Πριν χρόνια μιλούσα με μία νοσοκόμα που είχε ένα καλό πόστο σε μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας. Επί της Λεωφόρου Κηφισίας προς Μαρούσι μεριά. Παράλληλα δούλευε και σε δημόσιο νοσοκομείο αλλά εγώ την ρώτησα μόνο για τις εμπειρίες της στο ιδιωτικό. Εκείνη την περίοδο ο πατέρας μου νοσηλευόταν σε αυτό και η νοσοκόμα ήταν η σχέση του. Την ρώτησα μεταξύ άλλων τι θυμόταν πιο έντονα από όλα αυτά τα χρόνια στο νοσοκομείο. Μου είπε για τρεις περιπτώσεις που η μία είχε να κάνει με κάποιο ασθενή που έπρεπε να του ανακοινώσουν πως είχε AIDS. Φοβόντουσαν όταν του το πουν μην κάνει καμμιά τρέλα. Και όντως την έκανε. Μόλις άκουσε πως είχε AIDS πήρε φόρα και έπεσε από το δωμάτιο του από τον 8ο όροφο στο κενό και έσκασε κάτω σαν καρπούζι που λέμε. Κατέβηκαν κάτω τρέχοντας να τον δουν και ήταν φουσκωμένος, είχε γίνει διπλός σε όγκο. Κάτι μου το εξήγησε πως έγινε αυτό, νομίζω για κάτι αρτηρίες που είπε πως επειδή έσπασαν. Ας σκεφτεί κανείς τι ζόρι τραβάει κάποιος που μαθαίνει ότι έχει αρρώστια που δεν γιατρεύεται και θα τον στείλει στο χώμα. Είτε είναι 50 χρονών και έχει περάσει καλά είτε είναι 70 και δεν έχει περάσει καλά στην ζωή του.
Για την ιστορία η δεύτερη περίπτωση που μου είπε ήταν με γιατρό στο νοσοκομείο που είχε κάνει εξετάσεις και φάνηκε σε αυτές πως είχε καρκίνο. Δεν ήξεραν πως να του το πουν μην κάνει και αυτός καμμιά τρέλα και που ήξεραν πως είχε όπλο και εκείνη την ημέρα το είχε στο γραφείο του. Φοβήθηκαν μην κλειστεί μετά σε αυτό και αυτοκτονήσει. Τελικά ο άνθρωπος στο άκουσμα ότι είχε καρκίνο έχασε την γη κάτω από τα πόδια του, και πήγε και κλείστηκε στο γραφείο του αλλά ευτυχώς δεν αυτοκτόνησε.
Μία ανάλογη περίπτωση έζησα και εγώ που είχα ένα πρόβλημα υγείας και αγνοούσα ένα άλλο μου που δεν το είχα αντιληφθεί τι παίζει. Νόμιζα πως είχε να κάνει με κάτι άλλο.... Όταν πήγα στον γιατρό και μου είπε την λέξη καρκίνος έπρεπε εκείνη την ώρα να δει κανείς την έκφραση του προσώπου μου. Είναι πολύ βαρύ να ξέρει κάποιος ότι έχει σοβαρή αρρώστια και ότι στο εξής θα τον γυρο-φέρνει ο Χάρος. Και ας είναι 50 χρονών και ας έχει πάει με 100.000 γυναίκες, ας έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, ας έχει γλεντήσει σε όλα τα νυχτο-μάγαζα κτλ κτλ.