Νέα

Βοήθεια για Boot CD

• Μέλος που άνοιξε το νήμα gstg
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 73
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

gstg

Μέλος
Εγγρ.
19 Σεπ 2006
Like
0
Πόντοι
1
Εχω το πρόβλημα του καινούργιου laptop που έχει εγκατεστημένα vista και θέλω(μάλλον πρέπει, γιατί τα μισά προγράμματα που χρησιμοποιώ δεν δουλεύουν με vista), να βάλω τα win XP.Eχω σε CD τους απαιτούμενους drivers. Βάζοντας το CD των XP δεν αναγνωρίζεται ο σκληρός δίσκος, γιατί λείπουν οι SATA drivers. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω αντίγραφο των XP που έχω ενσωματώνοντας τους καινούργιους drivers. Είχα δεί  πολλά άρθρα σε περιοδικά στο παρελθόν με οδηγίες για το θέμα, αλλά δεν θυμάμαι που να τις βρώ. Η ερώτηση είναι αν κάποιος θυμάται να πεί ένα τεύχος περιοδικού, ή ένα σχετικό link. H κύρια απορία που έχω είναι σε πιο φάκελλο του Boot CD  των XP να προσθέσω τους καινούργιους drivers

thanoss

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2007
Like
22
Πόντοι
66
φιλε μου και γω το ιδιο προβλημα ειχα με ΧΡ (αλλα τα sp1)...!μου αναγνωριζε τον μισο σκληρο δισκο,με τα ΧΡ sp2 δεν θα χεις κανενα απολυτως προβλημα...!

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Εχω το πρόβλημα του καινούργιου laptop που έχει εγκατεστημένα vista και θέλω(μάλλον πρέπει, γιατί τα μισά προγράμματα που χρησιμοποιώ δεν δουλεύουν με vista), να βάλω τα win XP.Eχω σε CD τους απαιτούμενους drivers. Βάζοντας το CD των XP δεν αναγνωρίζεται ο σκληρός δίσκος, γιατί λείπουν οι SATA drivers. Σκέφτηκα λοιπόν να κάνω αντίγραφο των XP που έχω ενσωματώνοντας τους καινούργιους drivers. Είχα δεί  πολλά άρθρα σε περιοδικά στο παρελθόν με οδηγίες για το θέμα, αλλά δεν θυμάμαι που να τις βρώ. Η ερώτηση είναι αν κάποιος θυμάται να πεί ένα τεύχος περιοδικού, ή ένα σχετικό link. H κύρια απορία που έχω είναι σε πιο φάκελλο του Boot CD  των XP να προσθέσω τους καινούργιους drivers
υπαρχουν πολλοι ελληνικοι τρακερς με ebooks με τετοια θεματα. δεν ξερω αν μπορω να δωσω δηλοσια τις σελιδες αυτες

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
37
Πόντοι
16
ασχετο:επειδη θελω να παρω νεο υπολογιστη και τα βιστα στανταρ θα μου σπασουν τα νευρα με τη συμβατοτητα τους...προτεινετε γενικα να βαλω xp για να μην εχω καθε μερα προβληματα?

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
ασχετο:επειδη θελω να παρω νεο υπολογιστη και τα βιστα στανταρ θα μου σπασουν τα νευρα με τη συμβατοτητα τους...προτεινετε γενικα να βαλω xp για να μην εχω καθε μερα προβληματα?

Χαλαρά!!! Φίλος έχει μαγαζί με PC εδώ και μετά που τα αγοράσουνε, τα γυρνάνε για αλλαγή OS!!!

psaxnw(1)

Μέλος
Εγγρ.
11 Απρ 2006
Κριτικές
5
Like
37
Πόντοι
16
Χαλαρά!!! Φίλος έχει μαγαζί με PC εδώ και μετά που τα αγοράσουνε, τα γυρνάνε για αλλαγή OS!!!
καλα το σκεφτηκα βρομοχανουμη....
σκεφτομαι βεβαια οτι σε 2-3 χρονια τιποτα για xp δεν θα βγενει κι ετσι σκεφτομαι και τα βιστα λιγο...αλλα θα μου πεις,τα βαζω τοτε...

rotti

Μέλος
Εγγρ.
13 Μαρ 2006
Κριτικές
1
Like
32
Πόντοι
6
απ οτι ξερω μερικα απο τα καινουρια laptop πχ acer δεν δεχονται αλλαγη λειτουργικου συστηματος..και ετσι θα τρεχουν μονο Vista..= σβήστα.
πριν αγορασετε Laptop ρωτηστε αν μπορει να αλλαχθει το Λειτουργικο για να εχετε το κεφαλι σας ησυχο...

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
η καλυτερη επιλογη για μενα ειναι πλαισιο. σου βαζει οτι θες εσυ και software και hardware και εισαι κομπλε. τωρα να παρεις καινουριο μηχανημα και επιτοπου να το σκαλισεις ψιλομαλακια το θεωρω

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
καλα το σκεφτηκα βρομοχανουμη....
σκεφτομαι βεβαια οτι σε 2-3 χρονια τιποτα για xp δεν θα βγενει κι ετσι σκεφτομαι και τα βιστα λιγο...αλλα θα μου πεις,τα βαζω τοτε...

Το τώρα σε νοιάζει να κάνεις τη δουλειά σου..........

Επισκέπτης
πάντως συναγωνιστές κυκλοφορούν κάτι εκδόσεις xp πολύ σπέσιαλ και ενημερωμένες με όλες της ενημερώσεις που έχουν γίνει μέχρι πρόσφατα αλλά και δεν αναγνωρίζονται και συνεχίζουν να κατεβάζουν ενημερώσεις και είναι και sp2.

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
πάντως συναγωνιστές κυκλοφορούν κάτι εκδόσεις xp πολύ σπέσιαλ και ενημερωμένες με όλες της ενημερώσεις που έχουν γίνει μέχρι πρόσφατα αλλά και δεν αναγνωρίζονται και συνεχίζουν να κατεβάζουν ενημερώσεις και είναι και sp2.

Τα ΧΡ που δουλεύω τώρα είναι cracked και κατεβάζουν κανονικά updates/patches.

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Για του λόγου το αληθές όλα τα καινούργια pc(dekstop & laptop) έχουν πλέον σ-vista  :shit:. Οπότε πακέτο γιατί εάν αλλάξεις λειτουργικό και σου πάθει κάτι αμμέσως να ξέρεις ότι δε θα στο φτιάξουν τουλάχιστον εντός εγγύησης  :cum:. Δεύτερο μου κάνει εντύπωση που λες πως δεν αναγνωρίζει δίσκο  :hmm:. Ερώτηση: με service pack 2; Τώρα να βάλεις μέσα σε cd τους drivers, δεν  νομίζω να γίνεται γιατί σχεδόν όλα τα αρχεία είναι συμπιεσμένα στο cd των win και κατά την εγκατάσταση γίνεται αποσυμπίεση  :dunno: Τί μάρκα είναι το εργαλείο;

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
φιλε μου και γω το ιδιο προβλημα ειχα με ΧΡ (αλλα τα sp1)...!μου αναγνωριζε τον μισο σκληρο δισκο,με τα ΧΡ sp2 δεν θα χεις κανενα απολυτως προβλημα...!

όσο αναφορά το sp1 και sp2 στο 1ο δν αναγνωρίζονται ολόκληροι οι σκληροί από 160GB και πάνω ενώ στο 2ο όλα είναι οκ.

γίνεται επίσης (αν θυμάμαι καλα) να πάρεις το pc και μετά να επιστρέψεις το λειτουργικό. παίρνεις τα λεφτά σου πίσω , κατεβάζεις ένα αντίγραφο απο torrent και κάνεις την δουλειά σου. αλλιώς βάζεις linux και ξεγνιασες ακόμι καλύτερα.

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουν όλοι το linux ;)

pilot2005

Ανώτερος
Εγγρ.
10 Νοε 2005
Κριτικές
21
Like
9
Πόντοι
5.775
Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουν όλοι το linux ;)
Εκτός αυτού το παλικάρι λέει πως θέλει να βάλει XP γιατί έχει πρόβλημα συμβατότητας με τα vista με κάποιες εφαρμογές που θέλει. Άρα και να ήξερε να χρησιμοποιήσει linux, θε έπεφτε πιο μέσα στα σκατά της ασυμβατότητας. Νομιζω;  :dancing:

sonyp900

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
16 Σεπ 2005
Like
25
Πόντοι
66
Γαμησέτα!!! Τα Vista είναι μεγάλη αποτυχία προς το παρόν!!! Δεν προλάβανε να βγούνε και τα πλακώσανε στα critical updates.

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
244
Πόντοι
86

Εχει τη μεγαλυτερη Software/Hardware/How to Database στην ελλαδα.
Κανε ενα Search και θα βρεις μπολικο πραμα.

Edit: η βαλε στο Ελληνικο Google για Search key: Vista Downgrade

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Εκτός αυτού το παλικάρι λέει πως θέλει να βάλει XP γιατί έχει πρόβλημα συμβατότητας με τα vista με κάποιες εφαρμογές που θέλει. Άρα και να ήξερε να χρησιμοποιήσει linux, θε έπεφτε πιο μέσα στα σκατά της ασυμβατότητας. Νομιζω;  :dancing:

υπάρχον drivers σχεδόν για τα πάντα  στο linux. το θέμα είναι κατά πόσο μπορεί κάποιος να τα κάνει εγκατάσταση και να τα κάνει configure.

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
Γαμησέτα!!! Τα Vista είναι μεγάλη αποτυχία προς το παρόν!!! Δεν προλάβανε να βγούνε και τα πλακώσανε στα critical updates.

εδώ ξέραμε πότε θα βγει το SP1 για τα vista πριν κυκλοφορήσουν. xp πλέον και ξερό ψωμί.και πάνω απ' όλα linux
(πλάκα είχε τότε που έτρεξαν όλοι να πάρουν κάρτες γραφικών με dx10 για να παίζουν με καλά γραφικά στα vista ενώ δεν υποστηρίζουν dx10.1 που βγαίνει τώρα.)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom