Καλημερα συμπουρδελιαρηδες! Νυν κατοχος ενος Yaris '00 1.3 ενδιαφερομαι λογω αναγκης να αγορασω ενα καινουριο ΙΧ. Μπατζετ μεχρι 7500 χιλιαρικα περιπου. Επειδη ομως δηλωνω ασχετος με το σπορ και μετα απο λιγο ψαξιμο στο car.gr τεινω να καταληγω σε Opel Astra του 11 με τιμες που ποικιλουν απο 6 εως 8χιλιαρικα. Και εδω θελω τα φωτα σας. Ποια εκδοση να προτιμησω? 1.6? 1.4? 1.4 turbo? Πως ειναι τα γαμησιατικα της Opel αν συμβει οτιδηποτε? Αλλες επιλογες που ειδα και ηταν κοντα σε αυτο που μου αρεσει εμφανησιακα ηταν το Ford Fiesta παλι του 10-11. Οι γνωμες σας μιας και δεν εχω καθολου εμπειρια?
λοιπον τυπε το 1.4 το ατμοσφαιρικο ουτε να το σκεφτεις να το παρεις,το αμαξι είναι αρκετα βαρυ και με τους 100 ιππους θα σερνεται,θα εισαι ο πιο αργος από το 80% των αμαξιων που θα κυκλοφορουν,οσο για προσπερασεις ξεχνα το.
1.4 turbo είναι καλο βγαζει 140 αλογα απλα τα τούρμπο θελουν μια Α προσοχη όπως καλο ζέσταμα και καλη πτωση της θερμοκρασίας της τουρμπίνας συν τη συχνη αλλαγη λαδιων.
μην νομιζεις ότι θα βαζεις φωτια στην ασφαλτο απλα θα προσπερνάς με ροπη σε ένα μικρο φασμα στροφων,οσο θα δινει η τουρμπινα με λιγα λογια.
1.6 είναι η μεση λυση σαφως πιο γρηγορο από το 1.4 ατμοσφαιρικο και πιο αργο από το 1.4 τούρμπο.απο θεμα αξιοπιστίας δεν νομιζω να εχεις θεμα με το αστρα περα από τριξιματα πλαστικων και καμια ηλεκτρολογικη βλαβη.
εγω στη θεση σου χωρις δευτερη σκεψη θα επαιρνα 1.4 τούρμπο.