
η μόνη αλήθεια που παρουσιάσει το άρθρο είναι το κόμπλεξ του συγγραφέα.
Διαβάζεις για τις ανασκαφές και σου πετάει σκοπιανούς, εξωγίηνους, τζεντάι και το λουρί της μάνας.
από τη μία χαιρετίζει τις απόψεις του τζάλα και από την άλλη κράζει την περιστέρη... οι οποίοι και οι 2 συμφωνούν με τις δηλώσεις που έχουν κάνει, δηλαδή δεν υπάρχει περίπτωση να είναι τάφος του μ. αλεξάνδρου.

τα υπόλοιπα σκουπίδια που γράφει δε θα κάτσω να τα αναλύσω, γιατί δεν υπάρχει λόγος να χάνω το χρόνο μου με κάθε μαλακία που βάζετε.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom