Νέα

Βοήθεια σε άστεγο

• Μέλος που άνοιξε το νήμα pgp74
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 29
  • Εμφανίσεις 2K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Καλησπέρα σε όλους.

Τις τελευταίες ημέρες εντόπισα τυχαία μία κυρία ηλικίας περίπου 60 - 65 ετών να κάθεται στο σκαλοπάτι μιας μονοκατοικίας που δείχνει εγκαταλελειμμένη. Έχω περάσει απ' το συγκεκριμένο σημείο 2 φορές (1 νωρίς το πρωί και 1 το απόγευμα) και την είδα και τις 2 φορές εκεί, να κάθεται έχοντας μπροστά της ένα παλιό υφασμάτινο καροτσάκι με ρόδες (απ' αυτά που χρησιμοποιούν για τις λαϊκές αγορές). Ειλικρινά έχει μαυρίσει η καρδιά μου απ' την ώρα που την είδα και 2η φορά εκεί και σίγουρα θα έχω κάτι βασικό να της δώσω αύριο το πρωί που θα ξαναπεράσω από κει για τρέξιμο.

Ξέρετε ή μπορείτε να μάθετε αν υπάρχει κάποιο είδος πρόνοιας για τέτοιες περιπτώσεις; Αυτό που κάνει ακόμα χειρότερο την κατάσταση είναι και η ηλικία της γαμώ την κοινωνία μου, είναι μεγάλη για να μπορεί να εργαστεί ή για να την βοηθήσει κάποιος με μία κάποια εργασία. Στο Google που κοίταξα είδα ότι υπάρχει το "Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων", ξέρει κανείς κάτι που μπορεί να βοηθήσει;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας παρακαλώ μην το μπαχαλέψουμε και αυτό το νήμα. 

dimmits

Τιμημένος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2008
Κριτικές
183
Like
3.259
Πόντοι
8.535
:)

Συνημμένα

• 23.jpg
    23.jpg
    67,6 KB · Εμφανίσεις: 16

mariath

Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2009
Κριτικές
6
Like
146
Πόντοι
16
Καλησπέρα σε όλους.

Τις τελευταίες ημέρες εντόπισα τυχαία μία κυρία ηλικίας περίπου 60 - 65 ετών να κάθεται στο σκαλοπάτι μιας μονοκατοικίας που δείχνει εγκαταλελειμμένη. Έχω περάσει απ' το συγκεκριμένο σημείο 2 φορές (1 νωρίς το πρωί και 1 το απόγευμα) και την είδα και τις 2 φορές εκεί, να κάθεται έχοντας μπροστά της ένα παλιό υφασμάτινο καροτσάκι με ρόδες (απ' αυτά που χρησιμοποιούν για τις λαϊκές αγορές). Ειλικρινά έχει μαυρίσει η καρδιά μου απ' την ώρα που την είδα και 2η φορά εκεί και σίγουρα θα έχω κάτι βασικό να της δώσω αύριο το πρωί που θα ξαναπεράσω από κει για τρέξιμο.

Ξέρετε ή μπορείτε να μάθετε αν υπάρχει κάποιο είδος πρόνοιας για τέτοιες περιπτώσεις; Αυτό που κάνει ακόμα χειρότερο την κατάσταση είναι και η ηλικία της γαμώ την κοινωνία μου, είναι μεγάλη για να μπορεί να εργαστεί ή για να την βοηθήσει κάποιος με μία κάποια εργασία. Στο Google που κοίταξα είδα ότι υπάρχει το "Κέντρο Υποδοχής & Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων", ξέρει κανείς κάτι που μπορεί να βοηθήσει;

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας παρακαλώ μην το μπαχαλέψουμε και αυτό το νήμα. 

Είχα να κυκλοφορήσω βράδυ στην Αθήνα (κέντρο) περί τα 3-4 χρόνια.
Τότε, είχα αναζητήσει άστεγους γιατί είχα πολλά ρούχα να δώσω (θάνατος συγγενούς - ίσα με 10-12 μαύρες μεγάλες σακκούλες σκουπιδιών γεμάτες με άψογα και άριστα ρούχα) και δεν ήθελα να τα δώσω στους παπάδες, γιατί αυτοί τα πουλάνε.
Βρήκα άστεγους, να κοιμώνται στα στενάκια μεταξύ Σταδίου και Αθηνάς και τους τα άφησα.

Πρόσφατα (πριν 10 μέρες περίπου) ήμουν στην Αθήνα και ανέβαινα αργά και αριστερά τη Σταδίου με το αυτοκίνητο, για να στρίψω αριστερά Αμερικής.
ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που κοιμώνουσαν (μεσάνυχτα περίπου) στο αριστερό πεζοδρόμια της Σταδίου.
Δεν το είχα ξαναδεί αυτό (τόσο φάτσα-κάρτα).

Έχει αλλάξει η κατάσταση φαίνεται.

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
78.862
Πόντοι
12.756
Είχα να κυκλοφορήσω βράδυ στην Αθήνα (κέντρο) περί τα 3-4 χρόνια.
Τότε, είχα αναζητήσει άστεγους γιατί είχα πολλά ρούχα να δώσω (θάνατος συγγενούς - ίσα με 10-12 μαύρες μεγάλες σακκούλες σκουπιδιών γεμάτες με άψογα και άριστα ρούχα) και δεν ήθελα να τα δώσω στους παπάδες, γιατί αυτοί τα πουλάνε.
Βρήκα άστεγους, να κοιμώνται στα στενάκια μεταξύ Σταδίου και Αθηνάς και τους τα άφησα.

Πρόσφατα (πριν 10 μέρες περίπου) ήμουν στην Αθήνα και ανέβαινα αργά και αριστερά τη Σταδίου με το αυτοκίνητο, για να στρίψω αριστερά Αμερικής.
ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ που κοιμώνουσαν (μεσάνυχτα περίπου) στο αριστερό πεζοδρόμια της Σταδίου.
Δεν το είχα ξαναδεί αυτό (τόσο φάτσα-κάρτα).

Έχει αλλάξει η κατάσταση φαίνεται.
Περασα και εγω απο το ιδιο σημειο την Δευτερα το βραδυ , η αληθεια ειναι οτι δεν ειχα ξαναδει σε αυτο το σημειο αστεγους .. σε καθε εισοδο που ειχε 2 μαρμαρινα σκαλια ηταν και ενας με 2 που κοιμοντουσαν εκει.

αλλαξε πολυ το κεντρο

OP
OP
P

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
:fuck2:Τί σε έκανε να περάσεις 2 φορές και να μην κάνεις τίποτα; Αλλάζει κάτι στην τρίτη;
Με συγκίνησες όμως, επειδή θυμήθηκα αυτή τη φωτογραφία:

Την πρώτη φορά την είδα αλλά θεώρησα ότι μπορεί απλά να κάθεται εκεί για κάποιο λόγο, είχε και το καρότσι. Την 2η φορά κατάλαβα τι παίζει κι ελπίζω να έκανα λάθος κι αύριο που θα ξαναπεράσω να μην είναι εκεί.

hustler

Σεβαστός
Εγγρ.
26 Οκτ 2005
Κριτικές
1
Like
5.211
Πόντοι
1.056
Την πρώτη φορά την είδα αλλά θεώρησα ότι μπορεί απλά να κάθεται εκεί για κάποιο λόγο, είχε και το καρότσι. Την 2η φορά κατάλαβα τι παίζει κι ελπίζω να έκανα λάθος κι αύριο που θα ξαναπεράσω να μην είναι εκεί.

Mήπως εκανε πιατσα το γκιλφ τυπε και δεν πηρες χαμπαρι ?

Kapsonis19891989

Μέλος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2014
Κριτικές
12
Like
21
Πόντοι
26
Mήπως εκανε πιατσα το γκιλφ τυπε και δεν πηρες χαμπαρι ?

:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: τι μαλακας  :grin:

για οσους ειναι θαμωνες στο πριβε στο μεταξουργειο....ειναι δυο αστεγοι γεροι  οι οποιοι καθονται μονιμως στο ιδιο σημειο...

ο ενας με μπλε κουβερτα μαλιστα εχει καλυμμενο και το προσωπο τις περισσοτερες φορες...

ειτε παω να πηδηξω στις 2 το μεσημερι ειτε στις 2 το βραδυ εκει ειναι....απλα περιμενουνε να πεθανουνε....ξεχασμενοι απο Θεο και ανθρωπους....σαν να μην υπαρχουνε....δεν τους δινει κανενας σημασια

hustler

Σεβαστός
Εγγρ.
26 Οκτ 2005
Κριτικές
1
Like
5.211
Πόντοι
1.056
:2funny: :2funny: :2funny: :2funny: τι μαλακας  :grin:

για οσους ειναι θαμωνες στο πριβε στο μεταξουργειο....ειναι δυο αστεγοι γεροι  οι οποιοι καθονται μονιμως στο ιδιο σημειο...

ο ενας με μπλε κουβερτα μαλιστα εχει καλυμμενο και το προσωπο τις περισσοτερες φορες...

ειτε παω να πηδηξω στις 2 το μεσημερι ειτε στις 2 το βραδυ εκει ειναι....απλα περιμενουνε να πεθανουνε....ξεχασμενοι απο Θεο και ανθρωπους....σαν να μην υπαρχουνε....δεν τους δινει κανενας σημασια

Eιναι κρυφονταβατζης τσιλιαδορος ο αστεγος τυπε  :grin:

χαμπαρι δεν παρνουμε , στα χαμομηλια κοιμομαστε  :)

Gamaw Gries

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαΐ 2013
Like
7
Πόντοι
6
Όρσα 5 μαλάκα που άνοιξες το θέμα για το παίξεις καλός στο bourdela.
Λες και δεν μπορείς απλά να της πεις να κάνει τα ψώνια από σουπερ μάρκετ και να της τα πληρώσεις μια φορά,πρέπει να σου πουν τι να κάνεις οι άλλοι εδώ μέσα  :jerking:

OP
OP
P

pgp74

Μέλος
Εγγρ.
3 Σεπ 2013
Κριτικές
6
Like
23
Πόντοι
66
Όρσα 5 μαλάκα που άνοιξες το θέμα για το παίξεις καλός στο bourdela.
Λες και δεν μπορείς απλά να της πεις να κάνει τα ψώνια από σουπερ μάρκετ και να της τα πληρώσεις μια φορά,πρέπει να σου πουν τι να κάνεις οι άλλοι εδώ μέσα  :jerking:

Ναι ρε μαλάκα, έχω σκοτωθεί στα πολιτικά με τα μισά μέλη του μπου, έχω βριστεί με τα υπόλοιπα μισά σε άλλα θέματα και σκέφτηκα ν' ανοίξω ένα θέμα για να το παίξω καλόγηρος και καλό παιδί λες και με νοιάζει στα 41 μου τι γνώμη έχει το Χ νικ για το δικό μου νικ.  :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Το θέμα το άνοιξα γιατί η λύση δεν είναι να της πληρώσω μια φορά τα ψώνια απ' το super market (το γράφω και στο αρχικό ποστ) και σίγουρα δεν είναι η μόνη περίπτωση. Άσε που το βασικό πρόβλημα είναι το ότι είναι άστεγη, όχι τα ψώνια απ' το super market. Αλλά τόσο σου κόβει...

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
Καλησπέρα σε όλους.

Μπράβο ρε φίλε. Respect για τη πρωτοβουλία. !!! :kneel:  :rockon: :rockon:

junglejim4322

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιαν 2015
Κριτικές
1
Like
106
Πόντοι
16
πιστεύω πως όλοι οι Έλληνες παίρνουν κάποια σύνταξη. Το είχε ψηφίσει ο Ανδρέας τότες.
Τώρα για κάτι παλλινοστούντες , επαναπατριζόμενους κλπ δεν γνωρίζω

Καλησπέρα σε όλους.

hitman7771

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2011
Κριτικές
3
Like
102
Πόντοι
16
Απορώ πως ορισμένοι είστε επιθετικοί σε κάποιον που θέλει να βοηθήσει έναν άνθρωπο...

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
800
Πόντοι
656
έχω καιρό να κατέβω αθήνα και μου κάναν εντύπωση τα πρώτα σχόλια ότι η αθήνα γέμισε ανθρώπους που κοιμούνται στο δρόμο ..
πάντως επαρχία που γυρνάω από δω και από κει συχνά δεν παίζουν τέτοια 

Mindreader

Τιμημένος
Εγγρ.
24 Φεβ 2014
Κριτικές
110
Like
20.342
Πόντοι
28.786
έχω καιρό να κατέβω αθήνα και μου κάναν εντύπωση τα πρώτα σχόλια ότι η αθήνα γέμισε ανθρώπους που κοιμούνται στο δρόμο ..
πάντως επαρχία που γυρνάω από δω και από κει συχνά δεν παίζουν τέτοια 

Φιλαράκο η επαρχία μυρίζει ανθρωπιά. Οι μεγάλες πόλεις μυρίζουν ανθρωπίλα.

Old Devil

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2013
Κριτικές
11
Like
800
Πόντοι
656
Φιλαράκο η επαρχία μυρίζει ανθρωπιά. Οι μεγάλες πόλεις μυρίζουν ανθρωπίλα.

εντάξει τώρα αυτό δεν έχει να κάνει..
απλά στην Αθήνα έχει μαζευτεί καμιά 5αρα εκατομμύρια κόσμος και ποιος να βοηθήσει ποιον  :P

το παράδοξο είναι που βλέπω ακόμα ανθρώπους να αφήνουν την επαρχία και πάνε αθήνα...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom