Νέα

Τζαμί η Αγία Σοφία

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα Ampelale
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 793
  • Εμφανίσεις 21K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Μηνύματα
6.478
Κριτικές
1
Like
6.164
Πόντοι
2.356
 "Σε αυτό το σχέδιο, εμείς όπως και άλλες χώρες των Βαλκανίων, θα έχουν δορυφοριοποιηθεί. Πληθυσμιακά και μόνο να το δει κανείς, είναι μια πραγματικότητα."
αυτο δεν εγραψες ρε τυπε,κοψε τη μεσημεριανη,  :jerking: ασε μονο τη βραδυνη :jerking:
Εγώ ή εσύ :jerking: ρε ανεκδιήγητε οπαδέ του Τραμπαρίφα;

Γνωρίζεις ποιοι ήταν οι πληθυσμοί Ελλάδας & Τουρκίας το 1922; Ποιοι είναι σήμερα γνωρίζεις; Το projection για το 2070 ποιο είναι; Ξέρεις; :jerking:

Που βάζεις ένα emoticon :jerking: και νομίζεις ότι πουλάς πνεύμα.

ΒΛΑΞ
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.196
Κριτικές
13
Like
4.594
Πόντοι
4.765
Εγώ ή εσύ :jerking: ρε ανεκδιήγητε οπαδέ του Τραμπαρίφα;

Γνωρίζεις ποιοι ήταν οι πληθυσμοί Ελλάδας & Τουρκίας το 1922; Ποιοι είναι σήμερα γνωρίζεις;

Που βάζεις ένα emoticon :jerking: και νομίζεις ότι πουλάς πνεύμα.

ΒΛΑΞ
ρε μπουφο κλωνε τι σχεση εχει τωρα αυτο? μαθε ελινικος πριν αμολυσεις μιΑ ακομα παπαρολογια σου

[size=10pt]ΗΛΙΘΙΕ ΚΛΩΝΕ[/size]
 

Κώστας Λαδάκης

Σεβαστός
Εγγρ.
21 Απρ 2011
Μηνύματα
24.052
Κριτικές
7
Like
9.781
Πόντοι
1.686

Ήρθε  το παιντί  Κουλί καντεμί

και η Άγια Σοφία έγινε Τζαμί

:S

 

Titlover69

Σεβαστός
Εγγρ.
4 Σεπ 2017
Μηνύματα
721
Κριτικές
13
Like
1.247
Πόντοι
1.076
Το μεμέτι Ερντογάν κύριοι μας γλεντάει όλους για ακόμα μια φορά ..
Το μεμέτι λοιπόν δεν θα "πειράξει" την Αγια Σοφιά και το πολιτισμό και την ιστορία που αυτή αντιπροσωπεύει!
Δεν θα τολμήσει να την πειράξει γιατί δεν έχει πρωτίστως τα @@ να το κάνει ...
Θα σκεπάσει τις αγιογραφίες με πρόσκαιρα πανιά και φώτα προκειμένου να μην φαίνονται και θα επιτρέψει στα μεμέτια να συρρέουν μαζικά για να προσκυνήσουν.
Σκεφτείτε κύριοι πρωτίστως το timing που γίνεται όλο αυτό, με τον Covid-19 να επικρατεί και τα σύνορα για τον τουρισμό  πλέον κλειστά .. για πόσο ακόμα άγνωστο .. δεν υπάρχει περιθώριο για την Τουρκία εκμετάλλευσης της .. δεν θα της αποκομίσει οικονομικά κάτι πλέον .. κάτι που γινόταν σίγουρα προ Covid-19.
Πρωτίστως ο ίδιος ξέρει την αξία της και μετά όλοι οι υπόλοιποι , Unesco , Σύμμαχοι κλπ ..
Εκμεταλλεύεται στο έπακρο τη συγκυρία και κερδίζει και επικοινωνιακά και θα κερδίσει και οικονομικά αργότερα.
Φροντίζει να ανεβάσει τις μετοχές του μνημείου αυτού και να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον στις συζητήσεις με τον ένα ή τον άλλο τρόπο .
Είναι μούτρο ο Ερντογάν μάγκες ...
Αυτή τη στιγμή γλεντάει κόσμο ...
Θα φροντίσει στην μετά Covid -19 εποχή να μαζέψει όλο τα χαρτί ..
Το timing είναι εξαιρετικό κύριοι ...
 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306
Ήρθε  το παιντί  Κουλί καντεμί

και η Άγια Σοφία έγινε Τζαμί

:S

Εδω ρε μαστορα ανεφερε την νεα ζηλανδια με λαθος το ονομα νοτια ζηλανδια και εκανε δυο σεισμους δυνατους

Δεν ξερω τι εγινε με την αστραλια

Μακρια ...πολυ  μακρια... Παρα πολυ μακρια απο το καντεμι



 

jhonny64

Σεβαστός
Εγγρ.
31 Μαρ 2007
Μηνύματα
67.517
Like
2.738
Πόντοι
1.306

Οι μογγολοι μας φαγανε και τον δουρειο ιππο 

Την αγια θα αφηνανε

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η περιοχή του Τσανακαλέ, όπου εδώ και λίγο καιρό έχει τοποθετηθεί σε δημόσιο χώρο ένα τεράστιο ξύλινο άλογο, σκηνικό από την ταινία «Τροία» με πρωταγωνιστή τον Μπραντ Πιτ. Εξαιτίας αυτού του Δούρειου Ιππου, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικέ Αρχές, οι αφίξεις τουριστών στη συγκεκριμένη περιοχή έχουν αυξηθεί κατά 73%.


Κλεφτες οι πισωγλεντηδες

Οικονομανε απο την ιστορια μας
 

kostas10

Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2006
Μηνύματα
438
Κριτικές
2
Like
774
Πόντοι
81
ναι φίλε καλή η κριτική, αλλά εσύ τί θα έκανες στη θέση του Μητσοτάκη; Θα έπαιρνες τηλέφωνο τον Ταγίπ να του πεις ότι αν μετατρέψει την Αγία Σοφία τζαμί θα κάνεις τί;
Φίλε προφανώς ή δεν διάβασες ή δεν κατάλαβες τίποτε από το κείμενο που έκανες παράθεση . Η δουλειά των διπλωματών είναι να είναι σε θέση να διαβάζουν τις προθέσεις των "αντιπάλων" και να μεταφέρουν αυτή την γνώση και προτάσεις επίλυσης στην πολιτική ηγεσία . Η δε πολιτική ηγεσία οφείλει να καλλιεργεί τις προϋποθέσεις για τα συμφέροντα της χώρας . Ο Τούρκος έχει κάνει σαφείς τις προθέσεις του εδώ και πολύ καιρό  κι εμείς εδώ πετάμε χαρταετό . Το να πάρει τηλέφωνο ο Κούλης τον Ερντογάν στην παρούσα φάση κατά την άποψη μου μόνο ως δήλωση αδυναμίας μπορεί να εκληφθεί .
 

rokos

Μέλος
Εγγρ.
19 Ιουλ 2010
Μηνύματα
939
Κριτικές
1
Like
159
Πόντοι
6

Πάντως εκτός από κάποιες κουβέντες μεμονωμένες δεν τον κράζει κανείς ...ούτε οι άλλες εκκλησίες ούτε τα δυνατά χριστιανικά έθνη ούτε κανείς.
Για μια ακόμα φορά φαίνεται πως το είχε δουλέψει η τουρκική διπλωματία και δεν κάνει ποτέ μια κίνηση αν δεν την έχει δουλέψει.
 

geoMan

Ανώτερος
Εγγρ.
24 Μαΐ 2009
Μηνύματα
27.901
Κριτικές
16
Like
14.732
Πόντοι
6.515
Πάντως εκτός από κάποιες κουβέντες μεμονωμένες δεν τον κράζει κανείς ...ούτε οι άλλες εκκλησίες ούτε τα δυνατά χριστιανικά έθνη ούτε κανείς.
Για μια ακόμα φορά φαίνεται πως το είχε δουλέψει η τουρκική διπλωματία και δεν κάνει ποτέ μια κίνηση αν δεν την έχει δουλέψει.
Την εποχη του κορονοιου και του παγκοσμιου οικονομικου αδιεξοδου ο διεθνης παραγοντας εχει πιο σοβαρες σκοτουρες  :S
 

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Μηνύματα
2.052
Like
1.043
Πόντοι
216
Αν ο γείτονάς σου είναι βλάκας δεν σημάινει ότι πρέπει να παίξεις το παιχνίδι του. Χρειάζεται ψυχραιμία και καλή ανάλυση της κατάστασης συνολικά στο θέμα Τουρκία. Αυτό που αναρρωτιούνται οι περισσότεροι είναι ποια είναι τα πραγματικά κίνητρα πίσω από αυτή την κίνηση. Δε νομίζω ότι υπήρχε οικονομικό θέμα ειδικά με την Αγία Σοφία, ώστε να γίνει τζαμί για να καλυφτούν τα έξοδα συντήρησης του μνημείου.

Μια γρήγορα ανάλυση είναι ότι αυτή τη στιγμή ο Ερντογάν απλώς δημιουργεί θέματα απο εκεί που δεν υπήρχαν, ακριβώς ώστε όταν κάποια στιγμή κάτσεις μαζί τους να διαπραγματευτείς για τις όποιες μεταξύ σας διαφορές να σου "δώσουν" κάτι που δεν τους κοστίζει τίποτα. Επίσης με όλη αυτή την εξωτερική πολιτική που έχει χαράξει και πραγματοποιεί τα τελευταία χρόνια συσπειρώνει την ακροδεξιά/λαικιστική πολιτική του βάση.

Η Αγία Σοφία είναι πέρα και πάνω από μια Ελληνο-Τουρκική διαφορά. Είναι κτίριο/πολιτιστική κληρονομιά προστατευόμενο της  UNESCO. Στην ουσία τα Ηνωμένα Έθνη είναι αυτά που πρέπει να διαμαρτυρηθούν πρώτα.

Εδώ είμαστε και αν βγω λάθος μπορεί να κάποιος να το ξεθάψει. Αυτό που πιστεύω είναι ότι οι μέρες του Ερντογάν είναι μετρημένες. Έχει ενοχλήσει συμμάχους στο ΝΑΤΟ, Ε.Ε. και αρκετές αραβικές χώρες. Γνώμη μου είναι ότι και η Ρωσία δεν τον βλέπει θετικά, αλλά συνομιλέι αναγκαστικά μαζί του. Θεωρώ ότι οι δυτικοί επεξεργάζονται ήδη σενάριο να τον βγάλουν από τη μέση, είτε με πολιτικό τρόπο είτε με στρατιωτικό. Μια ήττα ας πούμε σε κάποιο από τα μέτωπα που έχει ανοίξει θα ήτανε ταφόπλακα γι'αυτόν, καθώς δεν έχει διαχειριστεί σωστά ούτε την κρίση του κορονοϊού, αλλά και η οικονομία της χώρας από πριν δεν πήγαινε καλά. Οι εξελίξεις σίγουρα θα επιταχυνθούν αν στις επόμενες αμερικάνικες προεδρικές εκλογές ο Τραμπ χάσει όπως αναμένεται τουλάχιστο.

Ο γειτονας ουτε βλακας ειναι ουτε θα καταρρευσει ουτε ειναι απομονωμενος
( εντωμεταξυ αυτο που λενε "απομονωμενος" τα εδω γιουσουφακια της ΕΕ εννουουν οτι η χωρα του δεν ειναι ενα απαξιωμενο προτεκτορατο οπως η χαρουμενη μπανανια μας).
Απλα στεκεται ως ισος προς ισο και παιρνει θεση ως περιφερειακη δυναμη. Η κινηση ειναι συμβολικη και σημαινει οτι η Τουρκια αποσυνδεεται απο την ταξη πραγματων της Δυσης και παει να συγκροτησει μια δικης της εμπνευσης και ηγεμονηας νεοοθωμανικη ταξη πραγματων στην περιοχη.
Δε λεω οτι η Ελλαδα πρεπει να ζωστει τα αρματα και βουρ. Λεω οτι πρεπει να καθορισει τη σταση της απεναντι στην κατασταση λαμβανοντας υποψη τι πραγματικα συμβαινει και τα πραγματικα δεδομενα και κατασταση και οχι χωνοντας το κεφαλι στην αμμο οτι "η Τουρκια απομονωνεται" και οτι "τα κανει για εσωτερικη καταναλωση". Για καμια εσωτερικη καταναλωση δε τα κανει, κανονικοτατα ειναι ασκηση περιφερειακης επιρροης με ολα τα διαθεσιμα μεσα. Και ναι η Ελλαδα ειναι στοχος.
 

Zane

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2013
Μηνύματα
2.086
Like
71
Πόντοι
16
Δεν ειναι μονο η Ελλαδα στοχος, ειναι ολοκληρη η μαλθακη γερασμενη Ευρωπη. Ο Ερντογαν, συμβολικα, τελειωνει το κοσμικο Κεμαλικο Τουρκικο κρατος και γυριζει σε ενα θρησκευτικο μουσουλμανικο κρατος με σκοπο να ηγηθει ολων των μουσουλμανων, οχι μονο των Τουρκων. Ο Ερντογαν, σε βαθος χρονου, θελει τρεις πολους. Αμερικη - Κινα - Μουσουλμανοι (υπο Τουρκικη ηγεμονια)

Αλλα η Ευρωπη, με μοναδικη εξαιρεση ισως τον Μακρον, δε στροφαρει. Βασικα οι Γερμανοι και οι δορυφοροι τους. Θεωρουν οτι μπορουν να κανουν μπιζνες με οτι φτιαξει ο Ερντογαν. Οι δε Αγγλοι, πρωτοι στη σειρα να κανουν το πρωτο ντιλ, σχεδον παρακαλανε. Ο Αμερικανος λεει στ'αρχιδια μου η μεση Ανατολη, ενα ματσο εμμονικοι ηλιθιοι ειναι και πλεον δε με νοιαζουν οι υδρογοναθρακες, και σιγα σιγα παει να παραταχθει απεναντι σε Ινδο-Κινες. Ειναι κι ο βλακας ο Τραμπ επανω που δε τον πολυνοιαζει αν θα κανουν οι Τουρκοι τον Σεριφη στην περιοχη ...
 

tzitzifiogo

Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2015
Μηνύματα
48
Like
171
Πόντοι
0
live κωνσταντινουπολη
 

Συνημμένα

  • 108283793_10220862082213836_439157802045337041_n.jpg
    108283793_10220862082213836_439157802045337041_n.jpg
    57,1 KB · Εμφανίσεις: 16

Nikolas1520

Μέλος
Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Μηνύματα
17
Like
0
Πόντοι
0
Δεν θα καταφέρει τίποτα ο Ερντογάν. Με βάση πρόσφατη δημοσκόπηση το 55,5% των Τούρκων θεωρεί ότι η συζήτηση για την Αγιά Σοφιά άνοιξε για να μην συζητηθεί η οικονομική καταστροφή της Τουρκίας: .Στις Δημοσκοπήσεις χάνει με διαφορά 5-7 μονάδων από τον Ιμάμογλου. Είναι στα τελευταία του.
 

Zane

Μέλος
Εγγρ.
6 Δεκ 2013
Μηνύματα
2.086
Like
71
Πόντοι
16
Δεν θα καταφέρει τίποτα ο Ερντογάν. Με βάση πρόσφατη δημοσκόπηση το 55,5% των Τούρκων θεωρεί ότι η συζήτηση για την Αγιά Σοφιά άνοιξε για να μην συζητηθεί η οικονομική καταστροφή της Τουρκίας: .Στις Δημοσκοπήσεις χάνει με διαφορά 5-7 μονάδων από τον Ιμάμογλου. Είναι στα τελευταία του.

η συζητηση για την Αγια Σοφια ειναι κομματι της μακροπροθεσμης αναθεωρητικης στρατηγικης των Τουρκων. Το φωτακι στο βαθος λεγεται συνθηκη της Λωζανης. Γιαυτο γελαω με διαφορους που λενε καντε μπουρδελο το σπιτι του Κεμαλ. Μα αυτο ακριβως κανει ο Ερντογαν, διαγραφει τον Κεμαλ.

Το τι πιστευουν οι μπουνταλαδες οι Τουρκοι απο κατω ελαχιστη σημασια εχει. Σημασια εχει τι κανουν οι απο πανω.
 

montiliani

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Απρ 2008
Μηνύματα
1.942
Like
6.943
Πόντοι
1.056
Αμεση αντιδραση με το τζαμι στο Βοτανικο.....κλεισιμο στο αψε σβησε....παυση εργασιων αν γινονται και να πανε να γαμηθουνε και στο φιναλε στα αρχιδια μας αν μας κραξουνε οι δυτικοευρωπαιοι......μεχρι η Αγ.Σοφια να επανελθει σαν μουσειο η τι ητανε τελος παντων.....σαν κερασακι στην τουρτα κατι με Κομοτινη-Ροδοπη....και θα σκεφτουμε.....
 

ΦΑΚΙΡΗΣ

Γλομπεάρχης
Εγγρ.
17 Ιουν 2012
Μηνύματα
17.185
Κριτικές
166
Like
27.055
Πόντοι
34.538
Μεγαλο γατονι ο ΤΑΓΙΠ μας αρεσει δεν μας αρεσει,
και τους δικους μας τους τενεκεδες τους παιζει στα δαχτυλακια του..

Ακουστε λοιπον τι σκεφτηκε ο πουστης..

Ξεθαψε και δημιουργησε ενα θεμα απο το πουθενα και
τωρα που θα ξεκινησουν συνομιλιες για να τα βρουμε κλπ
θα πει..ενταξει οχι τζαμι η Αγια Σοφια και θα βγει και απο πανω..
Δωστε και σεις κατι τωρα...θα μας πει..

:heavymetalbig:
 

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Μηνύματα
12.196
Κριτικές
13
Like
4.594
Πόντοι
4.765
Δεν ειναι μονο η Ελλαδα στοχος, ειναι ολοκληρη η μαλθακη γερασμενη Ευρωπη. Ο Ερντογαν, συμβολικα, τελειωνει το κοσμικο Κεμαλικο Τουρκικο κρατος και γυριζει σε ενα θρησκευτικο μουσουλμανικο κρατος με σκοπο να ηγηθει ολων των μουσουλμανων, οχι μονο των Τουρκων. Ο Ερντογαν, σε βαθος χρονου, θελει τρεις πολους. Αμερικη - Κινα - Μουσουλμανοι (υπο Τουρκικη ηγεμονια)

Αλλα η Ευρωπη, με μοναδικη εξαιρεση ισως τον Μακρον, δε στροφαρει. Βασικα οι Γερμανοι και οι δορυφοροι τους. Θεωρουν οτι μπορουν να κανουν μπιζνες με οτι φτιαξει ο Ερντογαν. Οι δε Αγγλοι, πρωτοι στη σειρα να κανουν το πρωτο ντιλ, σχεδον παρακαλανε. Ο Αμερικανος λεει στ'αρχιδια μου η μεση Ανατολη, ενα ματσο εμμονικοι ηλιθιοι ειναι και πλεον δε με νοιαζουν οι υδρογοναθρακες, και σιγα σιγα παει να παραταχθει απεναντι σε Ινδο-Κινες. Ειναι κι ο βλακας ο Τραμπ επανω που δε τον πολυνοιαζει αν θα κανουν οι Τουρκοι τον Σεριφη στην περιοχη ...
Ναι οπωσδηποτε την Κινα θελει ο Ερντο που μαζευει οτι μουσουλμανικο ρουθουνι υπάρχει και το στέλνει εξοχή για μελέτη :priest: το Ισλαμ δε θελέι κανενα και την Ασια ολη για πάρτη του την θέλει και  μπορει ο τιτανας προεδρος Ντοναλντ Τραμπ να θελει να απαλλαξει τον αμερικανικο λαό απο τον βαλτο της Μ.Ανατολής αλλα ο αμερικανικος στρατος που διοικειται απο τα τρωκτικα της νεας ταξης θα στασιασει και θα κινηθει αυτονομα εδω κατω αφου ετσι κι αλλιως η  παλαι ποτέ σπουδαια Αμερικη κινειται πλεον σε κατασταση αναρχίας
 

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Μηνύματα
2.052
Like
1.043
Πόντοι
216
Δεν ειναι μονο η Ελλαδα στοχος, ειναι ολοκληρη η μαλθακη γερασμενη Ευρωπη. Ο Ερντογαν, συμβολικα, τελειωνει το κοσμικο Κεμαλικο Τουρκικο κρατος και γυριζει σε ενα θρησκευτικο μουσουλμανικο κρατος με σκοπο να ηγηθει ολων των μουσουλμανων, οχι μονο των Τουρκων. Ο Ερντογαν, σε βαθος χρονου, θελει τρεις πολους. Αμερικη - Κινα - Μουσουλμανοι (υπο Τουρκικη ηγεμονια)

Αλλα η Ευρωπη, με μοναδικη εξαιρεση ισως τον Μακρον, δε στροφαρει. Βασικα οι Γερμανοι και οι δορυφοροι τους. Θεωρουν οτι μπορουν να κανουν μπιζνες με οτι φτιαξει ο Ερντογαν. Οι δε Αγγλοι, πρωτοι στη σειρα να κανουν το πρωτο ντιλ, σχεδον παρακαλανε. Ο Αμερικανος λεει στ'αρχιδια μου η μεση Ανατολη, ενα ματσο εμμονικοι ηλιθιοι ειναι και πλεον δε με νοιαζουν οι υδρογοναθρακες, και σιγα σιγα παει να παραταχθει απεναντι σε Ινδο-Κινες. Ειναι κι ο βλακας ο Τραμπ επανω που δε τον πολυνοιαζει αν θα κανουν οι Τουρκοι τον Σεριφη στην περιοχη ...

Το προβλημα με την Τουρκια ειναι ακριβως αυτο : οτι ενω εχει συμπεριφορα rogue state οπως αλλα κρατη που εχουν κονιορτοποιηθει στο παρελθον απο την Δυση για αποκλιση απο τα στανταρ τους, γινεται πληρως αποδεκτη απο τη Δυση, γινεται "συνεργασια", "διαλογος" κλπ. Πρεπει να ειναι μοναδικη περιπτωση διπλων στανταρ που εφαρμοζει η διεθνης κοινοτητα και αποκαλυπτικη υποκρισιας.
Η Ελλαδα χρησιμευει ως ενα εργαλειο απλα να τη συγκρατει και να την ελεγχει καπως.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom