Νέα

Βιβλική καταστροφή στην Ιαπωνία, σε συναγερμό χώρες στον ωκεανό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stam_90
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 1K
  • Εμφανίσεις 43K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Νταβάς είσαι μωρή κουφάλα κ μας το κρυβές;;; :birdman:

Στους δεκσιούς δίνεις απλόχερα σε εμάς τα παιδιά του λαού τίποτα!!! :birdman:

:tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:
κλάααααααααααααααααααψεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

pz89

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Δεκ 2010
Κριτικές
14
Like
22
Πόντοι
376
κλάααααααααααααααααααψεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
PAPANDREOY+KLAMA.jpg

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
ρε βλαμμένε και κεραυνό ο θεός να είχε στείλει το πρόβλημα είναι στο αποτέλεσμα.

είναι δεδομένο ότι η πυρηνική ενέργεια εάν γίνει η μαλακία, ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ.

Υ.Γ.
έχω καλά σιτζις προσφορά να γαμήσεις με δικά μου έξοδα.
γρουπι του πλεζουρα για τελευταια φορα σε αυτο το θρεντ,επειδη δε βλεπω να συνενοουμαστε...
εσυ προτεινεις επειδη τα μαχαιρια ειναι αιχμηρα και μπορουν να σε σκοτωσουν,να τα απαγορευσουμε και να κοβουμε με τα χερια...
απο την αλλη υπαρχει και η αποψη που λεει οτι απλα πρεπει να τα χρησιμοποιουμε με υπευθηνοτητα,
αυξανοντας τις προυποθεσεις ασφαλειας και τα μετρα προληψης,λαμβανοντας παραλληλα και αλλα μετρα που δεν ειμαστε σε θεση να τα ξερουμε εγω και συ(νταξει εσυ μπορει και να τα ξερεις...ειπαμε,ντα βιντσι του μπουρδελα)..

εσυ προτεινεις αντι να σοβαρευτει ο ανθρωπος,να καταργηθει η χρηση της πυρηνικης ενεργειας,
αγνοωντας τη συμβολη της χρησης της στη μειωση των εκπομπων...
προφανως το ενεργειακο προβλημα,η υπερθερμανση του πλανητη(και οι συνεπειες της)και οι συνεχεις πολεμοι που γινονται για το πετρελαιο ειναι προβληματα δευτερευουσης σημασιας κατ εσε....
αρκει μονο να αφανιστουν απο το προσωπο της γης οι πυρηνικοι αντιδραστηρες,η μονη πηγη κινδυνου για την ανθρωποτητα....

Υ,Γ, γυρνα τωρα στη μουναρα που σε τσιμπουκωνει ενω παραλληλα γραφεις τα 45 ποστ τη μερα στο μπουρδελα...

φαντασιοπληκτο νουμερο...

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
γρουπι του πλεζουρα για τελευταια φορα σε αυτο το θρεντ,επειδη δε βλεπω να συνενοουμαστε...
εσυ προτεινεις επειδη τα μαχαιρια ειναι αιχμηρα και μπορουν να σε σκοτωσουν,να τα απαγορευσουμε και να κοβουμε με τα χερια...
απο την αλλη υπαρχει και η αποψη που λεει οτι απλα πρεπει να τα χρησιμοποιουμε με υπευθηνοτητα,
αυξανοντας τις προυποθεσεις ασφαλειας και τα μετρα προληψης,λαμβανοντας παραλληλα και αλλα μετρα που δεν ειμαστε σε θεση να τα ξερουμε εγω και συ(νταξει εσυ μπορει και να τα ξερεις...ειπαμε,ντα βιντσι του μπουρδελα)..

εσυ προτεινεις αντι να σοβαρευτει ο ανθρωπος,να καταργηθει η χρηση της πυρηνικης ενεργειας,
προφανως το ενεργειακο προβλημα,η υπερθερμανση του πλανητη(και οι συνεπειες της)και οι συνεχεις πολεμοι που γινονται για το πετρελαιο ειναι προβληματα δευτερευουσης σημασιας κατ εσε....
αρκει μονο να αφανιστουν απο το προσωπο της γης οι πυρηνικοι αντιδραστηρες,η μονη πηγη κινδυνου για την ανθρωποτητα....

Υ,Γ, γυρνα τωρα στη μουναρα που σε τσιμπουκωνει ενω παραλληλα γραφεις τα 45 ποστ τη μερα στο μπουρδελα...

καλα τα λες. προυποθεσεις ασφαλειας ομως δε βλεπω. αμα δεν εχουν και οι χτικιαριδες οι κοντοι κανονες ασφαλειας οπως αποδειχθηκε, δεν θαχει κανεις. καλη η πυρηνικουμπα αλλα πρεπει να απαγορευτει να φτιαχνει οποιος του καβλωσει οπου του καβλωσει οπως του καβλωσει. γιατι με δαυτα δεν εχουμε τελειωμο. κλανει ο αντιδραστηρας στην ιαπωνια και τον τρωω και γω εδω. γκλομπαλ μαλακιες πρεπει να απαγορευονται.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866

ααααααααααααααααααααααααααααααααχαχχααχαχαχαχαχαχαχαχχα

το να συγκρίνει κάποιος τις συνέπειες της γιαταγάνας με αυτές της πυρηνικής ενέργειας είναι δείγμα του ότι εγώ επειδή έχω 45 ποστ την ημερα ΔΕ ΓΑΜΑΩ ενώ οι πίπμεν ΓΑΜΑΝΕ ΟΛΗ ΜΕΡΑ γιατί παίρνουν ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ.

αααααααααααααααααααααααααααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχαχα

συνέχισε.
το θρεντ αυτό ξεφτίλισε τελείως το κατά τα λοιπά σοβαρό νικ χιτμαν.
βέβαια προσπάθησες αρκετά μπορώ να πω σε αυτό το θρεντ και η ίδια η κατάσταση στην φουκουσίμα σε έφερε σ αυτή τη θέση....
να συνεχίσω να ποσταρω τα ΕΠΙΚΑ ΠΑΛΑΙΑ ΠΟΣΤΣ ΣΟΥ ή θα το κάνεις μοναχούλης;

hitman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
29 Απρ 2008
Κριτικές
2
Like
13
Πόντοι
166
καλα τα λες. προυποθεσεις ασφαλειας ομως δε βλεπω. αμα δεν εχουν και οι χτικιαριδες οι κοντοι κανονες ασφαλειας οπως αποδειχθηκε, δεν θαχει κανεις. καλη η πυρηνικουμπα αλλα πρεπει να απαγορευτει να φτιαχνει οποιος του καβλωσει οπου του καβλωσει οπως του καβλωσει. γιατι με δαυτα δεν εχουμε τελειωμο. κλανει ο αντιδραστηρας στην ιαπωνια και τον τρωω και γω εδω. γκλομπαλ μαλακιες πρεπει να απαγορευονται.
η λυση "καταργω οτι ειναι δυνητικα επικινδυνο" δεν εχει εφαρμοστει ΠΟΤΕ στην ιστορια της ανθρωποτητας..
ποσο μαλλον πανω σε παραγοντες που προσφερουν στην ανθρωποτητα...
αν ειναι να ξεκινησουμε τωρα,υπαρχουν πραγματα/παραγοντες που προπορευονται στη λιστα...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
αλλη μια φορά να το εμπεδώσουμε όλοι μαζί.

:grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin: :grin:

ειναι σκληρη,αλλα και παραπλανητικη....
[size=18pt]η πυρηνικη ενεργεια ειναι η ασφαλεστερη,πιο αξιοπιστη και οικολογικοτερη(δες εκπομπες διοξειδιου) μορφη ενεργειας...
ειναι η απαντηση στο προβλημα ελλειψης ενεργειακων πηγων του πλανητη...[/size]
[size=24pt]το ρισκο πυρηνικων ατυχηματων ειναι αναγκαιο να ληφθει και για αυτο λαμβανεται...[/size]

υ.γ.σε ολα αυτα προσθεσε το γεγονος οτι ειναι η φτηνοτερη μορφη ενεργειας μετα το φυσικο αεριο...

από την άλλη ο Αινστάιν είχε δηλώσει.....

[size=18pt]"Ο κόσμος δεν είναι ακόμα έτοιμος για την ατομική ενέργεια"[/size], αλλά σε άλλη στιγμή είπε ακόμα: "Η άρνηση ορισμένων ανθρώπων να θέσουν εκτός νόμου την ατομική βόμβα δε συγχωρείται εύκολα".

και βεβαια μετά απο τόσες δεκαετίες το Τσερνομπίλ και η Φουκουσίμα ήρθαν ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ να ΔΙΑΨΕΥΣΟΥΝ ΤΟΝ ΑΙΝΣΤΑΙΝ και να δώσουν τα ΕΥΣΗΜΑ στον χιτμαν του μπουρδέλα.

:rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon: :rockon:

έχυσα πάλι.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ρε τους μαλάκες τι γράφουν.....

Σε μια ανάλυση μελετών και επεξεργασίας στοιχείων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, η Σοβιετική Ακαδημία Επιστημών δηλώνει απερίφραστα: «Επόμενη μέρα δεν θα υπάρξει σε περίπτωση πυρηνικού ολοκαυτώματος. [size=18pt]Εκατό τόνοι πυρηνικής ενέργειας είναι αρκετοί για να καταστρέψουν κάθε είδος ζωής στον Πλανήτη μας. Και η ποσότητα αυτή μπορεί να μεταφερθεί από οποιοδήποτε σήμερα πυρηνικό υποβρύχιο» [/size]. Και οι φωνές συνεχίζονται! Ο Αλβέρτος Αϊνστάιν είπε ότι: «Η επιστήμη δεν μπορεί σήμερα  να προσφέρει κανένα τρόπο αληθινής προστασίας ενάντια στα θανατηφόρα όπλα τα οποία μπορούν στην εποχή μας να καταστρέψουν οριστικά τον πολιτισμό μας».

ektor lopez

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2008
Like
53
Πόντοι
366
η λυση "καταργω οτι ειναι δυνητικα επικινδυνο" δεν εχει εφαρμοστει ΠΟΤΕ στην ιστορια της ανθρωποτητας..
ποσο μαλλον πανω σε παραγοντες που προσφερουν στην ανθρωποτητα...
αν ειναι να ξεκινησουμε τωρα,υπαρχουν πραγματα/παραγοντες που προπορευονται στη λιστα...

σταρχιδια μου αν δεν εχει εφαρμοστει. η ιστορια της ανθρωποτητας εχει να δειξει μονο μαλακιες απο πραγματα που εφαρμοστηκαν, οχι απο αυτα που δεν εφαρμοστηκαν. ο πλανητης γινεται χαβουζα και οδευει προς το σημειο που θα παψει να υπαρχει. αυτο ειναι λογο φυσης αναποφευκτο ή λογω των εφαρμοσμενων μαλακιων της ανθρωποτητας?

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
ας πούμε και κάτι διαφορετικό.....

Η Διεθνής Αμνηστία κατηγόρησε το Ισραήλ για "απάνθρωπη" συμπεριφορά προς τον Μορντεχάι Βανούνου, πρώην πυρηνικό επιστήμονα του Ισραήλ, επειδή τον έστειλε και πάλι στη φυλακή.

Ο Βανούνου, που πέρασε 18 χρόνια στη φυλακή επειδή αποκάλυψε στοιχεία για το πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας του, εκτίει από τις 23 Μαΐου ακόμα μία ποινή φυλάκισης τριών μηνών.

"Ο Μορντεχάι Βανούνου δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στην φυλακή, ακόμα περισσότερο δεν θα έπρεπε να κρατείται στην απομόνωση της πτέρυγας για βίαιους εγκληματίες", δήλωσε ο Μάλκομ Σμαρτ υπεύθυνος για τη Μέση Ανατολή της οργάνωσης υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. "Υπέφερε πολύ όταν πέρασε 11 χρόνια στην απομόνωση μετά τη φυλάκισή του το 1986. Το να επιστρέφει σε αυτές τις συνθήκες σήμερα είναι το λιγότερο σκληρό, απάνθρωπο και ατιμωτικό", πρόσθεσε.

Ο Βανούνου καταδικάστηκε τον Δεκέμβριο σε τρεις μήνες φυλάκιση ή σε τρίμηνη εργασία για κοινωνικό όφελος στην εβραϊκή συνοικία επειδή παραβίασε μία εντολή με την οποία του απαγορευόταν να έρθει σε επαφή με ξένους.

Ο Βανούνου είχε ζητήσει να εκτελέσει την κοινωνική εργασία αποκλειστικά στον αραβικό τομέα της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, που προσαρτήθηκε το 1967. Το αίτημά του είχε απορριφθεί από το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ, που τον έστειλε πίσω στη φυλακή.

Η δήλωση της Διεθνούς Αμνηστίας ότι έχει μεταφερθεί στην απομόνωση δεν έχει επιβεβαιωθεί επίσημα από το Ισραήλ. Ο Βανούνου, 55 ετών, έχει περάσει 18 χρόνια στη φυλακή αφού καταδικάστηκε για "κατασκοπεία" επειδή αποκάλυψε πυρηνικά μυστικά του Ισραήλ στην εβδομαδιαία βρετανική εφημερίδα "The Sunday Times".

[size=18pt]Ο πρώην τεχνικός των πυρηνικών εγκαταστάσεων της Ντιμόνα απελευθερώθηκε τον Απρίλιο του 2004 και από τότε έχει κατηγορηθεί τουλάχιστον 21 φορές από τη δικαιοσύνη ότι έχει παραβεί τους περιοριστικούς όρους που του έχουν τεθεί.[/size]

OP
OP
stam_90

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Η συνέντευξη του Μορντεχάι Βανούνου

Ο Μορντεχάι Βανούνου λίγες μέρες μετά την αποφυλάκισή του δίνει συνέντευξη στον Έλληνα δημοσιογράφο Παναγιώτη Κακολύρη

ΕΡ: Διάβασα ορισμένα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία είστε ένας από τους τρεις βασικούς διεκδικητές του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης 2004. Ποια είναι η αντίδρασή σας σε αυτό;
    ΑΠ: Θέλω καταρχάς να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Ελλάδας που ενδιαφέρονται για την κατάστασή μου εδώ. Ελπίζω να μου επιτραπεί να αφήσω το Ισραήλ και να πάω να παραλάβω το βραβείο. Πρόκειται για μια μεγάλη τιμή τόσο για εμένα όσο και για όσους παρακολουθούν την υπόθεση μου τα τελευταία χρόνια.
    ΕΡ: Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις σχετικά με το πυρηνικό οπλοστάσιο του Ισραήλ. Ποια είναι η εκτίμησή σας σχετικά με το τι συμβαίνει σήμερα;
    ΑΠ: Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στο Ισραήλ, διότι άφησα τη δουλειά μου πριν από 18 χρόνια. Από ότι ξέρω όμως το Ισραήλ συνεχίζει να παράγει και να εξελίσσει το πυρηνικό του πρόγραμμα. Έτσι, πιστεύω ότι η κατάσταση δεν έχει αλλάξει. Συνεχίζουν να υπάρχουν πυρηνικά όπλα στο Ισραήλ και πιστεύω ότι κατασκευάστηκαν πολλά περισσότερα τα τελευταία 18 χρόνια. Δηλαδή η κατάσταση είναι χειρότερη και ο κόσμος θα πρέπει να αντιμετωπίσει την κατάσταση με σοβαρότητα. Να ασκήσει κριτική και να μην ξεχνά τι συμβαίνει στο Ισραήλ.
    ΕΡ: Ξέρω ότι κάποιοι από τους συμπατριώτες σας, σας αποκαλούν προδότη και σας έχουν απειλήσει. Πώς αισθάνεστε γι? αυτό;
    ΑΠ: Τα ξεπέρασα αυτά. Ξεπέρασα το στίγμα του προδότη, πριν από πολύ καιρό, στη φυλακή. Ήταν πολύ άσχημα στην αρχή, αλλά μετά από κάποια χρόνια στη φυλακή ήμουν πολύ ευχαριστημένος και ευτυχισμένος, μπορώ να πω, που πρόδωσα τα πυρηνικά μυστικά του Ισραήλ. Που πρόδωσα τις ψευτιές, τις απάτες του Ισραήλ. Δεν είμαι όμως προδότης. Όλος ο κόσμος με σέβεται και όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι έκανα το σωστό.
    [size=14pt]Νομίζω ότι η παγκόσμια κοινότητα θα πρέπει να πει ότι οι πραγματικοί προδότες είναι αυτοί που ψεύδονται και εξαπατούν τον κόσμο. Η κυβέρνηση του Σιμόν Πέρες που ήταν πίσω από την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων στο Ισραήλ. Αυτοί είναι οι αληθινοί προδότες, διότι πρόδωσαν τον ανθρωπισμό τους, την υποχρέωσή τους να σέβονται τα ανθρώπινα όντα, να δώσουν σε όλους το δικαίωμα να μάθουν τα πυρηνικά μυστικά και να αποτρέψουν τον πυρηνικό πόλεμο. Αυτοί που ήταν πίσω από την εξάπλωση των πυρηνικών όπλων είναι οι αληθινοί προδότες.[/size]
    ΕΡ: Το γεγονός ότι γίνατε Χριστιανός έχει περιπλέξει τα πράγματα για εσάς;
    ΑΠ: Ναι, το Ισραήλ το κάνει πιο δύσκολο, διότι στο Ισραήλ οι Χριστιανοί θεωρούνται ότι προδίδουν τον Ιουδαϊσμό, ο Χριστιανισμός αποτελεί προδοσία του Ιουδαϊσμού. Για κάποιους είναι πολύ χειρότερο το να είσαι Χριστιανός από το να αποκαλύπτεις πυρηνικά μυστικά. Έτσι, στο Ισραήλ θεωρούμαι διπλός προδότης. Αλλά για μένα ο Χριστιανισμός είναι ο δρόμος της ειρήνης, της μη βίας και του σεβασμού της ανθρωπότητας.
    ΕΡ: Γνωρίζοντας πλέον τις συνέπειες, αν πηγαίνατε πίσω στο 1986, θα αλλάζατε κάτι στις πράξεις σας;
    ΑΠ: Θα έκανα ακριβώς το ίδιο, αλλά με άλλον τρόπο. Δεν θα πήγαινα σε εφημερίδα όπως οι Sunday Times, αλλά θα έδινα μια συνέντευξη τύπου σε όλα τα μέσα ενημέρωσης και όλες τις εφημερίδες. Θα έδινα σε όλους τις πληροφορίες που ήθελαν, όχι σε μια εφημερίδα. Θα το δημοσιοποιούσα αμέσως και δεν θα άφηνα την εφημερίδα να το καθυστερήσει. Αυτό θα έκανα έχοντας διδαχθεί από το παρελθόν, θα πήγαινα σε όλο τον κόσμο και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης απευθείας.
    ΕΡ: Τώρα πώς είναι τώρα η ζωή σας, μετά την απελευθέρωση σας;
    ΑΠ: Η ζωή μου τώρα στο Ισραήλ είναι ελεύθερη, αλλά όχι τελείως ελεύθερη. Μπορώ να περπατάω στους δρόμους της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, αλλά δεν μου επιτρέπεται να εγκαταλείψω τη χώρα για ένα χρόνο, δεν μου επιτρέπεται να μιλάω σε ξένους, αλλά τώρα μιλάω σε εσάς. Δεν νιώθω όμως ελεύθερος και ασφαλής στο Ισραήλ. Κυκλοφορώ και μένω μόνο στην πλευρά της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, ανάμεσα στους Παλαιστίνιους, τους Χριστιανούς και τους ξένους.
    ΕΡ: Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον σας;
    ΑΠ: Θα ήθελα να φύγω αμέσως από το Ισραήλ. Το ταχύτερο δυνατόν. Θέλω να είμαι ελεύθερος. Και ο μόνος τρόπος είναι να φύγω από την χώρα και να πάω κάπου αλλού. Θέλω να εγκαταλείψω το Ισραήλ και να επισκεφθώ πολλά μέρη του κόσμου, στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ την Ασία. Πολλοί φίλοι με περιμένουν. Περιμένουν την πραγματική απελευθέρωση μου.
    ΕΡ: Έχουν ακουστεί πολλές επικρίσεις για σας από την κυβέρνηση του Ισραήλ.
    ΑΠ: Μέχρι τώρα πάντως δεν με έχει πλησιάσει κανένας. Είχαν ανακοινώσει ότι θα με συλλάμβαναν, θα με ανέκριναν, αλλά δεν έγινε τίποτα. Πιστεύω ότι αυτό συνέβη διότι δεν ευσταθούν οι κατηγορίες που ακούγονται και οι όροι που μου ετέθησαν δεν μπορούν να τηρηθούν. Εγώ αυτό που κάνω πλέον είναι απλά να επαναλαμβάνω τα μυστικά που δημοσιεύτηκαν 18 χρόνια πριν. Δεν έχω άλλα μυστικά, επαναλαμβάνω όσα δημοσιοποίησα 18 χρόνια πριν και μιλάω για τα ανθρώπινα δικαιώματά μου, την ανθρώπινη υπόστασή μου, την ελευθερία μου και εκφράζω τη γνώμη μου για την πολιτική κατάσταση μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστίνης.
    ΕΡ: Πριν κλείσουμε θα ήθελα να σας ρωτήσω πως βλέπετε το μέλλον του Παλαιστινιακού ζητήματος;
    ΑΠ: Η κατάσταση τώρα στην Παλαιστίνη είναι πολύ κακή. Το Ισραήλ έχει γίνει πολύ πιο επιθετικό και οι εθνικιστές και οι υπερορθόδοξοι επηρεάζουν την πολιτική της κυβέρνησης. Τώρα χτίζουν το τείχος, που είναι ό,τι χειρότερο έχει γίνει. Το τείχος είναι ένα σύμβολο του ότι το Ισραήλ δεν θέλει την ειρήνη. Είναι σύμβολο του φόβου που έχει το Ισραήλ απέναντι στην ειρήνη κι αυτό σημαίνει την καθυστέρηση της ειρήνης στο μέλλον. Αυτό είναι το νόημα του τείχους.
    Για πολλά χρόνια ακόμη δεν θα υπάρχει ούτε ειρήνη ούτε ελπίδα στην περιοχή και οι Παλαιστίνιοι θα υποφέρουν περισσότερο . Θα είναι σχεδόν φυλακισμένοι απ αυτό το τείχος. Πολλές οικογένειες, πολλοί χωρικοί είναι περικυκλωμένοι και δεν μπορούν να ζήσουν μια φυσιολογική ζωή. Η κατάσταση για τους Παλαιστίνιους είναι πολύ κακή.

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Το Ισραήλ απέρριψε κατηγορηματικά την πρόταση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας (IAEA) να επιτρέψει την πρόσβαση διεθνών επιθεωρητών στο πυρηνικό του πρόγραμμα και να ενταχθεί στο παγκόσμιο σύμφωνο κατά της διάδοσης των πυρηνικών όπλων, αναφέρει η έκθεσή της υπηρεσίας που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.
Παρόλο που η χώρα δεν επιβεβαιώνει ούτε αρνείται την ύπαρξη πυρηνικού οπλοστασίου, υπάρχουν φόβοι ότι διαθέτει την τεχνολογία που απαιτείται για την κατασκευή πυρηνικών όπλων.

Αφότου ο Γιουκίγια Αμάνο, ανέλαβε γενικός διευθυντής της ΙΑΕΑ πέρσι, οι ηγέτες των αραβικών κρατών του ζήτησαν να ασκήσει πιέσεις ώστε να πείσει το Ισραήλ να επιτρέψει στους διεθνείς επιθεωρητές την πρόσβαση στις πυρηνικές της εγκαταστάσεις. Από τον Αμάνο αναμενόταν επίσης ότι θα καταφέρει να κερδίσει την υπογραφή του Ισραήλ στο διεθνές σύμφωνο κατά της διάδοσης των πυρηνικών όπλων. Μέχρι στιγμής τίποτα από τα δύο δεν έχει επιτευχθεί.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Αμάνο ζήτησε από τον πρόεδρο της χώρας, Σιμόν Πέρες και από άλλους ηγέτες να εισαχθούν στο σύμφωνο κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη χώρα τον Αύγουστο.

Ωστόσο η απάντηση του Ισραήλ απηχούσε μια προηγούμενη επιστολή που είχε στείλει τον Ιούλιο ο υπουργός Εξωτερικών Αβίγκντορ Λίμπερμαν.

"Το αίτημα της ΙΑΕΑ είναι μια πολιτικά υποκινούμενη απόφαση που αποπειράται να αποσπάσει την προσοχή από τις πραγματικές προκλήσεις που αφορούν τη διάδοση των πυρηνικών στη Μέση Ανατολή, δηλαδή τη μη συμμόρφωση του Ιράν και της Συρίας προς τις υποχρεώσεις τους βάσει της NPT, ξεχωρίζοντας το Ισραήλ", όπως αναφέρεται στην έκθεση.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom