Κατα το παρελθον ο σκοταδισμος και κτηνωδια εχεις εμφανιστει εντονα πολυ πριν απο αυτων των αθλιοΕίναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος το πως ένας "υστερικός χωριαταρος" κατάφερε να δημιουργήσει μια ιδεολογία που είχε διεισδύσει σε σχεδόν σε όλο τον πλανήτη!
... δεκαετία του '30 στις ΗΠΑ
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος
- Μέλος που άνοιξε το νήμα Kyrios Hou
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 677
- Εμφανίσεις 29K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 11 άτομα (1 μέλη και 10 επισκέπτες)
BIG_BIG_BEN
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 10.446
- Πόντοι
- 2.356
Είναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος το πως ένας "υστερικός χωριαταρος" κατάφερε να δημιουργήσει μια ιδεολογία που είχε διεισδύσει σε σχεδόν σε όλο τον πλανήτη!
Δεν κράτησε και πολύ η υπόθεση των ναζί. 12 χρόνια και κάτι ήταν όλο-όλο στην εξουσία.
Ένα τίποτα στην ιστορία.
Anemodoura
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 19 Δεκ 2007
- Like
- 35.392
- Πόντοι
- 9.931
Αν οι νικητες του Α ΠΠ δεν είχαν σκίσει την Γερμανια με την Συνθήκη των Βερσαλλιών πιθανόν ο Β ΠΠ να μην ειχε γινει ποτέ. Βέβαια αν δεν ειχε γινει αυτος ο πόλεμος κανεις δεν μπορεί να ειναι σίγουρος οτι δεν θα ειχε γίνει καποιος αλλος στην Ευρωπη.
BIG_BIG_BEN
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 10.446
- Πόντοι
- 2.356
Αν οι νικητες του Α ΠΠ δεν είχαν σκίσει την Γερμανια με την Συνθήκη των Βερσαλλιών πιθανόν ο Β ΠΠ να μην ειχε γινει ποτέ. Βέβαια αν δεν ειχε γινει αυτος ο πόλεμος κανεις δεν μπορεί να ειναι σίγουρος οτι δεν θα ειχε γίνει καποιος αλλος στην Ευρωπη.
Σωστά. Το πιο πιθανό είναι να προέκυπτε ούτως ή άλλως ο επόμενος πόλεμος.
Ουσιαστικά, η περίοδος 1914 -1945 είναι μια ενιαία περίοδος για την Ευρώπη.Κάτι σαν άλλος ένας τριακονταετής πόλεμος με το διάλειμμα του μεσοπολέμου.
Και μετά ακολούθησε η afterhour αναμέτρηση στην Κορέα μεταξύ 1950-1953.
BIG_BIG_BEN
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 10.446
- Πόντοι
- 2.356
Ακόμη κι αν γίνει ο λεγόμενος Τρίτος Παγκόσμιος πόλεμος, τείνω να αμφιβάλλω, ότι θα τον ονομάσουν κατευθείαν έτσι.
Όπως και ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ονομάστηκε καταρχήν έτσι. Ο Μεγάλος Πόλεμος λεγόταν, μέχρι να ξεκινήσει, και να τελειώσει και ο Δεύτερος Παγκόσμιος.
Τέσπα. Διάθεση για πολέμους να έχει η ανθρωπότητα, και τα ονόματα θα βρεθούν.
Όπως και ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος δεν ονομάστηκε καταρχήν έτσι. Ο Μεγάλος Πόλεμος λεγόταν, μέχρι να ξεκινήσει, και να τελειώσει και ο Δεύτερος Παγκόσμιος.
Ούτε που το είχα ξανακουσει αυτό, εγώ ξέρω αυτό εδώ από ένα videogame που έπαιζα κάποτε
αυτό που έβαλες εσύ υπήρξε και πέταξε επιχειρησιακά ως βομβαρδιστικό. Υπήρξε και τετρακινητήρια βερσιόν το Ar-234C.
τουλάχιστον από όσα λέει η Wiki
το άλλο που έβαλα χθες ανήκει σε μια κατηγορία what if ή Luft '46, καθώς οι γερμανοί είχαν δημιουργήσει στο σχεδιαστήριο δεκάδες σχεδια και παρασχέδια για μελλοντικα αεροσκαφη τα οποία σχέδια βρέθηκαν από τους συμμάχους μετά την παράδοση της Γερμανίας. Τα περισσότερα από αυτά παρέμειναν μόνο στο χαρτί αλλά πλέον μπορεις να τα δεις σε σάιτ τύπου "Luft '46" ή παιχνίδια εξομοιωτών (μάλλον) ή μοντελιστικές κατασκευές. Ακόμη και ο γερμανικός "ιπτάμενος δίσκος" έχει βγει σε κιτ
Όχι ρε συ! Τι το 'θελες αυτό;
Του χάλασες το όνειρο του χαζοβιολη.
Άστον εκεί να λέει τα δικά του, να χαίρεται λιγάκι.
το ενδιαφέρον με την περίπτωσή σου είναι πως στον προηγούμενο λογαριασμό με τον οποίο ήσουν μελος στο μπου είχες κερδισει την εκτίμηση πολλων μελών ως σοβαρός. Και ατομο με γνωσεις
από τότε που επανεμφανίστηκες με νέο νικ σε όποιο νημα και να σε πετύχω αργά ή γρήγορα με κάποιο μέλος θα φαγωθείς και θα αρχισεις να βρίζεις, περα από διάφορες κοτσάνες που πετάς με περισπούδαστο ύφος. Σαν να ψάχνεις αφορμή και πιάνεσαι από το παραμικρό κλιμακώνοντας άμεσα.
Βέβαια και στο παλιό σου νικ είχα επισημάνει κάποια θεματάκια (στα είχα γράψει τότε) ειδικά προς το τέλος πριν κλείσεις το λογαριασμό
Εδώ ούτε σου επευθύνθηκα ούτε αναφέρθηκα σε σένα αλλά ξαφνικά είμαι χαζοβιόλης επειδή δεν σου ταιριάζουν αυτά που έγραψα στο ποστ μου που παραθετει ο μαξιμιλιαν.
Αν δεν σου κάνουν αυτά που γράφει η wiki και απλά παρέθεσα σε προηγούμενο ποστ τι κάθεσαι, μπες να τα αλλάξεις να γράφουν τα δικά σου
Αν δεν σου άρεσαν οι χαρακτηρισμοί που έγραψα για τον Χίτλερ λυπάμαι αν σε στενοχώρησα αλλά δεν υπόσχομαι να μην τα ξαναγράψω
Υποθέτω πως κάτι δεν πάει καλά με σένα ή τη ζωή σου και ψάχνεις να βρεις διέξοδο μεσα στο μπου, σου εύχομαι καλή τύχη
spyros21athens
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Απρ 2015
- Like
- 897
- Πόντοι
- 81
12 χρονια μπορει να ηταν επισημα στην εξουσια...στο παρασκηνιο ειναι μεχρι και σημερα...τρανταχτο παραδειγμα οποιος θελει μπορει να ψαξει βαθυτερα ποιοι ανελαβαν κυβερνητικες θεσεις μετα τη φυγη του γιανουκοβιτς απ την ουκρανιαΔεν κράτησε και πολύ η υπόθεση των ναζί. 12 χρόνια και κάτι ήταν όλο-όλο στην εξουσία.
Ένα τίποτα στην ιστορία.
BIG_BIG_BEN
Σπουδαίος
- Εγγρ.
- 28 Φεβ 2024
- Like
- 10.446
- Πόντοι
- 2.356
12 χρονια μπορει να ηταν επισημα στην εξουσια...στο παρασκηνιο ειναι μεχρι και σημερα...τρανταχτο παραδειγμα οποιος θελει μπορει να ψαξει βαθυτερα ποιοι ανελαβαν κυβερνητικες θεσεις μετα τη φυγη του γιανουκοβιτς απ την ουκρανια
Στο παρασκήνιο μπορεί να είναι και οι Πραιτωριανοί της Αρχαίας Ρώμης ακόμη.
Πραιτωριανή Φρουρά - Βικιπαίδεια
el.m.wikipedia.org
Το θέμα είναι, οι ναζί ανέλαβαν την εξουσία για λίγο, προξένησαν μεγάλη καταστροφή, και στο τέλος ως μόνες λύσεις τους είχαν τη φυγή ή την αυτοκτονία.
Απέτυχαν παταγωδώς.
Τρικυμία πολλών μποφόρ.το ενδιαφέρον με την περίπτωσή σου είναι πως στον προηγούμενο λογαριασμό με τον οποίο ήσουν μελος στο μπου είχες κερδισει την εκτίμηση πολλων μελών ως σοβαρός. Και ατομο με γνωσεις
από τότε που επανεμφανίστηκες με νέο νικ σε όποιο νημα και να σε πετύχω αργά ή γρήγορα με κάποιο μέλος θα φαγωθείς και θα αρχισεις να βρίζεις, περα από διάφορες κοτσάνες που πετάς με περισπούδαστο ύφος. Σαν να ψάχνεις αφορμή και πιάνεσαι από το παραμικρό κλιμακώνοντας άμεσα.
Βέβαια και στο παλιό σου νικ είχα επισημάνει κάποια θεματάκια (στα είχα γράψει τότε) ειδικά προς το τέλος πριν κλείσεις το λογαριασμό
Εδώ ούτε σου επευθύνθηκα ούτε αναφέρθηκα σε σένα αλλά ξαφνικά είμαι χαζοβιόλης επειδή δεν σου ταιριάζουν αυτά που έγραψα στο ποστ μου που παραθετει ο μαξιμιλιαν.
Αν δεν σου κάνουν αυτά που γράφει η wiki και απλά παρέθεσα σε προηγούμενο ποστ τι κάθεσαι, μπες να τα αλλάξεις να γράφουν τα δικά σου
Αν δεν σου άρεσαν οι χαρακτηρισμοί που έγραψα για τον Χίτλερ λυπάμαι αν σε στενοχώρησα αλλά δεν υπόσχομαι να μην τα ξαναγράψω
Υποθέτω πως κάτι δεν πάει καλά με σένα ή τη ζωή σου και ψάχνεις να βρεις διέξοδο μεσα στο μπου, σου εύχομαι καλή τύχη
Αυτή τη μαλακία με το προηγούμενο προφίλ την έχω ακουσει δις. Το έγραψε ενας, το επαναλαμβάνεις εσύ τώρα. Έχω γράψει την πρώτη φορά ποιο ήταν το προηγούμενο προφίλ μου. Αλλά προφανώς δεν ταιριάζει στο κόλλημά σας.
Το ποιός πετάει κοτσανες με περισπούδαστο ύφος άστο καλύτερα. Ρέστα δίνεις και σε παίρνουν στο μεζέ, ειδικά στο τοπικ της Ουκρανίας.
Χαζοβιολης είσαι γιατί εγώ μίλησα αρνητικά για τη Wiki στον Κατσαπλια, που την παρέθετε συνεχώς, χωρίς να την αναφέρει, και μπήκες κι άρχισες έμμεσες ειρωνείες.
Χαζοβιολης είσαι γιατί δεν απευθύνθηκες σε μένα, αλλά μια χαρά σχόλια έκανες για "αυτούς" που έγραψαν ότι τα αγγλικά ρανταρ δεν ήταν στόχος. Ο μόνος που έγραψε κάτι τέτοιο ήμουν εγώ. Αλλά κατά τα άλλα δεν απευθύνθηκες σε μένα.
Χαζοβιολης είσαι γιατί και στο Παλαιστινιακό έγραψα ότι οι Ισραηλινοί είχαν απώλειες σε Merkava και μπήκες και άρχισες τις ειρωνείες και τις περισπούδαστες κοτσάνες.
Οπότε συνέχισα την κουβέντα με το Maximilien σε πμ, για να μην τη γαμήσεις με τις ανοησίες σου. Όπου και του έστειλα πηγές και άρθρα.
Χαζοβιολης, μεγάλος κιόλας, είσαι γιατί δεν ασχοληθηκα καν με το τι έγραψες και τι έλεγες με το Maximilien για το Χίτλερ. Παρέθεσα μόνο το σχόλιό του για τη wiki.
Αφού με βρίσκεις και νοσταλγό του Χίτλερ το τρικυμία είναι λίγο μάλλον.
Όσο για το βρίζω, βρίζω όποιους ξεκινάνε πρώτοι τις ειρωνείες και τους χαρακτηρισμούς. Και πετάνε και κοτσάνες με περισπούδαστο ύφος, που λες κι εσύ, και έχουν και απαίτηση να τις δεχθούμε γιατί μόνον η δική τους πλευρά είναι η "σωστή". Βάλε όποια πλευρά θέλεις. Της ιστορίας, της κυβέρνησης, του κόμματος, της δουλειάς, της κοινωνίας το μοτίβο ίδιο είναι.
Άνθρωπο που να διαφώνησε μαζί μου με επιχειρήματα δεν έχω βρίσει εδώ.
Μαλακες ειρωνες τους σερβίρω το στυλακι τους.
Τραγουδα τωρα.
Αφού έχεις και άποψη για μένα και τη ζωή μου, θα μας πεις μεγάλες επιτυχίες του πενταγράμμου.
spyros21athens
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Απρ 2015
- Like
- 897
- Πόντοι
- 81
οχι οτι τους υποστηριζω αλλα διαφωνω καθολου δεν απετυχαν....με τις ευλογιες τριτων δουλευουν στο παρασκηνιο και ειναι εκει οποτε τους χρειαστουν αυτοι που τους χρηματοδοτουνΣτο παρασκήνιο μπορεί να είναι και οι Πραιτωριανοί της Αρχαίας Ρώμης ακόμη.
Πραιτωριανή Φρουρά - Βικιπαίδεια
el.m.wikipedia.org
Το θέμα είναι, οι ναζί ανέλαβαν την εξουσία για λίγο, προξένησαν μεγάλη καταστροφή, και στο τέλος ως μόνες λύσεις τους είχαν τη φυγή ή την αυτοκτονία.
Απέτυχαν παταγωδώς.
δεν ξέρω ποιος άλλος έγραψε για προηγουμενο προφίλ σου αλλά εγώ δεν εννοω το daftrucker αλλά το προηγούμενο από αυτό. Και μάλλον καταλαβαίνεις πολύ καλα πως αυτό εννοούσα.Τρικυμία πολλών μποφόρ.
Αυτή τη μαλακία με το προηγούμενο προφίλ την έχω ακουσει δις. Το έγραψε ενας, το επαναλαμβάνεις εσύ τώρα. Έχω γράψει την πρώτη φορά ποιο ήταν το προηγούμενο προφίλ μου. Αλλά προφανώς δεν ταιριάζει στο κόλλημά σας.
Το ποιός πετάει κοτσανες με περισπούδαστο ύφος άστο καλύτερα. Ρέστα δίνεις και σε παίρνουν στο μεζέ, ειδικά στο τοπικ της Ουκρανίας.
Χαζοβιολης είσαι γιατί εγώ μίλησα αρνητικά για τη Wiki στον Κατσαπλια, που την παρέθετε συνεχώς, χωρίς να την αναφέρει, και μπήκες κι άρχισες έμμεσες ειρωνείες.
Χαζοβιολης είσαι γιατί δεν απευθύνθηκες σε μένα, αλλά μια χαρά σχόλια έκανες για "αυτούς" που έγραψαν ότι τα αγγλικά ρανταρ δεν ήταν στόχος. Ο μόνος που έγραψε κάτι τέτοιο ήμουν εγώ. Αλλά κατά τα άλλα δεν απευθύνθηκες σε μένα.
Χαζοβιολης είσαι γιατί και στο Παλαιστινιακό έγραψα ότι οι Ισραηλινοί είχαν απώλειες σε Merkava και μπήκες και άρχισες τις ειρωνείες και τις περισπούδαστες κοτσάνες.
Οπότε συνέχισα την κουβέντα με το Maximilien σε πμ, για να μην τη γαμήσεις με τις ανοησίες σου. Όπου και του έστειλα πηγές και άρθρα.
Χαζοβιολης, μεγάλος κιόλας, είσαι γιατί δεν ασχοληθηκα καν με το τι έγραψες και τι έλεγες με το Maximilien για το Χίτλερ. Παρέθεσα μόνο το σχόλιό του για τη wiki.
Αφού με βρίσκεις και νοσταλγό του Χίτλερ το τρικυμία είναι λίγο μάλλον.
Όσο για το βρίζω, βρίζω όποιους ξεκινάνε πρώτοι τις ειρωνείες και τους χαρακτηρισμούς. Και πετάνε και κοτσάνες με περισπούδαστο ύφος, που λες κι εσύ, και έχουν και απαίτηση να τις δεχθούμε γιατί μόνον η δική τους πλευρά είναι η "σωστή". Βάλε όποια πλευρά θέλεις. Της ιστορίας, της κυβέρνησης, του κόμματος, της δουλειάς, της κοινωνίας το μοτίβο ίδιο είναι.
Άνθρωπο που να διαφώνησε μαζί μου με επιχειρήματα δεν έχω βρίσει εδώ.
Μαλακες ειρωνες τους σερβίρω το στυλακι τους.
Τραγουδα τωρα.
Αφού έχεις και άποψη για μένα και τη ζωή μου, θα μας πεις μεγάλες επιτυχίες του πενταγράμμου.
Το προφίλ daftrucker δεν θυμάμαι να το έχω συναντήσει καθόλου σε κάποιο νημα από όσα βλέπω οπότε δεν σε είχα συνδέσει με κάτι που αγνοούσα.
στο νημα του πολέμου στην Ουκρανία έχω γράψει αρκετα αλλα δεν είδα καποιον ούτε εσένα φυσικά να αντικρούει κάτι από αυτά. Παπαγαλάκια που αναμασάνε τη ρωσική προπαγάνδα και μέχρι εκεί. Οπως είχες ξεκινήσει να γίνεσαι και συ με το παλιό σου προφίλ λίγο πριν (αυτό ;) διαγραφείς
τις εξυπνάδες για τη Wiki άστες για τα μικρά παιδάκια, καταλαβαίνω τι σε ενοχλει σε αυτό και σε όσους το παραθέτουν για λογους ευκολιας και αμεσότητας και έχει άμεση σχέση με το ύφος σου
ευτυχώς ανέφερες τα περί merkava και μου θύμισες τι ακριβώς είχε γραφτεί. Λίγο σπαμ :
είχες ισχυριστει (ποστ #4.487 ) πως "Σύμφωνα με διάφορες πηγές οι Ισραηλινοί πρέπει να έχουν χάσει κοντά στα 60 άρματα merkava 4 από την ημέρα που ξεκίνησε η σύρραξη"
εγώ σε ρώτησα απλά (ποστ #4.522 ) "μπορείς να βάλεις εδώ 1-2 από αυτές τις πηγές ; είμαι πολύ περίεργος να δω τι γραφουν"
απλή περιέργεια ούτε ειρωνεία ούτε υπαινιγμοί. Θα μπορουσες να βάλεις απλά που το διαβασες και τέλος.
Αλλά εσύ απάντησες άμεσα (ποστ #4.525) "Σε 5 γραμμές αυστηρά. Κρίμα, έχεις σοβαρό προβλημα, με θλίβει η κατάστασή σου, δε μπορω να βοηθήσω. Ζήτα τη συνδρομή ειδικού."
Δεν είχες παρά να παραθέσεις τις πηγές που λες πως έστειλες με πμ στον maximilien αλλά η συνέχεια για όποιον ενδιαφέρεται στις σελ 227 και 228 του αντίστοιχου νήματος.
στο νήμα για το Ισραήλ-Παλαιστίνη έγραψες και πρόσφατα άλλη μεγάλη σοφία #6.041
"Πάντως, από ότι δείχνουν τα κανάλια, πέρασαν πολλά βλήματα. Το iron dome έχασε αρκετούς από τους στόχους.Αξιοσημείωτο αυτό. "
θες και αντιπαράθεση με επιχειρήματα .......
celebre
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2019
- Like
- 20.806
- Πόντοι
- 6.056
Tαυτιζονταν μαλλον τυπε οι αλλοι υστερικοι χωριαταροιΕίναι δύσκολο να φανταστεί κάποιος το πως ένας "υστερικός χωριαταρος" κατάφερε να δημιουργήσει μια ιδεολογία που είχε διεισδύσει σε σχεδόν σε όλο τον πλανήτη!
Δεν ήταν ρέπλικα! Ήταν το πραγματικό όπλο! Το έγραφαν και μου το επιβεβαίωσε και ένας άνθρωπος που έκανε μια διάλεξη εκείνη την ώραρεπλικα του λιτλ μποη εννοεις τυπε...
Είχαν φτιάξει 5 μπόμπες αλλά έβγαλαν βελτιωμένα μοντέλα πολύ γρήγορα οπότε πήραν το σχάσιμο υλικό απο τις παλίες και το χρησιμοποίησαν στις νέες!
Τελευταία τροποποίηση:
unknowndark
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 18 Αυγ 2016
- Like
- 5.269
- Πόντοι
- 1.056
Δεν κράτησε και πολύ η υπόθεση των ναζί. 12 χρόνια και κάτι ήταν όλο-όλο στην εξουσία.
Ένα τίποτα στην ιστορία.
Ναι... βέβαια δεν ηταν άπλα ένα καθεστώς που κυβέρνησε για κάποια χρόνια και μετά εξαφανίστηκε!
Αλλά μια ιδεολογία, που άλλαξε την ιστορία του πλανήτη!
Και ο δεύτερος παγκόσμιος που συζητάμε, ήταν το αποτέλεσμα αυτής της ιδεολογίας...
Στο παρασκήνιο μπορεί να είναι και οι Πραιτωριανοί της Αρχαίας Ρώμης ακόμη.