Φίλε μου καλώς ήλθες.
Ενδιαφέρουσες οι πληροφορίες για Βερολίνο. Στοχευμένες, ακριβείς, δίχως ακατάσχετη περιττή φλυαρία και ανώριμες περιαυτολογίες.
Μόνο θα ήθελα να ζητήσω, να γράφεις ελληνικά. Όχι μόνο για τους κανόνες, αλλά και γιατί διευκολύνει αρκετά τον αναγνώστη.
Ευχαριστώ ;)
Φιλε πρωτα από όλα καλη χρονια
Στο σημειο που λες -δίχως ακατάσχετη περιττή φλυαρία και ανώριμες περιαυτολογίες- , φαινεται σαν αοριστη κατηγορια ( εκτος αν μιλας γενικα ) .Επρεπε να γινεις πιο συγκεκριμενος και να αναφερεις σε τι και ποιους στρεφονται αυτές οι κατηγοριες .
Αν κατι δεν σου αρεσε που εγραψε καποιος , κανεις παραθεση και εκφραζεις την αντιθεση σου σε αυτό . Δεν απαντας σε ποστ αλλου (jaygatsby ) και ταυτοχρονα βγαζεις την δυσανασχετηση σου για ποστ καποιων αλλων , χωρις να τους αναφερεις προσωπικα .
Επειτα (διαφαινεται ) στο ποστ σου αμφισβητεις την χρησιμοτητα των προσωπικων ιστοριων καποιων μελων και θεωρεις ότι ουσιαστικα είναι αχρειαστες αυτές οι πληροφορειες και δεν προσφερουν τιποτα στο φορουμ .
Ας υποθεσουμε ό,τι εχεις δικιο και πραγματι οι μονες πληροφοριες που χρειαζονται σε συγκεκριμενα θρεντ είναι , που βρισκονται τα σωστα μαγαζια , πως είναι οι αιθεριες υπαρξεις , πως θα παμε και εκει τι θα συναντησουμε .
Αν ολοι γραφανε μονο πληροφοριες και μια ξερη περιγραφη , πιστευεις ο,τι θα ειχε ενδιαφερον το φορουμ ?
Αν το φορουμ ηταν μια ξερη τραπεζα πληροφοριων και μονο , πιστευεις ο,τι θα ειχε βιωσιμοτητα ?
Αν το φορουμ , εμενε αποκλειστικα στην θεματολογια του μονο σε ο,τι εχει σχεση με πληρωμενο ερωτα , πιστευεις ο,τι θα ειχε επιτυχια ή θα μετατρεποταν σιγα σιγα σε ghost forum ?
Τωρα να στηριξω αυτά που λεω , με παραδειγμα και ταυτοχρονα να προχωρησω την σκεψη μου .
Θυμαμαι χαρακτηριστικα που στο θρεντ του Δημητρακη για την Ρωσια , ειχε βγει καποιος και εκανε την εξης ερωτηση ( στο περιπου τα λογια του ) – Σκεφτομαι να παω ένα ταξιδακι Ρωσια και θα τιμησω τα κοριτσια των σαλουν αλλά επειδη μου αρεσει και η κλασικη μουσικη , θα ηθελα , αν εχει καποιος πληροφοριες να μου πει –
Εσυ τοτε του ειχες απαντησει ( στο περιπου αλλά αμα θες , βρες το ποστ σου )
Εδώ είναι θρεντ για σεχ στην Ρωσια και δεν ασχολουμαστε με αυτά . Θα σε παρακαλουσα να μην ξαναγραψεις εδώ .
(δικο μου )
Επειτα απο πολύ συντομο χρονικο διαστημα , εσυ μαζι με τον Πιτσιλιστη , πηγατε στην Αγια Πετρουπολη . Εσυ και ο Πιτσιλιστης ποσταρατε εικονες από τι ρουχα φορανε οι Ρωσιδες στο δρομο , τι παπουτσια φορανε , το κολλημα που εχουν με το τιγρε , τι μοδα επικρατει , βαλατε βιντεο με τον Δημητρακη να καμακωνει στο μετρο , εκανες κοινωνικοπολιτικες αναλυσεις , εβλεπες πως συμπεριφερεται ο κοσμος , γενικα εγραφες ενδιαφεροντα πραγματα , αλλά όμως όλα αυτά , ερχοντουσαν σε πληρη αντιθεση με αυτό που προετρεψες τον αλλον .
Τωρα αν ερχοταν αυτος που του ειχες πει να μην ξαναγραψει και σε ρωταγε , - καλα ρε φιλε , εγω εκανα μια ερωτηση για την μουσικη και μου ειπες να μην ξαναγραψω, εσυ που μου εβαλες στην περιγραφη σου τοσα ασχετα πραγματα , τοτε εγω τι πρεπει να πω ? Εγω απλα ηθελα να γαμησω και να ακουσω λιγη καλη μουσικη και συ μου γραφεις πως οι κοινωνικοπολιτικες εξελιξεις που συνεβησαν στην Ρωσια συνεβαλαν και διαμορφωσαν την ψυχοσυνθεση αυτου του λαου .
Τωρα αν υποθεσουμε ο,τι δεν τον ξεκοβες από το φορουμ και πηγαινε ταξιδι Ρωσια και εγραφε για παραδειγμα , πηγα στα σαλουν που μου προτεινατε , διαλεξα αυτές , εκανε περιγραφη και εδινε φρεσκιες πληροφοριες , επειτα μπορει να εβρισκε άλλο σαλουν και να εδινε καινουργιο υλικο , επειτα μπορει να πηγαινε να παρακολουθησει , ας πουμε φιλαρμονικη ή μπαλετα , τα περιεγραφε και αυτά .
Διαβαζε καποιος άλλος την ιστορια του φιλου , την εβρισκε ενδιαφερων και μπορει να σκεφτοταν - Α ωραια , μπορω και γω να τα συνδυασω - Πιθανον να σκεφτοταν _ Α εχει ενδιαφερον το φορουμ , δεν περιοριζεται αποκλειστικα σε πληρωμενο ερωτα και γραφουν μεσα αρκετοι πολυπλευροι χαρακτηρες .
Εσυ όμως που τον εκοψες αποτομα αυτόν τον τυπο , θεωρεις ο,τι εκανες καλο ή ζημια στο σαιτ ?
Τωρα που εγραψες - δίχως ακατάσχετη περιττή φλυαρία και ανώριμες περιαυτολογίες.- επειδη δεν ξερω σε ποιους αναφερεσαι , δεν μπορω να σου απαντησω .Αν παιρνει όμως και μενα η μπαλα σε αυτά που λες ( το λεω λογω ότι εβαλα ένα λινκ με περιγραφη μου , πριν από τον jaygatsby ) , ειμαι προθυμος να σου απαντησω για οποιοδηποτε σημειο του ποστ (των ποστ ) που θεωρεις ο,τι ανωριμα περιαυτολογω .Οτιδηποτε γραφω νομιζω ότι εχει λογω υπαρξης και μπορω να εξηγησω στο τι ρολο αποσκοπει .
Αν και νομιζω ότι το -περιαυτολογω- δεν επρεπε να αναφερεται καν .
Ας πουμε παει ενας ένα ταξιδι και του συμβαινουν καποια γεγονοτα , αναλογα πως τα αντιλαμβανεται πρατει αναλογα. Επειτα γραφει την ιστορια . Αφου όμως η ιστορια εξελιχθηκε με αυτόν , αρα δεν θα γραφει προσωπικες ιστοριες ?
Αν πιστευει ο γραφων ο,τι ορισμενες σκηνες που εξελιχθηκαν , ειχαν ενδιαφερον και τις μοιραστει εδώ μεσα και γραψει τα συμπερασματα που απεκομισε από αυτά τα γεγονοτα , θεωρεις ο,τι το κανει μονο για να ευλογησει τα γενια του ?
Δες ποσοι πανε ταξιδια και ποσοι από αυτους γραφουν . Ολοι ζητουν να διαβασουν καινουργιες ιστοριες αλλά γραφουν ελαχιστοι . Αυτοι που γραφουν εκτος ότι πρεπει να πουν κατι καινουργιο , εχουν να ακουσουν και ένα σωρο κατηγοριες .Άλλος μπορει να σε κατηγορησει ότι πουλας φιδια , άλλος να βρει την ιστορια σου βαρετη , άλλος μπορει να ρουφηξει ολη την ιστορια σου και μετα να σε αγνοησει , άλλος μπορει να παινεψει μια ιστορια πολύ κατωτερη από την δικια σου , άλλος μπορει να μην εχει την ικανοτητα να γραφει ώστε να κανει την ιστορια ενδιαφερουσα και συναρπαστικη και μπορει να σε κατηγορησει ότι πλατιαζεις . Γενικοτερα στην πεφτουν από παντου , αλλοι αμεσα και αλλοι εμεσα . Ετσι εκτος ότι εχεις να αντιμετωπισεις αυτά , πρεπει να φτιαξεις ετσι την ιστορια σου ( με αληθινα γεγονοτα ) ώστε να βαλεις τις χρησιμες πληροφοριες και ταυτοχρονα να κανεις την ιστορια σου ενδιαφερουσα .
Για να είναι η ιστορια σου ενδιαφερων , πρεπει και συ ο ιδιος να εχεις ( ή να νομιζεις ) κατι διαφορετικο να πεις .Επειτα είναι πως θα το παρουσιασεις . Ετσι αν για παραδειγμα εχεις 10 σκηνες να περιγραψεις κανεις μια σκηνοθεσια μεσα στο μυαλο σου , ετσι ώστε να τα παρουσιασεις σαν να είναι ταινια . Με αρχη μεση και τελος , με αγωνια και κορυφωση κάθε σκηνης , επειτα σκεφτεσαι ποιο θα βαλεις πρωτο , τι θα αρεσει , τι να μην γραψεις , γενικως κανεις μια προσπαθεια .
Οποτε αφου κανει καποιος , μια προσπαθεια ( μικρη ή μεγαλη ) για να περιγραψει προσωπικες ιστοριες , αρα δεν είναι απολυτα φυσιολογικο , η ιστορια να περιστρεφεται γυρω από αυτόν ?
Αν εχεις να διαβασεις δυο ιστοριες .Η μια εχει μονο πληροφοριες και η άλλη εχει πληροφοριες μαζι με προσωπικα γεγονοτα και εμπειριες , ποια νομιζεις ότι θα είναι η πιο ενδιαφερουσα ?
Σε μια ιστορια που εχει προσωπικα γεγονοτα , μπορει καποιος ( που την διαβαζει ) να βρει καποια κοινα σημεια και σκεψεις , μπορει να νιωσει το συναισθημα που βγαζει ( αν βγαζει ) το κειμενο , μπορει με αυτά που γραφει να ερθει σε αντιπαραθεση με αλλα μελη που διαφωνουν και ετσι να υπαρχει ζωη στο φορουμ .
Επανερχομαι στο - περιαυτολογω- και λεω ότι ( σχεδον ) ολοι περιαυτολογουν . Απλα το κανει ο καθενας με τον τροπο του . Άλλος παρουσιαζει τα γεγονοτα ώστε να φαινεται μετριοφρων και μπορει να είναι ο πιο εγωιστης από ολους , άλλος μπορει να περιαυτολογισει ( εμεσα ) με τις γνωσεις και τα πτυχια του και να σε ταπωσει , άλλος μπορει να εχει εξυπνο χιουμορ και σατιρα και να σπασει όλα σου τα επιχειρηματα και στο τελος μπορει να αυτοσαρκασθει για να σε μπερδεψει . Άλλος μπορει να σου πει , φιλε ολοι εδώ μεσα ειμαστε νικ , μην δινεις σημασια σε αυτά και ταυτοχρονα να είναι ο ιδιος που καιγεται πιο πολύ για το εικονικο του προφιλ . Αλλοι κανουν συμμαχιες , ώστε ο ενας να παινευει τον αλλον . Άλλος μπορει να δειχνει μια πραοτητα στα ποστ του ή μια αποστασιοποιηση αλλά ακομα και αυτος πιστευει ότι ο τροπος που αντιμετωπιζει τα γεγονοτα είναι ο σωστος και ότι κατεληξε σε αυτην την σταση , επειτα από μεγαλη εμπειρια .
Γενικοτερα οποιος γραφει εδώ ( και στο συνολο ) προωθει πρωτα από ολους , τον ευατο του .Μπορει να το κανει συγκαλυμμενα ή απροκαλυπτα αλλά ολοι (σχεδον ) αυτό εχουν στο μυαλο τους . Το θεωρω πολύ φυσιολογικο και θεμιτο .
Ο Τζακ Κερουακ ελεγε _Γραφε παντα σε αναμνηση και εντυπωσιασμο του ευατου σου-
Για παραδειγμα , γραφει καποιος εδώ μια ιστορια από ένα ταξιδι του .
Με το που γραφει καποιος για ένα ταξιδι του , ξαναφερνει στο μυαλο του το ταξιδι και το ξαναζει . Αν εχει την ικανοτητα μπορει να μεταδωσει και συναισθηματα ( που θεωρω ότι είναι το πιο σημαντικο σε μια ιστορια ). Σκεφτεται ο,τι αν ειχε καποιες αμφιβολιες ή φοβιες για ένα ταξιδι , τελικα τις ξεπερασε , ξαναφερνει στο μυαλο του τι συναντησε σε ένα αγνωστο περιβαλλον και πως λειτουργησε σε διαφορετικες συνθηκες από αυτές που ειχε συνηθισει . Βλεπει τι λαθη και παραλειψεις εκανε και αν θα μπορουσε να ειχε πραξει αλλιως . Γενικως δουλευει την εικονα και βλεπει τι απεκομισε από αυτό το ταξιδι και ποια μαθηματα ζωης πηρε ( εάν πηρε ) . Επειτα γραφει την ιστορια . Με αυτόν τον τροπο του εντυπωνεται η ιστορια στο μυαλο και δεν την ξεχναει ,αρα μεχρι εδώ , αυτος που γραφει , τα εκανε όλα για τον ευατο του . Επειτα μεσα στην ιστορια του μπορει να βαλει για οικους ανοχης , για σεξ γενικα , ώστε να είναι και μεσα στο θεμα αλλά και για να ξαναθυμηθει αυτό το εξισου σημαντικο κοματι του ταξιδιου του .
Ετσι με αυτόν τον τροπο , κανει πρωτα καλο στον ευατο του , επειτα βοηθαει τα αλλα μελη με φρεσκιες πληροφοριες και αν εχει την ικανοτητα , μπορει να τους καταφερει να ταξιδεψουν με την ιστορια του και αν υπαρχουν καποια διδαγματα από αυτην την ιστορια να γινουν προβληματισμος για σκεψη .
Ετσι επειτα από όλα αυτά ,βγαζουμε ακομα ένα συμπερασμα . Μην κρινεις για να μην κριθεις .