Νέα

Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Kyrios Hou
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 692
  • Εμφανίσεις 30K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.767
Πόντοι
1.756
Καθαροί Ινδιάνοι μόνο σε βοηθητικές υπηρεσίες πήγαιναν τότε,όπως και οι μαύροι(οδηγοί κυρίως),καθώς θεωρούνταν στρατιώτες-πολίτες β' κατηγορίας.
Υπήρχανε και κάποιοι ελάχιστοι,κυρίως mixed,λευκός πατέρας απαραίτητο για να γίνει δεκτός σε μάχιμη μονάδα.
Ούτως ή άλλως οι Αμερικανοί είναι mixed σε μεγάλο ποσοστό.
Σίγουρα θα βοηθούσε στους ασυρματιστές να μιλάνε μία γλώσσα που δεν θα καταλαβαίνανε οι Γερμανοί...
Οπότε χρησιμοποιήθηκαν και σε αυτόν τον τομέα από διάφορες φυλές.
Κυρίως Ναβάχο.
Για τους ουρανοξύστες για πες,δεν το ξέρω.
Υπηρχε η φημη οτι δεν ζαλιζονταν στα μεγαλα υψη....
Μετα το διεψευσαν για να μην διωξουν οι εργολαβοι τους λευκους και θα ζητανε οι Ινδιανοι μεγαλυτερους μισθους...
Κατι ειχε ο οργανισμος τους και δεν παθαιναν ιλιγγο....
Εγω απο τον 5ο οροφο κ πανω τρεμουν τα ποδια μου....

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.057
Πόντοι
6.256
Capturenbvg.JPG

Εδω λεει οτι αυτος που βαφει τον αλλον καταγεται απο την φυλη Choctaw,επισης αυτος που βαφεται εχει ινδιανικα χαρακτηριστικα......ο ΜακΝις ηταν μισος Ιρλανδος μισος "Κοκτο" για την ακριβεια...
Παρα πολλοι Ινδιανικης καταγωγης πηγαν στα αλεξιπτωτα...
Επισης παρα πολλοι Ινδιανοι δουλευαν στην κατασκευη ουρανοξυστων....
Μπορεις να φανταστεις γιατι???
Αναλώσιμοι

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.057
Πόντοι
6.256
Μετα το διεψευσαν για να μην διωξουν οι εργολαβοι τους λευκους και θα ζητανε οι Ινδιανοι μεγαλυτερους μισθους...
Εγω παω εως τριτο σκαλοπατι οικιακης σκαλας..

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.831
Πόντοι
6.536
Φίλε μου σχετικό είναι αυτό.
Εμένα μου έρχεται διέγερση από 5ο όροφο και πάνω...
:tooth:
Πάντως το ειδικό τμήμα αλεξιπτωτιστών των ΗΠΑ είναι όλοι λευκοί και ελάχιστοι Πορτορικάνοι απ'οτι θυμάμαι..

kontolagnos

Ανώτερος
Εγγρ.
2 Μαρ 2007
Κριτικές
1
Like
36.057
Πόντοι
6.256

Συνημμένα

• 457035272_1083525579871646_5187034448122296522_n.mp4
    882,2 KB · Εμφανίσεις: 0

sparos-gr

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Οκτ 2015
Κριτικές
20
Like
995
Πόντοι
1.011
Εμένα μου φαίνεται ότι αυτό είναι ψέμα! Πιο πιθανό πιστεύω ήταν ότι οι μάγκες στη φωτό έπαιζαν κάνοντας μαλακίες και κάποιος πήρε τη φωτό και έγραψε τι λεζάντα για να τραβήξει την προσοχή και να πάρει μερικά κλικ!

Anemodoura

Ανώτερος
Εγγρ.
19 Δεκ 2007
Like
35.836
Πόντοι
9.931
Ισχυει οτι ειχαν λιγα μαχητικα στην Μαχη της Βρετανιας. Και καποιοι λενε οτι αν ειχαν συνεχίσει τις επιθέσεις οι Γερμανοί μερικες εβδομάδες ακομα θα ειχαν καταφερει να επικρατήσουν.

kachaplias

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2017
Κριτικές
1
Like
6.173
Πόντοι
2.356
Ισχυει οτι ειχαν λιγα μαχητικα στην Μαχη της Βρετανιας. Και καποιοι λενε οτι αν ειχαν συνεχίσει τις επιθέσεις οι Γερμανοί μερικες εβδομάδες ακομα θα ειχαν καταφερει να επικρατήσουν.
τις επιθεσεις τις συνεχιζαν απλα αλλαξαν χωρις λογο στοχους!!! και ετσι αρχισαν μετα οι απωλειες...

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.831
Πόντοι
6.536
Με τα αν δεν γίνεται δουλειά....
Πολλά τα αν...
Αν οι Ιάπωνες έκαναν,ταυτόχρονα με τους Γερμανούς,επίθεση στην ΕΣΣΔ τώρα θα σε λέγανε Γιούργκεν και εμένα Κάρλ....
:confused:
Αν η Γερμανία δεν έκανε επίθεση στην ΕΣΣΔ και έστελνε τις δυνάμεις αυτές στην Βόρεια Αφρική,πάλι η κατάληξη του πολέμου θα ήταν διαφορετική.

Η Γερμανική αεροπορία δεν είχε στρατηγικά βομβαρδιστικά για να γονατίσει τους Εγγλέζους.
Απλά βαθιές γρατζουνιές τους έκαναν.

sparos-gr

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Οκτ 2015
Κριτικές
20
Like
995
Πόντοι
1.011
Υπάρχει μια εξήγηση, οι Αγγλοι έκαναν ένα βομβαρδισμό σε κάποια μεγάλη πόλη (δεν θυμάμαι όνομα) και μετά ο Χίτλερ, λέγετε, ότι διέταξε να στραφούν οι επιθέσεις τις luftwaffe σε πόλεις και κυρίως το λονδίνο ως αντίποινα! ¨Έτσι οι στρατιωτικοί στόχοι έμεναν για κάποιο διάστημα στην ησυχία τους και κατάφεραν μπόρεσαν να ανακάμψουν . Τώρα αν αυτό είναι αλήθεια ή μούφα των Άγγλων δεν ξέρω! Δεδομένου όμως ότι ο Χίτλερ ήταν σχετικά μλκς και αρεσκόταν σε κινήσεις εντυπωσιασμού συν ότι δεν ήξερε και τόσο απο πόλεμικές επιχειρήσεις μου φαίνεται πολύ πιθανόν!

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.831
Πόντοι
6.536
τις επιθεσεις τις συνεχιζαν απλα αλλαξαν χωρις λογο στοχους!!! και ετσι αρχισαν μετα οι απωλειες...
Ο στόχος έπρεπε να είναι αποκλειστικά τα λιμάνια,τα σκάφη επιφανείας και τα αεροδρόμια....
Είχανε λάθος τακτική,ελλιπείς δυνάμεις για στρατηγικό βομβαρδισμό,οπότε ήταν καταδικασμένοι σε αποτυχία....
Επίσης μετά την μάχη της Κρήτης δεν ξαναχρησιμοποίησαν αλεξιπτωτιστές,ίσως του πιο καλά εκπαιδευμένους στρατιώτες τους μαζί με τους Βραντεμπούργκερ.
Ειδικά στο ανατολικό μέτωπο θα μπορούσαν να είναι κομβικοί για την κατάληψη της Μόσχας.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.831
Πόντοι
6.536
Υπάρχει μια εξήγηση, οι Αγγλοι έκαναν ένα βομβαρδισμό σε κάποια μεγάλη πόλη (δεν θυμάμαι όνομα) και μετά ο Χίτλερ, λέγετε, ότι διέταξε να στραφούν οι επιθέσεις τις luftwaffe σε πόλεις και κυρίως το λονδίνο ως αντίποινα! ¨Έτσι οι στρατιωτικοί στόχοι έμεναν για κάποιο διάστημα στην ησυχία τους και κατάφεραν μπόρεσαν να ανακάμψουν . Τώρα αν αυτό είναι αλήθεια ή μούφα των Άγγλων δεν ξέρω! Δεδομένου όμως ότι ο Χίτλερ ήταν σχετικά μλκς και αρεσκόταν σε κινήσεις εντυπωσιασμού συν ότι δεν ήξερε και τόσο απο πόλεμικές επιχειρήσεις μου φαίνεται πολύ πιθανόν!
Δεν γνωρίζω για τέτοια επιχείρηση βομβαρδισμού γερμανικού εδάφους κατά την μάχη της Αγγλίας.
Οι Γερμανοί δεν ήταν εξοπλισμένοι για τέτοιας κλίμακα πόλεμο.
Τα εξαιρετικά BF-109 δεν είχαν καύσιμα για να επιχειρήσουν σε εύρος,όλα τα υπόλοιπα μοντέλα υστερούσαν δραματικά από τα Βρετανικά καταδιωκτικά.
Όταν απηυδησμένος ο Γκέρινγκ ρώτησε τον καλύτερο πιλότο και πτέραρχο(Γκάλαντ νομίζω)τι θέλετε για να νικήσετε επιτέλους,απάντησε "Σπίτφαϊρ"....

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
184
Like
45.317
Πόντοι
22.266
Δεν γνωρίζω για τέτοια επιχείρηση βομβαρδισμού γερμανικού εδάφους κατά την μάχη της Αγγλίας.
Τα εξαιρετικά BF-109 δεν είχαν καύσιμα για να επιχειρήσουν σε εύρος,όλα τα υπόλοιπα μοντέλα υστερούσαν δραματικά από τα Βρετανικά καταδιωκτικά.
Όταν απηυδησμένος ο Γκέρινγκ ρώτησε τον καλύτερο πιλότο και πτέραρχο(Γκάλαντ νομίζω)τι θέλετε για να νικήσετε επιτέλους,απάντησε "Σπίτφαϊρ"....
Ναι έχεις δίκιο ....οι Άγγλοι είχαν υπέροχη με τα f22 και τα f35.....

Διάβασα ότι οι Γερμανοί υστερούσαν σε πιλότους διότι ο Σουμάχερ τραυματίστηκε στα 3-5 πιγαδια κ οι Άγγλοι έριξαν στον πόλεμο τον Lewis Hamilton....

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.747
Πόντοι
2.356
Και το Λονδίνο να μη βομβαρδιζαν, ήταν τέτοιες οι διαφορές ισχύος των αεροσκαφών, που καθολική υπεροχή δε θα αποκτούσαν οι Γερμανοί. Οπότε δε θα μπορούσε να γίνει και απόβαση.
Δεδομένου ότι ο αγγλικός στόλος ήταν πολύ ισχυρός και επί της ουσίας αλώβητος.

Maximilien

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Δεκ 2018
Κριτικές
8
Like
34.831
Πόντοι
6.536
Ναι έχεις δίκιο ....οι Άγγλοι είχαν υπέροχη με τα f22 και τα f35.....

Διάβασα ότι οι Γερμανοί υστερούσαν σε πιλότους διότι ο Σουμάχερ τραυματίστηκε στα 3-5 πιγαδια κ οι Άγγλοι έριξαν στον πόλεμο τον Lewis Hamilton....
Τι έχεις πιεί?
Κανά Diplomatico?

:wink:

sparos-gr

Σεβαστός
Εγγρ.
16 Οκτ 2015
Κριτικές
20
Like
995
Πόντοι
1.011
Απ'οσο θυμάμαι ο βομβαρδισμός έγινε νύχτα (οι Αμερικανοί πήγαιναν μέρα και οι Άγγλοι νύχτα ) και τελικά απο λάθος υπολογισμούς έγινε ο βομβαρδισμός τις Γερμανικής πόλης αλλά ο Χίτλερ σκύλιασε και έδωσε εντολή να βαράνε μόνο πόλεις για να τιμωρήσει τους Άγγλους!

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom