Νέα

Toυρκικη προκλητικοτητα. Ποια πρεπει να ειναι Η Ελληνικη απαντηση?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα KOST74
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 345
  • Εμφανίσεις 12K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Αλλο ποιος δικαστης ειναι αρμοδιος, και άλλο ποιο ειναι το εφαρμοστεο δικαιο
Δεν είμαι νομικός Alex οπότε εξέφρασέ το εσύ σωστά. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο Έλληνας δικαστής παίρνει άλλη απόφαση με βάση το Αγγλικό δίκαιο και άλλη με το Ελληνικό όσον αφορά τα ομόλογα. Αν και νομίζω ότι οι Ρήτρες Συλλογικής Δράσης πλέον υπάρχουν και στο δικό μας, με τις τελευταίες εκδόσεις. Η προστασία των μειοψηφιών τέλος.

Απολλύων

Σεβαστός
Εγγρ.
9 Αυγ 2013
Like
4.790
Πόντοι
1.756
Αυτό είναι το Μεγάλο Ψέμα που λένε οι ινστρούκτορες των ακραίων κομμάτων.

Η αγροτική παραγωγή της Ελλάδας σε σιτηρά είναι αδύνατον να ανταγωνιστεί άλλες χώρες της ΕΕ, όπως π.χ. τη Ρουμανία. Ωστόσο, στα προϊόντα που είμαστε ανταγωνιστικοί (ελιά, πορτοκάλι, κτλ), είμαστε από τους πρώτους στον κόσμο. Δηλαδή, δεν υπάρχει περίπτωση η ΕΕ να επιδοτήσει την Ελλάδα για σιτηρά.
Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι κάτι που δεν το θέλει ούτε η ίδια η ΔΕΗ, γιατί ο λιγνίτης της Ελλάδας θεωρείται από εμάς εθνικός πλούτος (φτηνό ρεύμα), όμως η ΕΕ τον θεωρεί βλαπτικό για το περιβάλλον και προωθεί τις ΑΠΕ.
Με τα κοιτάσματα πετρελαίου, οι πρώτοι που αντιδρούν στο να μην γίνει τίποτα, είναι οι κάτοικοι των περιοχών. Π.χ. στα Γιάννενα έχουν κινητοποιήσεις, διαδηλώσεις, κτλ

Ανάποδα τα λες τύπε.
ο λιγνιτης ειναι φτηνος... τα προστιμα που πληρωνεις στην ΕΕ ποσα ειναι??? μισα μας τα λες τυπε...
χεστηκα τι θελει η ΔΕΗ...πληρωνω ενα ματσο τεμπαλχαναδες μεσα... πως λενε τον γενικο διευθυντη και τι μισθο παιρνει???
Τι ειναι η παραγωγη της Ρουμανιας??? καλυπτει ολο τον πλανητη?? ξερεις οτι με την επενδυση σε καλιεργειες βιοντιζελ εχει αρχισει να ξεμενει ο πλανητης απο τροφιμα?? Δεν θα βρω να εξαγω τα σιτηρα μου???
Γιατι με τον χρυσο που αντιδρουν εγινε τιποτα??? Αντιδρασεις παντα υπαρχουν...αντιδρουσαν καποιοι ακομα και για να μην γινει ο περιφερειακος στην Θεσσαλονικη,αλλα μια χαρα περνανε τωρα απο αυτον...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.279
Πόντοι
8.006
πως λενε τον γενικο διευθυντη και τι μισθο παιρνει???
Μανωλης Παναγιωτακης.
Πρωην συνδικαλιστης.
Προταθεις απο τον Παναγιωτη Λαφαζανη το 2015.
10.000 μηνιαιως μικτά, κανενα εξάρι καθαρα.

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Για τα δάνεια της Αργεντινής τι αποφάσεις βγήκαν; Και από ποιά δικαστήρια;
Αν δε σε επιδοτούσε η ΕΕ δε θα είχες πρωτογενή παραγωγή. ΤΕΛΕΙΑ.
Δε μπορείς να παράξεις αυτοτελώς για λόγους που δεν έχουν σχέση με την ΕΕ. Θα είχαν ερημώσει τα χωριά. Οι ΗΠΑ που γενικώς αποφεύγουν τις επιδοτήσεις και έχουν τεράστιο γεωργικό τομέα έχουν και τεράστιο αριθμό χρεοκοπιών αγροτών. Οι χωματερές που υπήρξαν για λίγο ήταν ρυθμιστική παρέμβαση της ΕΕ για να λυθούν προβλήματα υπερπαραγωγής χωρίς εμπορική διέξοδο. Στην ουσία έσωζαν το εισόδημα των αγροτών ώσπου να βρουν εναλλακτικές. Και ποιά οπορωκηπευτικά; Ροδάκινα αφορούσαν κατά βαση. Ευτυχώς υπήρχε η ΚΑΠ, αλλιώς θα είχαμε μαζικές αυτοκτονίες όπως στους αγρότες της Ινδίας σήμερα, που δεν παίζουν επιδοτήσεις και είναι μόνοι τους στο διεθνή ανταγωνισμό. Κάθε 20 λεπτά κι από ένας.
Η αιτία των προβλημάτων μας είναι ο καθρέφτης μας. Καμία κακή ΕΕ και καμία κακή διεθνής συνωμοσία. Κι οι Πολωνοί στην ΕΕ είναι αλλά σοβαροί και οργανωμένοι. Κάποτε έσπαγαν πέτρες με τα χέρια στην Ελλάδα, τώρα μας έχουν ξεπεράσει στα πάντα.
Δεν είμαστε όλοι Κολωνακιώτες. Κάποιοι έχουμε αγροτική καταγωγή και τα πράγματα τα ζούμε εκ των έσω.
η καπ έχει καταργηθεί κ πολλά κράτη αμφισβητούν κ τον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου μιας κ χάρη σε αυτόν έφτασαν στο χείλος της καταστροφής όταν ένα κράτος δεν είναι αυτάρκης σε  προϊόντα προτωγενου τομέα είναι χαμένο... Το να μου λες ότι είναι καλό να έρχονται πατάτες από  Αίγυπτο λεμόνια από Αργεντινή  κ ταυτόχρονα ο δικός σου αγρότης να μην μπορεί να πουλήσει προϊόντα σε ένα γεωργικό κράτος  κ να εξαρτάται για την τροφοδοσία του από αλλά κράτη είναι επιοικος απαράδεκτο... Επέτρεψε μου ο πατέρας μου να ήταν οδηγός σε νταλίκα κ τα είδα αυτά κ δεν μιλάμε μόνο για ροδάκινα αλλά για τεράστιες ποσότητες του συνόλου των ειδών παραγωγής μας... Σκέψου τώρα όλα αυτά να έμπαιναν στην ελληνική αγορά κ όλο το περίσσευμα να πηγενε σε εξαγωγές πόσο θα έπεφτε το ποσοστό εισαγωγών μας κ  πόσο θα ήταν τα έσοδα από τις εξαγωγές μας... Αν βρίσκεις σωστή την πολιτική που διέλυσε τον προτογενη τομέα μας τότε κάτι δεν πάει καλά...

Σε ότι αφορά την Αργεντινή νομίζω πρέπει να ξανακάνεις λίγο τα  τεκταινόμενα γιατί όταν διέγραψε το χρέος της κ βασίστηκε στον εαυτό της παρόλο που κράτησε το ίδιο νόμισμα πήγε αρκετά καλά μέχρι που η νέα κυβέρνηση ξανάρχισε τα δάνεια κ την ξανάφερε σε κατάσταση υπερδανισμου το ότι ανέβηκαν παλι πουλημένος πολιτικοί δεν σημαίνει ότι φταίει η οικονομία της κ η παραγωγή της... Αλλά οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν όπως κ στην Ελλάδα

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Εν τω μεταξύ η Βενεζουέλα έχει κρατικοποιήσει τα πετρέλαια της από το 1976.

Και όλοι ξέρουμε σε τι κατάσταση είναι σήμερα.

Petróleos de Venezuela S.A. - η πιο άχρηστη και ανίκανη κρατική εταιρεία του πλανήτη.
Mη του χαλάς το όνειρο..... Ούτε καν διυλιστήρια της προκοπής δεν έχει. Στις ΗΠΑ τα στέλνει για επεξεργασια και τα επανεισάγει. Τα ΔΙΚΑ ΤΗΣ πετρέλαια.....
την απάντηση στην έδωσε ο  στοκας χωρίς να το θέλει κρατική εξωτική χωρίς ένα διυλιστήριο επεξεργασίας....
Κάτι παρόμοιο έχουμε κ εμείς εδώ έχουμε εξωριξη μεταλλευμάτων κ αντί να έχουμε εργοστάσιο επεξεργασίας κ να ανεβάσουμε το κόστος πόλης τα δίνουμε όσο όσο σαν πρώτη ύλη κ τα ξαναεισαγουμε... 
Όπως πηγεναμε σταφύλια κ τέτοια Ιταλία τα συσκευαζαν κ τα ξαναεισαγαμε ( και όμως ναι το κάναμε κ αυτό τουλάχιστον 50 δρομολόγια πήγαμε με τον πατέρα μου κ από την μια πύλη ξεφορτωναμε κ από την άλλη φορτώναμε)
Ο τρόπος που θα ασκήσεις οικονομική πολιτική έχει σήμασια

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Δεν είμαι νομικός Alex οπότε εξέφρασέ το εσύ σωστά. Αυτό που θέλω να πω είναι πως ο Έλληνας δικαστής παίρνει άλλη απόφαση με βάση το Αγγλικό δίκαιο και άλλη με το Ελληνικό όσον αφορά τα ομόλογα. Αν και νομίζω ότι οι Ρήτρες Συλλογικής Δράσης πλέον υπάρχουν και στο δικό μας, με τις τελευταίες εκδόσεις. Η προστασία των μειοψηφιών τέλος.
αυτό που θέλει να πει ο Άλεξ είναι ότι είτε με το διεθνές είτε με το αγγλικό δίκαιο είτε με ότι άλλο θες η εκδίκαση θα γίνει στο κράτος σου ακόμα κ αν βρεθεί ο μαλακας που θα σε δικάσει με την ελληνική δικαιοσύνη θα γίνει σε καμία 30ετια κ αυτό θα είναι σύντομο
Αλήθεια οι νομικοί διαχείρισης χρέους ξέρεις τι λένε?
Γιατί ναι υπάρχει σχολη διαχείρισης χρεών στα σοβαρά κράτη
Μην πας ποτέ σε δικαστήριο κράτος για χρέη γιατί ο μόνος που θα κερδίσει θα είναι οι δικηγόροι

Souker

Μέλος
Εγγρ.
25 Οκτ 2018
Like
103
Πόντοι
16
Εχω ναι

Εσυ δεν καταλαβαινω γιατι εχεις αποψη για ο,τιδηποτε αλλο περαν απο τα κωλοδαχτυλα
με  κωλοδαχτυλα ασχολειται  το αποκομμα σου και  εσυ ...

πηγαινε στον κικιλια , στον κακλαμανη , στον σπηλιωτοπουλο  και τους υπολοιπους  πουστιδες να τα φατε .

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
η καπ έχει καταργηθεί κ πολλά κράτη αμφισβητούν κ τον παγκόσμιο οργανισμό εμπορίου μιας κ χάρη σε αυτόν έφτασαν στο χείλος της καταστροφής όταν ένα κράτος δεν είναι αυτάρκης σε  προϊόντα προτωγενου τομέα είναι χαμένο... Το να μου λες ότι είναι καλό να έρχονται πατάτες από  Αίγυπτο λεμόνια από Αργεντινή  κ ταυτόχρονα ο δικός σου αγρότης να μην μπορεί να πουλήσει προϊόντα σε ένα γεωργικό κράτος  κ να εξαρτάται για την τροφοδοσία του από αλλά κράτη είναι επιοικος απαράδεκτο... Επέτρεψε μου ο πατέρας μου να ήταν οδηγός σε νταλίκα κ τα είδα αυτά κ δεν μιλάμε μόνο για ροδάκινα αλλά για τεράστιες ποσότητες του συνόλου των ειδών παραγωγής μας... Σκέψου τώρα όλα αυτά να έμπαιναν στην ελληνική αγορά κ όλο το περίσσευμα να πηγενε σε εξαγωγές πόσο θα έπεφτε το ποσοστό εισαγωγών μας κ  πόσο θα ήταν τα έσοδα από τις εξαγωγές μας... Αν βρίσκεις σωστή την πολιτική που διέλυσε τον προτογενη τομέα μας τότε κάτι δεν πάει καλά...

Σε ότι αφορά την Αργεντινή νομίζω πρέπει να ξανακάνεις λίγο τα  τεκταινόμενα γιατί όταν διέγραψε το χρέος της κ βασίστηκε στον εαυτό της παρόλο που κράτησε το ίδιο νόμισμα πήγε αρκετά καλά μέχρι που η νέα κυβέρνηση ξανάρχισε τα δάνεια κ την ξανάφερε σε κατάσταση υπερδανισμου το ότι ανέβηκαν παλι πουλημένος πολιτικοί δεν σημαίνει ότι φταίει η οικονομία της κ η παραγωγή της... Αλλά οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν όπως κ στην Ελλάδα
Σου το είπα ότι είσαι άσχετος αλλά συνεχίζεις......
Η ΚΑΠ έχει καταργηθεί;  Μάλιστα!!!
Αλλά ο ΟΠΕΚΕΠΕ και ο ΟΣΔΕ συνεχίζουν να δίνουν επιδοτήσεις.Αυτή τη στιγμή σε όλα τα κέντρα εξυπηρέτησης αγροτών συνεχίζονται οι αιτήσεις Ενιαίας Ενίσχυσης. Kαι ταυτόχρονα ο επίτροπος Γεωργίας ο Χόγκαν συζητά τις πρόνοιες της νέας ΚΑΠ μετά το 2020, με πιθανή Συμφωνία εντός της Ρουμανικής Προεδρίας. Της κατά εσένα καταργημένης ΚΑΠ.
Εγω σου είπα ότι ευτυχώς υπάρχει η ΕΕ και η ΚΑΠ αλλιώς δε θα είχες πρωτογενή τομέα γιατί η παραγωγική διάρθρωση είναι προβληματική. Τα υπόλοιπα περί εισαγωγών, Αιγύπτου και λοιπών πατατών είναι δικές σου ιστορίες που τις χρεώνεις σε μένα, άγνωστο γιατί. Εγώ θα σου το ξαναπώ. Ευτυχώς υπάρχει η ΕΕ και η ΚΑΠ και οι επιδοτήσεις.
Καμία τεράστια ποσότητα του συνόλου της παραγωγής μας. Κατεβατά του μυαλού σου είναι αυτά. Παρέθεσε link με τις τεράστιες αυτές ποσότητες του συνόλου της παραγωγής που πήγαν ή πηγαίνουν στις χωματερές να τα δούμε κι εμείς. Τίποτα δεν είδες γιατί τίποτα δεν υπήρχε να δεις. Η ζήτηση αγροτικών προϊόντων από τον καταναλωτή είναι ανελαστική οπότε αν αυτά έμπαιναν στην αγορά, η τιμή από 1 ευρώ ανα κιλό θα πήγαινε στα 20 λεπτά και ο παραγωγός θα οδηγείτο στη χρεοκοπία και στην αναζήτηση νέας δουλειάς. Ήταν τόσο συμφέρουσα η ιστορία με τις χωματερές που κάποιοι έκαναν αναδιάρθρωση καλλιεργειών και φύτευαν ροδακινιές αφού τα λεφτά της απόσυρσης ήταν πολύ καλά και σίγουρα, σε σχέση με τον έμπορο, ενώ η ΕΕ τα έδινε είτε να ξηλώσουμε τα δέντρα είτε να αναπτύξουμε εμπορικά δίκτυα στο εξωτερικό. Δεν κάναμε ούτε το ένα ούτε το άλλο. Η χώρα δεν είναι αυτάρκης, γιατί ο παταμός δισ που έφτασε στα χέρια μας ως άμεσες ή έμμεσες επιδοτήσεις πήγε οπουδήποτε αλλού πλην της παραγωγής και των συντελεστών της.
Στα της Αργενιτνής, κανείς δε διαγράφει χρέος με τσαμπουκα. Στάση πληρωμών κάνει και διαπραγματεύεται με τους δανειστές του.
"......Η Αργεντινή το 2001 βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση. Η πολύχρονη «βοήθεια» του ΔΝΤ είχε οδηγήσει σε συνεχόμενη ύφεση με το Εθνικό Ακαθάριστο της Προϊόν να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δεκαετιών ενώ και η ανεργία είχε εκτοξευτεί στο 25%. Τα Χριστούγεννα του 2001 και ενώ η κυβέρνηση της Αργεντινής αδυνατούσε να πληρώσει τα δάνεια που είχε συνάψει το ΔΝΤ αρνήθηκε να εκταμιεύσει την δόση του 1,3 δισ. επειδή η κυβέρνηση της χώρας δεν είχε εκπληρώσει όλα τα προαπαιτούμενα.
Η κυβέρνηση βρισκόμενη μπροστά σε μια μαζική φυγή κεφαλαίων επέβαλε περιορισμούς στις συναλλαγές (το γνωστό «Κοραλίτο») προκαλώντας μια πρωτοφανή κοινωνική αναστάτωση που μέτρησε στο δρόμο δεκάδες νεκρούς. Μετά από το Κοραλίτο και την κατάρρευση των συνομιλιών με το ΔΝΤ η κυβέρνηση της χώρας οδηγήθηκε στην κήρυξη στάσης πληρωμών και προχώρησε στο μονομερές κούρεμα χρέους αξίας 93 δισ. ευρώ. Το πρώτο πράγμα που έκανε φυσικά ήταν να ξεπληρώσει το ΔΝΤ του οποίου τα δάνεια καταστατικά δεν μπορούν να κουρευτούν.
Η Αργεντινή πρότεινε την ανταλλαγή των ομολόγων που είχαν εκδοθεί πριν το 2001 με νέα κουρεμένα κατά 70% με καλύτερους όρους αποπληρωμής και πέτυχε τελικά την συμφωνία με τους κατόχους σε ποσοστό πάνω από 91%. Ανάμεσα σε αυτούς που δεν δέχτηκαν το κούρεμα υπάρχουν και τα γνωστά vulture funds (κεφάλαια γύπες), κερδοσκοπικά funds δηλαδή που αγοράζουν ομόλογα σε εξευτελιστικές τιμές αποσκοπώντας να πιέσουν στην αποπληρωμή τους στην ονομαστική τους αξία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι για να πετύχει το κούρεμα και να γίνει πιο ελκυστικό στους κατόχους ομολόγων η Αργεντινή πρότεινε τα νέα ομόλογα να διέπονται από αμερικανικό δίκαιο. Έτσι μια σύμπραξη κερδοσκοπικών funds (NML Capital και EM Ltd των δισεκατομμυριούχων Paul Singer και Kenneth Dart) απευθύνθηκε στα δικαστήρια των ΗΠΑ απαιτώντας την αποπληρωμή των ομολόγων της πετυχαίνοντας μια πρωτόγνωρη απόφαση του δικαστή Griesa
σύμφωνα με την οποία όχι μόνο η Αργεντινή θα πρέπει να πληρώσει στην ονομαστική αξία τα συγκεκριμένα ομόλογα αλλά αν δεν το κάνει δεν μπορεί να πληρώσει και τους ομολογιούχους που έχουν δεχτεί εθελοντικά το κούρεμα.

Αυτό ήταν το πικρό μάθημα για τις χώρες που εκδίδουν ομόλογα που ελέγχονται από ξένο δικαιακό σύστημα......"

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
την απάντηση στην έδωσε ο  στοκας χωρίς να το θέλει κρατική εξωτική χωρίς ένα διυλιστήριο επεξεργασίας....
Κάτι παρόμοιο έχουμε κ εμείς εδώ έχουμε εξωριξη μεταλλευμάτων κ αντί να έχουμε εργοστάσιο επεξεργασίας κ να ανεβάσουμε το κόστος πόλης τα δίνουμε όσο όσο σαν πρώτη ύλη κ τα ξαναεισαγουμε...  
Όπως πηγεναμε σταφύλια κ τέτοια Ιταλία τα συσκευαζαν κ τα ξαναεισαγαμε ( και όμως ναι το κάναμε κ αυτό τουλάχιστον 50 δρομολόγια πήγαμε με τον πατέρα μου κ από την μια πύλη ξεφορτωναμε κ από την άλλη φορτώναμε)
Ο τρόπος που θα ασκήσεις οικονομική πολιτική έχει σήμασια
Επέμενες ότι η Βενεζουέλα δεν έχει κρατική εταιρεία άντλησης αλλά ιδιωτικές γιαυτό και έχει τα χάλια της. Ο Βολταίρος σου είπε την πικρή αλήθεια και αντί να σιωπήσεις προσπαθείς να μας πείσεις ότι το πρόβλημα ξαφνικά είναι τα μη κρατικά διυλιστήρια, ενώ το πρόβλημα είναι η κακοδιαχείριση της Κρατικής Εταιρείας από το καθεστώς.

αυτό που θέλει να πει ο Άλεξ είναι ότι είτε με το διεθνές είτε με το αγγλικό δίκαιο είτε με ότι άλλο θες η εκδίκαση θα γίνει στο κράτος σου ακόμα κ αν βρεθεί ο μαλακας που θα σε δικάσει με την ελληνική δικαιοσύνη θα γίνει σε καμία 30ετια κ αυτό θα είναι σύντομο
Αλήθεια οι νομικοί διαχείρισης χρέους ξέρεις τι λένε?
Γιατί ναι υπάρχει σχολη διαχείρισης χρεών στα σοβαρά κράτη
Μην πας ποτέ σε δικαστήριο κράτος για χρέη γιατί ο μόνος που θα κερδίσει θα είναι οι δικηγόροι
Άφησε να μας πει ο Alex τι εννοεί και αν θεωρεί τους Έλληνες δικαστές μαλάκες. Ειλικρινά δεν ξέρω τι λένε οι νομικοί διαχείρισης χρέους. Παρέθεσε link να διαβάσουμε και να κρίνουμε εγκυρότητα και αξιοπιστία. Πάντως από ότι φαίνεται στα δικαστήρια κερδίζουν ενίοτε και οι δανειστές-επενδυτες.
www.kremalis.gr/index.php/news/727-e-psi]http://www.kremalis.gr/index.php/news/727-e-psi[/url]
www.kyroslawoffices.gr/el/nea/news-el/613-αποφαση-3903-2018-h-σημαντικοτερη-αποφαση-που-εχει-εκδοθει-εωσ-τωρα-για-το-psi-και-τα-ομολογα-ελληνικου-]https://www.kyroslawoffices.gr/el/nea/news-el/613-αποφαση-3903-2018-h-σημαντικοτερη-αποφαση-που-εχει-εκδοθει-εωσ-τωρα-για-το-psi-και-τα-ομολογα-ελληνικου-[/url]
Κάνε μια χάρη στον εαυτό σου και σε όλους μας, καθώς συναποφασίζεις με την ψήφο σου για την πορεία της χώρας. Κολυμπάς σε μια θάλασσα άγνοιας, αλλά επιμένεις να στηρίζεις την εικονική πραγματικότητά σου  και να προσπαθείς να την επιβάλεις σε όλους. Ενημερώσου......

Επισκέπτης
Οταν πεταγονται τροφιμα για να μην πεσουν οι τιμες κατι δεν παει καλα.

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Σου το είπα ότι είσαι άσχετος αλλά συνεχίζεις......
ενώ εσύ σαν σχετικός μου έβγαλες την έρευνα ανθρώπινου δυναμικού κ το ποσό αναπτυγμένη είναι η παιδεία κ έβγαλες το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα είναι στις 30 καλύτερες οικονομίες του κόσμου...
Κύριε σχετικε...
Ακόμα περιμένω απάντηση

τι είναι ΧΡΕΩΓΡΑΦΟ  και τι ΑΞΙΟΓΡΑΦΟ?
ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΜΩς ΤΟ  EURO?
ΚΑΙ ΠΟΙΟς Ο ΤΡΟΠΟς ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑς ΤΟΥ ΕURO?
μετα μπορειτε να μου πειτε σε πια κατασταση βρισκονταν τα κρατη της ευρωζώνης πριν το euro κ πια τωρα από θεματα χρεους?

[/quote]

mixalis k.

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
18 Νοε 2012
Like
4.695
Πόντοι
506
Καλα το ελεγε ενας κολλητος μου

Αν θελεις να διαπιστωσεις την ευφυια καποιου, ρωτησε τον την αποψη του για την ΕΕ και το αν μας ζημιωνει ή μας ωφελεί

Αλανθαστο  κριτηριο
Kαι ποιος μπορεί να δωσει ξεκαθαρη απαντηση?
Πρεπει να υπολογιστουν ολοι οι παραμετροι.
Πχ τα 600+ εκατομμύρια που έσκασε ο σημί της στην goldman suchs, το χάρισμα της τρενοσε, το ξεπουλημα λιμανιών, αεροδρομιων,την ανεξέλεγκτη λαθρομεταναστευση κλπ.

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Επίσης πολλά κράτη έχουν κάνει μονομερή  διαγραφή... Μόνο μια απόφαση έχει βγει υπέρ δανειστών επίσης να σου θυμίσω ότι η Ελλάδα έχει χρεωκοπησεις 4 φορές στην ιστορία της ΟΛΕΣ σε ξένο νόμισμα που επέβαλαν οι "φίλοι" μας
Τελευταία φορά επί Βενιζέλου όπου πήγε σε δικό της νόμισμα
Την κατάντια την σημερινή δεν την είχαμε ούτε από κατοχή
Κ όσο για το τι έχει γίνει ιστορικά με την διαγραφή χρεών εδώ έχεις ένα καλό άρθρο

Επίσης άσχετη είναι κ η Βρετανία που στο αγγλικό εμπορικό δίκαιο έχει τον ορισμό του ληστρικού χρέους κ λέει ότι ληστρικού θεωρείται το χρέος που ωθεί τον δανειζόμενο σε χρεοκοπία κ είναι παράνομο?

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
ενώ εσύ σαν σχετικός μου έβγαλες την έρευνα ανθρώπινου δυναμικού κ το ποσό αναπτυγμένη είναι η παιδεία κ έβγαλες το συμπέρασμα ότι η Ελλάδα είναι στις 30 καλύτερες οικονομίες του κόσμου...
Κύριε σχετικε...
Ακόμα περιμένω απάντηση

τι είναι ΧΡΕΩΓΡΑΦΟ  και τι ΑΞΙΟΓΡΑΦΟ?
ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΑΣΕΤΕ ΕΠΙΣΗΜΩς ΤΟ  EURO?
ΚΑΙ ΠΟΙΟς Ο ΤΡΟΠΟς ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑς ΤΟΥ ΕURO?
μετα μπορειτε να μου πειτε σε πια κατασταση βρισκονταν τα κρατη της ευρωζώνης πριν το euro κ πια τωρα από θεματα χρεους?
Συνεχίζεις να ξεφτιλιζεσαι. Με άλλον τα έλεγες αυτά. Ψαξου

maik_mk

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
3 Απρ 2009
Like
1.505
Πόντοι
266
Συνεχίζεις να ξεφτιλιζεσαι. Με άλλον τα έλεγες αυτά. Ψαξου
καλά όλο ξεφτυλιζομασται απαντήσεις δεν έχω πάρει καμία από κανέναν  κάνω άλλη ερώτηση σε εσένα
Το μαθηματικό τύπο αυτόν τον ξέρεις?

GDP = C + I + G + NX

Γνωριζεις τι συμβολίζει κ τι εξηγεί?

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
25
Like
11.786
Πόντοι
14.615
Με δεδομένο ότι η γεωργία στην Ελλάδα είναι το 3,6% του ΑΕΠ, τζάμπα χαλάμε μελάνι.

Πάντως ένα άλλο Μεγάλο Ψέμα που λένε οι κομμουνοφασίστες, είναι ότι κακώς η Ελλάδα δεν είναι αυτάρκης σε γεωργικά προϊόντα.
Παραβλέπουν ότι αν π.χ. τα Ελληνικά σιτηρά ήταν φτηνότερα από τα Ρουμάνικα, τότε η Ελλάδα θα τα έκανε εξαγωγές αντί να τα φάει.
Δηλαδή όπως την περίπτωση της Αργεντινής, που ενώ είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα σε κρέας, το κρέας μέσα στην Αργεντινή κοστίζει όσο στην Ελλάδα.

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
Δηλαδή όπως την περίπτωση της Αργεντινής, που ενώ είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα σε κρέας, το κρέας μέσα στην Αργεντινή κοστίζει όσο στην Ελλάδα.
Έχεις πάει τύπε και μπήκες σε κρεοπωλείο στο Buenos Aires?

aegeanorg

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2018
Like
2.191
Πόντοι
456
Η παρακάτω φώτο έχει τραβηχτεί απο το κινητό μου το 2014 και το υπέροχο αυτό στέκι σε αυτό το πανάκριβο για τους ντόπιους εστιατόριο έκανε 3,5€!
Πληροφοριακά ήταν το καλύτερο κρεατικό που έχω φάει ποτέ στη ζωή μου!
πληροφοριακά επίςης στην Αργεντινή ότι είναι κρατικό είναι 20-40 χρόνια πίσω!Λεωφορεία του 80 , ξηλωμένα πεζοδρόμια και Άιρ κοντήσιον στα κρατικά κτήρια που στάζουν στους δρόμους...
Αντίθετα οι ιδιωτικές επιχειρήσεις είναι σούπερ στημένες και οι επιχειρηματίες είναι σε πολύ καλό φεγγάρι!
Και οι Αργεντίνες μουνάρες και easy going :knockinb:

Συνημμένα

• IMG_7295.PNG
    IMG_7295.PNG
    117,9 KB · Εμφανίσεις: 63

Οξαποδω

Ανώτατος
Εγγρ.
19 Αυγ 2009
Κριτικές
25
Like
11.786
Πόντοι
14.615
Kαι ποιος μπορεί να δωσει ξεκαθαρη απαντηση?
Πρεπει να υπολογιστουν ολοι οι παραμετροι.
Πχ τα 600+ εκατομμύρια που έσκασε ο σημί της στην goldman suchs, το χάρισμα της τρενοσε, το ξεπουλημα λιμανιών, αεροδρομιων,την ανεξέλεγκτη λαθρομεταναστευση κλπ.
Οι πωλήσεις των ΔΕΚΟ και των υποδομών, όσο κι αν ακούγεται αιρετικό, γίνονται για το καλό της πατρίδας μας και του λαού μας.
Δεν υπάρχει κανένα ξεπούλημα.
Γίνονται διεθνείς διαγωνισμοί και το Δημόσια πουλάει τις μετοχές του σε όποιον δώσει τα περισσότερα.
Π.χ. ο ΟΤΕ: Στη δεκαετία του 90, ο ΟΤΕ είχε 30.000 υπαλλήλους που έξυναν τ' αρχίδια τους και τα μουνιά τους. Όποιο σπίτι ήθελε να βάλει τηλέφωνο, το έπαιρνε από τις αγγελίες στην εφημερίδα, με 100.000 δραχμές.
Ταυτόχρονα, οι Εθνικοί Προμηθευτές (Ιντρακόμ κλπ) ασελγούσαν παρέα με τους διεφθαρμένους διευθυντές του ΟΤΕ.
Στο τέλος κάθε έτους, οι ρεμούλες, οι λαθροχειρίες και η οκνηρία των δημόσιων καρούμπαλων του ΟΤΕ, προκαλούσε ζημίες στην εταιρία ΟΤΕ Α.Ε. Τότε ο εκάστοτε διοικητής  :jerking: του ΟΤΕ αποφάσιζε την αύξηση των τηλεφωνημάτων με μερικές δεκάρες το τηλεφώνημα. Αυτό το βουνό από δεκάρες, κάλυπτε όλο το βόθρο του ΟΤΕ.
Αυτός είναι ο ορισμός του πληθωρισμού: Αύξηση τιμών, χωρίς πραγματικό αντίκρυσμα σε προϊόν.
Έτσι δημιουργήθηκε η ΕΕΤΤ, και οι υποδομές του ΟΤΕ δόθηκαν στο λαό (δηλ. στις εταιρίες - εναλλακτικούς παρόχους).
Κάποιοι αμφισβητούν την ορθότητα της απελευθέρωσης των τηλεπικοινωνιών, λέγοντας ότι τελικά οι υποδομές αντί να πάνε στον Ελληνικό λαό πήγαν στη Deutche Telekom, στη Vodafone και στη Wind. Η απάντηση είναι ότι οι Ελληνικές εταιρίες δεν αντέχουν να επενδύουν διαρκώς (capital intensive), οπότε νομοτελειακά οι υποδομές θα αγοράζονται είτε από Ελληνικές εταιρίες που κάνουν συνέργειες μεταξύ τους, είτε σε ξένους.
Αντίστοιχα, αρκετές ελληνικές εταιρείες πάνε καλά στο εξωτερικό όταν δεν χρειάζονται πολλά και διαρκή κεφάλαια (π.χ. Ιντραλότ, Unisystems, κτλ)

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom