Νέα

Βοήθεια για αγορά νέου laptop

• Μέλος που άνοιξε το νήμα FanisChristo
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 62
  • Εμφανίσεις 4K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Χαίρεται θέλω να αγοράσω προσεχώς καινούργιο laptop.Από τη μία θα θελα το TOSHIBA Satellite A500-1GH μιας και έχει Intel Core i5 430M,6GB (4096+2048) μνήμη DDR3,κάρτα NVIDIA GeForce GT 330M 1024 MB, και Blue Ray RW Drive με οθόνη 16".
Από την άλλη εναλλακτικά με ενδιαφέρει ένα subnotebook της TOSHIBA πάλι Satellite T130-10G.Με ενθουσιάζει πολύ που λέει ότι η μπαταρία του διαρκεί μέχρι και 9 ώρες και είναι μικρό 13,3" οθόνη και ζυγίζει λιγότερο από 2 κιλά.Όμως δεν έχω ιδές για τον επεξεργαστή του τον Intel Pentium SU4100 στα 1,30 GHZ.Το μοντέλο έχει 4 GB (2048+2048) μνήμη,320 GB σκληρό (5400rpm),κάρτα γραφικών Intel GMA 4500m.Πιο αναλυτικά το συγκεκριμένο μοντέλο περιγράφεται στο
H χρήση που θέλω να κάνω είναι να τον έχω όλη μέρα στη βιβλιοθήκη στο πανεπιστήμιο να διαβάζω και να έχω ανοιχτά παράλληλα,3 έγγραφα Word,3-4 Powerpoint,4 pdf kai 2-3 browsers με κάμποσα tabs o καθένας.Η φορητότητα θα μου ήταν πολυ΄χρήσιμη και ακόμα πιο χρήσιμη μεγάλη διάρκεια μπαταρίας.

Δώστε μου παρακαλώ τα φώτα σας καθώς τον επεξεργαστή τον SU4100 δεν τον ξέρω καθόλου όπως και όλους τους low voltage.Μήπως με τέτοια χρήση θα αργεί υπερβολικά και θα μου κλατάρει;Με τι συγκρίνεται η απόδοση του συγκεκριμένου;Είναι σαν Core 2 Duo ή χειρότερος;

Τι μου προτείνετε;

easyrider77

Μέλος
Εγγρ.
6 Ιαν 2007
Κριτικές
6
Like
242
Πόντοι
86
Αν δε σε ενοχλει το βαρος (2,76 kg) στη μεταφορα θα σου ελεγα το A500.. σαφως ανωτερο απο το T130.. και για καθημερινη χρηση/δουλεια η 13' οθονη του T130 κουραστικη μου φαινεται.

Γενικα παντως, σωστη η επιλογη σου για toshiba.

andy_1984

Μέλος
Εγγρ.
30 Ιουλ 2009
Κριτικές
8
Like
0
Πόντοι
0
Αγαπητέ φίλε,

Ασχολούμαι με τους υπολογιστές εδώ και χρόνια. Ένα έχω να σου πω. Μην πιστεύεις αυτά τα οποία λένε. 9 ώρες διάρκεια μπαταρίας είναι ονομαστική τιμή, που σημαίνει ότι υπάρχει δυνατότητα αν παραμείνει ανοικτό για 9 ώρες με πλήρως φορτισμένη και απιονισμένη μπαταρία χωρίς να το χρησιμοποιείς καθόλου δηλαδή μόνο ανοικτό, χωρίς να έχεις ανοίξει ούτε ένα πρόγραμμα. Άρα αν ανοίξεις κάνα adobe , word ,explorer κτλ η απόδοση θα μειωθεί κατά 45-55 % δηλαδή σχεδόν στο μισό. Πάντως το πρώτο μοντέλο με i5 επεξεργαστή είναι κλάσης ανώτερο από το άλλο. Για ότι άλλο θες είμαι εδώ. Στείλε PM  για ότι θές

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
[move]
apple-ipad-2.jpg
[/move]

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
κοίτα τι θα πάρω εγώ

κοίτα και παρόμοια λαπτοπ με AMD Phenom II X4 επεξεργαστή, είναι πολύ φθηνά, και μερικά έχουν και δωρεάν μεταφορικά.

Υ.Γ. η "gma ΧΧΧΧΧ" είναι "on-board" κάρτα γραφικών οπότε το μικρό θα σέρνετε κάπως.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
κοίτα τι θα πάρω εγώ

κοίτα και παρόμοια λαπτοπ με AMD Phenom II X4 επεξεργαστή, είναι πολύ φθηνά, και μερικά έχουν και δωρεάν μεταφορικά.

Υ.Γ. η "gma ΧΧΧΧΧ" είναι "on-board" κάρτα γραφικών οπότε το μικρό θα σέρνετε κάπως.
ωραίοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Like
28
Πόντοι
166
ωραίοςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς
η μαλακία της ελληνικής αγοράς είναι ότι, προμοτάρουν ότι έχει intel, που είναι δηλαδή και ακριβό.

laptop με phenom επεξεργαστή δεν βρίσκεις στην ελλάδα πουθενά, σε κανένα μαγαζί

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
:jerking: :jerking: :jerking: :jerking: :jerking:

Πεταμένα λεφτά το συγκεκριμένο.
Πάρτε με τα μισά λεφτά κάποιο ανταγωνιστικό με Android και φάτε τα υπόλοιπα σε βίζιτες. :knockinb:

μισό να πάρω σκόντα με τα μισά λεφτά αντί για άουντι και τα άλλα να τα φάω στις πουτάνες.

αμα δε με παίρνει θα παρω χιουντάι.
άλλως μόνο οριτζιναλ.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
η μαλακία της ελληνικής αγοράς είναι ότι, προμοτάρουν ότι έχει intel, που είναι δηλαδή και ακριβό.

laptop με phenom επεξεργαστή δεν βρίσκεις στην ελλάδα πουθενά, σε κανένα μαγαζί

σαφώς και το προμοτάρουν. αφού έτσι τους λένε οι μεγαλοκατασκευαστές.........

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ελα.. σε χαλανε τα toshiba..?  :grin:  παρε apple τοτε.. αλλα αμερικη οχι εδω.. γιατι εδω εχει το χειροτερο after sale service.  

ενώ η toshiba εδώ γαμάει.
ααααααααααααχαχχαχαχααχαχαχαχαχαχαχα

Υ.Γ.
τα apple δεν χρειάζονται after sales service. δε χαλάνε ποτέ.

c200

Μέλος
Εγγρ.
9 Νοε 2006
Like
8
Πόντοι
16
ενώ η toshiba εδώ γαμάει.
ααααααααααααχαχχαχαχααχαχαχαχαχαχαχα

Υ.Γ.
τα apple δεν χρειάζονται after sales service. δε χαλάνε ποτέ.

Έχει "ανοίξει" το θέμα...δεν το ελέγχει πια μόνο η Rainbow...έχω/είχα διάφορους Apple από το 1997 και (σχεδόν) ποτέ δεν είχα πρόβλημα.

OP
OP
F

FanisChristo

Μέλος
Εγγρ.
27 Απρ 2010
Like
6
Πόντοι
6
Αν δε σε ενοχλει το βαρος (2,76 kg) στη μεταφορα θα σου ελεγα το A500.. σαφως ανωτερο απο το T130.. και για καθημερινη χρηση/δουλεια η 13' οθονη του T130 κουραστικη μου φαινεται.

Γενικα παντως, σωστη η επιλογη σου για toshiba.

Λέω να πάρω Toshiba για αλλαγή.Είχα Acer για 6 χρόνια και μου στάθηκε καλά αλλά μου ζορίζεται πολύ τελευταία λόγω επεξεργαστή Pentium 4 και αργεί υπερβολικά.Δεν θέλω να πάρω πάλι Acer μιας και η Toshiba η αντιπροσωπεία στην Αθήνα προσφέρει 2 χρόνια διεθνή εγγύηση επεκτάσιμη στα 4 και έχει και εγγύηση ότι κι αν συμβεί που σε προστατεύει από κλοπή και ατύχημα.Η Acer είναι value for money και με ενδιέφερε ένα μοντέλο το Acer Aspire 5740DG-436G64Mn με core i5,6gb μνήμης,ati radeon hd 5650 στα 849 ευρώ στο ΠΛΑΙΣΙΟ που το δα,όμως τα υλικά κατασκευής δεν είναι πολύ καλά.Και φίλος μου που χε πρόβλημα με ACER 2 μήνες αφού το αγόρασε του το επιστρέψαν μετά από 5 βδομαδες!!Δεν το αντικατέστησαν.

Οπότε λόγω ποιότητας κατασκευής και λόγω διεθνούς κάλυψης αφού θα μαι για άλλο 1 χρόνο Αγγλία προτιμώ TOSHIBA

Εγγρ.
2 Μαρ 2009
Like
0
Πόντοι
66
μισό να πάρω σκόντα με τα μισά λεφτά αντί για άουντι και τα άλλα να τα φάω στις πουτάνες.

αμα δε με παίρνει θα παρω χιουντάι.
άλλως μόνο οριτζιναλ.

Πάρε Apple, είναι στα χρώματα της Ρεάλ Μαδρίτης. :birdman:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom