Διαγραμμένο μέλος 184505
Σεβαστός
- Εγγρ.
- 6 Οκτ 2018
- Μηνύματα
- 9.502
- Like
- 6.655
- Πόντοι
- 1.106
Η ΕΕ μας επιδοτεί για να παράγουμε σιτηρά. Όπως και τους Ρουμάνους. Όπως και τους Γερμανούς.Αυτό είναι το Μεγάλο Ψέμα που λένε οι ινστρούκτορες των ακραίων κομμάτων.
Η αγροτική παραγωγή της Ελλάδας σε σιτηρά είναι αδύνατον να ανταγωνιστεί άλλες χώρες της ΕΕ, όπως π.χ. τη Ρουμανία. Ωστόσο, στα προϊόντα που είμαστε ανταγωνιστικοί (ελιά, πορτοκάλι, κτλ), είμαστε από τους πρώτους στον κόσμο.
Δηλαδή, δεν υπάρχει περίπτωση η ΕΕ να επιδοτήσει την Ελλάδα για σιτηρά.
H παγκόσμια παραγωγή πορτοκαλιών για το εμπορικό έτος 2012/2013 εκτιμάται ότι θα σημειώσει μείωση περίπου κατά 4% από την αντίστοιχη του προηγούμενου εμπορικού έτους και αναμένεται να κυμανθεί περί τους 51.3 εκατ. μετρικούς τόνους (M.T.).
Ε.Ε: Αναμένεται μια αυξημένη παραγωγή κατά 4% περίπου έναντι της περσινής περιόδου, περί τους 88.000 ΜΤ, ενώ και οι εισαγωγές θα κυμανθούν στα ίδια επίπεδα, με την Βραζιλία και τις ΗΠΑ να είναι οι κυριότεροι προμηθευτές της.
Η Ε.Ε. και ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ στην παγκόσμια παραγωγή πορτοκαλιων είναι το απόλυτο τίποτα. Και η καλλιέργεια είναι στάσιμη εδώ και πολλά χρόνια. Οι χυμοί της ελληνικής αγοράς είναι κατά βάση παγοκολώνες εισαγωγής Βραζιλίας.
Μόνο στο ελαιόλαδο είσαι στην τρίτη θέση παραγωγής παγκοσμίως μετά τους Ισπανούς και τους Ιταλούς αλλά δεν είσαι ανταγωνιστικός απέναντί τους, για λόγους που αν θέλεις μπορώ να σου εξηγήσω.
Καλό είναι να μην εκτοξεύονται φωτοβολίδες γιατί σβήνουν γρήγορα.
Η πατάτα όταν μπηκαμε στο ευρώ είχε 15-30 δραχμές. Σε λιγότερο από μήνα είχε 30 λεπτά. Κάνε τη μετατροπη. Το σιτάρι είχε 28 λεπτα. Σήμερα αν βρεις στα 20 κάνεις τούμπες. Είδες καμία πτώση στα άλευρα ή στην τιμή του ψωμιού. Ποιό προϊόν ακριβώς είναι στα επίπεδα του 90;Ενα δευτερο θετικο ειναι οτι παρα την κλαψα, και λογω του σκληρου νομισματος, βλεπεις τιμες στην αγορα επιπεδου δεκαετιας 90 και μηδεν πληθωρισμο
Σκεψου να ηταν η Ελλαδα εκτος ΕΕ, και οι εγχωριοι κατσαπλιαδες να εκοβαν χρημα οποτε τους γουσταρει