Νέα

Τράπεζα στο εξωτερικό για μεταφορά χρημάτων

• Μέλος που άνοιξε το νήμα BackTrack
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 80
  • Εμφανίσεις 7K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Επισκέπτης
Σκεφτομουν το εξης, αν γινεται. Παει το ατομο που στελνει τα λεφτα στην τραπεζα του στο Βερολινο και απο το λογαριασμο του κανει μεταφορα τα λεφτα σε καποιον απο τους τραπεζικους λογαριασμους που εχω στην Εθνικη ή την Αγροτικη και οταν ξανακατεβω στην πολη τα παιρνω. Γινεται αυτο ?

tramountana

Σεβαστός
Εγγρ.
2 Φεβ 2010
Κριτικές
2
Like
2.724
Πόντοι
1.306
Σκεφτομουν το εξης, αν γινεται. Παει το ατομο που στελνει τα λεφτα στην τραπεζα του στο Βερολινο και απο το λογαριασμο του κανει μεταφορα τα λεφτα σε καποιον απο τους τραπεζικους λογαριασμους που εχω στην Εθνικη ή την Αγροτικη και οταν ξανακατεβω στην πολη τα παιρνω. Γινεται αυτο ?

ναι....

ο τύπος μπορεί να κάνει το έμβασμα είτε ηλεκτρονικά (συνίσταται διότι δεν έχει πολλά έξοδα) είτε μέσω γκισέ της τράπεζας του..

και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να γνωρίζει το IBAN και το BIC Της τράπεζας σου (θα τα βρείς στο βιβλιάριο ειδικά της Εθνικής για αγροτική δεν ξέρω)

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166

Και αυτό γίνεται.....

Πιθανό κόστος 30-40 ευρώ (τουλάχιστον αυτό είναι από Ελλάδα προς το εξωτερικό σε παρόμοια περίπτωση).

Επισκέπτης
OK. Ευχαριστω για τις απαντησεις παιδες.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
η ΑΓΡΟΤΙΚΗ έχει κάποιο κατάστημα στην Γερμανία οπότε μπορεί να κάνει απευθείας κατάθεση
Πράγματι έχει, αλλά καλύτερα μη μπλέξεις με ΑΤΕ αυτή την εποχή, γιατί λόγω των γεγονότων με την Πειραιώς η ΑΤΕ είχε προβλήματα με απεργίες κλπ, και (ξέρω ότι) στις αρχές του μηνός ούτε στα ΑΤΜ τους δεν έβαζαν λεφτά. Ο κόσμος δεν μπορούσε να κάνει ανάληψη.
Δεν ξέρω τι έχει γίνει τις τελευταίες 20-25 μέρες, αλλά νωρίτερα υπήρχε πρόβλημα.
Πες του δικού σου να στα βάλει σε κάποια άλλη τράπεζα.

κόστος 30-40 ευρώ (τουλάχιστον αυτό είναι από Ελλάδα προς το εξωτερικό σε παρόμοια περίπτωση).
Πολλά λες.
Με internet banking είναι πολύ λιγότερα.
Εγώ έστειλα τώρα (Αύγουστος) από ΕΤΕ 450 ευρώ στην Ολλανδία (σε ολλανδέζικη τράπεζα) με επιλογή "SHA" (πληρώνει κάτι και ο παραλήπτης), και η ΕΤΕ με χρέωσε 0,50 ευρώ.
Σε "εντός ΕΖ" συναλλαγές έχεις μόνο την επιλογή "SHA".
Αλλά οι χρεώσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές.

agiana

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
24 Ιουν 2008
Κριτικές
5
Like
50
Πόντοι
166
Πολλά λες.
Με internet banking είναι πολύ λιγότερα.
Εγώ έστειλα τώρα (Αύγουστος) από ΕΤΕ 450 ευρώ στην Ολλανδία (σε ολλανδέζικη τράπεζα) με επιλογή "SHA" (πληρώνει κάτι και ο παραλήπτης), και η ΕΤΕ με χρέωσε 0,50 ευρώ.
Σε "εντός ΕΖ" συναλλαγές έχεις μόνο την επιλογή "SHA".
Αλλά οι χρεώσεις είναι εξαιρετικά χαμηλές.

Προανέφερα ότι μέσω internet banking το κόστος μέχρι 12.500 ευρώ (εντός ευρωζώνης) είναι μόνο 5 ευρώ.

Για μικρότερα ποσά, όντως είναι μόνο 0,5 ευρώ, εφ'όσοσν η μοναδική επιλογή που έχεις στο internet banking (SHA) σημαίνει ότι τα έξοδα του εμβάσματος επιμερίζονται σε παραλήπτη και αποστολέα. Αν πας στην τράπεζα όμως, νομίζω ότι μπορείς να επιλέξεις και κάποια από τις άλλες επιλογές κόστους εμβάσματος (BEN -όλα τα έξοδα τα χρεώνεται ο παραλήπτης- και OUR -όλα τα έξοδα τα χρεώνεται ο αποστολέας).

Τα 30-40 είναι το κόστος να σου τα στείλουν αυτοί (η τράπεζα) όταν πας σε κατάστημά τους (φυσική παρουσία σου εκεί) και δώσεις εντολή συμπληρώνοντας τα απαραίτητα έγγραφα.

pathos gia ta temachia

Τιμημένος
Εγγρ.
16 Φεβ 2009
Κριτικές
132
Like
149
Πόντοι
2.266
Ζήτα IBAN καί BIC τού λογαριασμού σου από τό υποκατάστημα σου άν δέν γράφουν τά βιβλιαράκια τους, δώστα του καί θά στά περάσουν σέ 3-4 εργάσιμες. Πάλι έχει προμήθεια αλλά μικρότερη.

όμπι τραπεζικός είσαι?

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
Τα 30-40 είναι το κόστος να σου τα στείλουν αυτοί (η τράπεζα) όταν πας σε κατάστημά τους (φυσική παρουσία σου εκεί) και δώσεις εντολή συμπληρώνοντας τα απαραίτητα έγγραφα.
Χε-χε!
Βεβαίως!
Με το που σε βλέπουν μπροστά τους, τους ανοίγει η όρεξη!
"Καλώς το πορτοφόλι" είναι η σκέψη που κάνουν!

Πέραν της πλάκας: η απασχόληση υπαλλήλου χρεώνεται. Ίσως δικαίως μάλιστα - δε θα διαφωνήσω σ' αυτό.

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
εγω θα φανω λιγο δυσαρεστος αλλα δεν με πειραζει

αλλα νομιζω οτι ειναι σωστο να ψηφιστει νομοσχεδιο που θα φορολογει αρκετα οσους
βγαζουν τα χρηματα τους στο εξωτερικο

δηλαδη αφενος κατηγορουμε τους "κερδοσκοπους" γενικα και αοριστα , αλλα δεν καταλαβαινουμε
οτι και εμεις οι ιδιοι κερδοσκοπουμε κατα της Ελλαδας βαζοντας τα χρηματα μας σε τραπεζα εκτος

παρολαυτα τον καταλαβαινω τον φιλο που το λεει αυτο , γιατι μας εχουν τρελανει και τα ΜΜΕ
ειναι σα να βλεπεις τον "Εξορκιστη" αλλα καλο θα ειναι να σκεφτομαστε και να διυλιζουμε τις
πληροφοριες που παιρνουμε
Τα πιστευεις αυτα που λες,οι τραπεζες αυτη τη στιγμη ειναι νεκρα κουφαρια,που ζεις

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Αν σε Ελληνική τράπεζα ανοίξουμε Δολλαριακό λογαριασμό, τί θα συμβεί αν επιστρέψουμε  σε δραχμή;
Θα μετατραπεί και ο δολλαριακος λογαριασμός αυτόματα σε δραχμές όπως υποθέτω θα συμβεί στο ευρώ λογαριασμό;
Ειτε δολλαρια ειτε ευρω θα σου τα φαν και θα κλαις

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δανεικα ειναι για να πληρωσω καμια δοση απο το στεγαστικο που εχω.
Το σπιτι σου θα το χασεις που θα το χασεις τουλαχιστον μην πληρωνεις τις δοσεις να γλιτωσεις τα λεφτα τουλαχιστον

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Τα λεφτα σου φιλε ειναι λιγα για να τα τρεχεις στο εξωτερικο βρες μια καλη κρυψωνα να τα εχεις και μην ασχολεισαι,τα λεφτα σου μεσα στο ευρω θα σου τα φαν πρεπει να τα στειλεις εκτος ευρω και για τοσα λεφτα δεν αξιζει τον κοπο

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
ειναι σωστο να ψηφιστει νομοσχεδιο που θα φορολογει αρκετα οσους
βγαζουν τα χρηματα τους στο εξωτερικο

δηλαδη αφενος κατηγορουμε τους "κερδοσκοπους" γενικα και αοριστα

Τώρα το είδα αυτό το ποστ του Φεβρουαρίου!

Φίλε, κάνεις πλάκα σίγουρα ε?

Κατ' αρχήν ποιός σου είπε ότι "κατηγορούμε τους κερδοσκόπους"?
Και ποιοί είναι αυτοί "οι κερδοσκόποι"?  Μπορείς να τους προσδιορίσεις?

Κατά δεύτερον τι είναι για σένα (αν έχεις) οι καταθέσεις σου?
Δεν είναι ο συσσωρευμένος πλούτος που απέκτησες από την παραγωγική σου δραστηριότητα, και τον οποίο ΔΕΝ ΚΑΤΑΝΆΛΩΣΕΣ, αλλά διαφύλαξες για να τον επενδύσεις, τον ξοδέψεις αργότερα, για ασφάλεια, για ότι τέλος πάντων γουστάρεις να τον κάνεις?

Αν λοιπόν τον πλούτο σου τον έχεις σε σίτο (σιτάρι), και πληροφορηθείς ότι στην αποθήκη που τον έχεις έχουν παρουσιαστεί αυγά ακρίδων, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα σε κάποιο διάστημα αυτά θα εκκολαφθούν και οι ακρίδες θα σου φάνε (εξαφανίσουν) το σιτάρι σου, δε θα είσαι απολύτως σώφρων αν το πάρεις, και το πας σε μια άλλη, καθαρή από ακρίδες αποθήκη?

Γιατί ακριβώς περί αυτού πρόκειται.

Προτείνεις λοιπόν να καθιερωθεί ένας νόμος, ο οποίος θα φορολογεί τη μεταφορά του σιταριού από τη μια αποθήκη στην άλλη.

Μάλλον πλάκα κάνεις, γιατί δεν θεωρώ ότι είναι δυνατό να υπάρχει τόση άγνοια και διαστρέβληση της εικόνας της πραγματικότητας στα μυαλά ορισμένων!

Obi-Wan

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
3.400
Πόντοι
786
όμπι τραπεζικός είσαι?

Ό Λάκης Αποστολίδης είμαι.

Papadimos+Puppet.jpg

Επισκέπτης
Το σπιτι σου θα το χασεις που θα το χασεις τουλαχιστον μην πληρωνεις τις δοσεις να γλιτωσεις τα λεφτα τουλαχιστον

Δεν παιζει τετοια περιπτωση. Εχω ανθρωπους που με στηριζουν στις δυσκολιες. Μονο που τωρα στην Ελλαδα ολοι ειμαστε λιγο πολυ στριμωγμενοι κι αναγκαστηκα να ζητησω βοηθεια απο το εξωτερικο.

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Like
60
Πόντοι
66
ολοι ειμαστε λιγο πολυ στριμωγμενοι κι αναγκαστηκα να ζητησω βοηθεια απο το εξωτερικο.
Μη στεναχωριέσαι.
Και οι Παπανδρέου-Παπακωσταντίνου το 2010 το ίδιο έκαναν.

stelios12345

Μέλος
Εγγρ.
26 Ιουν 2011
Like
0
Πόντοι
16
Δεν παιζει τετοια περιπτωση. Εχω ανθρωπους που με στηριζουν στις δυσκολιες. Μονο που τωρα στην Ελλαδα ολοι ειμαστε λιγο πολυ στριμωγμενοι κι αναγκαστηκα να ζητησω βοηθεια απο το εξωτερικο.
Η αληθεια ειναι πικρη αλλα θα πρεπει να συμβιβαστεις με την πραγματικοτητα

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom